Yenidoğan saat başı emzirme de süt kaç ml olması gerekiyor

Bahar64

🕊🕊
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2021
289
98
48
28
Merhaba kızlar 1 haftalık bebeğim var az düzeyde sarılığı var doktor saat başı emzir dedi emzirdigim halde kilosu fazla yükselmedi sarılığı geçmedi saat başı kaç ml süt vermeliyim bilgisi olan var mı

20 şer dakika emzirin memeleri, tam boşalsın. Sütünüzün az olduğunu düşünğyorsanız, doktora danışarak mama kullanabilirsiniz.

Emzirme pozisyonun doğru olduğuna emin olun. Bebeğiniz siyah bölgeyi mümkün olduğunca almalı , alt ve üst dudakları dışa dönük ve cukcuk sesini duymalisiniz. Gece gündüz aksatmadan emzirin. Emzirme sonrası sağım yapın . Emzirme sonrası 60cc verin , eğer doymamış ise huzursuz olur uyumazsa 30 cc daha verirsiniz. Sütüde bebeğinize şırınga , kaşık biberonla yada eds yöntemiyle veririseniz red ilerde uğraşmadan hem sütünüzü arttırır , hem kaşık biberonla bebeğinizi doyurup hemde emzirebilirsiniz. Sutunuzde arttığında azaltarak bitirirsiniz mamayı.

Eğer sadece anne sütü alıyorsa 3 saatte bir en az 60 cc anne sütü alması lazım tabi bunu emerken hesaplamanız imkansız ama sorduğunuz için yazıyorum 2 saatte bir de en az 40 cc alması gerekir. Sadece mama alıyorsa 3 saatte bir en az 40 cc, 2 saatte bir verecekseniz de 25-30 cc en az vermeniz gerekir. Ancak ne kadar beslenirse beslensin sarılık olacaksa da oluyor benim bebeğim ilk ay yaklaşık 1500 gr aldı çünkü sürekli besliyordum ama uzamış sarılık oldu 3.aydan sonra düzeldi

Eğer sadece anne sütü alıyorsa 3 saatte bir en az 60 cc anne sütü alması lazım tabi bunu emerken hesaplamanız imkansız ama sorduğunuz için yazıyorum 2 saatte bir de en az 40 cc alması gerekir. Sadece mama alıyorsa 3 saatte bir en az 40 cc, 2 saatte bir verecekseniz de 25-30 cc en az vermeniz gerekir. Ancak ne kadar beslenirse beslensin sarılık olacaksa da oluyor benim bebeğim ilk ay yaklaşık 1500 gr aldı çünkü sürekli besliyordum ama uzamış sarılık oldu 3.aydan sonra düzeldi
Benim bebeğimde 13 çıktı sarılık değeri. Emzirme sonrası 30 cc mama veriyorum düşsün diye veya sağdığım sütten 30 cc sizce doğru mu yapıyorum? Nasıl bir yol izlmelemeliyim? 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyorum çok zor uyanıyor ve memeyi de çok zor tutuyor, her uyanmada bir memeyi verebiliyorum

Benim bebeğimde 13 çıktı sarılık değeri. Emzirme sonrası 30 cc mama veriyorum düşsün diye veya sağdığım sütten 30 cc sizce doğru mu yapıyorum? Nasıl bir yol izlmelemeliyim? 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyorum çok zor uyanıyor ve memeyi de çok zor tutuyor, her uyanmada bir memeyi verebiliyorum
Sarılıktan kaynaklı uykusu derindir ben de uyandıramıyordum uyanmayınca da oturup ağlıyordum çok zor uzamış sarılık dönemi Allah kolaylık versin siz emzirme sonrası sütünüzü sağın ne kadar çıkıyorsa içirin mama takviyesi yapacaksanız da emzirme sonrası 60 cc mama yapın ne kadar içerse o kadar kârına

Son düzenleme:
Merhaba kızlar 1 haftalık bebeğim var az düzeyde sarılığı var doktor saat başı emzir dedi emzirdigim halde kilosu fazla yükselmedi sarılığı geçmedi saat başı kaç ml süt vermeliyim bilgisi olan var mı
Bu bebekten bebeğe değişiyor yani her bebek aynı oranda emmez ya da her annenin aynı oranda sütü artmaz.
Tek bir göğüste yarım saat en az tutun bebeği aktif emmeli. Uyudukça çenesini dürtükleyin emerken,uyanır devam eder. Sarılıktan dolayı ekstra uyur şimdi o. Ne kadar emdiğini anlamaz. Yarım saat aktif emsin ama dediğim gibi tek bir göğüsten. Yağlı kısmı en son gelir çünkü. Ön süt sulu olur biraz.

Bebeğim 1 haftalık hastaneye yattı. 3 saatte bir 30 ml besliyorlardı. Sonra 60mle çıktı. 13.gün yani bebeğim 20 günlükken 90-100ml besleniyordu. Şuanda yaklaşık 2 aylık oldu ben 120 ml besliyorum.

Back
X