• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan Bebegim ve Sorunlar

Bizim bir arkadaşın çocuğunda var 15 yaşında çocuk özel protein harici besleniyor özel gıda alıyor tost yiyemiyor mesela et süt vs
Anne ve baba taşıyıcı olması lazım bu hastalık için annesi netten özel gıda sipariş ediyor

Oğlum 9 yaşında, doğduğu gün hastanede alınan topuk kanında bir değer yüksek ya da düşüktü hatirlayamadim hangisiydi .
Sağlık ocağından tekrar kan vermek için arandık. Ordaki hemşire eğer topuk kanı alındığında bebek yeteri kadar doyurulmamissa değerlerin bu şekilde olabileceğini, endişelenmemem gerektiğini söylemişti. Gerçekten hemen sütüm gelmemişti o arada az memede tutup az mama vermiştik. 2.alınan kanda normal çıktı herşeyi. Ama sonucu alana kadar akla karayı seçmiştim. Hemşire telaşını görünce ben her ihtimalde de seni arayacağım dedi .ve testler iyi diye aramıştı.
Belki ina benzer bir durumdur hemen telaş yapmayın. Değilse de tedavisi var ,şimdi sakınca sonucu bekleyin duruma göre bir yol izlersiniz .
Dilerim sonuçlar güzel çıkar, stres yapmayın zaten hassas bir dönemdesiniz.

Allah evladınızı size bağışlasın 🙏🏼 İyi haberlerinizi takip ediyor olacağım.

Aşırı ilgi alanım fenilketonuri.
Öncelikle Türkiye de fenilketonuri hastası çok fazladır.
O yüzden devlet bu işi bu kadar sıkı tutuyor.
Nedeni baştan bilinir ve ömür boyu sürecek diyeti uygulanırsa kişide zeka geriliği olmaz.

fenilketonuri iki çeşiti var hastası olmak ayrı, taşıyıcısı olmak ayrı.
Konu çok detaylı esinizin ve sizin taşıyıcı yada hasta olan geni taşımanız gerek.
Taşıyıcısı çıkarsanız kesinlikle korkmayın.
Hastası olur ise diyeti var ve beyin etkilenmiyor.
Eşinizin ve sizin ailenizde akrabalarınızda zeka geriliği olan var mı?
Bebeğinizin idrarı nasıl kokuyor.

Fakat bebeğinizde bişey çıkmayacak.
Bizim akrabalarimizda zeka geriligi olan kimse yok.idrarida neredeyse hic kokmuyor gibi.insallah dediginiz gibi bisey cikmaz 🙏

Oğlum 9 yaşında, doğduğu gün hastanede alınan topuk kanında bir değer yüksek ya da düşüktü hatirlayamadim hangisiydi .
Sağlık ocağından tekrar kan vermek için arandık. Ordaki hemşire eğer topuk kanı alındığında bebek yeteri kadar doyurulmamissa değerlerin bu şekilde olabileceğini, endişelenmemem gerektiğini söylemişti. Gerçekten hemen sütüm gelmemişti o arada az memede tutup az mama vermiştik. 2.alınan kanda normal çıktı herşeyi. Ama sonucu alana kadar akla karayı seçmiştim. Hemşire telaşını görünce ben her ihtimalde de seni arayacağım dedi .ve testler iyi diye aramıştı.
Belki ina benzer bir durumdur hemen telaş yapmayın. Değilse de tedavisi var ,şimdi sakınca sonucu bekleyin duruma göre bir yol izlersiniz .
Dilerim sonuçlar güzel çıkar, stres yapmayın zaten hassas bir dönemdesiniz.
Aynen insan akla karayi seciyor.telefon surekli elimde her telefon calisinda korkuyorum hemsire mi aradi diye.insallah sonuclar temiz cikar bizimkininde

Canım öncelikle doğumun hayırlı olsun. Vede çok geçmiş olsun topuk kanı için bana hemşireler 1 ay içinde aranmazsaniz sıkıntı yok demişlerdi yani kötü bir sonuç yoksa hiç aramiyorlarmis Sonuc çıktı fln diye. İnşallah kötü birsey olmaz canım herseu gönlünuzce olsun rabbim şifa isteyen herkese Şafii ismiyle şifa nasip etsin 🙏

Bizim akrabalarimizda zeka geriligi olan kimse yok.idrarida neredeyse hic kokmuyor gibi.insallah dediginiz gibi bisey cikmaz 🙏
Her altını açtığınızda koklayın bu çok önemli, yeni doğduğu dönem kokmaz zaten.
Bizi haberdar edin.

Canım öncelikle doğumun hayırlı olsun. Vede çok geçmiş olsun topuk kanı için bana hemşireler 1 ay içinde aranmazsaniz sıkıntı yok demişlerdi yani kötü bir sonuç yoksa hiç aramiyorlarmis Sonuc çıktı fln diye. İnşallah kötü birsey olmaz canım herseu gönlünuzce olsun rabbim şifa isteyen herkese Şafii ismiyle şifa nasip etsin 🙏
Amin insallah.Duaniz icin de cok tesekkur ederim 🙏

Bizden de 3 kez alındı kanı çok koyuydu ( öyle demisti hemsire )
Ama o kâosta hiç sormak aklima gelmedi tekrar tekrar neden alindigi ( hemşire söylediyse de hatirlamiyorum )
Çok şükür bisey cikmadi
Endişelenme birsey yoktur Allah'ın izniyle

Bizden de 3 kez alındı kanı çok koyuydu ( öyle demisti hemsire )
Ama o kâosta hiç sormak aklima gelmedi tekrar tekrar neden alindigi ( hemşire söylediyse de hatirlamiyorum )
Çok şükür bisey cikmadi
Endişelenme birsey yoktur Allah'ın izniyle
Insallah bizim bebektede yoktur.zaten ben hemsireye sordum tekrar neden aliyorsunuz diye o dedi bir degeri yuksek cikmis tekrar verilmesi lazim

Inşallah aranmamışsınızdır. Ama emin olun sıkıntı cikmayacak. Ben de erken dogum yaptım. 32 haftalık. Hastanedeyken topuk kanı alındı. Bizde arandık fenilketanuri yüksek diye. Biz arayıp öğrenmiştik sonucu. Çok şükür değeri normale dönmüştü. Prematüre bebeklerde bu değer yüksek çıkabiliyormuş. Çünkü kuvezde tam beslenemiyorlar ilk zamanlar. Zaten prematurelerde 10 ya da 15.gün alınmalıymış

Back