Yerimde olsanız ne yapardınız? Lütfen vakti olan okusun işin içinden çıkamıyorum!

Ahhh bir anlatabilsem keşke böyle bir kesit olsa da izletebilsem sizlere o kadar zor ki kelimelerle anlatmak, bu sefer ben suçlu durumuna düşüyorum ki bu zamana kadar asla hakaret boyutunda bir tartışma da olmadı ama annemin bana çok küçük bir sebepten beddua etmisliği bile vardır.
Çünkü onun istediği hayat babamdan boşanmak ve başka biriyle mutlu olmak.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. İnşallah işimi yoluna koyar ikisine ayrı bir hayat kurarım.

Ben hiçbir zaman onu görmezden gelmedim haklı sebeple kızdığımda bile bir saat sonra pişman olup ağlarım onun üzülmesine de dayanamam ama şu anki konum sanki o benim evladım da ben ona yol gösteriyorum gibi.
Hep dinledim, hep fikir verdim yalnız hissetmesin diye ama o sevdiği hayattan vazgeçemiyor bir an evvel evden kurtulup başka birini bulup evlenmek istiyor ve bana bunu sınavıma zor çalıştığımı bile bile söylüyor.
Oturduğum yer küçük ve kütüphane kapatılalı çok oldu. Sınava az bir zaman kala düzenimi de bozamıyorum yakın akraba hiç yok en yakını 1 saatlik yol mesafesinde ve zaten akrabaların laflarından da o kadar bunaldım ki kimsenin benim sınava hazırlandığımı bilmesini istemiyorum.
Direk moral bozuyorlar yaşım 30 olmuş da hâlâ okuyormuşum, yeri gelince övünmeyi çok iyi bilirler ailede tek mühendisim diye ama sınav zamanı yanımda yoklar. Ben ne yapayım ki böyle akrabayı?
Hep Sabrediyorum dua ediyorum. Tek yardımcım Allah...
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Annene psikolojik yardım alması için onu yönlendirebilirsin.evlilikle ilgili sorunlarını kendisinin düşünüp karara varması gerektiğini söyle.ben sadece senin evladınım.siz boşansanızda benim anne ve babam olarak kalacaksınız.babamın sana eş olarak tutum ve davranışları beni bağlamaz ve sizi yargılama hakkım yok de.

Ayrıca annenizin başkasıyla ilgili evlilik hayallerini paylaşması da çok acımasız.hiç bir evlat bunları duymak,bilmek istemez hele ki ebeveynleri evli ve şiddete varan davranışlar da söz konusu değilse.

Evet inanın çok benzer şeyler söyledim artık o kadar yoruldum ki çünkü amaç başka ve aşırı inat bir insan. Babamla arasındaki en önemli sorun bu. Annem hep tersine gidiyor ee bu durumda ben tabiki babama hak veriyorum çünkü çok abes davranıyor bazen gittiği yerlerde bile rezil ediyor babamı.
Babam çok üzülüyor bu duruma kızım ben istemez miyim yanımda olsun, destek olsun ama annen rezil ediyor orada burda konuşmayı bilmiyor diyor.
Bakıyorum iki taraflı düşünüyorum ve gün geçtikçe babamın kıymetini daha iyi anlıyorum.
Ders çalıştığım için odaya gelmek istemez. Her gün yemek yedin mi kızım canın ne istiyor vs hep sorar hem anne hem baba oldu çünkü annemin davranışlarının farkında.
Yazsam sonu gelmez zaten ama bu durumda bile hiçbir saygısızlık yapmadım babam da istemez annemdir sonuçta. Ama annemin vakti zamanında inşallah baban ölür demisliği çoktur.
Anlatsam film gibi gelir gerçekten çok doluyum ama geçmişi geçmişte bırakıp yoluma bakmak istiyorum.
Maalesef ona da engel oluyor artık. En basitinden sınav hazırlığımda bile bir kez moral vermiş değil.
Ben kötü bir evlat değilim ki hak etmediğim için çok zoruma gidiyor zaten.

Anneniz ailesinden kaçmak için evlenmiş.Büyük ihtimalle bundan da pişman olmuş.
Annenize kızmayın bu kadar çok.Mutsuz o,çok belli.
Evet mutsuz ama inanın defalarca söyledim anne bak lütfen bunca sene geçti sınava kadar sabret. Zaten ben yüzüstü bırakmam seni maddi imkanım olsun yeter. Sınav bitsin boşanırsınız diyorum ses etmiyor.
Sonra saatler geçiyor bir konuda patlıyor gelip odamda ders başındayken beni alıkoyuyor. Benim ne suçum var. Kendi sorunlarını çok fazla yansıtıyor keşke sınava kadar anlayışlı olsa da sınav sonrası yüzüme bakmasın isterse.
Evlat sevgisi kalmamış der susarım sessiz kalırım. Sorumsuzluk yapmam ararım sorarım. Ama keşke babamın yüzde 1'i olsa da birlikte başa çıkabilsem şu sınav stresinden.

Kötü evlat olduğunuzu ben de düşünmüyorum zaten.ama anneniz bencil,babanızı da sizi de düşünmüyor.madem çok boşanmak istiyor,boşanma işlemlerini başlatsın o zaman hemen.şimdi de huzur yok zaten bu şekilde.davayı açarsanız rahatlar.

size de sarmaz hem ve uğraşmaz,yeni hayatı için girişimlerde bulunur,plan yapar da sizi rahat bırakır

Onu da dedim inanın düzenimin bozulacağını bile bile dedim.
Bana dediği laf şu
Hayır daha değil bu kadar dayandım hele bir sınavın bitsin ondan sonra diyor.
Kısacası maddi beklentisi var.
Ben zaten maaşım olduğunda ona yardım edeceğimi söylüyorum ve çok da beklentili benden. Ama konu ders çalışmaya gelince benim psikolojimi alt üst ediyor, eskiden bu kadar anlayışsız değildi bazen annemi tanıyamıyorum. Bıktım bu durumdan.

Bölümümüz ataması zor,alımı çok az bir bolum mu bu kadar strese girdiniz?

Sen bana köstek olursan sana destek olmam dersin. Ya hu kapını kilitle kimse girmesin
Sen kazanmamı istemiyor musun diye bağırmıştım bir vakit ama bana dediği
"evlat işte nankörsün ben onca sene babanla zor geçindim bir yerlere gel diye başka bir anne olsa sen mühendis olamazdın" diyor.
Sebebi de üvey annede olursam ders yapamaz, işkence görürmüşüm diye.
Babam her zaman da der ben boşansam başka bir kadına ezdirir miydim seni diye.
Allah razı olsun ondan o görüyor üzerimdeki emeği.
Annemdir sonuçta evet doğurdu büyüttü saygım var ama babamınkinin yanında yaptıkları çok çok az kalıyor.

Bölümümüz ataması zor,alımı çok az bir bolum mu bu kadar strese girdiniz?
Evet maalesef atama az puanlar en az 88-89lara iniyor.
Seçimden sonra durumlar ne olur hiç bilmiyorum ama bu kadar zor bir zamanda annemin bana destek çıkmamasından, sürekli sorunları yansıtmasından bunaldım.

Anasin tabii yapmak zorundasin. Ben mi doğur dedim beni diyeceksin. Vebale giriyosun de. Duygu somurulerine izin verme

Kapıyı kilitlerdim ben olsaydım. Bölünmek çok rahatsız edici. Anneniz yüzünden her gün saatlerce kütüphanede ya da kafede oturmanız da zor.
Bir de şunu anlamadim. Evliliği bitirmek istiyor özgür kalmak için ama tekrar evlenmek istiyor? O mantığı çözemedim.
Belki de bu kadar taraf olmamalısınız. Sizi etkisi altına almak istiyor anlaşılan. Belki de kendisini rahatlatmak istiyordur.

Anasin tabii yapmak zorundasin. Ben mi doğur dedim beni diyeceksin. Vebale giriyosun de. Duygu somurulerine izin verme
Bu ne ki daha neler neler var da ağza alamam.
Son bir senede çok fena bir hal aldı annem ve babamla da konuştum
"annemin psikolojisi çok fena bozulmuş baba bak lütfen biraz daha idare et, sınava kadar ve sakın üstüne gitme dedim heleki şiddeti asla asla düşünme sen haksız olursun dedim.
Yıllardır alttan alan hep babam.
Ben her daim korudum annemi kötülükten. Ama annem çok yüz buluyor ve babam bağırınca öyle laflar söylüyor ki babam kendini zor tutuyor dün yaşadığım bir olayı düşüne düşüne uyandım bugün ve resmen kalbim çarptı çok etkiliyor beni de ama psikolojim hiç umurunda değil annemin.

Keşke maddi imkanlarla ilgili ona ümit vermeseydiniz.işte bu yüzden kendine ortak arıyor,onu haklı görmeniz için sürekli ıvır zıvıra dikkatinizi çekiyor,kafanızı şişirdikçe şişiriyor .siz onun hem maddi hem de (manevi) dertlerinin ortağı oluyorsunuz/olacaksınız.o yüzden sizi rahat bırakmıyor.

Yeni hayatında başlangıç olarak yardım edebileceğinizi belirtin tabii imkanınız varsa ama onun dışında kendi sorumluluğunu kendisinin taşımasını isteyin.her hareketinin sorumluluğunu da alsın bir zahmet anneniz.ama alacağı bu radikal kararların arkasında duracak cesareti ve azmi bile yok,sırtını size yaslayacak ve her küçük bir hezeyanda da içini size kusacak.

,annaneniz veya babaannenizin evi yok mu çalışmak için

Kapıyı kilitledim kaç kez kapı ardından konuştuğu çok oluyor deneme sınavı yapıyorum deyip odada kafa dinliyorum arada bir ama bir gram ders çalışamıyorum o kadar dolu ki kafam almıyor.
Yıllardır annemin gözünde babam yok ona göre babam dışında her erkek çok iyi ve evlenirse evleneceği adamı mutlu edecekmiş e babamı pişman edecekmiş.
Ya kafasında yazdığı senaryoları buraya yazsam sığmaz gerçekten yaşamak lazım beni ancak öyle anlar herkes.
Sınav dönemi de o kadar zor bir duruma geldi ki Rabbim bilerek mi zorda bırakıyor kurtulayım, çok çalışayım da kendi hayatıma bakayım diye mi diyorum ama çalışamıyorum da bu dolu kafayla ne zamana kadar sürecek bilmiyorum.
Son 1 ay kaldı sınavıma ve benim daha yetiştirmem gereken bir ton konu var.

Ben annemi çok severdim inanın hatalarına rağmen çok severdim ama yıllar geçtikçe daha olgun düşündükçe çok büyük yanlışları olduğunu fark ettim.
Vefa borcum var anneme evet katlandı babamı sevmediği halde yaşadı aynı evde kaldı aç kalmadık yedirdi içirdi ama şimdi o iyiliklerini bile bir bir götürüyor.
Bir anne öz evladına psikolojik baskı yapmaktan hoşlanır mı?
Hem maddi hem manevi beklentisi var ama maddi olanı zaten sınavla birlikte verebilirim şu an zaten hiç bir şeyim yok.
Destek olup
"olur kızım hadi çalış dersine, takma kafana bizi, Allah emeğini boşa çıkarmasın" gibi lafları duymamak bunalttı beni.
Babamın ağzından dua eksik olmaz.
Ama annnemden 1 hayır duası alamıyorum. Tamam etmesin ama Allah için rahat bıraksın şu bir ay.
O kadar diyorum ki resmen dilimde tüy bitti.
O yüzden işin içinden çıkamıyorum yaa buraya yazdım son çare.
Aile büyüklerinden bir tek annemin babası kaldı o da hiç sorumlu bir adam değildir.
Bugün babalar günü anne dedim haber verdim ki belki arar diye dedemi hııı babalar günü mü dedi durdu.
Yani ben gerçekten evlat olarak her şeyi denedim anneme karşı tek yapamadığım para verememek o olsa zaten bu durumda olmayacağız.

Evet maalesef atama az puanlar en az 88-89lara iniyor.
Seçimden sonra durumlar ne olur hiç bilmiyorum ama bu kadar zor bir zamanda annemin bana destek çıkmamasından, sürekli sorunları yansıtmasından bunaldım.
Hakkinda hayırlısı olsun.Ben sosyal çevremde ve ya ailemde olanları çok fazla kafayı takan birisi değilimdir.Kendi yuvami kurana kadar evde çok fazla sorumluluğum oldu.Haftasonu yemeğini yapmama ragmen ısıtıp önüne koymadim arkadaşlarımla dışarı çıktım diye yemek yemeyen,döndüğümde de isittirip sofra hazirlatan,senin yüzünden aç kaldım hasta oldum diyen bir annem var.Alkol bağımlısı bir de babam...yurt odasinda son sene çalıştığım dersle atanmistim ...ama sizin bolumde alimin az olmasina bağlı sıkıntılar da var,bu da sizi geriyor....bence olaylar,onların ilişkisi,kim haklı/kim haksizlari düşünmeyin bile.Kalan konularinizi belirleyin ve uygulanabilir bir program yapın.

Çok teşekkür ederim.
Ben zaten planlı programlı bir insanımdır elimden geleni yapiyordum taa ki son 2 ay kala tüm motivasyonum düştü. Kaldıramadığım bir sürü şey oldu artık içime ata ata doldum.
Şu bir ay bir an evvel geçsin istiyorum ve kazanamama ihtimalini bile aklıma getirmek istemiyorum düşündükçe bunalıyorum bu evde bir sene daha duramam çünkü.
Elimden geleni yapmaya çalışacağım zaten bir süre ara verdiğim için toparlamam gerek konularım çok fazla birikti.
İlk kez lisans kpss'ye gireceğim ve işi bitirmek istiyorum.
Mühendislik olmasa bile düz memurluk düşünüyorum başka çıkar yolum kalmadı çünkü.
Ne mutlu size atanmışsınız,
Rabbim bana ve emek edip sınava giren herkese yardım etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…