• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Yenidoğan bebeğinizi ne zaman sünnet ettirdiniz? Doktor tavsiylerinizi rica ediyorum?

merhaba.oğlum doğumunun ertesi günü sünnet oldu.Yani hastaneden çıktığımızda sünnetliydi.Hiçbir sorun yaşamadık.
biz kadıköy acıbadem hast.dr.bora bey'e sünnet yaptırmıştık.çok memnun kaldık.

Acıbadem'deki doktorlar yapmıyorlarmış 40 ı çıkmadan diye duymuştum sanki ama doğumu orda yaptırsan belki yapıyorlardır. Ben birde birşey merak ediyorum bebek çişini yaparken falan ağlamıyormu? canı acımıyormu?

benim oğlum 23 günlüktü yeditepe üniv.hastanesinde yaptırdım sünnetini.bize doktor doğumdan hemen sonra yaptırmak iyi değil önce bebeğin vücudundaki su inmeli ondan sonra yapılmalıdır dedi.birde doktor,amerikada doğumun ertesi günü sünnet yapmalarının nedeni sigortanın sadece o şekilde sünneti kabul ettiği için olduğunu söyledi.yenidoğan sünnetini mutlaka tavsiye ederim hem çocuklar narkoz almıyorlar,hemde dikiş atılmadığı için acı da çekmiyorlar,sünnetten önce benden süt sağdılar ameliyathanede onu içirmişler karnı doyunca hemen uyumuş sünnetten sonrada hiç huysuzluk ağlama hiç bir şey olmadı,doktorumuz bebekler ilk bir ay bebekler acı duymaz demişti doğruymuş demekki.birde pansuman sıkıntısı yok plastik bir parça takıyorlar pansuman yapmana gerek kalmıyor 4 gün sonra doktor o plastiği alıyor ondan sonra 1 hafta boyunca bir krem sürüyorsun bitiyor
ben yeditepe üniv.hast. de Selami beye yaptırdım biraz pahalıdır ama çok ilgili,çok iyi bir doktor.

Son düzenleme:
Ben doğumumu Yeditepe hastanesinde yapmıştım o nedenle de sünneti de orada yaptırdık. Doktorumuz Selami Sözübir idi. Çok ilgili ve iyi bir doktordu. İlk 10 gün içinde sünnet yapmayı tercih etmiyordu. Ama babamızın seyahati olduğu için biz 7.günde yaptırdık.

merhaba.oğlum doğumunun ertesi günü sünnet oldu.Yani hastaneden çıktığımızda sünnetliydi.Hiçbir sorun yaşamadık.
biz kadıköy acıbadem hast.dr.bora bey'e sünnet yaptırmıştık.çok memnun kaldık.

merhaba, biz de 2010 Ocak ayında doğduktan sonraki 2.günde sünnet ettirdik oğlumu, Kadıköy acıbadem'de Bora Bey'e.

Çok emmnun kaldık, hemen iyileşti. İyi ki de yaptırmışız diyoruz.

bizim doktorumuzda erkek cocuğu ne kadar erken sünnet olursa o kadar iyi olur demişti.40 ı cıkınca yaptırın ,aslında 1 haftalıkken yapılsa en güzeli ama iyi bir cerrah bulun demişti.kırkından sonra yaptırmak birtürlü kısmet olmadı 5.ayında yaptırabildik.iyikide yaptırmısım.biraz daha büyüse dayanamazdım.hem oğlum cok hareketli hem yabancıyı seciyor iyice.eşim girdi yanında.lokal anezteziyle cocuk cerrahı 10 dkda yaptı.1 hafta içinde iyileşti.hem sünnet hemde sağlık acısından ne kadar erken olursa o kadar iyi oluyor

istanbul'da tavsiye edebilceğiniz doktorlar var mı. sünnet ettiren anneler sünnet sonrası bebeğiniz huzursuz oldumu. bakımı kolay mı. banyo yaptırabiliyormusunuz. sünnet kaç dk oluyor yanına anne yada babayı alıyorlarmı. hemen hastaneden eve götürüyormusunuz. bende yaptırmak istiyorum. 40ı çıksın diye beklemiştim. yrn bebeğimin 40ı. bu hafta doktor bulup yaptırmak istiyorum. dr. nüvit sarımuratı önerdiler. dr hakkında bilgisi olan varmı. birde sünnet fiyatları nasıl. nüvit sarımuratın ücreti 1.750 tl pahalı :/ ama gerçekten iyiyse bebeğimin için veririm.

bende 2 oğlumuda 40ları çıkmadan yaptırdım çokta memnun kaldım 2 günde iyileşti hiç olmassa piskolojik olarakta etkilenmiyorlar kesinlikle büyümeden yaptırın derim ben..

Ben brz geç kaldım yaşı 12 tam yazın sünnet yaptırmayı düşünüyordum çünkü dinimin gereğidir deyip inanmıştım..oysa hiçbir şekilde mecburi değilmiş hatta sünnet olun diye öyle bir ayet bile yokmuş..bilmiyordum..birde üstüne nil-gün(sünnet) kitabını okuyunca buna niye ben karar vereyim ki dedim ve vazgeçtim ztn istemiyordu çocuk..şimdi diyorumki gerekli görürse istediği zmn yapar yaş baş önemli değil..sağlık açısından gerekli görürse..ama bence yaptırmayı düşünenler ileri yaşları beklemesinler derim ben..0-2 arası yani..

ben yaptırmadım ama bunu ilan etmemek Lazım böyle bir ülkede..yaptırmamakta yaptırmakta saygıyı hakeder diyorum çünkü ikiside boş değil..

sünnet değil de asıl tenkit ettiğim çiftli yaşlara kdr bekleyip o yaşlarda sünnet ettiren Aileler..çok tenkit ediyorum..

bende 8,5 aylıkken yaptırdım çok şükür ertesı gunu dokundurtuyordu sadece ilk gun 1-2 saat sıkıntı çektık kanama oldu tekrar hastaneye gıttık 15 günde tamamen iyileşti ancak daha erken hareketlı değilken yaptırmak en mantıklısı arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar ben Allah nasip ederse erkek annesi olacağım ve nasipse Peygamber Efendimizin dediği gibi 7. gün sünnet ettirmeyi arzu ederim. Siz ne zaman ettirdiniz? Özellikle Nerde ve Hangi doktora? yardımlarınızı rica ediyorum.

Dogumun ertesi gunu sunnet ettirdik. Gayrettepe florence nightingale' de bir urolog. Adini hatirlamiyorum

Merhaba arkadaşlar ben Allah nasip ederse erkek annesi olacağım ve nasipse Peygamber Efendimizin dediği gibi 7. gün sünnet ettirmeyi arzu ederim. Siz ne zaman ettirdiniz? Özellikle Nerde ve Hangi doktora? yardımlarınızı rica ediyorum.

oğlum olacagi için doktoruma sordum...ne zaman sünnet yaptırmaliuız diye..size bağlı ne zaman isterseniz dedi...ben de kırkı çıkmadan yaptıralım diyorum.malum anneler yanımda iken bilen birileri varken iyileşir . hastahane ortamı daha güvenli geliyo insana ... biz de araştırıyoruz...bakıcaz artık...
:49:

Back