• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz istemiyorum demenize rağmen getirilmesine sinirlenmişsiniz. Aradaki mesajlarda iyi niyetli biri olduğunu da belirtmişsiniz aslında. Bu eşya olayında zannetmiyorum ki amacı sizi enayi yerine koymak olsun. Bence hormonlardan kaynaklı böyle algılıyorsunuz. Aranız iyiyse sakince böyle bir şeyi istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Ama buradaki cevaplarınız gibi fevri olacaksanız bu konuşmayı yapmayın tam doğum üzeri.

Ayrıca diğer arkadaşlarda belirtmiş yıkanıp ütülenince bahsettiğiniz mikrop bakteri kalmıyor, bir tane olsun benim olsun ben kendimde giymem çocuğuma da giydirmem demişsiniz. Umarım bu kadar büyük konuşmanın karşılığını almazsınız..

Hayır bana dedi ki bunları mağazadan aldım getirdim. Getirirken de utuleyip getirdim dedi .
Saf birisi demek ki giyilmis kiyafetin anlasilamayacagini dusunup bunu diyorsa.akli basinda bir insan boyle der mi?
Tesekkur edip gecin siz yine giydirmeyin ama bu kadar kizacak bir sey yok cidden.

İstemediğinizi söylediğiniz halde yine de kullanılmış eşya getirmeleri saygısızlık. Poşete koyup geri verin. Zorla bırakacak değil ya. Durumları iyi olmayabilir, poşet poşet kıyafet almak zorunda değiller ki.
Sorun işte tam da burda .buradaki yazanlar da bunu anlamıyor. Ben istemediğimi belirtmişim.istemiyorum zorla mı? Herkesin kendi tercihi .sonra bana dikte eder gibi bunları sıfır aldım deyip kandırmaya çalışması saçma

Tamam o zaman toplayın kıyafetleri gidin atın kafasına bunları almadığını biliyorum diyin. Vereceği cevabı kendisine sorun bizden ne istiyorsunuz? Burda size 100dür herkes aynı şeyi yazdı kötü niyetli değildir yazıldı bir türlü inanmadınız bir enayi enayi tutturdunuz gidiyorsunuz. Bu nasıl bir öfke, nefret ben anlayamadım ki ne yaptı bu kadın size :KK51:
Eski mesajlarına baktım cherry. Görümcesi ve kaynanasına karşı aşırı tavırlı. Kıyafetler için “çul çaput” demiş. “en iyi kaynana görümce olsa bile iki yüz ver tepene çıkar. Hepsi çıkar. Hepsi karışmak ister. Allahtan benimki 800 km uzakta da karışamıyor.” Yazmış.
ama demek ki yüzlerine karşı bir şey demiyor. Yazık esas görümce ve kaynana saf. Hala yaranmaya çalışıyorlar.

Aslında burda olay kızmak değil kırılmak. Yani ben bunu söyledim istemiyorum dedim.sonra gözümün içine baka baka sıfır aldım deyip de kızının çıkması beni düşündürdü. Bana deseydi ki kızım bunlar torunun sana getirdim. Ben bir şey demezdim. Tamam anne der çekilirdim .ama böyle numaraya gerek var mı? Niye yalan söylüyor bana ?
Yaşlı insan belki böyle dersem daha doğru olur diye düşündü, bilmiyorm ama eskiler biraz farklı yol yordam konusunda. Alınmayın hiçbir şeye , boşverin deyin. Yalan da olsa. Kimseyi egitemeyiz bu yaşta ama idare edebiliriz. Bu olayı unutun derim ilerde de açmayın eski kötü konular sadece huzursuzluk çıkarır unutun gitsin.

Üstüne kusmuk lekesi var .Bu nasil yıkamak?zaten bakın okumuyorsunuz. Hepinizin ortak sorunu bu .Ben istemediğimi belirttim .kaç kere demeliyim
Bebeğiniz doğduğunda göreceksiniz ama yine de söylemiş olayım bebek kusmuğu ve kakasının lekesi yeri geliyor çıkmıyor ne kadar yıkansa da, leke olması yıkanmadı demek olmuyor yani.
Siz istememekte özgürsünüz onlar bunu önemsemeyip getirmiş düşüncesizlik etmiş ona tamam ama bu kadar öfkeyle burdaki insanları azarlayacak kadar yükselmenizin anlamı nedir?

Şimdi size bir tane olsun temiz olsun yeter gibi geliyor ama bebek her kustuğunda, bezi taştığında, salyası aktığında kıyafet yetiştiremeyince olsa da giydirsem umursamazlığına erişiyorsunuz. Bu kadar kasmayın, emin olun yeni fabrikadan çıkmış yıkanmamış kıyafetten kat kat sağlıklı defalarca yıkanmış bebek kusmuğu lekeli kıyafetler. İstemiyorsanız giydirmeyin yeri gelince de uygun dille üstünde leke olduğunu bu yüzden giydirmediğinizi söylersiniz

Siz istemiyorum demenize rağmen getirilmesine sinirlenmişsiniz. Aradaki mesajlarda iyi niyetli biri olduğunu da belirtmişsiniz aslında. Bu eşya olayında zannetmiyorum ki amacı sizi enayi yerine koymak olsun. Bence hormonlardan kaynaklı böyle algılıyorsunuz. Aranız iyiyse sakince böyle bir şeyi istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Ama buradaki cevaplarınız gibi fevri olacaksanız bu konuşmayı yapmayın tam doğum üzeri.

Ayrıca diğer arkadaşlarda belirtmiş yıkanıp ütülenince bahsettiğiniz mikrop bakteri kalmıyor, bir tane olsun benim olsun ben kendimde giymem çocuğuma da giydirmem demişsiniz. Umarım bu kadar büyük konuşmanın karşılığını almazsınız..
Yoo ben kendim de öyle giyerim. Nesi büyük konuşmak ki ? 1 tane olsun temiz olsun .bence asıl bu büyük bir şükür.
Ben mikrop bakteri kaldığını düşünüyorum. Kakali şeyin pisliği çıkar mı?madem öyle neden bebek eşyalarını kendi esyalarimizla yikamiyoruz?
Zaten olay şu kadına bunu desem buraya yazmazdım direk yüzüne söylerdim .
Ben yaptığı tavıra kırıldım

En büyük korkum. Başımıza ne geleceğini hiç bilemiyoruz. Öyle bir an gelir ki kullanılmış eşya için yalvarırken bulursun kendini. Tokat gibi çarpar hayat.

Bir konuda yaniliyorsunuz: Bir kac kat yikanmis/2. El kiyafetler bebekler icin sadece bi kere yikanilip kullanilan kiyafetlerden daha sagliklidir, cünkü üretimde kullanilan kimyasal maddeler o zamana kadar cikmis oluyor.
Genel olarak abartilacak bir durum göremedim. Kaldirin esyalari tamam. Gelecek sefer nazikce gerekeni söylersiniz olur biter

Saf birisi demek ki giyilmis kiyafetin anlasilamayacagini dusunup bunu diyorsa.akli basinda bir insan boyle der mi?
Tesekkur edip gecin siz yine giydirmeyin ama bu kadar kizacak bir sey yok cidden.
Asla saf diye düşünmedim. Çünkü nisanimda da böyle 2.el bir valiz hazırlayıp getirmisti .

Bunları mağazadan sıfır aldım dedi bana ve yıkayıp utuledim dedi .sonra da kızının olduğunu ben anladım. Buna mı teşekkür etmeliyim ? Bana yalan söylediği için mi ?
İyi de kv elinden almışsın kıyafetleri. Zaten teşekkür etmişsindir. Şimdi kimse sana ara Bi daha teşekkür et demiyor ki. Sadece büyütme deniyor. He çok rahatsız olduysan illaki söylicem dersen niye giydirmiyorsun diye sorarlarsa hijyen açısından doğru bulmuyorum dersin. Ama şuan eşine ya da kv şikayetlenmenin hiç Bi getirisi yok. Farzet ki hiç almadılar. Topla ver ihtiyacı olan birine.

En büyük korkum. Başımıza ne geleceğini hiç bilemiyoruz. Öyle bir an gelir ki kullanılmış eşya için yalvarırken bulursun kendini. Tokat gibi çarpar hayat.
Valla tek esyayla çok zaman geçirdim. 1 taneydi yıkayıp yıkayıp giydim ama baskasininkini giymedim .10 tane eski olacağına 1 tane benim olsun.

Ne diyim Allah 2.el kıyafete düşürmesin sizi cok kibirlisiniz
Hayır kibir değil bu .Ben 2.el kıyafete karşıyım. Benim olsun 1 tane olsun. Ne gerek var fazla olmasına??? Gece yıkar gündüz giyerim .

İyi de kv elinden almışsın kıyafetleri. Zaten teşekkür etmişsindir. Şimdi kimse sana ara Bi daha teşekkür et demiyor ki. Sadece büyütme deniyor. He çok rahatsız olduysan illaki söylicem dersen niye giydirmiyorsun diye sorarlarsa hijyen açısından doğru bulmuyorum dersin. Ama şuan eşine ya da kv şikayetlenmenin hiç Bi getirisi yok. Farzet ki hiç almadılar. Topla ver ihtiyacı olan birine.
İşte onu da yapamam. Alınır bu sefer de .zaten suratına çat çat söyleyecek biri olsam buraya yazmam .

Konu sahibinin cok üstüne gitmeye gerek yok bu konu da , tercih meselesi.

Ben de giymem , kıyafetlerin enerjisi olduğuna inanırım.

Valla tek esyayla çok zaman geçirdim. 1 taneydi yıkayıp yıkayıp giydim ama baskasininkini giymedim .10 tane eski olacağına 1 tane benim olsun.
Yetişkinle bebek bir mi Allah aşkına? Anne sütü alan bebeğin çişi kakası bile necis sayılmıyor siz takmışsınız bir mikrop bakteri diye. Bir takım kıyafetle bir günü bile geçiremiyor bebekler deneyin de görün yaşayınca

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back