Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şu an sizin aylık gelirinizi merak ettim.yetişkin giyimi ile cocuk giyimi ayni olmuyor.valla kızıma kıyafet almaktan kendi ustume birşey alamadığım zaman da oldu
Ha o zaman sıfır almayıp para yetişmiyor diye 2.el mi giydireyim ?Bu çocuğu yapıyorsan alacaksın. Çok şükür durumum orta.is yerinde hiçbir arkadaşım da 2.el giydirmemistir .duymadım.

Ben öyle düşünmüyorum. Bebek pisliği kolay çıkmıyor.
Hani sorun 2. El olması değil. Benim 2.el istemediğimi belirtip ,onun ısrarla getirmesi .

Iki bebegim oldu ve evet bazi kiyafetlerden lekerler cikmiyor mikrop kalmasada. Ama dedigim gibi: Uygun bir dille gelecek sefer söylersiniz. Saglikla gelsin bebeginiz. En önemlisi o.

Aklıma bir olay geldi.tuvalete alıştırma döneminde çocuk halıya kaka yapmış.kadin da koca halıyı atmış.. tiksinmiş.. o koca hali atılıyorsa o kalalı kıyafet hayli hayli atilir

Sende konusu açılınca her şeyin farkında olduğunu belirtir lafını söylersin. Elbette insanı enayi yerine koymaları sinir eder haklısın

Siz çok begeniyorsunuz? Terslemiyorum .okumuyorsunuz !bir 2.el turkusu tutturmussunuz onu soyluyorsunuz .
Ben bilmeyerek bazılarının yarasına dokunmuşum bunu anladım.
Ne yarasıymış o hiç güleceğim yoktu. Ben yalnızca dünyada yalnızca kendi varmış gibi yaşayanlardan dolayı dünyaya ve gelecek nesillere üzülüyorum. İyi niyetle bilinçlendirmek adına yorum yapıyoruz. Siz yıkanan kıyafetin üstünde leke olunca bakteri varmış gibi cahilce bir düşünceyle yaşamaya devam edin öyleyse

Ha o zaman sıfır almayıp para yetişmiyor diye 2.el mi giydireyim ?Bu çocuğu yapıyorsan alacaksın. Çok şükür durumum orta.is yerinde hiçbir arkadaşım da 2.el giydirmemistir .duymadım.
Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter

Aklıma bir olay geldi.tuvalete alıştırma döneminde çocuk halıya kaka yapmış.kadin da koca halıyı atmış.. tiksinmiş.. o koca hali atılıyorsa o kalalı kıyafet hayli hayli atilir
Olabilir neden olmasın. siz bana bunu yazarken ben, eşimin kuzeninin karısının bana yolladığı gümüş kapakları yıkıyordum. Ah hayat.. fakir miyiz yoksa gideyim de sabaha kadar ağlayayım.

Yapılıp sasip şuraya bir şey yazdım ,herkes kendi derdini kusmus. Demekki bu başlığa bir şey yazmamak gerekiyor. Ben de diyordum niye miller burda gıcık oluyor .herkes stresini atıyormuş meğerse.
İsteyen her türlü 2. El 3.el giydirsin. Hatta biri yüzüne baka baka yalan söylesin .sonra ona teşekkür etsin .Biri onu kandırmaya çalıştığında da teşekkür etsin .Ha bir de kendisi senin yazını begenmesin ama kendi yazdığı beğeni alsin .
Anlaşılan bazıları şu başlığa biri yazsa da biraz stresimizi atsak diye düşünüyor.

Kız 8 yaşındaki kızıma 13 yas tişörtü aldım seneye de giysin diyehatta birkaç yıl giysin..
Benimki de 6 yaşında 11 yaş alıyorum Gerçi biraz iri ama kendisi yine de büyük almak hayat kurtarıcıdır Eskiden azıcık delinse giymezdi pijamasını. Şimdi o bile sorun yapmıyor. Yani o bile hayat şartlarının farkında.

Ya hiç ilgisi yok inanki. Biraz daha sakin ol bebeğin olacak ne güzel. Bu muhabbetler fasa fiso. Çarpın kıyafetleri kv nin yüzüne rahatlayın ya da

Bi de şu var, kızım sen ikinci el giydirmem dedin ama bak çocuktur kusar eder ablanın bunlar bi kenarda dursun belki lazım olur kuzen onlar eskisi yenisi olmaz demek başka, hiç kullanılmamış gibi ittirmeye çalışmış ://

niye bu kadar sinir stres yaptınız anlamadım. siz giydirmemeyi tercih ediyorsanız giydirmeyin. yalnız kimsenin giymemiş olduğu tekstil ürünleri de düşündüğünüz kadar tertemiz değil. bebeğin giydiği yıkanınca temiz olmuyorsa mağazadan gelen de yıkanınca temiz olmuyor demektir bunu belirteyim. alın size yeni fobi istemediğinizi söylemişsiniz ama getirmişler madem ki kabul ettiniz giydirmezsiniz olur biter. ya da olur da giydirmek hakkında bir şey derlerse ikinci el giydiremiyorum içim almıyor dersiniz böyle de olur biter. zorunda değilsiniz ki, boşa stres yapıyorsunuz bebeğinizi giydirmek zaten sizin elinizde ve siz onlardan zaten bir şey beklemiyormuşsunuz. ne güzel bebeğiniz olacak, her şeyini de alabilmişsiniz.. geri kalan da çok dert değil yani.

Yaşlı başlı insanların yaptığı şeyleri bu kadar kafaya takmam ben olsam. Durumları da kötüymüş zaten. Kaldı ki bu kadın el değil eşinizin annesi. Onun annesi sizin anneniz sayılır. Kadın kendi evladına kötülük etmek isteyebilir mi? Yeni eşyalar da almış onlarla birlikte kızının bebeğinin eşyalarını da getirmiş. Bebeğin giydiği şey ne kadar eskiyebilir allasen. Ben bebek kıyafetlerinin paylaşılmasina asla karşı değilim.

Geçen gün kuzenimin eski eşi, teyzeme kızını görmeye geldi (kızına teyzem bakıyor) yeni eşinden olan bebeğiyle. Teyzem de ona geçen sene doğum yapan kendi kızının bebeklik giysilerini ister mi diye sordu, kız da aa olur tabi neden istemeyeyim dedi, durumları da gayet iyi olan insanlardan bahsediyorum. Çocuğun uyku yatağını ve beğendiği giysileri seçti aldı herkes mutlu mesut muhabbete devam ettik. Eski eşinin annesi yani bu düşünün.

Yani şu egolarınızdan biraz sıyrılıp, eşlerinizin annelerine de kv olarak değil de anneniz gibi yaklaşsaniz sorun çıkmayacak aslında

Çok lafa gerek yok. İstemediğimi söylemiştim der ger verirdim ben..
Konu kıyafetin kaçıncı el olduğu da değil ısrarla istemeyen insana götürmek.
Yok burdakilerin 2.el yarasi var ve gocunuyorlar. O yüzden de begenmiyorlar yazdıklarımı.halbuki ben bambaşka bir şey yazmak istemiştim. Demekki herkesin derdi başka ve birilerine çatmaya yer arıyor. Siz 2 kelimeyle ne demek istediğimi anlamışsınız anlayan anlıyor işte. Anlamayan da kendi derdine göre yorumluyor .

2. ele karsıyım, kendim giymem, aileme/cocuguma da giydirmem. Ama öyle itici, öyle degisik bir yazım sekliniz var ki, insanın kosa kosa kusmuklu önlük alıp takası geliyor. Öncelikle bebise sonrasında kocanıza allahtan bol sabır diliyorum.

Hah bak ne demiş ister misin ? Sormuş değil mi ? Peki ya şöyle yapsaydı o teyze aa kızım bunları ben sıfır aldım senin çocuğuna getirdim. Yıkadım da hatta deseydi .sonra da onlarin 2.el oldugunu anlasaydi karşısındaki kişi ne düşünürdü.
Bu ego mu olurdu ? Size bir arkadaşınız doğum günü hediyesi olarak kendi elbisesini getirse sizde yüzüne gelseniz ego mu olurdu ?yoksa o insana karşı tavrınız değişir miydi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…