• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın ya ben anlatamadım ya da okuyanlar 2.el mevzusuna takılmış. Ben 2.el getirmesine bir şey demedim .Bana bunu dediğinde yok istemiyorum dedim .Bana 2.el olayı ters geliyor. Bunu tartışmak için demedim. Benim kızdığım nokta ben bunları sıfır aldım demesi .deseki Bana bunlar kızımın tamam derim ben kullanmam derim geçerim. Ya o resimler olmasaydı ben anlamayacaktim. O zaman enayi yerine konulmuş olmaz miydim .

Ne desin peki, param yoktu, elim boş gelmek de istemedim mi desin? Koca kadın torunuma kiıyafet lacak param yok nasıl desin?? Bir de fotoyu kocama gösterdim diyorsunuz, ne demesini bekliyorsunuz vet benim ailemin durumu yok sen de geldin yüzüme yüzüme vurdun mu desin? Şu yaptığınız çok ayıp bir şey adama acıdım.

Kadın elinden geleni yapıyor, evi temizlemiş iyi kötü hediye bulup getirmiş bu ne agresiflik yahu ne kıymet bilmezlik :KK51:KV cadalozluk yapsaydı eminim daha çok kıymeti olurdu, insanlar bir şey demiyor diye iyice cazgırlaşmışsınız. Getirdiyse getirdi ne yapacaksınız, kafasına mı atıcaksınız? verin fakirlere olsun bitsin.

Durumu olmayan kv kendince eli boş gelmek istememiş. Sizin 2. El tavrınızı biliyordur. Ondan yeni demiş. Sizin hafiyecilik yapacağınızı bilememiş.
Emin misiniz ? Tek sorun kıyafet mi ? Evinizi temizlemesi bile gözünüze batmış. Lohusalığınızda Allah yardımcınız olsun.
Ah bu hormonlar ahhh ne desek kendinizi üzeceksiniz.
Bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin Allah 🙏
Evimi temizlemesi gözüme batmadı. Iyiniyetli anlamında yazdım onu .e benim annem de getirmedi bir şey. Kadın örgü örmüş getirmiş. Ben istemedim ki ondan da .peki yaptığı yalancılık değil mi ? Ben bunları yeni yıkadım diyor .şu mağazadan aldım diyor .Ben istemedim ki .

Ne desin peki, param yoktu, elim boş gelmek de istemedim mi desin? Koca kadın torunuma kiıyafet lacak param yok nasıl desin?? Bir de fotoyu kocama gösterdim diyorsunuz, ne demesini bekliyorsunuz vet benim ailemin durumu yok sen de geldin yüzüme yüzüme vurdun mu desin? Şu yaptığınız çok ayıp bir şey adama acıdım.

Kadın elinden geleni yapıyor, evi temizlemiş iyi kötü hediye bulup getirmiş bu ne agresiflik yahu ne kıymet bilmezlik :KK51:KV cadalozluk yapsaydı eminim daha çok kıymeti olurdu, insanlar bir şey demiyor diye iyice cazgırlaşmışsınız. Getirdiyse getirdi ne yapacaksınız, kafasına mı atıcaksınız? verin fakirlere olsun bitsin.
Aynı olayı nişanimda da yaptı. Siz olsanız iyiniyetli olur musunuz?

Bakın ya ben anlatamadım ya da okuyanlar 2.el mevzusuna takılmış. Ben 2.el getirmesine bir şey demedim .Bana bunu dediğinde yok istemiyorum dedim .Bana 2.el olayı ters geliyor. Bunu tartışmak için demedim. Benim kızdığım nokta ben bunları sıfır aldım demesi .deseki Bana bunlar kızımın tamam derim ben kullanmam derim geçerim. Ya o resimler olmasaydı ben anlamayacaktim. O zaman enayi yerine konulmuş olmaz miydim .
Anlıyorum sizi enayi yerine koyduğu için bu sinir. Siz daha iyi tanıyorsunuz onu öyle fena biri mi?
Bilerek kızdırmak için yapar mi?
Veya araya bunları da koyayım ne anlar der mi?
Eğer kötü niyetli biri değilse. Hepsi yeni demesinin bir sebebi olabilir. Yinede hamile bir bayan olarak küçük şeylere kızmayın bunlar gerçekten küçük şeyler görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum. Sakinleşmeye çalışın eski insanlar sonuçta kendi kafasına göre yapıyorlar bazı şeyleri

Bakın benim huyum şöyledir. 1 tane olsun temiz olsun .Ben istemedim .hatta getirmesinler diye hepsini aldım dedim .sırf almasınlar masraf yapmasınlar .Ben getirmesine değil gözümün içine baka baka yalan söylemesine kızdım
Yalanın bahanesi olmaz .

Nasıl salak yerine konulmamışim pardon ??? Siz konuyu okumuyorsunuz galiba .Bana bunları sıfır aldım ve yıkayıp getirdim dedi .kızımın eşyaları demedi .Bu yalan değil mi ?

Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi.

Yoo gayet de okudum ama siz dogru ifade edememissiniz sanirim.benim anladigim getirdiklerimin hepsini yikadim utuledim hepsi temiz demek istedi seklinde.yukardaki yazdiginizdan sifir aldim yikadim getirdim anlasilmiyor ki!

Yani dedigim gibi istemezseniz giydirmeyin verin ihtiyaci olan birine.

Çünkü okumuyorsunuz. Ben 2.el kiyafet giydir misiniz diye sormadım. Ben 2.el kiyafet giydirmeyecegimi söyledim.
Herkesin okuma yazması var merak etmeyin. Aldıklarının içinde hiç yeni kıyafet yok muydu? Belki onları kastetmiştir. Diğerlerinin giyilmis olduğunu zaten anlayacaginizin farkındadır. Giydirmezsiniz olur biter. Kimse sizi salak yerine koymamış aksine iyi niyetli buldum.

Bakın benim huyum şöyledir. 1 tane olsun temiz olsun .Ben istemedim .hatta getirmesinler diye hepsini aldım dedim .sırf almasınlar masraf yapmasınlar .Ben getirmesine değil gözümün içine baka baka yalan söylemesine kızdım
Yalanın bahanesi olmaz .

Tamam o zaman toplayın kıyafetleri gidin atın kafasına bunları almadığını biliyorum diyin. Vereceği cevabı kendisine sorun bizden ne istiyorsunuz? Burda size 100dür herkes aynı şeyi yazdı kötü niyetli değildir yazıldı bir türlü inanmadınız bir enayi enayi tutturdunuz gidiyorsunuz. Bu nasıl bir öfke, nefret ben anlayamadım ki ne yaptı bu kadın size :KK51:

Anlıyorum sizi enayi yerine koyduğu için bu sinir. Siz daha iyi tanıyorsunuz onu öyle fena biri mi?
Bilerek kızdırmak için yapar mi?
Veya araya bunları da koyayım ne anlar der mi?
Eğer kötü niyetli biri değilse. Hepsi yeni demesinin bir sebebi olabilir. Yinede hamile bir bayan olarak küçük şeylere kızmayın bunlar gerçekten küçük şeyler görmüş geçirmiş biri olarak söylüyorum. Sakinleşmeye çalışın eski insanlar sonuçta kendi kafasına göre yapıyorlar bazı şeyleri
Aslında burda olay kızmak değil kırılmak. Yani ben bunu söyledim istemiyorum dedim.sonra gözümün içine baka baka sıfır aldım deyip de kızının çıkması beni düşündürdü. Bana deseydi ki kızım bunlar torunun sana getirdim. Ben bir şey demezdim. Tamam anne der çekilirdim .ama böyle numaraya gerek var mı? Niye yalan söylüyor bana ?

Evimi temizlemesi gözüme batmadı. Iyiniyetli anlamında yazdım onu .e benim annem de getirmedi bir şey. Kadın örgü örmüş getirmiş. Ben istemedim ki ondan da .peki yaptığı yalancılık değil mi ? Ben bunları yeni yıkadım diyor .şu mağazadan aldım diyor .Ben istemedim ki .

Aynı olayı nişanimda da yaptı. Siz olsanız iyiniyetli olur musunuz?
Siz doğum üstü küslük çıkamak için gerçekten çaba harcıyorsunuz, gidin atın hepsini kucaklarına, hatta "ne ölüme ne dirime falan da deyin" kendinize de eşinize de sülelerinize de zehir edin bu bebeği, kadının huyunu görmüşsünğz zaten, her seferinde böyle çileden çıkmak yerine amaaaan deyip öte tarafa bakın, üzerinde görmeyince sorarlarsa "hepsinde leke vardı, yıkadım çıkmadı, o yüzden giydirmiyorum" de anlayan anlar. Cinnet geçirmeye yer aramayın çözüm üretin. Bu haliniz en çok evliliğinize zarar. Eşiniz anne babasını kendi seçmedi, onların davranışlarını kontrol etme yetisine de sahip değil. Boşa kırgınlık oluşturuyorsunuz.

Üstüne kusmuk lekesi var .Bu nasil yıkamak?zaten bakın okumuyorsunuz. Hepinizin ortak sorunu bu .Ben istemediğimi belirttim .kaç kere demeliyim

Haklı çıkmak adına yıkanmış kıyafetlere de mana bulmasanız mı ?

Aynı kıyafetler kardeşinizden gelse sorun olmayacakmış , bir mesajınızda öyle demişsiniz. Görümcenizden gelince sinir olmuşsunuz.

Bebeğiniz halasına , babaannesine de benzeyebilir. Eşiniz de o ailenin bir bireyi.

Tekrar yazayım. İstemiyorsanız giydirmeyin.

Günden güne her şeye bu kadar zam gelirken , kıyafetleri atıp israf etmeyin.

Kıyafetleri koyun bir hurca , ilerleyen aylarda görümcenize geri verirsiniz. Görümceniz 2.çocuğu istiyorsa , ona saklar.

Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi.

Yoo gayet de okudum ama siz dogru ifade edememissiniz sanirim.benim anladigim getirdiklerimin hepsini yikadim utuledim hepsi temiz demek istedi seklinde.yukardaki yazdiginizdan sifir aldim yikadim getirdim anlasilmiyor ki!

Yani dedigim gibi istemezseniz giydirmeyin verin ihtiyaci olan birine.
Hayır bana dedi ki bunları mağazadan aldım getirdim. Getirirken de utuleyip getirdim dedi .

tmm tesekkur et gec :)) kırmaya ne gerek var. gıydırmemek senın elınde:) zaten o kadar sık kıyafet degıstırıyor kı ınsan arada gıydırdın mı gıydırmedın mı anlasılmıyor bıle :)) ben de alabılıyorken gıydırmem evet. ılk cocuk dıye mı bılmem de daha bı hassastım . boyle elektronıktı pusetttı onları aldım kardesımden de kıyafet pek sıcak bakmadım . ama 2. cocugum kardesının kusmuklu kakalı kıyafetını gıymıs olcak bı nevı:) baskasınınkı evet gozume batar ama kendı cocugumunkı hayır. hak verıyorum. ama herkes aynı dusunmuyor bak onca kısı okuyor bu konuyu sen gıbı sevmeyen de var gıydırırım dıyen de . bu kadar sert karsı cıkacagını bılıyor mu kayınvalıden ? belkı yedek dursun demıstır. ne bıleyım. 1 ay bıle degıl 1 2 haftaya beden degısıyor yenı doganlar olmuyor zaten gerı verırsın yenılerı gıydırdım olmayıverdıler sıra gelmedı dersın :))) sen hamılesın stress yok bak bu konuyu okurken bıle gerılıyosun relaaaxxxx:)) al bebısıne ıstedıgını cıcılı bıcılı koy :)) gıydır.
Bunları mağazadan sıfır aldım dedi bana ve yıkayıp utuledim dedi .sonra da kızının olduğunu ben anladım. Buna mı teşekkür etmeliyim ? Bana yalan söylediği için mi ?

Durumları iyi değil diyene kadar bu ne be diyerek okudum. Durumları iyi değilmiş, KV de eli boş gelmek istememiş zannımca çok gelsin diye ne varsa ne yoksa koydurmuş üzüldüm kadına :110:

Aranızda başka kötü durumlar mı var, biraz fazla tepkili buldum sizi. Durumları yokmuş madme bence üzmeyin alın, götürür yardım kutusuna koyarsınız verdiklerini.
Ben durumları kötü diye hepsini kendim aldım işte. Onlar almasın diye .hatta söyledim her şeyi aldık biz diye .sorun yardim kutusu değil. Atmak sorun değil.atarsin gider ben bana yaptığı tavira kırıldım.

İnsanlar neden yaranamıyor ben anlayamıyorum ya? Getirmese bir şey bu sefer de getirmedi diye laf yapardınız. Giydirmeseniz bile insan gönlünden kopmuş gücü buna yetmiş der mutlu olur. Sorun çıkarmaya tatava yapmaya yer arıyorsunuz.

Sıfır olanları kullanırsınız en azından. Diğerlerini paketleyip ihtiyacı olan birine verirdim ben olsam. Kadın evinizi temizlemiş. Söylemenize rağmen getirmiş. Getirmese daha iyiydi ama durumları yoksa kırmayın bence. Bence siz bebeğime bunları mı layık gördüler diye içerlenmişsiniz daha çok. Kakalı gördüğüm bir kıyafeti bende giydirmek istemezdim. Birde ayrı mı yıkadı makinede o da belli değil. Bazıları tüm aile bireylerinin kıyafetleri ile yıkıyor bebeğinin kıyafetlerini. Yıkansa bile durumunuz iyi oldukta sonra hiç gerek yok elbette.

Bunları mağazadan sıfır aldım dedi bana ve yıkayıp utuledim dedi .sonra da kızının olduğunu ben anladım. Buna mı teşekkür etmeliyim ? Bana yalan söylediği için mi ?
. Ben tartışıp canını sıkma boşuna diye demiştim. Hamilesin diye kiyamamistim.. neyse .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back