yenidoğan bebek kaç günde bir yıkanmalı

bebeklerim yazın doğdugu halde doktorumuz "hergun deılde 2gunde bır yıkayın" demıstı neticede cok küçükler hastaalanırlar demıstı, kiiii şuan kış haydi haydide 2günde bir yıkanır yenidoğanlar...

Son düzenleme:
dr umuz hergun yıkayabılırsın sıcak su bebegı rahatlatır ama her seferınde sampuan ve sabun surme demıstı,yanı haftada 1-2 kez samp ve sabunla yıkayıp gerı kalan gunler sadece sıcak sdu dokerek yıkayabılırsınız,aksam yıkarsanız gece rahat ve daha cok uyur:)

haziranda doğum yaptım.3.gün yıkadı annem kızımı. hastanede olduğumuz için hemen yıkayamamıştık zaten. ilk günlerinde sadece suyla yıkadık.10-15gün sonra şampuan kullanmaya başladık
daha sonra havalar da çok sıcak olduğu için yeri geldi günde 2-3 kere (sadece suyla) yıkadığımız oldu.

göbek kordonumuz da 9.gün düştü

Ben göbeği düştükten sonra-zaten yaz ayına denk gelmiştik-her gün yıkadık
Kışında uygun sıcaklık sağlandıktan sonra 3-4 günde bir yıkanabilir bence
Sonuçta havalar soğuk ve o küçücük bedenler her gün yıkanmaya hazır değiller
Yine de doktorunuza sormanızda fayda var

yazın hergün suya sokuyorduk kızımızı ama bir gün şampuan ve banyo köpüğü kullanıp ertesi gün sadece suyla ılık duş şeklindeydi... hergün sabunlamak iyi değil.. kışınsa 2 ya da kızımın keyfine göre 3 günde bir yıkıyorum... artık 19 aylık oldu ve inatlaşabiliyor bazen.. banyo bebeği kesinlikle rahatlatıyor, üşütmemek koşuluyla bu mevsimde 2 günde bir yıkamak ideal bence...

doktorlar günlük yıkanan bebeklerin daha çabuk geliştiğini söylüyorlar.ablam doğum yapmıştı yiğenimi hergün banyo yaptırıyodu ocak ayında doğmuştu çok şükür hiçte hasta olmamıştı.gelişimi gerçekten etkiliyor.ben kızımı bir kaç günde bir yıkadım yiğenim kadar çabuk gelişmediği kesin

bizim drumuz 2 günde 1 yıkayın diyo ama ben 3-4 günde 1 yıkamak taraftarıyım..malum kış günü..ev kaloriferli ama ne olur ne olmaz..

kırkı çıkana kadar hergün daha sonrasında 2 günde bir yıkamaya başladık .Maşallah bebeğim çok çabuk büyüdü .Doktorumz gün aşırı yıkayın demişti

bizim drumuz 2 günde 1 yıkayın diyo ama ben 3-4 günde 1 yıkamak taraftarıyım..malum kış günü..ev kaloriferli ama ne olur ne olmaz..

ben ağustosta doğum yaptım, gün aşırı yıkadık. yani bir gün arayla, ve hava çok sıcak diye atlet giydirmedik, daha doğrusu annem öyle istedi.
bende büyüklerin bir bildiği vardır diye karışmadım, keşke zamanında müdahale etseymişim.
kızım midesini öyle bir üşüttüki 4 aylık oldu halen kusuyor. doktor reflü dedi, kilo alımı nrmal diye 6 ay sonra gerekli tahlilleri yaparız diyor.
bence siz en doğrusunu düşünmüşsünz 3- 4 gün arayla yıkamanız daha sağlıklı. zaten günlük el, yüz ayak, popo silme yapıyorsunuzdur.

reflü fizyolojik bir şeydir üşütmeyle ilgisi yoktur.
benimki yaz bebeğiyd

i, her gün yıkadık göbeğini de beklemedik,5. gün göbeği düştü zaten.şimdi de duruma göre ya her gün ya da mesela yıkama saatinde uyuyakladıysa filan 2 günde bir yıkıyorum.nasıl alışırsa öyle gider. ılık su, ılık oda,hızlı bir şekilde kurulama,giydirme. hiç bir şey olmaz.su rahatlatıyor.

Kesinlikle hergun!
Hergun ayni saatte banyo akabinde emzirme ve uyku.
Misssss!

aslında ilk doğduğunda kusma problemi yoktu, sonradan olunca üşütmeden kaynaklanmıştır diye teşhis koydum:))
şaka bir yana Allah hiçbir bebeğe dermansız dert vermesin...

Valla bizim evde doğalgazlı ayrıca bebeğin odasında arada bir de ufo açmamıza rağmen ben sürekli yıkayamıyorum.40 ı çıkınca yaptığı banyodan sonra üşüttü yavrum hastalandı,bende bir daha yıkamayı düşünmedim,yani kış bebeği ve haftada bir yeter bence.Yaz gelince her gün yaparız inşallah,şimdi çok küçüğüz.

aslında 40ı çıkana kadar hergün yıkanmalı ama bu aralar hava soğuk olduğu için 2 günde 1 yıkanabilir bece ben havalar soğuk olduğu için 2 günde bir yıkıyordum

her gun yıka canım bak goreceksın nasıl rahat uyuyacak bebısın keske yakın olsan ben yıkasam ah doyamıyorum kucukuk kucuk her yerlerı yıkamaya kendımde suyu cok sevdıgımden oğlumda cok sevıyor bıcı bıcı de bak senden önce banyo kapısında pijamasını cıkarmaya calısıyor bılursun hatta 3aydan sonra dusun altında yıka sonraları hıc dustan korkmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…