Yenidoğan bebeklerin uyku problemi

YasemiNil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
9
2
1
34
merhaba;
Benim kızım 25 günlük. İlk 10 gün sakin bir bebekti. Sonraları gazı oluşmaya başladı ve uyku problemlerimiz oluştu. Önce beşiğinin sallama özelliğini açmak zorunda kaldım. Sonra ayağımda sallamaya başladım. İstemediğim herşeyi yapmak zorunda kaldım ama yinede bebeğim geceleri uyumuyor. Gündüz geceye göre bir nebze daha iyi ama gece ilk uyanmadan sonra uykuya geçemiyor. Doktor bebeğimin alert bir bebek olduğunu söyledi, yani çok hareketli anlamında. Sab simplex damla kullanıyorum, onun yanında dün gece ilk defa verdim biogaia damla veriyorum, hipp in iyi geceler çayını veriyorum ama yinede uyumuyor. Herkes 40 ından sonra düzelir diyor . Başına bu durum gelen var mı? Birde uyku eğitimine başlamak için ideal zaman nedir ?

Benm bebegm de gunduz ayni problem var 16 gunluk henuz ikinip duruyor saatlerce ıhh diye sıkîyor kendini ve aglamaya basliyor bende bu duruma cagre ararken gordum bu basligi napicagimi bilmiyorum surekli kizarip ıhhhliyor masaj yapiyorum elimden gelen herseyi deniyorum cikmiyor gaz

Benm bebegm de gunduz ayni problem var 16 gunluk henuz ikinip duruyor saatlerce ıhh diye sıkîyor kendini ve aglamaya basliyor bende bu duruma cagre ararken gordum bu basligi napicagimi bilmiyorum surekli kizarip ıhhhliyor masaj yapiyorum elimden gelen herseyi deniyorum cikmiyor gaz
Gaz damlası deneyin isterseniz, bebekten bebeğe değişiyor bazılarına çok iyi geliyormuş. Ütüyle havlu ısıtıp karnına koyabilirsiniz, birde müzik açıp ayaklarını hareket ettirin hem yoruluyorlar hemde gaz çıkarmasına yardımcı olabiliyor .ben bunları deniyorum iyi geldiğide oluyor ama gece uyumaması herşeyi alt üst ediyor. Çünkü uykusunu alırsa gazını da rahat çıkarabiliyor. Allah yardımcınız olsun sizinde:( inşallah bebeklerimiz şu gaz problemini en kısa zamanda atlatır.

bana da 40 dediler 3 ay dediler :D bekle bekle bi türlü uyumadı çocuk gece gündüz bi de ağlaması da cabası... baya bir yıpranmıştım. Uyku eğitimini 5. ayda denedim ama yarım bıraktım benim yapabileceğim bir şey değil çocugu ağlarken yalnız bırakmak. bu arada gaz damlalarını deneye dneye zaman geçiyor zaten bence hiç biri işe yaramıyor kimyon fln belki.. Allah yardımcınız olsun Allaha şükür geçti benim o dönemler sizinde geçecek..

Biogaia damlayi hergun duzenli ayni saatte vermeniz gerekir.etkisini gostrebilmesi icin.
Gece uyandiginda hic ses cikarmadan besleyin los ortam olsun.emzirip yatagina yatirin uykuya dalmasini bekleyin.gece ikiniyor diye almayin kucaginiza o gazini cikartip uyuyacaktir.cok fazla aglamadikcada almayin kucaginiza.gece kaka yapmadan bezini degistirmeyin.
Karanlik ve sessiz ortamda olsunki gece uyku duzeni getirsin kendisi.gunduzde mumkun oldugunca sesli ortamda uyutun.gece gunduz ayrimini bilsin.

bana da 40 dediler 3 ay dediler :KK70: bekle bekle bi türlü uyumadı çocuk gece gündüz bi de ağlaması da cabası... baya bir yıpranmıştım. Uyku eğitimini 5. ayda denedim ama yarım bıraktım benim yapabileceğim bir şey değil çocugu ağlarken yalnız bırakmak. bu arada gaz damlalarını deneye dneye zaman geçiyor zaten bence hiç biri işe yaramıyor kimyon fln belki.. Allah yardımcınız olsun Allaha şükür geçti benim o dönemler sizinde geçecek..
Bende sabırla geçecek diye bekliyorum, 31. Günümüz bugün . Gündüz uykuları yine fena değil ama gece uykularımız Yok gibi. Gaz sancısını fark ediyorum bebeğimin , ondan uyumuyor çoğu zaman. Bakalım artık beklicez

Biogaia damlayi hergun duzenli ayni saatte vermeniz gerekir.etkisini gostrebilmesi icin.
Gece uyandiginda hic ses cikarmadan besleyin los ortam olsun.emzirip yatagina yatirin uykuya dalmasini bekleyin.gece ikiniyor diye almayin kucaginiza o gazini cikartip uyuyacaktir.cok fazla aglamadikcada almayin kucaginiza.gece kaka yapmadan bezini degistirmeyin.
Karanlik ve sessiz ortamda olsunki gece uyku duzeni getirsin kendisi.gunduzde mumkun oldugunca sesli ortamda uyutun.gece gunduz ayrimini bilsin.
Dediklerinizin hepsini yapıyorum ama uyumuyor. Sadece biogaia nın aynı saate olduğunu bilmiyordum yatarken veriyorum o da değişiyor tabi. Artık ona dikkat edeyim belki ondan fayda etmedi. Teşekkür ederim önerileriniz için.

merhaba;
Benim kızım 25 günlük. İlk 10 gün sakin bir bebekti. Sonraları gazı oluşmaya başladı ve uyku problemlerimiz oluştu. Önce beşiğinin sallama özelliğini açmak zorunda kaldım. Sonra ayağımda sallamaya başladım. İstemediğim herşeyi yapmak zorunda kaldım ama yinede bebeğim geceleri uyumuyor. Gündüz geceye göre bir nebze daha iyi ama gece ilk uyanmadan sonra uykuya geçemiyor. Doktor bebeğimin alert bir bebek olduğunu söyledi, yani çok hareketli anlamında. Sab simplex damla kullanıyorum, onun yanında dün gece ilk defa verdim biogaia damla veriyorum, hipp in iyi geceler çayını veriyorum ama yinede uyumuyor. Herkes 40 ından sonra düzelir diyor . Başına bu durum gelen var mı? Birde uyku eğitimine başlamak için ideal zaman nedir ?
öncelikle bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim. benimde kızım 3 ay falan doğru dürüst uyumadı. aman neler çektim bi ben bilirim bir de Allah. sonra düzene giriyor. malesef bu yollardan hemen hemen her anne geçmiştir. ben de ne yaparsam yapayım uyumazdı. gunduz de baya uyurdu. Allah yardımcın olsun. tek ihtiyacımız olan şey sabır...

gaz damlası deneyin. bacaklarını hareket ettirin yukarı aşağı (dizlerini kırarak) 3 aydan sonra gaz sancıları azalır inşallah. bizim öyle olmuştu. bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim.

öncelikle bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim. benimde kızım 3 ay falan doğru dürüst uyumadı. aman neler çektim bi ben bilirim bir de Allah. sonra düzene giriyor. malesef bu yollardan hemen hemen her anne geçmiştir. ben de ne yaparsam yapayım uyumazdı. gunduz de baya uyurdu. Allah yardımcın olsun. tek ihtiyacımız olan şey sabır...
Çok teşekkür ederim, valla iyi geldi mesajınız. şimdi ne kadarlık bebeğiniz ? Uyku eğitimi verdiniz mi? Bir de ben ayakta sallıyorum mecburen siz nasıl uyutuyorsunuz? Düzene girdikten sonra ne kadar uyumaya başladı?

Ayakta sallamayı bırakırsınız insallah çünkü ilk oğlumda ben de aynı hatayi yaptım 3 yaşındaydı artık sallamadan uyumaya başladığı suan 7 aylık oğlum var onu büyükler dışında hiç sallamadim kucağıma aldım pışpışladım emzirdim yatağa yatmadan biraz gaz masajı yaptım yatırdım şu aralar yanına uzanıp sırtını kaşıyorum zamanla kendisi uykuya geçecek insallah.Bir de ben gündüz tv sesini kısmadım hep oturma odasında uyuttum gece ise yatak odasında gece lambası yakıp uyuttum gece gündüz kavramı oturdu. Gaz için ise bence hiç bir damlayı vermeyin en iyi çözüm çörek otu havanda ezip tozunu bir çay kaşığı şu ile bebeğinize verin tabii yine de Dr danışın

Ayakta sallamayı bırakırsınız insallah çünkü ilk oğlumda ben de aynı hatayi yaptım 3 yaşındaydı artık sallamadan uyumaya başladığı suan 7 aylık oğlum var onu büyükler dışında hiç sallamadim kucağıma aldım pışpışladım emzirdim yatağa yatmadan biraz gaz masajı yaptım yatırdım şu aralar yanına uzanıp sırtını kaşıyorum zamanla kendisi uykuya geçecek insallah.Bir de ben gündüz tv sesini kısmadım hep oturma odasında uyuttum gece ise yatak odasında gece lambası yakıp uyuttum gece gündüz kavramı oturdu. Gaz için ise bence hiç bir damlayı vermeyin en iyi çözüm çörek otu havanda ezip tozunu bir çay kaşığı şu ile bebeğinize verin tabii yine de Dr danışın
Bende hiç istemiyordum alıştırmak ama çaresiz kaldım ya da ilk bebeğim olduğu için dayanamadım galiba ağlamasına. Gaz sancıları geçse uyku düzeni oluşturmak istiyorum ama şuan çok küçük. Gündüzleri de sessiz ortamda uyuyor evde tekim diye hiç açmadım tv falan, ama akşam uyuturken önce duşa sokuyorum sonra emziriyorum gaz damlalarını verip yatırıyorum hep gece lambasında yada başka odanın ışıklarıyla. Gecede çok mecbur kalmazsam altını açmıyorum karanlıkta emzirip yatırıyorum ama uyumayınca uyumuyor :(( .

merhaba;

Merhaba bebeğimiz düzeldi mi acaba?sanki benim bebeğimi anlatıyorsunuz okurken bunu ben yazmış olmalıyım dedim.benim bebeğinde 30günlük

Çok teşekkür ederim, valla iyi geldi mesajınız. şimdi ne kadarlık bebeğiniz ? Uyku eğitimi verdiniz mi? Bir de ben ayakta sallıyorum mecburen siz nasıl uyutuyorsunuz? Düzene girdikten sonra ne kadar uyumaya başladı?
merhaba tekrar. mesajınızın üzerinden baya zaman geçmiş. inşallah bebeğinizin uyku düzeni oturmuştır biraz olsun 3 ay sonra falan oturuyo çünkü.

Benimki de karanlıkta durmuyor telefonun el feneri ışığını acıyorum ona bakıyor ağlamıyor ama uyumuyor da. 1 aylık...keşke ayakta sallayınca uyusa. Ayak da sevmiyor sallanmak da sevmiyor ne yapacağımı şaşırdım

Back
X