Yeniden başlamaktan yoruldum :(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.056
13.691
Hayatımda hep yeni başlangıçlar yapmak zorunda kaldım. hep yeniden başlamaktan yoruldum. şuan çok moralim bozuk, 13 yaşımdan beri hep hayata tekrardan başlıyorum ama bu sefer kaldırabileceğimi ve yeni bir başlangıç yapamayacağımı hissediyorum. gözlerim dolu dolu yazıyorum bu konuyu. sürekli bir yeni başlangıç yapmak zorunda kaldım. şimdi dükkanımı devir edip yeniden birşeyler yapmam gerekecek. bir iş bulup çalışmam lazım, bulabileceğim de mechul. hiçbirşeye enerjim iyi düşüncem kalmadı. hayatım her seferinde yerle bir oluyor ve ben tekrar ayağa kalkıp baştan başlıyorum. hep başardım ama bu sfer başarabilecek gücüm kalmadı. ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. kaldı ki bilsem de buna gücüm kalmadı. hayatım burda bitse de kurtulsam diye düşünmeden kendimi alamıyorum. bitsin ya ben hep çabaladım hep zorlandım hep uğraştım. bazı şeyler istediğim gibi olsa bikere de çok mu zor? neden bu kadar şansızım? çok kötü bir süreçten geçiyorum ve bu süreçlerim hiçbir zaman bitmedi.ben savaşmaktan,güçlü olmaktan yoruldum.

Belki de çok şanslısın… şu an içinde bulunduğun girdaptan dolayı göremiyorsundur ? Biraz kendine zaman ayırsan ? Ne kadar şanslı olduğunu fark edeceksin sadece bu üzücü durumdan biraz olsun uzaklaşmaya bakmaya ne dersin ?

Hayatımda hep yeni başlangıçlar yapmak zorunda kaldım. hep yeniden başlamaktan yoruldum. şuan çok moralim bozuk, 13 yaşımdan beri hep hayata tekrardan başlıyorum ama bu sefer kaldırabileceğimi ve yeni bir başlangıç yapamayacağımı hissediyorum. gözlerim dolu dolu yazıyorum bu konuyu. sürekli bir yeni başlangıç yapmak zorunda kaldım. şimdi dükkanımı devir edip yeniden birşeyler yapmam gerekecek. bir iş bulup çalışmam lazım, bulabileceğim de mechul. hiçbirşeye enerjim iyi düşüncem kalmadı. hayatım her seferinde yerle bir oluyor ve ben tekrar ayağa kalkıp baştan başlıyorum. hep başardım ama bu sfer başarabilecek gücüm kalmadı. ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. kaldı ki bilsem de buna gücüm kalmadı. hayatım burda bitse de kurtulsam diye düşünmeden kendimi alamıyorum. bitsin ya ben hep çabaladım hep zorlandım hep uğraştım. bazı şeyler istediğim gibi olsa bikere de çok mu zor? neden bu kadar şansızım? çok kötü bir süreçten geçiyorum ve bu süreçlerim hiçbir zaman bitmedi.ben savaşmaktan,güçlü olmaktan yoruldum.
Düzenim bozulur hayatım alt üst olur diye endişe etme nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmadığını.

Ne kadar güzel bir söz değil mi…
Allahtan ümidinizi kesmeyin,Allah büyüktür.

Yerinizde olsam kendi ülkeme dönerdim gerci hangi ülke oldugunu net yazmadiginiz icin onu da bilmiyorum ama bir ihtimal belki daha kolay olur mu dusundunuz mu hic?
Yeniden başlamak hep zordur ama Turkiyede yeniden baslayacak olmak daha zor olabilir.
farklı bir ülkeye gitmek istiyorum ama çocuğumu almama babası izin vermiyır. konuştum bu konuyu hollandaya gidip yerleşmek istedim ama uzak kalamam kızımdan dedi. bende onsuz gitmem.

Düzenim bozulur hayatım alt üst olur diye endişe etme nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmadığını.

Ne kadar güzel bir söz değil mi…
Allahtan ümidinizi kesmeyin,Allah büyüktür.
her seferinde böyle düşünerek yaşadım ama artık bu duruma böyle bakmaya dahi gücüm kalmadı.

Belki de çok şanslısın… şu an içinde bulunduğun girdaptan dolayı göremiyorsundur ? Biraz kendine zaman ayırsan ? Ne kadar şanslı olduğunu fark edeceksin sadece bu üzücü durumdan biraz olsun uzaklaşmaya bakmaya ne dersin ?
herşey elimde kalıyor nasıl şans bu? değilim şanslı. boandığımdan beri mücadele ediyorum hep iyi olucak diye kendimi ssakinleştirdim ama hiçbirşeyin iyiye gittiği yok. hep daha kötüsü oluyor.

• Üzgünüm
Reactions: sdg
Yerinizde olsam kendi ülkeme dönerdim gerci hangi ülke oldugunu net yazmadiginiz icin onu da bilmiyorum ama bir ihtimal belki daha kolay olur mu dusundunuz mu hic?
Yeniden başlamak hep zordur ama Turkiyede yeniden baslayacak olmak daha zor olabilir.
Müşterek çocuğu var, baba onay vermedikçe alıp başka yere gidemez diye biliyorum.

herşey elimde kalıyor nasıl şans bu? değilim şanslı. boandığımdan beri mücadele ediyorum hep iyi olucak diye kendimi ssakinleştirdim ama hiçbirşeyin iyiye gittiği yok. hep daha kötüsü oluyor.
Bence hazır aranız biraz düzelmişken daha sakin biçimde bu konuyu tekrar aç. Belli ki maddi manevi artık yapamıyorsun burada. Vize problemi de yoktur patron adamın, zaten çocuğu orda olunca rahatça istek atarsınız. Yazları da daha uzun kalır Türkçesi pekisir dersin. Biraz tatlı dille ayak çek derim.

Herkesin bir çok sıkıntısı var inanın.

''Dört duvar arası bilir ''der annem hep.

Bir söz duymuştum. ''Derdim var deme onkoloji hastalarını görmedikçe''

Gördüm , yaşadım ,bildim . En yakınım, Hayat arkadaşım

Onun yüzünden her sene aralık ayında rutin kontrolden dolayı bir tedirginlik yaşarım.

Allah kimseye vermesin dermansız dert

O yüzden zaman zaman hayıflansamda çok şükür halimize derim

Siz ve evladınız sağlık mı ne güzel gerisi gelir geçer deler geçer ama

Ve of demeyin , af deyin bu beni bir nebze daha silkeler .

Ben kendi inancım doğrultsunda yaklaştım size haddim olmayarak

Rabbim sıkıntılarımızı feraha çıkarsın.

Müşterek çocuğu var, baba onay vermedikçe alıp başka yere gidemez diye biliyorum.
malesef. en büyük hatam onunla çocuk yaparak yaptım zaten. kızımı çok seviyorum o benim dünyam ama keşke babasıyla o doğmadan boşansaydım. bu benim en büyük pişmanlığım hayatımı alt üst eden o zaten sonrasını bir türlü yoluna koyamadım. evet bir düzen kurdum çalıştım çabaladım ama bütün emeklerim elimde kaldı.

Hayata şans olarak bakarsak işin içinden çıkamayız. Her insanın kendine göre sıkıntısı var. Hayata yeniden başlanır, geriden gelinir ya da bir bakarsın her şey yoluna girmiş. Hayatı çok ciddiye almamak lazım. Bunu ne zaman öğrendim? 35 yaşımda. Kafama dank ettiğinde ben ne yapıyorum dedim? Annem hep "Dünyayı nasıl tutarsan öyle gider" der. Bu lafı çook geç anladım. Sağlık olduğu müddetçe her şey hallolur. Batmalar, çıkmalar olabilir. Burası geçici bir dünya. Yol kenarinda ölmüş bir hayvan gördüğümde bunu daha iyi anlıyorum.

İspanyol olduğunuzu söylemiştiniz.Onun öncesinde de Romanya uyruklu.
Hangisi doğru ?

Akıl sağlığı yerinde olan ve AB oturumu olan hiçkimse Türkiye 'de kalmaz ki..

35 yaşında hamile halimle Finlandiya gibi dilini asla öğrenemeyeceğim iklimi oldukça sert bir ülkeye geldim.

Burada değil baştan başlamak, yeni doğmuş bebek gibiyim. Mesleğim evrensel olmadığı için şimdilik işsizim. Eşim dil okuluna yazdırdı beni.

Sizin durumunuz çok daha kolay. Nedir bu Turkiye de kalma ısrarınız ? Neden ülkenize dönmüyorsunuz ?

6 ayda bir ülkenize girip çıkmak zorundasınız. Hollanda oturumunuz yanar.

Bence hazır aranız biraz düzelmişken daha sakin biçimde bu konuyu tekrar aç. Belli ki maddi manevi artık yapamıyorsun burada. Vize problemi de yoktur patron adamın, zaten çocuğu orda olunca rahatça istek atarsınız. Yazları da daha uzun kalır Türkçesi pekisir dersin. Biraz tatlı dille ayak çek derim.
ben bunu güzellikle söyledim kızımı alabilirim dedi ve bu konuda da kesinlikle çok net. açıkası bende olsam bende kızımı alıp yurt dışına götürmesini istemem haklı yani ne kadar az görse de.

X