Popüler Konu Yeni Yılı Evde Karşılayanlara Özel Yemeklerle Yılbaşı Menüsü

Tam da aç olduğum zamana denk geldi biraz çabuk geçtim :KK48:mecburen ama yılbaşında burdan yararlanacağım :)
Hepsi harika görünüyor. Ellerinize emeklerinize sağlık.:KK50:

Her sene kayinvalidemde oluyoruz. Bu sene evde olalım diyorum ama bakalim ne olcak. İnceleyeyim bende :)

14 yıldır hiç bir yılbaşını evimde kutlayamadım. İçimde bir ukdedir. Kayınvalidemgiller ve babamlar arasında mekik dokurum. Sabahın ikisinde, üçünde ancak eve gelebilirim. Yılbaşı geceleri nedense kendimi çok yorgun hissederim ve yiyip içip kanepede uyuklamakdan başka bir beklentim olmaz. Allahım, birde tombala kadar sıkıcı bir oyun yok. :KK43:Kayınvalidemlerde mecbur oynuyoruz. Benim çok ilgili olmadığımı bildikleri için önümdeki ssayıları takip ederler, bir şey atlamayayım diye. Onlar bağırır benim yerime çünko diye. Bende bitsede gitsem, yatıp uyusam derdinde olurum. :ruh: eğlence bana göre değil. Ama yemek yapmak, yapmayı en sevdiğim şey. Rahmetli annemin hazırladığı sofraları özlüyorum. Babamla çay bardağına doldurdukları rakıyı içerlerdi. Bizde ilgiyle annemin suratının aldığı şekli izlerdik. Annem günah derdi babam yılbaşında içmesen günah diye annemi kandırırdı. :KK70:

Güzel fikirler
Büyük ihtimal evdeyiz
Yılbaşı gecesi bizim evin olmazsa olmazları karışık çerez meyveler cips kestane

Yemek olarak çiğköfte iç pilav hindi salata havuçlu meze belki makarna salatası bir çeşit çorba

Hepinize şimdiden çoook mutlu yıllar. Bu yıl hepimiz için sağlıklı, şanslı, huzurlu, barış dolu bir yıl olsun. Öpüyorum hepinizi.

Yemek seçeneklerinin hepsi harika Nevrestecim, imkan olsada hepsinden birer tabak alıp soframızı doldurabilsek :)))

Yeni Yıl Piyangosu

Yaşıyorsanız...
Seviliyorsanız...
Sevdikleriniz de sağsa......
Size yakınlarsa; onları sık görüyor, konuşuyor, koklaşıyorsanız...
Çaresiz hastalığınız bulunmuyorsa...
Aranızda kavga gürültü yoksa...
Canınızı çekeni yiyebiliyorsanız; karnınız toksa...
İki kadehle yaren sohbetiniz varsa...
Kahveye çağıran dostunuz bulunuyor, ödenmeyecek borcunuz bulunmuyorsa...
Eviniz çatılıysa...
Aracınız bozulmuyorsa...
Kapıdaki bisikletinize binilebiliyor...
Atlayıp, uzaklara gidebiliyor, dağarcığınıza yeni yer, yeni kültür katabiliyorsanız...
Okuduğunuz kitaba girebiliyor, ondan alabiliyorsanız...
Müzik ruhunuzu besleyebiliyorsa...
Kırları gördüğünüzde, dağlara baktığınızda, ufka daldığınızda, martı çığlığı duyduğunuzda, köpek başı okşadığınızda, çam kokusu aldığınızda çiçeklere dokunduğunuzda içinizde çiçekler açıyorsa...
Her aklınıza geldiğinde bunları yapıyor, YAPABİLİYORSANIZ...

Siz 'PİYANGO'YU tutturmuşsunuz demektir.
YENİ YILDAN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEYİN!
Yeter ki EKSİLMEYİN!
Bırakın Milli Piyango da başkasına çıksın!

Harika Balkabağı çorbası , frambuazlı cheesecake, fırında iç pilavlı tavuk dolması denemeyi düşünüyordum bende. Mezeleri burdan deneyebilirim

20181231_235049_640x480.jpg
20181231_185534_640x480.jpg
Yeni yıl için ailecek yemek yedik, bu başlık aklıma gelince kıyıda köşede ancak resim çekebildim:KK23:

X