• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerel seçimlerde oyumu ....

Yerel seçimlerde oyumu ...

• adaya göre veririm. Hangi partiden olduğu çok önemli değil !

OY: 24 21,1%
  • partiye göre veririm. Adayın kim olduğu çok önemli değil !

OY: 33 28,9%
  • Hem adaya bakarım hem hangi partiden aday olduğuna, ikisi de benim için önemlidir !

OY: 57 50,0%

• Ankete Katılan
    114

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
Merhaba
Seçimlerde oy verme kriterlerinizi merak ediyoruz....

Ankete eklememi istediğiniz seçenek var ise lütfen yazın ekleyelim ...

adaya veririrm tabiki

ama tr geneli partiye veriyo ne yazık ki inş bu sefer bu durum değişir

oyumu adaya gore kullandım fakat aslında hangi partiden oldugunu da onemserim...
adayın gorusleri ile paralelligini gosterir (paralel demek istemezdim ama... baska kelime gelmedi aklıma :27:)

ama sırf parti adı var diye o adayın yolsuzluklarını veya taban tabana benimle zıt goruslerini kabul edercesine oy vermem, veremem...

ankarada bu konuda cok fena. yıllardır kazanan kisiden herkes sikayetci iken mecburmus gibi veriyorlar, yahu baskası kazansa o da kaldırım yapacak hizmetini yapacak seni etkileyen ne? istemiyorsan atma oyunu, tepkini belli et.
karsısına ise sag oyları toplamak icin "ben bu partiyle milletvekili olmam, belediye konusu başka" diyen birini koymak da ilginc.
bazen diyorum ki al birini vur otekine...

Aslındda adaya göre veririm ama akp dışındaysa. Çok sevdiğim aday akpdense vermem oyumu. Yok değilse bdp chp mhp tkp dp farketmez :31:

Türkiyede meclise girmeyi hakedecek çok insan var..Cidden çok sağlam insanlar var.
Ama yineleyeceğim düşüncemi, baraj zımbırtısı olduğu sürece partiye göre vermeye mecbur kalacağım.

Zira şimdiki zihniyet Türkiyeyi paramparça etti.

Daha önceki yerel seçimlerde adaya göre oy verdim ama bir süredir yaşananlar beni partiye göre oy vermeye yönlendiriyor.
Neyseki hizmetlerini bildiğim ve sırf partimden diye oy vermek zorunda kalmadığım isimler o nedenlede rahatım...

Sıkıntılı durum aslında..

Partiye göre kullanıyorum, Med'in dediği gibi baraj olayı sakat..
Parti dediğime de bakmayın, mantık partisi.. Gönlümden geçen partiye bile değil.. Çünkü öyle olduğu zaman oylar bölünüyor, ortalık pazar alanına dönüyor.. Biz zaten nanay gülüm nanay, sadece oy verdim holiganlığı yapmak için atarız işe yaradığı yok. Hadi bu sene olur, hadi bu sene belki diye diye sırf ana muhalefet diye oyumu atıyorum, belki bu sene bi kıpırtı olur bölmeyelim oyları diye.. Çoğu kişinin de böyle yaptığını düşünüyorum..

Tabii gönül ister kişiye verelim ama, göz göre de havaya atılmıyor işte..

Sıkıntılı durum aslında..

Partiye göre kullanıyorum, Med'in dediği gibi baraj olayı sakat..
Parti dediğime de bakmayın, mantık partisi.. Gönlümden geçen partiye bile değil.. Çünkü öyle olduğu zaman oylar bölünüyor, ortalık pazar alanına dönüyor.. Biz zaten nanay gülüm nanay, sadece oy verdim holiganlığı yapmak için atarız işe yaradığı yok. Hadi bu sene olur, hadi bu sene belki diye diye sırf ana muhalefet diye oyumu atıyorum, belki bu sene bi kıpırtı olur bölmeyelim oyları diye.. Çoğu kişinin de böyle yaptığını düşünüyorum..

Tabii gönül ister kişiye verelim ama, göz göre de havaya atılmıyor işte..

Aynen february...Gönlüm hala hepardan yana. 1 kere verdim, resmen vicdan azabı duydum. Öyle bir seçim sistemi ki, insanın elini kolunu bağlıyor.

Aynen february...Gönlüm hala hepardan yana. 1 kere verdim, resmen vicdan azabı duydum. Öyle bir seçim sistemi ki, insanın elini kolunu bağlıyor.

Gerçekten satranç oynar gibiyiz..
Oy gizliliği önemli evet, ama biz ailece oturuyoruz ne yapalım, mantıklar tak tak ortaya dökülüyor.. Bölelim mi bölmeyelim mi diyoruz, sonuç belli yukarıya yazdığım gibi. Sebep hepimizinkiyle eşit işte...
Bakalım nereye dek böyle gidecek..

bir de bagımsız adaylar icin,
"partiye gore veririm aday onemli degil" secenegi onları yok saymak anlamına mı geliyor :44:

hatta su an cogu partinin lideri bir gun bagımsız aday olursa "bu ne boyle, kisiliginden bana ne, ideolojin dusunceyle degil partiyle olur" mu diyecek insanlar? :27:

hala karasızım.
oylar bölünmesin diye oy kullanmakla ,oyumu havaya atıp, istediğim kişiye vermek arasında.
burada istediğime verdim hoş. ama oy verirken ne yapacağım belirsiz. belki sandıkta vereceğim kararımı.

Şimdi birileri çıkıp 'çalsa da oyum Ak Parti'ye der mi? :31:
Der...:6:
AKP ve BDP dışındaki partilerden birini düşüneceğim... :31::55:

Der vallahi :9: insanların sokakta verdiği absürt tepkileri gördükçe forumlarda bu bana ilginç gelmez.
Öyle yada böyle en azından dürüst, insancıl ve Atatürkçü değerlere sahip oldukları için mevcut muhalefet partilerinden yerelde ve genelde şaşmam açıkçası. Hangisinin kazanma olasılığı fazlaysa onu desteklerim.

Sayın Kazen . Emek verip o kadar konu açmışsınız. KK ya ve size bu yakışır. Elinize sağlık. Ausencia nın da eline sağlık tabi.
Ancak siz bu bölümün homojen olduğuna yada olabileceğine gerçekten inanıyor musunuz merak ettim. Siyaset bölümünü takip edip etmediğiniz bilmiyorum. Ama net bir siyasal görüşünüzün olduğunu ve bunu objektif bir şekilde yansıttığınızı biliyorum. Saygıda duyuyorum. Görüşlerinizi ifade ettiğiniz zamanları düşünürsek aksi imkansız zaten.
Benim merak ettiğim; farklı görüşte olanların dışlandığı, ötekileştirildiği, cahil , yobaz, kör ilan edildiği ; bir kere yanılıp yenilip yazanların ilk yazılarından itibaren linç edildiği böyle bir ortama da bu kadar emek verdiğiniz bu bölümün ( tamam her anketin 12 den vurması imkansız ama ) gerçekleri yüzde kaç yansıtacağını düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla anketlerinizde akp oldukça geride. Piyasadaki diğer anketlerle tamamen zıt yani.
Bana sorarsanız ( büyük ihtimal sormayacaksınız ama :) yinede söyleyim) bu anketler mevcut siyasal ortamın yansımasından ziyade KK siyasetinin ne kadar çorak olduğunun işareti. Farklı düşünceye tahammülün ne kadar az olduğunun belgesi. Farklı düşnenlerin yazmakatan değil uğramaktan illallah ettiğinin göstergesi. (en azından ben ediyorum)
Mevcut siyaset icra etme anlayışı kk siyasete çok güzel sirayet etmiş : )

Herşeye rağmen tekrar elinize sağlık diyor, siyaset anketlerinde değil belki ama diğer alanlarda onikiden vurcağınız güzel günler diliyorum: )

Sayın Kazen . Emek verip o kadar konu açmışsınız. KK ya ve size bu yakışır. Elinize sağlık. Ausencia nın da eline sağlık tabi.
Ancak siz bu bölümün homojen olduğuna yada olabileceğine gerçekten inanıyor musunuz merak ettim. Siyaset bölümünü takip edip etmediğiniz bilmiyorum. Ama net bir siyasal görüşünüzün olduğunu ve bunu objektif bir şekilde yansıttığınızı biliyorum. Saygıda duyuyorum. Görüşlerinizi ifade ettiğiniz zamanları düşünürsek aksi imkansız zaten.
Benim merak ettiğim; farklı görüşte olanların dışlandığı, ötekileştirildiği, cahil , yobaz, kör ilan edildiği ; bir kere yanılıp yenilip yazanların ilk yazılarından itibaren linç edildiği böyle bir ortama da bu kadar emek verdiğiniz bu bölümün ( tamam her anketin 12 den vurması imkansız ama ) gerçekleri yüzde kaç yansıtacağını düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla anketlerinizde akp oldukça geride. Piyasadaki diğer anketlerle tamamen zıt yani.
Bana sorarsanız ( büyük ihtimal sormayacaksınız ama :) yinede söyleyim) bu anketler mevcut siyasal ortamın yansımasından ziyade KK siyasetinin ne kadar çorak olduğunun işareti. Farklı düşünceye tahammülün ne kadar az olduğunun belgesi. Farklı düşnenlerin yazmakatan değil uğramaktan illallah ettiğinin göstergesi. (en azından ben ediyorum)
Mevcut siyaset icra etme anlayışı kk siyasete çok güzel sirayet etmiş : )

Herşeye rağmen tekrar elinize sağlık diyor, siyaset anketlerinde değil belki ama diğer alanlarda onikiden vurcağınız güzel günler diliyorum: )

Dadlucadu öncelikle teşekkür ederim .

Sonra mesajın nezninde izninle hem sana hem de anketlerle ilgili neden açıldı ? amaç ne (!) ? gerçeği yansıtacak mı ? gibi soruları olan arkadaşlara da cevap vermiş olayım .

Anketler ilk açıldığında siyasette sürekli yazan ve sayısı bir elin parmaklarından hallice olan üyelerin katılımı ile başladı .Sende biliyorsun ki KK da yüzbinlerce üyeden çok az bir kesim siyaset başlığı altında fikir beyan etmekte . bu bir tercihtir elbette . Sırf bu sayıya bağlı kalan anketlerde gerçek bir yüzde elde etmekte elbette doğru bir saptama olmaz .

Yalnız şuan her ile ait anket , o ilden üye olan tüm üyelere mailing yolu ile iletiliyor . Trabzonlu üye Trabzon anketinden , Antalyalı Antalya anketinden haberdar ediliyor . BU şekilde KK da uzun zamandır yorum yapmamış üyelerde anketlere katılmak için geliyorlar .Bu geri dönüş çoğaldıkça ''kadınların bakış açısına özel '' küçük bir nabız tutma gerçekleşecektir.

Ha , bir anket şirketi değiliz . Amaç 2014 de seçim anketlerinde tüm yüzdeleri tutturan anket ünvanını almakta değil.

Yalnız gündem de seçim varken , özellikle ülkenin mevcut tablosunda seçimlerin önemi bir kat daha artmışken seçimlere kayıtsız kalmak istemedik .

Kısa bir süre içinde , ki şuan onun toparlanması içindeyim , her ile ait adayların seçim projelerini paylaşmak için hazırlıktayım .

Demem odur ki , herkesin fikrini doğru bir uslupla dile getirdiği bir siyaset platformu biz kadınlara çok uzak olmamalı . Kadın olmanın ortak paydasında birbirimizi anlayarak hareket edebileceğimiz , anketlerde de mevcut ortamı hareketlendirmiş olduğumuz , güzel bir seçim süreci olur umarım .

Vatana millete hayırlı olsun diyeyim ve gideyim ben :1:

Back