Yenidoğan sarılığı korkuyorum

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.673
1.408
Kızlar selam

Cuma günü doğum yaptım sezaryenle bugün kontrol günüydü bebeğim sarılık başlangıcında.

Nasıl atlattınız sizler?

Sürekli emziremiyorjm çünkü dün göğüs süt kanalllarim kapanmış pompa ile çektim bugün doktor mama ile aynı şey çekilmiş sütü vermek iyi besle 2 saatte 1 emzir yoksa geçmez dedi cuma yine çağırdı korkuyorum

Hiiç korkma. Çoğu bebekte olur, normaldir. 2 saatte bir emzirip arkadan sağdığın sütü de verebilirsin. Ya da riske atmayıp ilk hafta önce meme arkadan yoksa mama da verebilirsin. Ben riske atmamak için ilk hafta mamayla destekledim. Emzirmenin peşine. İlk haftayı atlattıktan sonra mamayı kesmiştim. Sütün varsa arkadan sağdığını ver. Yoksa da arkadan mama ver bence. 1 haftada alışmaz nihayetinde. Süt de 4-5 günde tam seviyeye geliyor. Birden gögüsler şişiyor ağrı vs yapıyor. O doluluğu hissediyorsun yani. O zaman mamayı kesersin. Sadece süte dönersin. Ben koca kutulardansa aptamilin kullanıma hazırları var 200 cc 40 tl şu an. Onlardan almıştım. İlk haftadan sonra sarılık riski yok çünkü dediğim gibi. Doktoruna da danış gene sen

Bol su iç emzir, sağılan sütü de ver hiç bir şeycik olmaz

Sarılık iki bebegimde de oldu biraz uzun sürüyor geçmesi korkmayın bol bol emzir ya da mama veriyorsan mama ver iyi beslenmesi gerek çabuk geçmesi için

Aslinda ilk 2 gün güzel uyku durumu ve emmesi vardı ama dünden beri sapsarı yüzü falan.
Emmiyor taşlaştı göğüslerim artık çok sıkıntılı bir durum yaşamayınca ne korkutucu ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…