• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden çalışmaya başlamak,fikri bile dert oldu.

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Merhabalar herkese,daha önceki konularımdan bilen bilir.Sigorta teknik personeliyim.Eski çalıştığım iş yerinde patronun mobbing yapması herşeye sinirlenmesi tüm personel olarak bizi müşterinin yanında ve bizim içimizde bize azar atması yıldırmıştı.Temizlik işlerini bana yaptırması çayını bile benim karıştırmam,iş baskısı bi yandan.Telefon 1 kere çaldığında açılacak.Asgari ücrete Çalışıyordum,maddi durumumuz çok kötüydü çıkamadım ışten.1,5 yıl çalıştım. Derken kredi kartı yapılandırmam bitti ve bunun için mi okudum deyip kendimi kovdurdum.

5 ay oldu işten ayrılalı istanbul gibi yerde tek maaşla geçim olmuyor.Eşim dile getirmiyor ama çok zorlanıyor ev kira.Maaşı aldığımız hafta bitiriyoruz hayat pahalı.Bugün iş görüşmesine gittim 2 yere eski çalıştığım yerde yaşadıklarım geldi gözümün önüne ayaklarım geri geri gitti.Zar zor görüştüm işe alınmak için çabalamadım neredeyse.Birinin çayını karıştırmak için mi okudum ?Babam yoklukla okuttu bizi.Yapmıyorsan istifa ediceksin bu mantıktaydı eski patronum.Bu fobiyi üzerimden atamıyorum.Aynı şeyleri tekrar yaşamaya gücüm yok ofisteki diğer çalışanlarda çok ezdiler son girdim diye görevlerini ben yaptım.Kredi ve düğün borcu dolayısıyla gık diyemedim işsiz kalırım diye.Şimdi ben nasıl güç toplayıp çalışırım hiç isteğim ve takatim yok.Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Böyle düzene lanet olsun gerçekten! Çalışmak sizde travmaya sebep olacak gibi bir izlenim edindim. Eğer olursa, bunun tahribatını toparlamak, tek maaşla geçinmekten cok daha zor olur.
Önce psikolojinizin çalışmayı kaldırıp kaldiramayacagina kesin karar verin.
Cocugunuz yok anladigim kadarıyla. Evden yapabileceginiz birşeyler arastirdiniz mi?
Veya işsiz gecen bu 5 ayda kendinizi nasil hissettiniz, evde olmayi seviyor musunuz vs. Bu sorularin cevabını bulun öncelikle.

Böyle düzene lanet olsun gerçekten! Çalışmak sizde travmaya sebep olacak gibi bir izlenim edindim. Eğer olursa, bunun tahribatını toparlamak, tek maaşla geçinmekten cok daha zor olur.
Önce psikolojinizin çalışmayı kaldırıp kaldiramayacagina kesin karar verin.
Cocugunuz yok anladigim kadarıyla. Evden yapabileceginiz birşeyler arastirdiniz mi?
Veya işsiz gecen bu 5 ayda kendinizi nasil hissettiniz, evde olmayi seviyor musunuz vs. Bu sorularin cevabını bulun öncelikle.
Evde olmayı çok sevdim,kendimi tanıdım diyebilirim.Ailem işten çıktıktan 2 ay sonra gördü beni uzak şehirdeyiz tanıyamadılar.Agresifliğin gitmiş çok sakinlemişsin diyorlar inanın o kadar bezdirdiki beni hayattan soğuttu.Daha önceki şehirimde 5 yıl çalıştım 5 ay gibiydi.Bu beni bitirdi

Her yer aynı olacak diye bir şey yok, hangimiz bir başkasıyla aynıyız? Hiçbirimiz. Kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama girdiğiniz başka yerde de aynı şeyleri yaşayacaksınız diye bir şey yok, korkmayın. Tek maaşla geçim zor gerçekten. Allah hayırlı iş kapıları açsın size inşallah, içinizi ferah tutun.

Evde olmayı çok sevdim,kendimi tanıdım diyebilirim.Ailem işten çıktıktan 2 ay sonra gördü beni uzak şehirdeyiz tanıyamadılar.Agresifliğin gitmiş çok sakinlemişsin diyorlar inanın o kadar bezdirdiki beni hayattan soğuttu.Daha önceki şehirimde 5 yıl çalıştım 5 ay gibiydi.Bu beni bitirdi
Eskiden soylemeye çekinirdim. Insanlar bi garip karşılıyordu çünkü. Şimdi bağırarak bile söyleyebilirim "avukatım ve çalışmıyorum" çalışmayı sevmiyorum, mecburiyetlerden nefret ediyorum, kavga eder gibi yaşamak benim tarzim degil, aksam eve geldigimde gozumun feri sönmüşse kazandığım para umrumda değil.
Eşim de avukat, kendi ofisimiz var, buna ragmen çalışmıyorum. Evimi temizlemek, kurabiye yapmak, çocuğuma bakmak daha iyi geliyor bana.
Dunyaya bir kere geliyoruz, eğer evde durmak sizi boğmuyorsa, bence evden yurutebileceginiz birşeyler araştırın. Evet istanbulda hayat kesinlikle çok pahali, ama siz herşeyden degerlisiniz. Panik atak olacaksaniz, anksiyeteyle bogusacaksaniz, hic çalışmayın

Her yer aynı olacak diye bir şey yok, hangimiz bir başkasıyla aynıyız? Hiçbirimiz. Kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz ama girdiğiniz başka yerde de aynı şeyleri yaşayacaksınız diye bir şey yok, korkmayın. Tek maaşla geçim zor gerçekten. Allah hayırlı iş kapıları açsın size inşallah, içinizi ferah tutun.
Çok teşekkür ederim.Dünden beri dua ediyorum hakkımda hayırlısı olsun diye

Merhaba bende erken yaşlarda çalışmaya başladım. bir iş yeri beni çalışmaktan soğutmuştu resmen. yaş küçük benimde cahilliklerim olmustu diğer yani 2. iş yerimde ilk çalıştığım zamanlar aşırı gerilmiştim. Kendimi sürekli iki yer aynı değil olmazsa çıkarsın kasılma diye diye içinden moral vermiştim. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Sizde öyle düşünmeye çalışın hakkınızda hayırlısı.

Her yer aynı değildir.Bence korkularınızın üzerine gidin en azından girdiğiniz iş yerinde 2 hafta deneme süreci isteyin memnun kalmazsanız ücretinizi alır çıkarsınız.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eskiden soylemeye çekinirdim. Insanlar bi garip karşılıyordu çünkü. Şimdi bağırarak bile söyleyebilirim "avukatım ve çalışmıyorum" çalışmayı sevmiyorum, mecburiyetlerden nefret ediyorum, kavga eder gibi yaşamak benim tarzim degil, aksam eve geldigimde gozumun feri sönmüşse kazandığım para umrumda değil.
Eşim de avukat, kendi ofisimiz var, buna ragmen çalışmıyorum. Evimi temizlemek, kurabiye yapmak, çocuğuma bakmak daha iyi geliyor bana.
Dunyaya bir kere geliyoruz, eğer evde durmak sizi boğmuyorsa, bence evden yurutebileceginiz birşeyler araştırın. Evet istanbulda hayat kesinlikle çok pahali, ama siz herşeyden degerlisiniz. Panik atak olacaksaniz, anksiyeteyle bogusacaksaniz, hic çalışmayın
2 defa okudum ve defalarca okicam.İçime su serpildi.Kaç yıl emek vermişsiniz ve huzuru seçmişsiniz.Bana görede değil tırmalayıp almak birini terslemek kalp kırmak.Evden neler yapabilirim acaba ?

maalesef günümüz şartlarında iş bulmak ve çalışmak zor. Hepimiz çok zor şartlarda çalışıyoruz görev tanımımızda olmayan işler yapıyoruz. Para kazanmanın başka yolu yok bu ülkede. Tek maaşla geçinmek İstanbul'da çok zor dişinizi sıkın çay karıştırın ne olacak. Veya bebek bakıcılığı en yardımcılığı yapın çoğu yer asgari ücret ve sigorta yağıyor zaten çay karıştırmaktan daha iyi işler yapmış olursunuz hem

Her yer aynı değildir.Bence korkularınızın üzerine gidin en azından girdiğiniz iş yerinde 2 hafta deneme süreci isteyin memnun kalmazsanız ücretinizi alır çıkarsınız.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Biri 3500 lira teklif etti ama oraya ısınamadım.90 kişinin çalıştığı bi yere daha başvuruda bulundum onun ücreti daha düşük. oraya ısındım sanki umarım hakkımda hayırlısı olur

maalesef günümüz şartlarında iş bulmak ve çalışmak zor. Hepimiz çok zor şartlarda çalışıyoruz görev tanımımızda olmayan işler yapıyoruz. Para kazanmanın başka yolu yok bu ülkede. Tek maaşla geçinmek İstanbul'da çok zor dişinizi sıkın çay karıştırın ne olacak. Veya bebek bakıcılığı en yardımcılığı yapın çoğu yer asgari ücret ve sigorta yağıyor zaten çay karıştırmaktan daha iyi işler yapmış olursunuz hem
Evden bi şeyler yapmaya çalışıyım diyorum eğer bu fobi böyle devam ederse

Herkes için aynı şey geçerli olmuyor ne yazık ki herkesin eşinin geliri iyi olmayabilir. Ben kendi adıma söyleyeyim ben çalışmazsam aç kalırız çocuklarımıza bez bile alamayız. Sıkarım dilimi benden önemli değil diyecek bir durum yok gerçekten çalışmazsam eşimin maaşı para kira fatura bez mama borç harç derken biter market alışverişine para kalmaz.

Biri 3500 lira teklif etti ama oraya ısınamadım.90 kişinin çalıştığı bi yere daha başvuruda bulundum onun ücreti daha düşük. oraya ısındım sanki umarım hakkımda hayırlısı olur
Emin olabilirsiniz ki her yerde bir sıkıntı illa ki olucaktır ama bu sizi yıldırmasın ben 10 senelik muhaseciyim 4 iş yeri değiştirdim beğenmezseniz çıkarsınız ama bu sizi istemeyerek çalışmaya zorlamasın

Sevgili konu sahibi ,
Her yer aynı olmaz Bakarsınız yeni işiniz o kadar iyi olur ki bu olumsuzlukları unutmuşsunuz Ev kira diyorsun Çocuk yok sanırım Eğer eşinin maaşı çok çok dolgun değilse çocuk olunca nasıl yetiseceksiniz ? Öyle burda yazıldığı gibi toz pembe ilerlemez ki

Herkes için aynı şey geçerli olmuyor ne yazık ki herkesin eşinin geliri iyi olmayabilir. Ben kendi adıma söyleyeyim ben çalışmazsam aç kalırız çocuklarımıza bez bile alamayız. Sıkarım dilimi benden önemli değil diyecek bir durum yok gerçekten çalışmazsam eşimin maaşı para kira fatura bez mama borç harç derken biter market alışverişine para kalmaz.
Aslında bende aynı durumdayım.Ev kira bi rahatsızlıktan dolayı tedavi görüyo eşim oda masraflı aylık düzenli borçta oluyor geçen ay sadece 90 lira kaldı maaştan 1 ay boyunca geçinmek için

Ben de cay karistirmak gibi olmasa da oyle bir seye maruz kalmistim. Hem de uzuun bir sure.. beni hayattan bezdirmis resmen hayat enerjimi tuketmisti. Bi arkadasimin uyarmasiyla donup kendime baktigimda o kadar degismistim ki... kendime guvenim gitmisti. Herseye konusan, hakkini savunan ben gitmis neredeyse hic biseye ses cikarmayan biri haline gelmistim. Sonra once carlamaya basladim yoksa icime dert olurdu 😆 sonra da ayrildim... bunlar gercekten insani ciddi bicimde etkiliyor.

Back