- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.158
- 63
Aynen öyle..En büyük korkum. Başımıza ne geleceğini hiç bilemiyoruz. Öyle bir an gelir ki kullanılmış eşya için yalvarırken bulursun kendini. Tokat gibi çarpar hayat.
Ben öyle düşünmüyorum. Bebek pisliği kolay çıkmıyor.Bir konuda yaniliyorsunuz: Bir kac kat yikanmis/2. El kiyafetler bebekler icin sadece bi kere yikanilip kullanilan kiyafetlerden daha sagliklidir, cünkü üretimde kullanilan kimyasal maddeler o zamana kadar cikmis oluyor.
Genel olarak abartilacak bir durum göremedim. Kaldirin esyalari tamam. Gelecek sefer nazikce gerekeni söylersiniz olur biter
Montlar olmuş 300_400.be kadar buyuk alsan da en fazla 2 yıl giyiyorlar.hadi onu geçtim ben hersene ayakkabı alıyorum.ayakkabu da büyük alınmıyor.gecen yıl 100 tl olan ayakkabı bu yıl olmuş 180 tl..para mi dayanirNe diyim Allah 2.el kıyafete düşürmesin sizi cok kibirlisiniz
Sorun 2.el olması değil. Herkes sevmek zorunda değil ki .Bana göre ters .sana göre normal olabilir .Yetişkinle bebek bir mi Allah aşkına? Anne sütü alan bebeğin çişi kakası bile necis sayılmıyor siz takmışsınız bir mikrop bakteri diye. Bir takım kıyafetle bir günü bile geçiremiyor bebekler deneyin de görün yaşayınca
Siz yıkayıp yıkayıp giyersiniz de bebekde çocukta bu durum imkansız. Yani şu an 2 yaşında oğlum var 25 tane atleti var. 6 yaşında kızımın 30 tane çorabı var. Kıyafetleri saymadım bile. Bebekken üstü pislenince dur yavrum yıkayıp kurutup geliyorum mu diyeceksiniz durumunuz kötü olsa? Çocuk parkta oynadığında bir düşse taytın dizi deliniyor. Sürkülasyon bitmiyor çocuk kıyafetinde. Ben sizi haksız bulmadım zaten. Başka bir makinede yıkanmış kıyafeti bende sevmiyorum giydirmeyi. Ama büyük konuşmuyorum.Valla tek esyayla çok zaman geçirdim. 1 taneydi yıkayıp yıkayıp giydim ama baskasininkini giymedim .10 tane eski olacağına 1 tane benim olsun.
Tamam işte büyük konuşuyorsunuz ben kendime de çocuğuma da giydirmem diyerek ben sizi de söylemiştim zaten.Yoo ben kendim de öyle giyerim. Nesi büyük konuşmak ki ? 1 tane olsun temiz olsun .bence asıl bu büyük bir şükür.
Ben mikrop bakteri kaldığını düşünüyorum. Kakali şeyin pisliği çıkar mı?madem öyle neden bebek eşyalarını kendi esyalarimizla yikamiyoruz?
Zaten olay şu kadına bunu desem buraya yazmazdım direk yüzüne söylerdim .
Ben yaptığı tavıra kırıldım
Ya hiç bir şey söyleme niyetin yoksa boşuna germe kendini hamile hamile. Kocanla da aranı bozma boşver, onu da utandırma. Herkesin görgüsü bilgisi bir değil. Demek ki kv normal gelmiş.İşte onu da yapamam. Alınır bu sefer de .zaten suratına çat çat söyleyecek biri olsam buraya yazmam .
Tamam da burdan beklentiniz ne o zaman? Kayınvalidenize bişey diyemiyorsunuz gelip burda azar çekiyorsunuz. Biz mi alındırdık gücendirdik kime alındıysanız ona anlatın derdinizi.Sorun 2.el olması değil. Herkes sevmek zorunda değil ki .Bana göre ters .sana göre normal olabilir .
Sorun benim ona bunu istemediğimi belirtip, onun bir şekilde bana getirmesi .
Yani şöyle oluyor .Sen istediğin kadar ben istemiyorum de .Ben bunu sıfır aldım der yine getiririm
İşte sorun elbise değil. Ben elbiseye takılmadım. Ben ne diyorum 1 tane olsun önemli değil. Sorun Ben istemiyorum dediğim halde bana sıfır almış gibi yapması. Ne gerek var kandırmaya. Bana dese bunları bunlari aldım .yok bir de yenidogan mi al diyeceğim. Ne getirirse o olur. Ben zaten elbiseye değil tavrına gıcık oldum .yoksa elbiseyi atarim ya da birine veririm sıkıntı değil. Ama biri benim gözümün içine baka baka yalan söyleyince tahammül edemiyorum .Bana doğruyu söylesin. Ki söylemesine gerek bile yok .Ben biliyorum durumlarını.Bu hayatı bu kadar ciddiye alıyor musunuz gerçekten ya. Ne güzel bir ailen var bebeğin olacak dert edindiğin şey iki parça kıyafet. Giydirirsin giydirmezsin senin bileceğin iş. İstemiyorsan ayır kenara giysi kutusuna at. Bu kadar kafaya takma
Her mevsim geçişi tüm kıyafet ve ayakkabılar yenileniyor üstelik. Senede bir olsa yine iyi.Montlar olmuş 300_400.be kadar buyuk alsan da en fazla 2 yıl giyiyorlar.hadi onu geçtim ben hersene ayakkabı alıyorum.ayakkabu da büyük alınmıyor.gecen yıl 100 tl olan ayakkabı bu yıl olmuş 180 tl..para mi dayanir
Bu başlığın adı ne ? İnsanlar siz olsanız ne yapardınız diye merak ediyor .siz de yorum yapmayın o zaman .Tamam da burdan beklentiniz ne o zaman? Kayınvalidenize bişey diyemiyorsunuz gelip burda azar çekiyorsunuz. Biz mi alındırdık gücendirdik kime alındıysanız ona anlatın derdinizi.
Kadın ev temizliğine yardım etmiş ne güzel kirli veya değil.Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Yikanmis esyalari magazadan aldigini ve utuleyip getirdigini soyledi .Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Yapılan yorumları beğenmiyorsunuz üstüne tersliyorsunuz sorun burda zaten. Hoşunuza gitmeyince de hemen yorum yapmayın o zaman oluyor, siz de dönüp bir kendinize bakmayı deneyinBu başlığın adı ne ? İnsanlar siz olsanız ne yapardınız diye merak ediyor .siz de yorum yapmayın o zaman .
Kız 8 yaşındaki kızıma 13 yas tişörtü aldım seneye de giysin diyeHer mevsim geçişi tüm kıyafet ve ayakkabılar yenileniyor üstelik. Senede bir olsa yine iyi.
Yok ben kızmadım. Valla buradaki yorumlar daha bir gicikmis. Yani onlara anlatamaya çalışırken sanki kızmış gibi oldu .Ben 2.el alalım mı almayalım mi diye sormadım. Ama sanki olay 2.el olayıymis gibi oldu .buradaki mantığım siz olsanız ne yapardınızdi .Tamam siz istemiyorum demenize rağmen getirmeleri, sıfır demeleri doğru değil ama bu kadar sinirlenecek birsey yok.
Sıfırları alın diğerlerini ihtiyacı olan birilerine verin.
İkinci el bebek kıyafetlerinin evinize girmesi sorununu nasıl çözeceksiniz bilemem, siz yeni bir temizlik falan yapın, mazallah bebeğin b.klarinin etkisi hala devam ediyor olabilir.
Siz çok begeniyorsunuz? Terslemiyorum .okumuyorsunuz !bir 2.el turkusu tutturmussunuz onu soyluyorsunuz .Yapılan yorumları beğenmiyorsunuz üstüne tersliyorsunuz sorun burda zaten
Ben olsaydım dediğim gibi yapar, ikinci el olanları ihtiyacı olan birine, öyle biri yoksa mahalle muhtarına falan bırakırdım. Başka ne yapabilirsiniz, görümcenize tepki mi göstereceksin bunları biye gönderdin diye?Yok ben kızmadım. Valla buradaki yorumlar daha bir gicikmis. Yani onlara anlatamaya çalışırken sanki kızmış gibi oldu .Ben 2.el alalım mı almayalım mi diye sormadım. Ama sanki olay 2.el olayıymis gibi oldu .buradaki mantığım siz olsanız ne yapardınızdi .
Yok 2.el güzellemesi yapanlar, yok sinirlisin bebege zararlı diyenler ,Allah muhtaç etmesin diyenler. Herkesin ne çok yarasi varmış 2.elle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?