Yeniden evlenmek istemem

Katılıyorum çocuğum da varsa yani çocuk sahibi olmak sorunumda yoksa ne diye evlenip tekrar dertsiz başıma eş ve ailesi sorunlarını ekleyeyim😂

Aynen oyle ya bi de tekrardan sil bastan yeni bi aileye girme, alisma, yeni adamin yeni yeni huylari, hesap verme, corabini yerlerden toplama, yemek secerse restorandaki bas asci gibi ona yemek begendirme telasi🤦‍♀️ uffffff yazarken gerildim

Bende boşandım.Evlenmeyi düşünmüyorum .

Aşk çıkarsa eyvallah ama evlilik çok başka bir sey ,hele çoluk çocuğunuz var ise ..
Benim var ve bilmem bana çok ürkütücü geliyor üvey baba vs muhabbetler zaten benlik değil hiç bir cocuga da üvey anne olmak istemem .
Daha doğrusu hiç kimsesin hiç bir şeysi olmak istemem gelini eltisi vs.si.
Benlik işler değil ,yapabileni tebrik ediyorum .
Sıkıya gelemiyorum sanırım .Ve özgürlüğümü çok seviyorum ve mutluyum .

(İnsan ilk evliliğinde yine gözü kapalı yaşıyor çekiyor bir şeyleri hatta çoğu şeyi ancak nasıl bi hayattan çıktığını boşandıktan sonra anlayabiliyor :)) )

Size katılıyorum ama bazen acaba ister miyim bir daha sevmek sevilmek , o heyecan aşk vs özler miyim diye düşünüyorum ..ben evli olmayı da eşimi de çok severdim, eşimle sohbet etmek biseyler paylaşmak,...olmadı kendi bizi bir yola soktu :/ bir evladım var onla bir hayat planları oluşturuyorum bundan sonrasında bir daha evlilik düşünmüyorum ama ileride bir gün acaba diyorum ister istemez 🤔

Hayırlısı olsun....ne kadar zor imiş bu işler ..evlnemesi zor bosanmais ayrı zor...şu hayatımda bunları da yaşamak varmış

İnsanoğlu hep elinde olmayani istiyor ilk evliliğim husrandi bosanmak istedim bosandim 10 sene gibi uzun zaman yalniz olunca bu sefer evli olan insanlara imrenemeye basladim bazi seyleri cok ozledigimi anladim hayaller kurmaya basladim sonra evlendim zaten simdi yine hayaller yarım kaldı yani cok birsey istemesekte bazen istediklerimiz bile olmuyor Allah herkesin kalbine gore versin

İnsanoğlu hep elinde olmayani istiyor ilk evliliğim husrandi bosanmak istedim bosandim 10 sene gibi uzun zaman yalniz olunca bu sefer evli olan insanlara imrenemeye basladim bazi seyleri cok ozledigimi anladim hayaller kurmaya basladim sonra evlendim zaten simdi yine hayaller yarım kaldı yani cok birsey istemesekte bazen istediklerimiz bile olmuyor Allah herkesin kalbine gore versin
İşte ben de tam sizin gibi düşünüyorum biliyor musunuz şimdi bosancaz ama bu sure sonra aile özlemi kurar miyim ? Özler miyim ? Benim evliliğim şiddet aldatma kavgadan bitmiyor malesef ailelerin araya girmesi ve eşimin de ailesin sozuyle yuvayı yıkması ile bitiyor :KK43:

İşte ben de tam sizin gibi düşünüyorum biliyor musunuz şimdi bosancaz ama bu sure sonra aile özlemi kurar miyim ? Özler miyim ? Benim evliliğim şiddet aldatma kavgadan bitmiyor malesef ailelerin araya girmesi ve eşimin de ailesin sozuyle yuvayı yıkması ile bitiyor :KK43:

Özlersin bende aldatma haric digerlerini yasadim ona ragmen istiyor insan belli bi noktadan sonra o kadar cok istiyor ki kendini nikah masasinda buluyor ama belkide sen istemeyebilirsin illa isteyeceksin.diye.kuralda yok

Özlersin bende aldatma haric digerlerini yasadim ona ragmen istiyor insan belli bi noktadan sonra o kadar cok istiyor ki kendini nikah masasinda buluyor ama belkide sen istemeyebilirsin illa isteyeceksin.diye.kuralda yok
İşte bilemiyorum ki 🤷‍♀️ Hayırlısı olsun inşallah ..Sağlık olsun öncelikle ..

Size katılıyorum ama bazen acaba ister miyim bir daha sevmek sevilmek , o heyecan aşk vs özler miyim diye düşünüyorum ..ben evli olmayı da eşimi de çok severdim, eşimle sohbet etmek biseyler paylaşmak,...olmadı kendi bizi bir yola soktu :/ bir evladım var onla bir hayat planları oluşturuyorum bundan sonrasında bir daha evlilik düşünmüyorum ama ileride bir gün acaba diyorum ister istemez 🤔
Bu biraz da karakter meselesi canim..
Ben sanirim birdaha ozgurlugumu kimsenin eline veremem..

Nasıl hayaller yarım kaldı ben o kısmı anlayamadım bu evlilikte mi hüsran oldu?

Nasıl hayaller yarım kaldı ben o kısmı anlayamadım bu evlilikte mi hüsran oldu?

Yani bekar bi insan en cok sevgiyi ilgiyi deger görmeyi sevdigi insanla birseyler paylasmayi ozluyor aksam olduğunda bi cay kahve faslinda laflamak sevdigi insanla birseyler paylasmak istiyor bende bunlarin hicbiri yok suan ilgi sıfır sevgi sozcukleri sıfır tek var olan telefon baska numaramız yok yani

Yani bekar bi insan en cok sevgiyi ilgiyi deger görmeyi sevdigi insanla birseyler paylasmayi ozluyor aksam olduğunda bi cay kahve faslinda laflamak sevdigi insanla birseyler paylasmak istiyor bende bunlarin hicbiri yok suan ilgi sıfır sevgi sozcukleri sıfır tek var olan telefon baska numaramız yok yani
Ne anlamı var ki boşanın desem abdest Durmaz degil mi?
Bir insan ilk ayrılıkta adı çektiği kadar sıkıntı çektiği kadar diğer ayrılıklarda çekmez diye düşünüyorum .
Bir daha evlenmem ama öyle bi hata yapsam bile boşanmaktan asla korkmayacağıma çok eminim.Oysa eskiden ölüm gibi gelirdi .Artık çok başka her sey benim gözümde bilmem sizde nasıl tabi .

Bu biraz da karakter meselesi canim..
Ben sanirim birdaha ozgurlugumu kimsenin eline veremem..
Çok haklı bir yorum ! Ne denebilir ki...ben şuan aşırı duygu karmaşası yaşıyorum da sacamaliyoda olabilirim..zaten bir daha evlilik kararı verirken yüzü kere düşünürüm ona eminim biraz titiz bir insnaimdir çünkü..

Çok haklı bir yorum ! Ne denebilir ki...ben şuan aşırı duygu karmaşası yaşıyorum da sacamaliyoda olabilirim..zaten bir daha evlilik kararı verirken yüzü kere düşünürüm ona eminim biraz titiz bir insnaimdir çünkü..
Duygusal bosluk insana herseyi yaptirir.
Cok dikkatli ol.
Akilli kadinsin sen

Kızlar merhaba, daha önce ihanete uğramış ve bosanmistim, cok zor günler geçirmiştim. Burayada o konuyu yazmıştım ancak şifre hatırlayamadığım için şimdi yeni üyelik oluşturmak zorunda kaldım. Boşanma nedenim aşk evliliği yaptığım kocamın evli bir kadınla yasadigi ilişki ve benim şuphelerimin peşine düşüp her şeyi ortaya cikarmamdi. Küçücük bebegimle çaresiz kalmıştım.Bana çok güzel şeyler yazmış o zor günlerimde güç vermiştiniz. O dönem tüm erkeklere düşman gözüyle baksam da , bunun erkek olmakla alakası olmadığını, kişilikle ilgisi olduğunu şu anki sağlıklı psikolojiyle anlamış bulunuyorum.

Şimdi üstünden çok zaman geçti. Oğlum büyüdü, evet gerçekten de sizlerin söylediği gibi sansliymisim, o adama ömür boyu katlanmak zorunda kalmamisim. Geçmişin muhasebesini yaptığımda o kadar rezilliğe rağmen ne kadar sağduyulu davranmış, kendimi hiç kaybetmemişim diyorum. Neden ben, onu neden yaptı, bunu bana nasıl yapar gibi şeyleri kapatalı da çok oldu. Yeni hayatıma alıştım, ancak kendimi çok yalnız hissediyorum. Arkadaş, dost, anne ,baba eşin yerini tutmuyor. O eski aile düzenimi, yuva olmayı çok özlüyorum. Bu süreç için de beni evlendirmek isteyen arkadaşlarım oldu , ama pandemi oldu , şu oldu bu oldu derken hiç nasip olmadı. Kendiliğindense karşıma çıkan hickimse olmadı, oysa aktif bir çalışma hayatım var .

Meslegim, bir düzenim var ,maddi anlamda kimseye muhtaç değilim ya da bir beklentim yok. Insanlarin evliliği de bu olarak algilamasindan çok rahatsiz oluyorum. Disarda insanları aile olarak görünce çok içim acıyor ,ben de günümü anlatacagim, birlikte bir şeyler paylasacagim birinin eksikliğini hissediyorum. Evli mutlu arkadaşlarımın kocalarıyla kavga edince , ohh en iyisini sen yaptın , ohh ne güzel bosandin gibi cümleleri küfür gibi geliyor, beni çok üzüyor. Kim mutlu evliliğini bozmak ister, ya da disardan göründüğü gibi yalnızlık ozenilecek bir şey mi ? Neden günümüzde evlilikler bu kadar zorlaştı, evlenebilmek bu kadar zorlaştı anlamıyorum. İkinci evliliklerini yapıp ,aile olmayı basarabilenlere, mutlu bir şekilde sürdürenlere de ben özenerek bakıyorum. Bunlari düşünen sadece ben miyim, benim durumumda olup yeniden evlenen var mi, ya da benim gibi neden karşıma hickimse çıkmıyor diyen ?
insanların bosandiktan sonra yeni bir hayat kurma, mutlu olma hakları var.
Deger gorecekleri, sevip sayılacakları, hayati paylaşacakları biriyle denk geldiginde tekrar evleniyorlar.
bosanan erkekler cogunlukla cocuklarinin velayeti annede oldugundan kisa bir surede yeni bir hayat kurabiliyorken boşanan kadın, çocuğuyla evlilik yaptiginde cogunlukla -ne gerek var evlenip ne yapacaksin- tarzı toplumda bir baskıya maruz kalıyorlar. boşanan erkeğin hakki yeni hayat kurmak ama kadinin degil mi?
tabiki cok dikkat ederek, hele cocuk varsa cok daha inceleyerek, cok iyi tanıyarak, acele karar vermeden, yeni bir hayat kurabilir kadınlar.
-Bir arkadasim 2 çocuğuyla esinden ayriliktan 2 sene sonra şimdiki esiyle evlendi. adamın da onceki evliliğinden 1 kizi vardi, velayeti annede olan. Evlendiler, 1 de kızları oldu. Arkadaşım 3 çocuğuyla yeni esiyle cok mutlu.
bu isler nasip kısmet, burda bir suru arkadas yazıyor, karşıma iyi biri cikmiyor diyen, zamana birakin..

Ben 2. Kez evlendim ama benim çocuğum yoktu. Evlenmemdeki en büyük sebep çocuk sahibi olabilmekti.
Çocuğum olsaydı bir değil 1000 kere düşünürdüm. Ortalık zaten bozuk. Çok helal süt emmiş, dürüst, sadık bir erkek bulmak zor. Türkiye’de ekonomi rezil. Siz kendinize yeten bir hanımmışsınız. Bundan faydalanmak isteyen çok olur.
Kendi denginizde, dürüst bir erkek karşınıza çıkarsa neden olmasın?

X