• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebekte uyku süreci 😔

gizemtas

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
243
78
18
Kızlar 28 günlük bebeğim var ilk zamanlarda gaz sancısı vardı uyumuyorum maflor+ damla kullanmaya başladık şuan gaz sancısı yok ama uyku düzenide yok 😔 özellikle gece uyumuyor uyumamak için direniyo resmen beşiği koyunca sürekli sallanmak istiyor ama durunca gene uyanıyor derin uykusu yok ilk çocuğum acemiyim ne yapmam lazım dr sordum bi sıkıntısı yok normal dedi ama ben uykusuz kaldıkça sütümde az gelmeye başladı çok yorgun hissediyorum kendimi tecrübeli anneler destek olun bana ne yapmam gerek 😔

Kızlar 28 günlük bebeğim var ilk zamanlarda gaz sancısı vardı uyumuyorum maflor+ damla kullanmaya başladık şuan gaz sancısı yok ama uyku düzenide yok 😔 özellikle gece uyumuyor uyumamak için direniyo resmen beşiği koyunca sürekli sallanmak istiyor ama durunca gene uyanıyor derin uykusu yok ilk çocuğum acemiyim ne yapmam lazım dr sordum bi sıkıntısı yok normal dedi ama ben uykusuz kaldıkça sütümde az gelmeye başladı çok yorgun hissediyorum kendimi tecrübeli anneler destek olun bana ne yapmam gerek 😔
İlk 15 20 gün çok uyurlar ondan sonra uyanıklık süreli artıyor , gece iyice besliyor musunuz? Tok olan bebek iyi uyur ama tabi istisnalar da vardır , maalesef ilk 2 ay uyku düzenleri yoktur bende ve her anne uykusuzluk çekiyor en azından gün içinde uyumaya çalışın, benim oğlum da 4 aylık ve sürekli beyaz gürültü eşliğinde uyuyor sizde bi deneyin isterseniz 🙏

İlk 15 20 gün çok uyurlar ondan sonra uyanıklık süreli artıyor , gece iyice besliyor musunuz? Tok olan bebek iyi uyur ama tabi istisnalar da vardır , maalesef ilk 2 ay uyku düzenleri yoktur bende ve her anne uykusuzluk çekiyor en azından gün içinde uyumaya çalışın, benim oğlum da 4 aylık ve sürekli beyaz gürültü eşliğinde uyuyor sizde bi deneyin isterseniz 🙏
Beyaz gürültüde dinliyor bazen dayanamayıp arabayla da gezdiriyoruz ama uyku konusuna çözüm bulamadım 😔 elimden geldiğince yatmaya çalışıyorum ama tek olduğum için tedirgin yatıyorum peki sizce normal mu yani böyle olması düzelir mi 😔

karnı doyuyorsa yine gazdan uyanıyordur bence.Benimde bebeğim zor uyur sık uyanırdı.tam uykusu düzeldi dedim 4.aydan sonra tekrar bozuldu.şuan 7 aylık olacak hala gece zor uyur malesef

Beyaz gürültüde dinliyor bazen dayanamayıp arabayla da gezdiriyoruz ama uyku konusuna çözüm bulamadım 😔 elimden geldiğince yatmaya çalışıyorum ama tek olduğum için tedirgin yatıyorum peki sizce normal mu yani böyle olması düzelir mi 😔
2 3 saat uykuyla durduğumu bilirim hemde günlerce , 3. Ayda düzelir hatta deliksiz sabaha kadar uyuduğu da oluyor ama 4.aysa uyku gerilemesi oluyor velhasıl büyüyene kadar bize rahat uyku yok ama tabiki en zor zamanlar ilk 2 ay bence , merak etme yalnız değilsin hepimiz tüm anneler aynu durumdayız

Çok normal benim oğlum 10 aylık oldu hala uykuya zor dalar desteksiz uyuyamaz. Ama merak etmeyin yenidoğan dönemi kadar zor olmuyor. Bazen gece 1 kere kalkıyor vay be diyorsunuz bazen de her saat başı kalkıyor yani düzenin tam olarak oturması zaman alıyor bence tabi biraz bebekten bebeğe de değişiyor. Ben mesela daha hiç gece yatırıp sabaha kadar uyumadı. Kuzenimin kızı bebekliğinden beri gece deliksiz uyur. Her bebek farklı 🥹 Ben de her yolu denedim o dönem yok açtır sütün yetmiyordur dediler mama da verdim yok yani değişen birşey olmadı. Ama bana sorarsan sizinki gazdan olabilir bizim tam 4 ay sürmüştü mesela. Birde oda sıcaklığı nasıl benim oğlum çok sıcakta uyuyamaz mesela bebek arabası dışında üzeri örtülü uyuyamaz. Kundak denemediyseniz kundak deneyin belki daha uzun uyur.

Benimki daha 1 aylık olmadı ama ben bittim uykusuzluktan.karni tok altı temiz ama asla uyumuyor özellikle ben yatınca hemen uyanıyor çok ilginç 🙈 gaz çıkarayım diyorum gazının da çıktığı yok ayakta sallamak için de çok küçük ne yapacağımı bilemez haldeyim.

Geçmiyor malesef bazı bebekler uykuyu sevmiyor. Kabullendim ben 7. aydan sonra. Al kucagina yaslan o göğsünde uyurken sende uyu ben böyle buldum gündüzleri cozumu. Kaç gece kaç sabah hıçkırarak bağırarak ağladım .14 aylık deliksiz uykum yok . Gündüz iuykusuda öyle uzun uyumaz1saat bazen oda 40 dk 😵‍💫 bir ara tirlaticam sanıyordum.esinden yardım al ben öyle yaptım . Ben yorulunca emzirip doyurup ona veriyordum ayağında sallıyordu ben uyuyordum emzirmem 1 saati buluyordu mamada veriyordum o sıra gene uyumuyordu. Tam düzelir gibi oluyor 4. Ay atağı gelmişti ooo çok felaketti. Sahura kalkıyordu uyumuyordu bizle sahur edip iki saat durup öyle uyuyordu 🤣neyse gözünü korkutmuş gibi olmayayım ama nasıl başladıysa öyle gidiyorlar. Biraz sabır işiymiş ilk uykusu uzun (uzundan kastım 3 saat) oluyordu 3ay siralarinda sonra 2 saat 1.5 saat arayla kalıyordu .

Allah bağışlasın sağlıkla büyütün🧿🙏
Daha çok küçük, 2-3 saatte bir beslenmek için kalkması gerekiyor. Bol bol ten tene temas yaparak atlattım ben ilk ayımızı. Gündüzleri fırsat buldukça zıbınla veya sadece beziyle alıp çıplak göğsüme koyuyordum battaniyenin altında göğsümde uyutuyordum ki güven duygusu gelişsin, anne sıcaklığı alsın diye. O daha doğduğunun farkında değil, 2 saat uyursa şanslısınız☺️ Gündüzleri arabasına koyup parka götürün, temiz hava alsın. Bebek arabasında da güzel uyuyorlar. Uyku düzeni oluşturmak için çok erken, bebiş nasıl isterse öyle olacak bir süre🙏 Bu süre bebekten bebeğe değişir, benimki 1.5 aylıkken sakinlemeye başladı, 2. ayında uyku düzeni hafiften oluştu. Şimdi güzel uyuyor ama kendimi şanslı sayıyorum çünkü kimi bebekler 6 aylıkta bile bu düzene oturmuyor. Sabredin güzel günler yakında💕

Back