• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden çalışmaya başlamak,fikri bile dert oldu.

Mobing nedir o stres nedir her gun cok iyi bilirim.psikoloji kalmaz,isi iste birakamazsiniz tum hayatiniz berbat olur.
Baslayin ise tavsiyem dik durun ve hep mesafeli olun.hep ama.sizli bizli hitap edin,sen denirse kibarca uyarin.sektir ne bilmiyorum ama messfeli olun isinizi eksiksiz yapin ve kurumsal bi yerde is arayin

Dişli olan kalıcı oluyor aslında efendi duriyim bu bana yakışmaz dediğin zaman eziyolar seni insan olanın tepesine biniyorlar

dişli olmaktan kastım saygısızlık değil. burada yanlış anlama olmasın.
ben de çok dişliyimdir ama saygı sınırımı bilirim. kimseyle alay ederek yol almam. ama işim gereği haklıysam sözümü sakınmam. haksızlık varsa müdahale ederim, beklemem.
kastettiğim buydu.
eski konunuzu hatırlıyorum saygısızlık gördünüz siz. bu dişli olmak değil.

Sizin yorumu en sona bıraktım.Uzun yazabilmek adına dün eski iş yerinden arkadaşımla görüştüm benim yerimi doldurmak için 2 kişi almış patron o kadar canla başla çalıştım ki.Çok zoruma giden şeyler vardı elime para tutuşturup sigara almaya gönderiyordu kendisine meyve almaya gidiyodum giderken ağlıyordum sonra ben hazırlıyordum.mutfak alışverişine ben gidiyodum ben yerleştiyodum bekar kız olduğu halde ben yapıyordum o kıdemli diye.günlük masasını ben siliyodum sana bi iş versin 5 dakika sonra başlar hadi hadi diye acil sanırsın bi baskı bi baskı inanılmaz müşteriye kendi akşam döner.herkesin içinde kızar sinirlenir pislik.Bi işlemi yanlış yaptım ofiste 3.günümdü bunu ilk defa size söylüyorum korkudan masanın altına bayılmışım kendi buldu çıkardı kendime geldim 2 saat sonra benden kahve istedi misafiri için çok zor zamanlar geçirdim çok canım çıktı
İki kuruş para verip insanları her türlü kullanacaklarını sanıyorlar. Sanki lise stajyeri çalıştırır gibi meyve alıp hazırlatmak kahve istemek çok çirkin davranışlar sonuçta karşısındaki kocaman insan.. Ne diyeyim kötü kalpli bencil insanların hepsi Allahından bulsun

maddi sıkıntınız varmış. Sizin sektör böyle sıkıntılıysa başka alanlarda da iş bakmayı deneyin

Eskiden soylemeye çekinirdim. Insanlar bi garip karşılıyordu çünkü. Şimdi bağırarak bile söyleyebilirim "avukatım ve çalışmıyorum" çalışmayı sevmiyorum, mecburiyetlerden nefret ediyorum, kavga eder gibi yaşamak benim tarzim degil, aksam eve geldigimde gozumun feri sönmüşse kazandığım para umrumda değil.
Eşim de avukat, kendi ofisimiz var, buna ragmen çalışmıyorum. Evimi temizlemek, kurabiye yapmak, çocuğuma bakmak daha iyi geliyor bana.
Dunyaya bir kere geliyoruz, eğer evde durmak sizi boğmuyorsa, bence evden yurutebileceginiz birşeyler araştırın. Evet istanbulda hayat kesinlikle çok pahali, ama siz herşeyden degerlisiniz. Panik atak olacaksaniz, anksiyeteyle bogusacaksaniz, hic çalışmayın

Eşiniz de aynısını söyleyip kenara çekilirse ne yapacaksınız:)

Biri 3500 lira teklif etti ama oraya ısınamadım.90 kişinin çalıştığı bi yere daha başvuruda bulundum onun ücreti daha düşük. oraya ısındım sanki umarım hakkımda hayırlısı olur
İçim ısındı dediniz ya inanın en önemlisi o elbette insanın geçimi için emeğinin karşılığını alabilmesi için maaşının yüksek olmasını talep eder,ama en zoru haftanın 6 günü işe giderken ayaklarının geri gelmesi 3 kişinin yapacağı işi tek başına yapmak aile firmasında çalışmak ve başka şirketlerin aynı yerde çalıştığı için anlasan da anlamasan da o işi yapmaya zorlamak ayak işi yapmak çay kahve market alışverişi yapmak ,3 gün sakatlandığım için rapor alıp 4. günde gelceğimi bildikleri halde tavır yapmaları yıllık izin hakkımı kullancağım zaman yerime insan bulamadıkları için izin kullanamamam özel sektör pişmanlıktır evlenir evlenmez işten çıkıp başka bir iş bulmak dileğim herkesin hakkında hayırlısı olsun

Eşiniz de aynısını söyleyip kenara çekilirse ne yapacaksınız:)
Eşimle aynı hayat görüşüne sahibiz. Belki sizinkine uymayabilir bilmiyorum. Ama evi gecindirme sorumluluğunun buyuk olcude erkekte olduğunu düşünüyoruz ikimiz de.
Ama bir psikolojik problemi olursa, çalışmak onu cok etkilerse, tabii ki benim de kolumda altin bilezik diyebileceğimiz seçkin bir meslegim var, icra ederim. Mecburiyetler cok seyi değiştirir

Eskiden soylemeye çekinirdim. Insanlar bi garip karşılıyordu çünkü. Şimdi bağırarak bile söyleyebilirim "avukatım ve çalışmıyorum" çalışmayı sevmiyorum, mecburiyetlerden nefret ediyorum, kavga eder gibi yaşamak benim tarzim degil, aksam eve geldigimde gozumun feri sönmüşse kazandığım para umrumda değil.
Eşim de avukat, kendi ofisimiz var, buna ragmen çalışmıyorum. Evimi temizlemek, kurabiye yapmak, çocuğuma bakmak daha iyi geliyor bana.
Dunyaya bir kere geliyoruz, eğer evde durmak sizi boğmuyorsa, bence evden yurutebileceginiz birşeyler araştırın. Evet istanbulda hayat kesinlikle çok pahali, ama siz herşeyden degerlisiniz. Panik atak olacaksaniz, anksiyeteyle bogusacaksaniz, hic çalışmayın
Ev delisi ve içedönük bir insan olarak hissettiklerim tam olarak bu. Çalışmamak saygıyla karşılanması gereken bir tercih. Evde olan insan da netice de bir sürü iş yapıyor, üretiyor. Önemli olan nasıl mutlu olduğumuz.

Eşimle aynı hayat görüşüne sahibiz. Belki sizinkine uymayabilir bilmiyorum. Ama evi gecindirme sorumluluğunun buyuk olcude erkekte olduğunu düşünüyoruz ikimiz de.
Ama bir psikolojik problemi olursa, çalışmak onu cok etkilerse, tabii ki benim de kolumda altin bilezik diyebileceğimiz seçkin bir meslegim var, icra ederim. Mecburiyetler cok seyi değiştirir

Meslektaşız. Evet bana oldukça farklı geldi. Tabii ki kişiden kişiye değişen tercihler. Mutluluklar dilerim

İş hayatımda tonla şey gördüm yaşadım ancak çalışmak zorundayım ve isteyip istemeyişimi sorgulama lüxüm bile yok. O yüzden yaşadıklarımı düşünmeden gidiyorum iş görüşmelerine. Düşünecek olursam hayatta çalışamam. Evet benim gönlümden geçende evde kuzumu büyütmek idi ama olmadı. Çünkü boşandım ve artık aile reisi bendim. Hala çok mutlu sayılmam işimde ama çıkmam gerekirse iş görüşmesine giderken asla olumsuz şeyleri düşünmeden giderim. Her yerde aynı şeyler yok bu kesin. Ama madem mecburiyet söz konusu güçlü durmak zorundasın. Şimdi bir süre çalışmadın iyice uzaklaştın haliyle. Ama okudum neden bunları yaşıyorum diye kendini üzme çünkü okumak malesef iş hayatında musmutlu olmak ezilmemek prenses gibi çalışmak anlamına gelmiyor... Sadece doğru yeri seçmek gerek..

Ev delisi ve içedönük bir insan olarak hissettiklerim tam olarak bu. Çalışmamak saygıyla karşılanması gereken bir tercih. Evde olan insan da netice de bir sürü iş yapıyor, üretiyor. Önemli olan nasıl mutlu olduğumuz.
Çalışmayan kadınların evde sabahtan aksama kadar esra erol izleyip kısır yediğini zanneden bir kesim var :D çalışmayıp evde oturmak asagilanasi birşeymiş gibi gorenler.. ama insanları umursamamayi öğrenmek lazım. Ben ozellikle hamilelik döneminde stresi azaltmak icin yavas yavas bıraktım işi. Simdi 3 yasinda oglum, bi sure sonra ikinciyi dusunuyorum. O da buyuyup krese baslarsa ve en önemlisi canim isterse calismaya dönebilirim.
Kadinlarin uzerindeki bu baski cok uzucu. Hem calis, hem ev temizle, hem yemek yap, hem cocuk bak. Calismak istemiyorum deyince, koca parasi yiyen tembel kadin damgası vuruluyor

Back