• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan mama miktarı

cinnabon

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Aralık 2012
4.123
5.982
358
32
Günaydın herkese. Bebeğim pazartesi günü sezaryan ile doğdu. Benim sütüm daha gelmedi mama takviyesi yapıyoruz. Dün toplam 40 ml mama içti ama bugün çişli bezinde kırmızı noktalar vardı. Bu da açlık işaretiymiş. Günde ne kadar mama vermek lazım ? İlk doktor randevumuz yarın , hastaneden çıkmadan sormayı da unutmuşuz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏🏻

2 saati geçirmeden teklif edin. 30cc yapın mamayı çok bekletmeyin içmediğinde dökün. Kucağınızda kalsın emzirme denemeleri de yapın bugün sütünüz gelmeye başlar.

2 saatte bir 30 cc yapın verin sıvı kaybı var anlaşılan benimde kızım öyle olmuştu

Günaydın herkese. Bebeğim pazartesi günü sezaryan ile doğdu. Benim sütüm daha gelmedi mama takviyesi yapıyoruz. Dün toplam 40 ml mama içti ama bugün çişli bezinde kırmızı noktalar vardı. Bu da açlık işaretiymiş. Günde ne kadar mama vermek lazım ? İlk doktor randevumuz yarın , hastaneden çıkmadan sormayı da unutmuşuz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏🏻
40 ml çok az her acıktığında 30 ml veriyorduk biz ne kadar içerse artık

Kızım 9 aylık, yeni doğduğunda sarılık vardı kan uyusmazligimizdan dolayı. Sütüm gelmişti ona rağmen her emzirme üstüne 30 CC mama vermemi söylediler. Sütünüz gelmiyorsa 2 saatte bir mama vermelisiniz. Ben olsam 60 CC yapar ne kadar içtiğini gozlemler ona göre hareket ederdim. Memede tutabiliyosaniz tutun sütünüz gelsin. Tutamiyosaniz makineyle sağım yapın uyarı gitsin sütünüz gelsin. Sağlıkla büyütün 🫂

Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün beybim🥹
İki saatte bir 30 cc ile başlamalısın

Gün boyu 40 cc çok az yavrum sarılığı artar 2 saatte bir vermelisin mamayı

Emzirmelisiniz sık sık denemeler yapın . Emzirmezsseniz sütünüz artmaz. Emmeyle bitlikte gelecektir sütünüz. Makinaya gelmez zaten ilk süt . Konsantre gibi olur o ilk sütü bebeğin ilk aşısı derler . Damla damlada olsa elle sağıp siringaya alıp verin. Mamayida her emzirme sonrası 30 cc verin . Kaşık biberonla verebiliyorsunuz verin biberon kullanıyorsanız uzun süre üste üste vermeyin isterseniz meme reddi yapabilir Yada eds yontemide sizin için uygun olur osekilde hem sütünüz artar hemde mamasını içer. Emzirme danismaninindan yardım alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Gün boyu 40 cc az. 2 saatte bir 30 cc verin içtiği kadarını içsin. Sarılığı da artmasın. Önce emzirin sonra mama verin sütünüzün gelmesi için

Gün boyu mu 40 cc içiyor? 2-3 saatte bir öğünde emzirip bir öğünde 30 cc mama vererek ilerleyebilirsiniz. Eğer sütünüz gelmiyorsa bebeğin emmesinden anlaşılır her emme sonrası da mama vermeyi deneyebilirsiniz.

Gün boyu mu 40 cc içiyor? 2-3 saatte bir öğünde emzirip bir öğünde 30 cc mama vererek ilerleyebilirsiniz. Eğer sütünüz gelmiyorsa bebeğin emmesinden anlaşılır her emme sonrası da mama vermeyi deneyebilirsini

Back