Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim sütüm var ama yavrum bir türlü emmeyi kabul etmiyor. bugün 13 günlük. sağıp veriyorum mecburen. ne moral kaldı ne yaşama sevinci. sağıp verdiğim yetmiyor. mama takviyesi yapmam gerekiyor.
emzirmek benim en büyük hayalimdi. düşündükçe ağlıyorum. ağlamazsam rahatlayamıyorum.
etrafımdaki herkez ağlamama yorum yapıyor. kimse beni anlamıyor.
bu süreç nasıl biter.
benimde 5 günlük oğlum sadece mama yiyor sezeryan ile doğurdum fakat sütüm çok az birkaç damla geliyor onuda bizimki emmek istemiyor ne yaptıysam nafile milupa preaptamil kullanıyorum geceleri 60 cc içiyor bir anda sonrada uyuyor çok sık mama istiyor acaba bir sakıncası varmı diye telaşlanıp duruyoruz eşimle 1 gündürde kakasını yapmıyor fitil aldık onunla çok az yaptı acaba normalmi çok endişeleniyoruz bide yalancı meme verioz ağlayınca uyuyunca alıoz hemen ağzından çok mama istemesi problemmmi acaba birde kulağının arkasında sivilce gibi şeyler çıktı yaaa çok tedirginim yarında doktora götürücem inşallah bişi çıkmaz....
en ek mama verıyorum cnm. saglık ocagındakı hemsıreler,once emzırmem gerektıgını sonra da ardından hemen mama vermem gerektıgını soyledı. sutu arttırmak ıcınde goguslerıme bebegı yatırmamı,her gun banyo yapmamı onerdı ama herhangı ır degısıklık olmadı. ne kadar mama vermem gerektıgını de hesaplama yontemı ıle anlattı
mesela bebegım bır aylık her ogun 90 ml alması gerekıyormus,6-7 ogun almalıymıs.
benden 40 cc gelıyor 7 ıle carpıyorum 420 cc benden gelıyor
90 ile 7 yı carpınca 630 edıyor 630dan 420 ı cıkarınca 210 cc yı 7ye bolup her ogun takvıye mama vermem gerekıyormus.
cok karısık ama yeterkı doysun bebısım
evet biraz karısık olmus ama senden cıkan sonuc her ogun 30 cc mama takviyesi, bizede doktorlar 30-35 cc dedi ama kac ogun kac sefer bunu soylemediler biz onu kendimiz ayarlıyoruz, memeden sogumaması ve sutun gelmesi icin mutlaka ya once emzirip mam veriyoruz yada tam tersini, bazende emzirme arasında mama veriyoruz oyle uyuyor.
Bende uzuluyorum mama verdigim icin ama bu işte umudu kaybetmemek lazım, doktor bize sut yeterince artınca mamayı bırakabilirsiniz dedi , cocugum ac ac aglayacaksa varsın mamasını yesin ve buyusun. biz milupanın aptamil i kullanızyoruz fena degil gibi ama birde meme ye benzeyen biberonlardan aldık memeden sogumasın diye. Bu arada mama normal sute gore daha cok gaz yapıyor mama verdikten sonra hatta bazan ara verip arada gazını cıkartın, bebegin rahatladıgını goreceksiniz.
Kafanıza takmayın yarın fidan gibi cocuklar olacaklar mamaydı suttu siz bile unutacaksınız bu tartısmaları insallah,
allah herkesin cocuguna saglık sıhhat versin