Yeni yılımı bana bırak kayınvalide

kirlagiccxz

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2018
1
0
29
Merhabalar kk dün bildiğiniz üzere yeniyıldı ve eşim benim izinliydi
Eşim 1 hafta izin alıp 1 hafta izin almıyor
Eşim izinli diye sabahtan akşama kadar sürekli ailesi telefonla bi arama bi napiyosunuz nerdesiniz hesabına tuttu sinir oldum.
Yeniyıla saatler kala da size geliyoruz biz diye aradılar biz eşimle dışarıda yemek yiyorduk eşim çat kapı mı gelinir evde değilim dedi abisi diyor ki e o zaman eve geç eşimde uzaktayım olmaz dedi yemeğimiz bile gelmemişti gelse kalkmaya yakın olsak geçerdi eminim ben de surat yaptım bir de diyor ki telefonda erken arasaydınız çıkmazdım Allahtan çıktık yani tesadüf eseri acıktık evde yemeyelim dışarda yiyelim dedik ya bu bizim ilk yeniyılımız olacak öyle çok oo yılbaşı değil evde çerezimizi yedik tv izledik ama bi yalnız bırakın dimi yeni yılı kutlamayın günah diyorlar eşimde bundan önceki senelerde hep kutlamış bu sene evli ya düzgün imaj çizecek güya ailesinin gözünde kralı gelse kralı kutlatamaz diye karşımda erkeklik taslıyor ben çenemi tutamadım niye böyle yapıyorlar dedim sabahtan beri 8. aramaları oldu bu dedim sanane ararlar aramazlar diyor eve geldik kavga dövüş çok bunaldım gerçekten haftada 1 benim aileme ve onun ailesine gidiyoruz ama onun ailesi ertesi günü gelin mangal yaptık gelin çay koyduk diye arıyorlar benim annemgile 10 15 günde gitmediğimiz oluyor laf etmiyorlar dün bide iyice bıktırdılar izinli gününde 8 kere arayarak bi kayınvalide arıyor bi kayınpeder bi abisi kaynana yine duygu sömürüsü oğlum günah oğlum şöyle böyle

Ne cahil insanlar var ya! Neden gunahmis? Sagdan soldan duyup herseye inanmaya ne meraklilar
Konuyu saptırmayın,tartışma çıkar buradan.
Yılbaşı kutlamayı günah adleden insanlara cahil diyemezsiniz!
Burada sorun kayın ailenin cüretkar tavırları yeni evli çiftin özel hayatına saygısızlıkları.

Merhabalar kk dün bildiğiniz üzere yeniyıldı ve eşim benim izinliydi
Eşim 1 hafta izin alıp 1 hafta izin almıyor
Eşim izinli diye sabahtan akşama kadar sürekli ailesi telefonla bi arama bi napiyosunuz nerdesiniz hesabına tuttu sinir oldum.
Yeniyıla saatler kala da size geliyoruz biz diye aradılar biz eşimle dışarıda yemek yiyorduk eşim çat kapı mı gelinir evde değilim dedi abisi diyor ki e o zaman eve geç eşimde uzaktayım olmaz dedi yemeğimiz bile gelmemişti gelse kalkmaya yakın olsak geçerdi eminim ben de surat yaptım bir de diyor ki telefonda erken arasaydınız çıkmazdım Allahtan çıktık yani tesadüf eseri acıktık evde yemeyelim dışarda yiyelim dedik ya bu bizim ilk yeniyılımız olacak öyle çok oo yılbaşı değil evde çerezimizi yedik tv izledik ama bi yalnız bırakın dimi yeni yılı kutlamayın günah diyorlar eşimde bundan önceki senelerde hep kutlamış bu sene evli ya düzgün imaj çizecek güya ailesinin gözünde kralı gelse kralı kutlatamaz diye karşımda erkeklik taslıyor ben çenemi tutamadım niye böyle yapıyorlar dedim sabahtan beri 8. aramaları oldu bu dedim sanane ararlar aramazlar diyor eve geldik kavga dövüş çok bunaldım gerçekten haftada 1 benim aileme ve onun ailesine gidiyoruz ama onun ailesi ertesi günü gelin mangal yaptık gelin çay koyduk diye arıyorlar benim annemgile 10 15 günde gitmediğimiz oluyor laf etmiyorlar dün bide iyice bıktırdılar izinli gününde 8 kere arayarak bi kayınvalide arıyor bi kayınpeder bi abisi kaynana yine duygu sömürüsü oğlum günah oğlum şöyle böyle
8 kere aramak nedir?
Yani,ikinci aramadan sonra eşinizin onları bertaraf etmesi gerekirken her seferinde cevaplamış açıklama yapmış filan.. Gereksiz..
İpleri elinize alın,onlara "evli" olduğunuzu,onlardan "bağımsız" olduğunuzu belli edin.
Tabii önce eşinize...

Yani herkese göre değişir kutlayıp kutlamamak kutlamamak daha iyi orası ayrı da bunun tartışması burada olacak şey değil.

Buradaki büyük sorun kv nin araması bu kdr yüz bulması.
Biz şimdi eşimin memleketten dönüyoruz on kere aradı nerdesiniz diye şimdi konuştum acamadik yemek yiyorduk dedim niye hep ben arıyorum diyor müsait değildik acamadik dedim eşime veriyorum dedim kapattı eşime anlattım ben konuşurum dedi bu ne ya on kere aranır mi tövbe ya sinir oldum şuan

Konuyu saptırmayın,tartışma çıkar buradan.
Yılbaşı kutlamayı günah adleden insanlara cahil diyemezsiniz!
Burada sorun kayın ailenin cüretkar tavırları yeni evli çiftin özel hayatına saygısızlıkları.

Niye diyemiyor muşuz? Yeni bir yıla girmeyi kutlamanın günah olduğunu gösteren tek bir emare bile yok. Düpedüz cahillik. Üstelik kendileri böyle düşünse bile bunu başkalarına kutlamayın vb şeklinde bastırmaları komple cahillik.

Niye diyemiyor muşuz? Yeni bir yıla girmeyi kutlamanın günah olduğunu gösteren tek bir emare bile yok. Düpedüz cahillik. Üstelik kendileri böyle düşünse bile bunu başkalarına kutlamayın vb şeklinde bastırmaları komple cahillik.

Noel ile yılbaşı arasındaki fark:
Noel; 24 aralık gecesi hristiyanların kutladığı dini bir bayramdır. Hz.Isa'nın doğum günü olarak bilinir.

Yılbaşı ise; 31 aralık gecesi tüm dünyada yeni bir yıla girilmesinin kutlandığı, herhangi bir dinle en ufak bir alakası olmayan etkinliktir.

Bunun ayrımına varamayanlar da cahil cüheladır. Bu böyle olmasa bile, kendisi günah olduğunu düşünüyor diye başkasına da kendi gibi davranmasını dayatıyorsa ultra cahil ve saygısızdır. Nokta.

Noel; 24 aralık gecesi hristiyanların kutladığı dini bir bayramdır. Hz.Isa'nın doğum günü olarak bilinir.

Yılbaşı ise; 31 aralık gecesi tüm dünyada yeni bir yıla girilmesinin kutlandığı, herhangi bir dinle en ufak bir alakası olmayan etkinliktir.

Bunun ayrımına varamayanlar da cahil cüheladır. Bu böyle olmasa bile, kendisi günah olduğunu düşünüyor diye başkasına da kendi gibi davranmasını dayatıyorsa ultra cahil ve saygısızdır. Nokta.
Yavrum bunu anlatmsktan gina geldide artik anlatmiyorum

Aynen öyle. Ona cahil diyemezsin buna cahil diyemezsin kime denir cahil? En büyük cahillik kendi doğrularını başkalarına dayatana denir zaten.

Evet başkalarına dayatmak yanlış olabilir.
Ve tekrar ediyorum,konu bu değil !
Cahil demekten de men ediyorum sizi.Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın.
İyi akşamlar...

İyi akşamlar...
Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın diyorsunuz da Noel ve yılbaşı farkını anlayamayan insanların fikri olması normal bir şey mi madem sizin dediğinize göre?

Önemli olan yılbaşı aybaşı falan değil.
Kendi adıma yilbaşı kutlamam.
Ama bu tavırların zaten yılbaşına özgü olmadığını sen de biliyorsun.
Hergün olması daha da sınır bozucu asıl

Burda asıl amaç sanki bizsiz hareket edemezsiniz, biz ne dersek o mantığını dayatmak size.

Eşinle bunu bir güzel konuşmalısın.
Gerekirse günlerini sayarak bir gün ona gittiysen bir gün de kendi ailene git ki ne demek olduğunu o da görsün.
Kısasa kısas mantığından daha ise yarar bir yöntem bilmiyorum bu konuda

Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın diyorsunuz da Noel ve yılbaşı farkını anlayamayan insanların fikri olması normal bir şey mi madem sizin dediğinize göre?
Noelden farklı mı kutlandı peki?
Kendi kültüründen,kendi inancından,yaşayışından eser var mıydı kutlamalarda?
İkinci tekil konuştum ama size değil sözüm.
Doğrusu konuşmak istemiyorum daha fazla.
Cahil diye yaftaladığınız insanlar yüzünden uyarı almayın,ben de almayayım.konu dışına çıkmayalım veya dini konulara geçmeyelim bana kalırsa.

Son kez yineliyorum,kadının konusunu sabote etmeye hakkımız yok,derdi bu değil.ona yardımcı olunsun lütfen.
Selametle.

:KK25::KK25:
İyi akşamlar...

Siz beni men ettiniz ya ben daha ağzımı açamam zaten siz ne buyurduysanız o.
Noelle yılbaşı arasındaki farkı google a yazın bilginiz de olur fikriniz de. 2018 deyiz artık kolay ulaşılabiliyor. iyi akşamlar

X