• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yenidoğan sarılığı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

morsincap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
136
182
53
29
arkadaşlar merhaba 12 günlük bir bebeğim var sarılık riskine karşı sürekli emziriyorum geceleri de 2 buçuk saate bir alarm kurup emziriyorum uyanmazsa fln diye.sizlere sorum bu risk nezaman biter? Nezaman alarm kurmayı fln bırakmalıyım?

sariliktan cok beslensin diye kaldiriyoruz aslinda
Gece sutu cok onemli
kizim 7 aylik gunduz cok emmez etrafla ilgilenir
ama gece cok emer ve iyi gelisiyor

arkadaşlar merhaba 12 günlük bir bebeğim var sarılık riskine karşı sürekli emziriyorum geceleri de 2 buçuk saate bir alarm kurup emziriyorum uyanmazsa fln diye.sizlere sorum bu risk nezaman biter? Nezaman alarm kurmayı fln bırakmalıyım?

Ben 7. Ay civarı gece alarm kurmayı bıraktım, bırakmasam iyiymiş. Alarmla iki kere kalkıyordum, şimdi yarım saatte bir saatte bir çığlık çığlığa uyanıyor, çalışmaya da başladım ama mecbur kalkıyorum. Bazen emiyor bazen memede hemen uyuyakalıyor falan, alarmla kalkmak daha karlıydı aslında. Şimdi ona dönmeye çalışıyorum ama bakalım, umarım olur.

genelde 1. ayın sonunda o risk kalkıyor. maalesef bilhassa sezeryanla doğan bebeklerin kaderi sarılık. sizin gibi özverili bi annesi var.. hiç yakalanmadan atlatacağına eminim. sevgiler.

şöyle bir durum var,bu sarılık olayı emzirmeyle ilgili değil.tabiki bbeğinizin aç kalmaması lazım şekeri düşerse sarılık olur ama tam tersi bir şekilde de sarılık riski anne sütünden dolayı da olabiliyor.benim kızım 2 ay sarılıklıydı.doktor bunun anne sütü sarılığı olduğunu söylemişti.gece bebeklerinizi siz uyandırmayın yoksa ileriki aylarda önüne geçemezsiniz.alması gereken öğünleri bırakın gündüz alsın.eğer uyucaksa uyusun.bebekler kendini bu konuda dengeliyor..gece 2.5 saatte bir emzirmek çok fazla.2-3 arası bir emzirme daha sonra 5-6 arası bir tane daha emzirme ideal.

Back