• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerel seçimlerde oyumu ....

Yerel seçimlerde oyumu ...

• adaya göre veririm. Hangi partiden olduğu çok önemli değil !

OY: 24 21,1%
  • partiye göre veririm. Adayın kim olduğu çok önemli değil !

OY: 33 28,9%
  • Hem adaya bakarım hem hangi partiden aday olduğuna, ikisi de benim için önemlidir !

OY: 57 50,0%

• Ankete Katılan
    114
adaya göre veririm. Hangi partiden olduğu çok önemli değil !
partiye göre veririm. Adayın kim olduğu çok önemli değil !

ikisi de beni tam olarak yansıtmadı.
ya da ikisi de diyelim.

adaya göre oy veririm ama diyelim ki partisine de asla güvenmiyorum ona da oy vermem.
diyelim vereceğim parti çok kötü bir aday koydu ona da vermem. vereceğim partiye yakın parti adaylarına bakarım.

bu seçim benim için tam böyle bişey olcak.

teşekkürler Aus: )
umarım geri dönüşü bol mailingler olur: )
ancak şu ana kadar bana öyle bir mail gelmedi. bunuda hatırlatıyım. saygılar

teşekkürler Aus: )
umarım geri dönüşü bol mailingler olur: )
ancak şu ana kadar bana öyle bir mail gelmedi. bunuda hatırlatıyım. saygılar

İllerin gönderimi tamamlanmadı , tamamlandığında sana da gelecektir , şifreni unuttuysan bana seslen :34:

ya da ikisi de diyelim.

adaya göre oy veririm ama diyelim ki partisine de asla güvenmiyorum ona da oy vermem.
diyelim vereceğim parti çok kötü bir aday koydu ona da vermem. vereceğim partiye yakın parti adaylarına bakarım.

o zaman siz ve siz ve sizin gibi düşünenler için: aday yada parti uyuşmazlığından ötürü düşünceme en yakın partiye oy veririm , gibi bir başlık açılmalı belki.
ayrıca sayın editörüm oy kullanmayı düşünmüyorum gibi bir başlık da olmaz mı?
oyumu a şıkkı için kullandım ama aslında bu seçimlerde oy kullanmayı da düşünmüyorum: (

ya da ikisi de diyelim.

Hem adaya bakarım hem hangi partiden aday olduğuna , ikisi de benim için önemlidir ! seçeneği olsa sanırım sizin ve sizin gibi düşünenlerin durumuna cevap olacaktır :34:

o zaman siz ve siz ve sizin gibi düşünenler için: aday yada parti uyuşmazlığından ötürü düşünceme en yakın partiye oy veririm , gibi bir başlık açılmalı belki.
oyumu a şıkkı için kullandım ama aslında bu seçimlerde oy kullanmayı da düşünmüyorum: (

oy kullanmama cezası 22 tl imiş. paşalar gibi verir, oyumu da kullanmam : ))

Hem adaya bakarım hem hangi partiden aday olduğuna , ikisi de benim için önemlidir ! seçeneği olsa sanırım sizin ve sizin gibi düşünenlerin durumuna cevap olacaktır :34:

kesinliklee :23:
:72:

Gönül ister ki adaya verelim

adam gibi adam varsa gelsin göstersin kendini

ancak mevcut yasal düzenlemeler buna müsaade etmiyor (baraj mevzusu)

hem de artık sadece iktidarın karşısında durabilecek en güçlü adaya kayıyor mecburen kararımız...

Sayın Kazen . Emek verip o kadar konu açmışsınız. KK ya ve size bu yakışır. Elinize sağlık. Ausencia nın da eline sağlık tabi.
Ancak siz bu bölümün homojen olduğuna yada olabileceğine gerçekten inanıyor musunuz merak ettim. Siyaset bölümünü takip edip etmediğiniz bilmiyorum. Ama net bir siyasal görüşünüzün olduğunu ve bunu objektif bir şekilde yansıttığınızı biliyorum. Saygıda duyuyorum. Görüşlerinizi ifade ettiğiniz zamanları düşünürsek aksi imkansız zaten.
Benim merak ettiğim; farklı görüşte olanların dışlandığı, ötekileştirildiği, cahil , yobaz, kör ilan edildiği ; bir kere yanılıp yenilip yazanların ilk yazılarından itibaren linç edildiği böyle bir ortama da bu kadar emek verdiğiniz bu bölümün ( tamam her anketin 12 den vurması imkansız ama ) gerçekleri yüzde kaç yansıtacağını düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla anketlerinizde akp oldukça geride. Piyasadaki diğer anketlerle tamamen zıt yani.
Bana sorarsanız ( büyük ihtimal sormayacaksınız ama :) yinede söyleyim) bu anketler mevcut siyasal ortamın yansımasından ziyade KK siyasetinin ne kadar çorak olduğunun işareti. Farklı düşünceye tahammülün ne kadar az olduğunun belgesi. Farklı düşnenlerin yazmakatan değil uğramaktan illallah ettiğinin göstergesi. (en azından ben ediyorum)
Mevcut siyaset icra etme anlayışı kk siyasete çok güzel sirayet etmiş : )

Herşeye rağmen tekrar elinize sağlık diyor, siyaset anketlerinde değil belki ama diğer alanlarda onikiden vurcağınız güzel günler diliyorum: )
sana tamamen katılıyorum .
kimse herkes saygı çerçevesinde fikrini dile getirsin diye boş yere konuşmasın
ben de bir süredir siyaset konularını takip ediyorum .
konuların hepsinin içerisinde her yazanın cümlesinde bir hakaret ,aşağılama var kendi gibi düşünmeyenlere karşı .
ne yazık ki bunlara hiç müdahele edilmiyor
hakaret içeren kelimeleri kullananlar başka konularda hemen diskalifiye edilirken nedense siyaset konusunda kimse ban yememiş ,ceza verilmemiş ..
ben de siyaset konusunda tek fikir beyan edildiğini görüyorum.
bunun sebebi de az önce bahsettiğim gibi birisi farklı bir görüş belirtse hemen linç edilecek ,hakaretler havada uçuşacak .
zannımca bu sebeplerden ötürü de farklı düşünen kimse fikrini beyan etmiyor .
bence yönetim hakaret ve aşağılama içeren mesaj sahiplerine bi uyarı ceza verse herkese bu kadar sereserpe konuşmaz .
farklı düşünenler de fikrini ifade eder.
bir yerde zaten hep aynı fikirler beyan ediliyorsa orada ya özgürlük konusunda bir sıkıntı vardır ,ya da oraya müdahele edilmiyordur.
kk siyaset konularında da bu durum sözkonusu.
hep aynı fikirler ,aynı hakaretler.
buna son verilmediği ve özgür olunduğu müddetçe herkes siyasi fikrini daha kolay açıklayabilir.
hakeza başka bir durumda sanki bir fikrin ve partinin dayanakçısıymış gibi görünüyor bu ortam .başka bir şey ifa etmiyor.

Anket sonuçları ile şöyle bir değerlendirme de yapmak istiyorum. Ausencia ile bunu paylaşmıştım...

Sitemizde yapılan bir araştırmada gelinlere sorulan ankette "gelinlik modelinize kim karar verdi ?" sorusuna

%70 gibi bir oran ben karar verdim,
%25 gibi bir oran eşimle birlikte karar verdik,
%5 gibi bir oranda kaynanam karar verdi denmesine rağmen

Reelde ise %70-80 gibi bir oranın gelinlik modeline Kaynanın karar verdiğini biliyor muydunuz ?

Bu gerçek bir araştırmadır...

Anket sonuçları ile şöyle bir değerlendirme de yapmak istiyorum. Ausencia ile bunu paylaşmıştım...

Sitemizde yapılan bir araştırmada gelinlere sorulan ankette "gelinlik modelinize kim karar verdi ?" sorusuna

%70 gibi bir oran ben karar verdim,
%25 gibi bir oran eşimle birlikte karar verdik,
%5 gibi bir oranda kaynanam karar verdi denmesine rağmen

Reelde ise %70-80 gibi bir oranın gelinlik modeline Kaynanın karar verdiğini biliyor muydunuz ?

Bu gerçek bir araştırmadır...

her anket aslında biraz "ütobiktir" mi demek oluyor bu?

hımm. yani ben kendi oyumu değil daha çok eşimin istediği oyu vereceğim. yada onun ailesinin demek gibi mi?

hizmetlerini çok iyi gördüğüm ,bildiğim ve incelediğim adaya vereceğim oyumu ..
Ankarada yaşıyorum ,her ilçesinde de kaldım ,belediyelerin yaptıklarını gördüm ..
en iyi hizmet vereni de gördüm ,oyum ona ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben artık dünyanın en iyi adayı olsa akpli bi başkana asla oy vermem ama diğer partilerinde adayına ,hizmetine göre oy veririm

sana tamamen katılıyorum .
kimse herkes saygı çerçevesinde fikrini dile getirsin diye boş yere konuşmasın
ben de bir süredir siyaset konularını takip ediyorum .
konuların hepsinin içerisinde her yazanın cümlesinde bir hakaret ,aşağılama var kendi gibi düşünmeyenlere karşı .
ne yazık ki bunlara hiç müdahele edilmiyor
hakaret içeren kelimeleri kullananlar başka konularda hemen diskalifiye edilirken nedense siyaset konusunda kimse ban yememiş ,ceza verilmemiş ..
ben de siyaset konusunda tek fikir beyan edildiğini görüyorum.
bunun sebebi de az önce bahsettiğim gibi birisi farklı bir görüş belirtse hemen linç edilecek ,hakaretler havada uçuşacak .
zannımca bu sebeplerden ötürü de farklı düşünen kimse fikrini beyan etmiyor .
bence yönetim hakaret ve aşağılama içeren mesaj sahiplerine bi uyarı ceza verse herkese bu kadar sereserpe konuşmaz .
farklı düşünenler de fikrini ifade eder.
bir yerde zaten hep aynı fikirler beyan ediliyorsa orada ya özgürlük konusunda bir sıkıntı vardır ,ya da oraya müdahele edilmiyordur.
kk siyaset konularında da bu durum sözkonusu.
hep aynı fikirler ,aynı hakaretler.
buna son verilmediği ve özgür olunduğu müddetçe herkes siyasi fikrini daha kolay açıklayabilir.
hakeza başka bir durumda sanki bir fikrin ve partinin dayanakçısıymış gibi görünüyor bu ortam .başka bir şey ifa etmiyor.

Buna ben cevap vereyim çünkü özellikle gezi olayları başladığında burda 1 ay gece gündüz resmen topik bekçiliği yapıp sabahlayan biri olarak söz hakkım olduğunu düşünüyorum.
Siyaset bölümünde banlanmalar oldu, oluyor, bu gidişle 30 Mart gecesine kadar da çok çetin tartışmaların ardından banlanmalar olacak, uzun zamandır takip ediyorum demişsiniz ama bu zaman dilimi sizin sandığınız kadar da uzun değilmiş, mesela 31 Mayıs 2013'te Gezi olayları sebebiyle ortalık kaynamaya başladığında siyaset bölümü takibiniz altında mıydı?
5 Haziran'da, Haziran ayı boyunca siyaset bölümünde takipte miydiniz?
Üyeler seçmene makarnacı kömürcü, Atatürk'e putu dikilmiş zat dediğinde burda mıydınız?
Sanmıyorum, burda olsaydınız insanların banlandıklarına da şahit olurdunuz, son birkaç haftadır zaten sakindi siyaset bölümü, eski konuları okuyup vayyy ne hakaretler ediyorlar dediyseniz üyeleri senelik banlamıyoruz ki hala banlı kalsınlar.

Sizin banlanmıyorlar sözünüze itiraz edecek çok üye çıkar siyaset bölümünde, daha yeni banlanan üyeler var, o banlananlar büyük ihtimalle sizden farklı bir görüşü savunuyorlar ama banlılar.

Konu banlamaksa eğer site yönetiminin içi müsterih, vicdanı rahat zira sitenin kuralları her bölümü kapsarken siyaset bölümünü pas geçmiyor.
Yalnız şunu bilmekte fayda var, insanlar her partiyi, her parti adayını, bakanları, vekilleri, yani kısaca tüm siyasileri eleştirme hakkına sahiptir, hakaret etmedikleri, mesnetsiz ithamlarda bulunmadıkları, iftira atmadıkları, karalamadıkları sürece eleştirilerini yazma hakkına sahipler.
Sitenin tüm bölümlerinde olduğu gibi burda da eleştirilere müdahale edilmez, eleştiri ithamlara, hakarete vs döndüğünde gereken yapılıyor zaten.

Back