- 31 Mart 2019
- 694
- 210
- 103
Herkese merhaba, İnstagramda rastladığım dr.Cemre Korkmaz'dan bahsetmek istiyorum sizlere doktor bey diyeti bozan unsurlar olarak seratonin ve dopamin hormonundan bahsediyor.Bu iki hormon mutluluk ve keyif hormonu.Sevdiğimiz şeyleri yediğimizde salgılanıyorlar yani yemekten zevk almadığımız şeyleri diyetimizde kullandığımız için o diyeti bozuyoruz.Bu yüzden diyette olmadığınızda yemeyeceğiniz şeyleri diyetinize sakın eklemeyiniz! Sevdiğiniz genelde de yediğiniz yiyeceklerden bir liste hazırlayın böylece kendinizi diyette hissetmeyeceksiniz ve bunların az kalorili ve de tok tutan şeylerden olmasına özen göstermemiz gerekiyor.Örneğin muz. Ben eskiden diyetimi yemediğim şeyler üzerine hazrlıyordum mesela ayran ve kuruyemiş ve light,diyet ürünleri,yoğurt v.s normalde yemediğim halde ekliyordum bu besinler bana mutluluk vermediği içinde diyetimi bozuyordum her seferinde.Bir de fark ettim ki kilo vermek istiyorsanız gerçekten iradeli olmalı ve hazırladığınız listenin dışına çıkmamalısınız.Başka türlü olmuyor.Diyet yapmayın diyenlere aldırmayın yani kilo vermek için diyet şart.Yok yaşam tarzını değiştir falan bunlar işe yaramıyor.Kilo vermek istiyorsan o diyeti yapacaksın arkadaşım.Mesela benim sevdiğim yiyeceklerden oluşan ve de tok tutan,az kalorili listemde muz,patates,kısır,bardakta soslu mısır,omlet, çikolata falan var.Yani diyette olmadığımda yemeyeceğim şeyleri eklemedim:) Size de tavsiye ederim