• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

• Evet

OY: 67 67,7%
  • Hayır

OY: 32 32,3%

• Ankete Katılan
    99

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
798
İyi akşamlar hanımlar;

Yks sonuçları açıklandı malumunuz.

Fakat benim aklım karmakarışık.

Sözel puanlamada ilk 3000 içindeyim.

Sanırım Boğaziçi ve Galatasaray gibi üniversiteleri kazanma şansım yüksek.

Ben geçen sene Karadeniz'in küçük bir iline taşınmıştım İstanbul'dan bunaldığım için.

Üniversite için geri dönmeli miyim?

Bu arada ev hanımıyım.

Sözel bir bölümse, bölüme göre değişir. Malum artık is için revaçta olan bölümler fen fakültesi hep.

Bu arada tebrik ederim 3 çocukla harikasın :) Hangi bölümleri düşünüyorsun? Boğaziçi İng, GS da lisesi gibiyse Fransızcadır malum.

Muhteşem bir fırsat tabi ki değerlendirin ve gidin zaten 40 yaş ne ki üniversite de sınavlarda daha da genc hissetceksiniz:)

Süper bir sıralama. Asla kaçırmayın bu fırsatı. Burslu bile okuyabilirsiniz Koç’ta falan. Üstüne aylık para bile veriyorlar bazı özel üniversitelerde. Çok iyi araştırın. Tebrik ederim.

Evet evliyim. 3 kızım var. Yaşları 5-4-2.

Bu süreçte taşınsanız maddi açıdan zorlanır mısınız? Eşiniz ne diyor? Çocuklar küçükmüş onlara kim bakacak? Bakıcı mı ya da aileden biri mi? Şu da var ki o okullar ders çalışmanızı da isteyecek ciddi şekilde. Size ev işi konusunda da destek biri lazım. Her şeyi detaylıca düşünün.

grill, eğitim hayatın söz konusu olduğundan ne desem bilemedim, bu üniversitelerden birini bitirirsen belli bir amacın hedefin var mı? Çok saçma bir soru oldu belki ama yani nasıl desem kimi sadece diplomam var demek için okuyor, o diploma duvarda bir gurur tablosu olarak durmayacak seni amaçladığın bir hedefe ulaştıracaksa okul dönemi boyunca İstanbul'da kalıp sonra yeniden küçük bir yere taşınabilirsin, doğma büyüme İstanbul'luyum ama büyük konuşmayayım çooook önemli hayati bir durum olmadıkça yeniden İstanbul'da yaşamak istemiyorum şahsen.

Sözel bir bölümse, bölüme göre değişir. Malum artık is için revaçta olan bölümler fen fakültesi hep.

Bu arada tebrik ederim 3 çocukla harikasın :) Hangi bölümleri düşünüyorsun? Boğaziçi İng, GS da lisesi gibiyse Fransızcadır malum.
Okul öncesi ve iletişim geliyor gibi.
Boğaziçi ingilizce, Galatasaray fransızcaymış.

Teşekkürler

Gs Üniversitesi hazırlık sınıfı zordur. Okuyan arkadaşlarım ve tanıdıklarım hazırlıkta bırakmak istedi. Boğaziçi ingilizce olduğu için daha kolaydır.

İstanbuldan sıkıldıysanız odtü veya bilkent ya da izmir yüksek teknoloji düşünmez misiniz?

Eşiniz ve çocukları bırakıp mi doneceksiniz yoksa hep beraber mi? Eşinizin mesleği nedir,buradâ ayarlayabilecek mi?
Evi satıp hep beraber döneriz mecburen.
Eşim işçi.

Muhteşem bir fırsat tabi ki değerlendirin ve gidin zaten 40 yaş ne ki üniversite de sınavlarda daha da genc hissetceksiniz:)
Bilmiyorum kafam çok karışık.

Yaşını dert etme, okumanın yaşı yoktur. 3 çocuk var üçünün de yaşları çok küçükmüş. Senin yerinde olsaydım çok düşünürdüm ama en sonunda denemeye karar verirdim. Çünkü ileride aklıma gelip pişman olacağıma, keşke okusaymışım diyeceğime en azından dener, olmuyorsa bırakırım dünyanın sonu değil ya.

Süper bir sıralama. Asla kaçırmayın bu fırsatı. Burslu bile okuyabilirsiniz Koç’ta falan. Üstüne aylık para bile veriyorlar bazı özel üniversitelerde. Çok iyi araştırın. Tebrik ederim.
1 hafta sonra başlıyor sanırım tercihler.

Burslu olanı da düşünüyorum ama eziklerler diye korkuyorum.

Back