Bebek Beslenmesi yenidoğan gaz sancısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi babex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

babex

yavruma kardeş geliyor :)
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
385
1
46
Kocaeli
slm bugün itibarıyla bebeğim 4 günlük 4 gündür gaz problemi yaşıyor çok ağlıyor ne yapmam lazım.sezeryan olduğum için çok zorlanıyorum bakmakda.

slm bugün itibarıyla bebeğim 4 günlük 4 gündür gaz problemi yaşıyor çok ağlıyor ne yapmam lazım.sezeryan olduğum için çok zorlanıyorum bakmakda.

merhaba. öncelikle bebeğin hayırlı olsun. ben de senin gibi sezeryan oldum ve bebeğim çok gazlıdı gerçekten çok zor biliyorum. Sana tavsiye edebileceğim şeyler:

-NURSE HARVEY diye bir şurup var o gaza iyi geliyor.Doktoruna danışarak kullanabilirsin.
-Bebeğin karnına ve ayaklarına saç kurutma makinesi tutabilir ya da ısıtılmış havlu koyabilirsin.
-Bebeği uzun süre yatırma, uzun süre aynı pozisyonda yatmak sancısını artırır. Dik bir konumda tutmak ya da yüz üstüçevirmek onu rahatlatır.
-emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarıp uyutmak gerek.
-Ayaklarına acı elma yağı sürenler var ben de sürdüm ama bizde fayda etmedi
-Aktarlarda üzerlik tohumu satılıyor. Onu denedim ben, bizim kızda işe yaramıştı.
-Karnına saat yönünde masaj yapmak iyi gelir. Zeytinyağı ile de yaparsan yumuşatır karnını iyi olur.
-Banyo yaptırmak bazen gaza iyi geliyor
-Ben kucağımda evi gezdirip onunla konuşurdum. Bu sırada da bayağı gaz çıkarıyorlar.

Aklıma bunlar geldi şimdi. Umarım işine yarar. Allah kolaylık versin...

bebeğin ağzına birkaçtane nar sık canım ben bebeğime iki günlükken sıktım koliği bile hafif atlattı birde metsil diye bir damla var çok iyi geliyo doktoruna danış derim birde yediğin sütten geçer di,yolar ama bilmiyorum bizim kız yağa bile kaldırmadan hep yattığı yerden emer emmez kendi çıkarıyodu gazını ama çok gazlı olan bebek için emerken bile kaldırıp 2 kez falan gazını çıkartmak gerekiyomuş allah kolaylık versin sağlıkla büyüt bebeğini

4 günde gaz sancısı olur mu? benim bildiğim 15. günden sonra başlıyor. gaz sancısı olduğuna eminseniz size om-x'i öneririm benim oğluma çok iyi geldi.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Size gerçekten %100 sonuç aldığım hamileyken burdan okumuştum ben de denedim ve sonuç aldığım yöntemi tavsiye edeceğim.Aktardan taze 500 gr rezene al.4 kupa ya da su bardağı suyu cezveye dök kaynayınca kapat.Üstüne 4 tatlı kaşığı rezene koy.Üstüne bir kapak ile kapa 5-10 dk demlensin.Bol bol sen iç.
Bbebekler için yeni doğan biberonlar var.30 cc herhalde.Onu ben 3 kere bitecek şekilde veriyordum.Doktorum prof.Haliyle 100 cc verebileceğimi söyledi.Onayladı o da.Bitkisel şuruplar zaten var.Zamanla hangisinden yarar göreceğini sen anlayacaksın.Kendin bol bol rezene iç süt yapar seni rahatlatır bebeğinide.Annem herkese anlatıyor şimdi.Kayınvalidem kaygıyla izlemişti 10 günlük bebek rezene içer mi diye.Ama baktı ki o kıvranan çocuk gidiyor anında bezleri doluyor uykuya dalıyor artık o da herkese beni anlatıyor.Oğlum 11 aylık aşırı huysuz doktor bile söylüyor.Her gittiğimizde kan ,idrar ve gaita kontrolü yapılıyor nesi olduğu anlaşılmıyor diye her defasında huysuz olduğu çıkıyor : )) ama ben 3-4 aya kadar o gaz sancısı nedir bilmedim .Daha sonra diş vs yüzündne ağladı.Kesinlikle denemelisin.Ama devamlı.Ağladıkça değil.Rabbimden acil şifalar sana da bebeğine de keyifli günler diliyorum.

arkadaşlar dün doktora gittim dr gaz sancısı olmadığını,dünyaya alışmaya çalıştığını o nedenle ağladığını söyledi.

benimkide ikinci gun baslayip 42. gun susmustu allaha sukur ve hala sakin bir bebek
ama o 40 gun annemden emdigim sutu getirdi burnumdan desem yeridir
cok cok zordu gercekten kolayliklar diliyorum
arkadasin biri rezene cayi demis
bende cok faydasini gordum rezene cayinin
hem kendim ictim hem bebegime verdim
cok faydasi oluyor
rezenenin icine yarim cay kasigi anason tohumu ve melisa yapragida koyuyordum
oglumla super bi uyku cekiyorduk hemde memislerim dolup dolup tasiyordu
rezene sutu arttirmak icinde acayip faydali
guzelim birde bu gunler gecmeyecek gibi olsada cok cabuk geciyor buna emin olun ;))

Allah yardımcın olun canım..bebegını kucagına al sakınlesır rıtmık hareketlerle gezdır..yada dızlerının ustune karnı altta kalcak sekılde yatır..yuzustu yatmakta rahatlatır bebegı..benım oğlum kurtma makınasında susuyordu..acı elma yagı almıstım aktardan ayaklarının altına surup masaj yapıyordum kurutma makınasını tutyordum olece uyuyordu:61:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Size gerçekten %100 sonuç aldığım hamileyken burdan okumuştum ben de denedim ve sonuç aldığım yöntemi tavsiye edeceğim.Aktardan taze 500 gr rezene al.4 kupa ya da su bardağı suyu cezveye dök kaynayınca kapat.Üstüne 4 tatlı kaşığı rezene koy.Üstüne bir kapak ile kapa 5-10 dk demlensin.Bol bol sen iç.
Bbebekler için yeni doğan biberonlar var.30 cc herhalde.Onu ben 3 kere bitecek şekilde veriyordum.Doktorum prof.Haliyle 100 cc verebileceğimi söyledi.Onayladı o da.Bitkisel şuruplar zaten var.Zamanla hangisinden yarar göreceğini sen anlayacaksın.Kendin bol bol rezene iç süt yapar seni rahatlatır bebeğinide.Annem herkese anlatıyor şimdi.Kayınvalidem kaygıyla izlemişti 10 günlük bebek rezene içer mi diye.Ama baktı ki o kıvranan çocuk gidiyor anında bezleri doluyor uykuya dalıyor artık o da herkese beni anlatıyor.Oğlum 11 aylık aşırı huysuz doktor bile söylüyor.Her gittiğimizde kan ,idrar ve gaita kontrolü yapılıyor nesi olduğu anlaşılmıyor diye her defasında huysuz olduğu çıkıyor : )) ama ben 3-4 aya kadar o gaz sancısı nedir bilmedim .Daha sonra diş vs yüzündne ağladı.Kesinlikle denemelisin.Ama devamlı.Ağladıkça değil.Rabbimden acil şifalar sana da bebeğine de keyifli günler diliyorum.
Merhaba canm hala foruma giriyormusunuz bilmiyorum ama arastrirken yazini gordum .. Benm bebegim 29 mayis da 1 aylik olacak cok gaz sancisi oluyor alttan gszini cikartamiyor ve yukardanda zar zor cikario.. Asadan gazini cikarmasi icin poposunu acip biraz oyle tutmam lazim poposunu uyarmam gerekio ozman pirt pirt cikaraio ama smdide bezini açmaya alisti gbi geliyo buna alismasini istemiom heryerde poposunu acip havalandiramam cunku . yani rezene verdiginizi yazmissniz bende gece uyurken 3 cay kasigi faln veriyorum rahat uyuyo ama gun icnde duzenli vermedm vermeli miyim emin olamadim.

Back
X