Ha o zaman sıfır almayıp para yetişmiyor diye 2.el mi giydireyim ?Bu çocuğu yapıyorsan alacaksın. Çok şükür durumum orta.is yerinde hiçbir arkadaşım da 2.el giydirmemistir .duymadım.Ben şu an sizin aylık gelirinizi merak ettim.yetişkin giyimi ile cocuk giyimi ayni olmuyor.valla kızıma kıyafet almaktan kendi ustume birşey alamadığım zaman da oldu
Ben öyle düşünmüyorum. Bebek pisliği kolay çıkmıyor.
Hani sorun 2. El olması değil. Benim 2.el istemediğimi belirtip ,onun ısrarla getirmesi .
Aklıma bir olay geldi.tuvalete alıştırma döneminde çocuk halıya kaka yapmış.kadin da koca halıyı atmış.. tiksinmiş.. o koca hali atılıyorsa o kalalı kıyafet hayli hayli atilirTamam işte büyük konuşuyorsunuz ben kendime de çocuğuma da giydirmem diyerek ben sizi de söylemiştim zaten.
Ayrıca bizde bin tane olsun kakalı olsun demiyoruz zaten. Siz çocuğunuzun kakası her taştığında o kıyafeti atın madem ne diyeyim.
Tabi olay şu kayınvalidenize karşı çıt yok burda olumlu olumsuz yorum yapan herkese karşınızda çocuk varmışcasına azar var.
Sende konusu açılınca her şeyin farkında olduğunu belirtir lafını söylersin. Elbette insanı enayi yerine koymaları sinir eder haklısınİşte sorun elbise değil. Ben elbiseye takılmadım. Ben ne diyorum 1 tane olsun önemli değil. Sorun Ben istemiyorum dediğim halde bana sıfır almış gibi yapması. Ne gerek var kandırmaya. Bana dese bunları bunlari aldım .yok bir de yenidogan mi al diyeceğim. Ne getirirse o olur. Ben zaten elbiseye değil tavrına gıcık oldum .yoksa elbiseyi atarim ya da birine veririm sıkıntı değil. Ama biri benim gözümün içine baka baka yalan söyleyince tahammül edemiyorum .Bana doğruyu söylesin. Ki söylemesine gerek bile yok .Ben biliyorum durumlarını.
Ne yarasıymış oSiz çok begeniyorsunuz? Terslemiyorum .okumuyorsunuz !bir 2.el turkusu tutturmussunuz onu soyluyorsunuz .
Ben bilmeyerek bazılarının yarasına dokunmuşum bunu anladım.
Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeterHa o zaman sıfır almayıp para yetişmiyor diye 2.el mi giydireyim ?Bu çocuğu yapıyorsan alacaksın. Çok şükür durumum orta.is yerinde hiçbir arkadaşım da 2.el giydirmemistir .duymadım.
Durun şimdi kendi aldıklarını da 10 kez yıkar doğuma kadarYeni kiyafetlerin temiz oldugunu saniyorsunuzbir kez tekstil fabrikasina gidin bakalim
Olabilir neden olmasın.Aklıma bir olay geldi.tuvalete alıştırma döneminde çocuk halıya kaka yapmış.kadin da koca halıyı atmış.. tiksinmiş.. o koca hali atılıyorsa o kalalı kıyafet hayli hayli atilir
Ben lisedeyken tekstilde gunluk ise gidiyordum, yani nasil anlatsam bilemedimDurun şimdi kendi aldıklarını da 10 kez yıkar doğuma kadar
Benimki de 6 yaşında 11 yaş alıyorumKız 8 yaşındaki kızıma 13 yas tişörtü aldım seneye de giysin diyehatta birkaç yıl giysin..
Ay özlü sözler akşamıGüzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter
Ya hiç ilgisi yok inanki. Biraz daha sakin ol bebeğin olacak ne güzel. Bu muhabbetler fasa fiso. Çarpın kıyafetleri kv nin yüzüne rahatlayın ya daYapılıp sasip şuraya bir şey yazdım ,herkes kendi derdini kusmus. Demekki bu başlığa bir şey yazmamak gerekiyor. Ben de diyordum niye miller burda gıcık oluyor .herkes stresini atıyormuş meğerse.
İsteyen her türlü 2. El 3.el giydirsin. Hatta biri yüzüne baka baka yalan söylesin .sonra ona teşekkür etsin .Biri onu kandırmaya çalıştığında da teşekkür etsin .Ha bir de kendisi senin yazını begenmesin ama kendi yazdığı beğeni alsin .
Anlaşılan bazıları şu başlığa biri yazsa da biraz stresimizi atsak diye düşünüyor.
Yok burdakilerin 2.el yarasi var ve gocunuyorlar. O yüzden de begenmiyorlar yazdıklarımı.halbuki ben bambaşka bir şey yazmak istemiştim. Demekki herkesin derdi başka ve birilerine çatmaya yer arıyor. Siz 2 kelimeyle ne demek istediğimi anlamışsınız anlayan anlıyor işte. Anlamayan da kendi derdine göre yorumluyor .Çok lafa gerek yok. İstemediğimi söylemiştim der ger verirdim ben..
Konu kıyafetin kaçıncı el olduğu da değil ısrarla istemeyen insana götürmek.
Hah bak ne demiş ister misin ? Sormuş değil mi ? Peki ya şöyle yapsaydı o teyze aa kızım bunları ben sıfır aldım senin çocuğuna getirdim. Yıkadım da hatta deseydi .sonra da onlarin 2.el oldugunu anlasaydi karşısındaki kişi ne düşünürdü.Yaşlı başlı insanların yaptığı şeyleri bu kadar kafaya takmam ben olsam. Durumları da kötüymüş zaten. Kaldı ki bu kadın el değil eşinizin annesi. Onun annesi sizin anneniz sayılır. Kadın kendi evladına kötülük etmek isteyebilir mi? Yeni eşyalar da almış onlarla birlikte kızının bebeğinin eşyalarını da getirmiş. Bebeğin giydiği şey ne kadar eskiyebilir allasen. Ben bebek kıyafetlerinin paylaşılmasina asla karşı değilim.
Geçen gün kuzenimin eski eşi, teyzeme kızını görmeye geldi (kızına teyzem bakıyor) yeni eşinden olan bebeğiyle. Teyzem de ona geçen sene doğum yapan kendi kızının bebeklik giysilerini ister mi diye sordu, kız da aa olur tabi neden istemeyeyim dedi, durumları da gayet iyi olan insanlardan bahsediyorum. Çocuğun uyku yatağını ve beğendiği giysileri seçti aldı herkes mutlu mesut muhabbete devam ettik. Eski eşinin annesi yani bu düşünün.
Yani şu egolarınızdan biraz sıyrılıp, eşlerinizin annelerine de kv olarak değil de anneniz gibi yaklaşsaniz sorun çıkmayacak aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?