Yenidogan Bebegim ve Sorunlar

Mavisimm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
137
203
53
29
Oncelikle herkese merhaba.Yeni uye oldum.Gelelim konuma: 20 gun once 35 haftalik erken dogum yaptim.Bebegim dogdugunda asiri zorlanmadan yuzu mosmor dogdu gorunce cok korktum insallah dogum lekesi degildir diye cunku vucudu beyaz yuzu siyah ve mor karisimi bir renkti.Sonra sarilik cikti 3 gun fototerapi aldi dussun diye 4 gun hastanede yattik.eve geldik cok sukur hersey iyiye gidiyor bebegin yuzu gitgide aciliyor derken tekrar sariligi yukseldi ve biz 2 gece daha isik tedavisi aldik.Gelelim asil sorunuma, yaklasik 1 hafta once saglik ocagi aradi topuk kaninda fenilketonuri degeri yuksek cikmis diye tekrar kan verdik.o gunden beri gozume uyku girmiyor.sirf sutum kesilmesin diye biseyler yiyip iciyorum.Gunlerdir dua ediyorum insallah hemsire aramaz diye.ne olur kizlar bana da dua edin sonucu temiz ciksin diye.son olarak topuk kani kac gunde sonuclaniyor bilen arkadaslar yardimci olabilir mi? Simdiden okudugunuz icin tesekkur ederim

Bilmiyorum ama Allah acil şifalar versin. Üzülmeyin birşey çıkmayacaktır meleğinizde.
Insallah cikmaz.artik aglamaktan gozumde yas kalmadi.

Oncelikle endiseniz normal.Ayni sureci biz de yasadik.34 hafra uyumlu dogdu ikizlerim.Biri 11 gun yogun bakimda kaldi.Beni de aradilar.Bizim biyotinaz degerimiz dusuk cikti.Sizi hemen bulundugunuz sehrin fakultesinin cocuk metabolizma bolumune yonlendiricekler.Bende cok dua etmistim 10 gun icinde insallah aramazlar diye 9.gun aramislardi.Su anda takipteyiz biz.Degerimizle ilgili bir vitamin kullaniyoruz.Hatta yakin bir zamanda gidicez kontrole.Degeriniz cok mu dusuk ? Saglik ocagi vermidtir o raporu size

5 günde çıkıyor

rabbim şafi ismiyle şifa versin bebegıne inşalahhh sonuçlarınız tertemiz cıksın ,

Nasıl Tedavi Edilir ?

Erken tanı konduğunda fenilketonüri tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavide genel ilke, gıda ile alınan fenilalanin miktarını azaltarak kan fenilalanin düzeyini normal sınırlar içinde tutmaktır. Diyet tedavisi için fenilalanini çok azaltılmış özel ve ilaç niteliğindeki mamaların kullanılması gerekmektedir. Beyin dokusunun en hızlı geliştiği ilk 8-10 yıl boyunca tedavi devam etmelidir.

alıntıdır , inşallah hiç gerek kalmaz

Hemsire sadece bir degerin yuksek ciktigini tekrar alinmasi gerektigini soyledi.sonuc pozitifse arariz degilse aramayiz dediler.bende aramasin diye dua ediyorum.Bu arada sizinde bebeginize de Allah sifa versin

Insallah cunku cok zor bir hastalik hem proteinle beslenemiyor hem beslenirse zeka da gerilik yapiyormus

Insallah cunku cok zor bir hastalik hem proteinle beslenemiyor hem beslenirse zeka da gerilik yapiyormus
Bu en kotu senaryncelikle bebegin premature dogdu yani tam gelisimini tamamlamadi.Degerlerinin normal olmamasi dogal.Bizim hem fsh yuksek cikmisti hem biyotinaz dusuk cikti.2 . Topuk kaninda fsh normale dondu,biyotinaz da yukseldi ama istenen degere tam olarak degil.Su anda takipteyiz.Unutma ki bu topuk kani degerleri tedavisi olan degerler.

Aynen.Bizim hemsire bizi hic bilgilendirmedi ben sordum hangi deger yuksek diye.sonra arastirinca ogrendim.insan yine de korkuyor bisey cikacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…