yenidoğan sünneti

ttuba86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
248
144
arkadaşlar yenidoğan sünneti hakkında ne düşünüyorsunuz..ben 31 haftalık hamileyim, bugün doktoruma sordum, çok iyi olur dedi, çok hızlı iyileşiyormuş... doğduğu gün ya da ertesi gün en uygunu dedi.. erkek bebek bekleyip de yenidoğan sünneti yaptıracak olan var mı?

Kesinlikle öneririm.oğlumu çarşamba günü dünyaya getirdim cuma günü sünnet ettirip çıktık ve pazar günü yarası kurumaya başladı.ilk oğlumu 4 yaşında fıtık olduğu için yaptırdım 1 hafta uğraştık.hiç düşünme yaptır bence bende çok araştırmıştım.iyiki yaptırmışım.

Bende yaptirmayi düşünüyorum, bi dahaki kontrolumde çocuk cerrahiyla gorusecegim ama internetten arastirdigima gore; 10 günlükken falan iyi diyorlar. Çünkü ilk günler daha yeni nefes aliyo, sarilikta olursa ogluslarimizin ikisini atlatmasi zor oluyomus. Bi aksilik olmazsa 10 gün 2 haftalikken falan yaptirmak istiyorum bende

Bende düşünüyorum inşallah. En uygunu 7. ve 10. günler arasıymış. Bi aksilik olmazsa düşüncem bu gün aralığında yaptırmak.

biz 1 aylıkken yaptırdık.. ben aslında doğduğu hafta yaptırmayı düşünüyordum ama eşim istemedi.. sonra pipisi kızarınca hemen yaptırdık boşu boşuna antbiyotik kullandık o kadar küçük bebeğe.. ayrıca sonra büyüyünce yaptırırım diye düşünüyorsanız çok büyük bir yük olduğunu belirtmeliyim çocuğa bunu anlatmak da onun acısını çekerken görmek de çok zor olsa gerek.. ne zaman sünnet lafı duysam iyiki yaptırmışım diye düşünüyorum..

Ben de yeni doğduğunda yaptıracaktım fakat erken doğduğu için beklemek zorunda kaldık,
2.5 aylıkken yaptırdık, iyi ki de yaptırmışız..

benim de iki oğlum var büyüğü 3 yaşında sünnet ettirdik. iki gün ağrısı olmadı ama korkudan çok huysuzluk yaptı.küçüğü doğar doğmaz yaptıracaktık ama yoğun bakımda uzun süre kaldığı için doktorumuz kırkı çıksın dedi. kırk günlükken sünnet ettirdik hiçbir şikayeti olmadı çok çabuk da iyileşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…