Yeniden üniversite okuyup İngilizce Tercüman olmak istiyorum ama kendi kendime nasıl yds sınavına çalışabilirim ki?

flower0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
306
77
Kızlar merhaba, ben üniversite mezunuyum ama küçüklüğümden beri hep yabancı dil öğrenmeye hevesim var. Tercüman olmak içimde ukte kaldı diyebilirim fakat bunun için yani Yds sınavı için yeterli ingilizcem yok. Geçmiş sınav sorularına bakayım dedim. Resmen ben A1-A2 seviyesinde olduğumu fark ettim sınav sorularını görünce. Özellikle kelime bilgimin yetersiz olduğunu gördüm. Neyse lafı fazla uzatmıyım sizce Yds için nasıl çalışmalıyım? Kursa gitmek şart mı ya da bana kendi kendime çalışabilmem için ne önerirsiniz? Aranızda sınava girip kazanmış olanlarınız varsa kazanmak için neler yaptınız? Hepinizin tavsiyelerinizi bekliyorum

İstanbul Aydın uni iki yıllık bir yıl da hazirlaik olmak üzere tercümanlık bölümü var sanirkm ben de öğretmenlik mezunuyum atanmaya çalışıyor um eğer atanirsam bu uniye Rusça Türkçe bölümüne gitmek istiyorum sizde iki yıl okuyup DGS ile dörde tamamlayabilir siniz ve tercüman olabilirsiniz belki bı aratairim burayi

Tesekkurler bakacagim

üniversite sınavının yabancı dil sınavı farklı.

Yds farklı bir sınav. yüksek lisans ve doktora eğitimleri ya da akademik kariyer düşünenlerin girdiği bir sınav. yılda bildiğim kadarıyla 2 veya 3 kere yapılıyor. online yapılanı da var.

ama üniversitede eğitim almak yani lisans eğitim almak isterseniz, üniversite sınavının içinde yer alan yabancı dil sınavına girmeniz gerekli. yani herkes gibi tyt'ye gireceksiniz, çünkü temel yeterlik sınavına herkes giriyor. ardından dil sınavına gireceksiniz. tyt'de bildiğiniz matematik, türkçe çözmeniz gerekli.
ardından diğer sınavda dil bölümünden gireceksiniz. şimdi siz tercümanlık istediğinizi söylemişsiniz. tercümanlık dil bölümleri arasında en yükseklerinden biridir, Ingilizce tercümanlıktan söz ediyorum. mesela dil bölümünde öğretmenlikler de yüksektir. dil edebiyat fakülteleri daha düşüktür.
tercümanlık istediğiniz düşünülürse, bu sizi tyt'de matematik ve türkçeyi gerçekten iyi yapmanız anlamına geliyor. çünkü dil bölümünün şöyle bir nüansı var ki, dil sorularını herkes çok iyi çözer. alanları dil çünkü. tercümanlık gibi bir bölümde öne geçmek için, tyt'nin yüksek olması gerekir. çünkü dilciler genelde matematik çözemezler.

bunun yanında bahsettiğim ilk başta bahsettiğim Yds sınavı ile üniversitede girdiğiniz dil alan sınavı hemen hemen soruları itibariyle aynıdır. yani zorluk dereceleri hemen hemen aynıdır.
dediğim gibi sıkı bir çalışma gerektirir. okuması da zordur ama çok güzel bir bölümdür. fikrimce bir dil kursuna gitmek yerine üniversitenin alan sınavına hazırlayan bir kurs veya online bir sistem olan bir hocanın dil eğitimi var, bu YDS tarzı sınavlara hazırlıyor. soru tarzları aynı olduğu için üniversite sınavı için de çok yararlı.
başarılar dilerim.

Detaylı açıklamanız için teşekkürler, online bir sistem olan hocanın eğitiminden bahsetmişsiniz tam olarak nedir bu? Piyasada bildiğimiz ingilizce kurslarının online versiyonu gibi bir şey mi yoksa bir ingilizce öğretmeni online olarak başlı başına size kurs mu veriyor? Aslında isim falan söyleseniz çok sevinirim ama burdan yazmak yasak diye biliyorum. Mesajdan yazabilir misiniz bana zahmet olmazsa?

Bir de üniversitenin alan sınavına hazırlayan kurs bu her üniversitede var mı?

Yds akademik bir sınavdır.üniversite için o sınav değil de ydt sınavına girmeniz gerek.o sınav ydsye oranla daha kolaydır.özelders veren öğretmenlerin olduğu siteler var internette.ordan arayıp bulabilirsiniz.evet online olarak da veriyorlar bu dersleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…