Yeni üye yeni konu :-)

kahveliponcik

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
14
3
32
Bugün uyandigimda sersem gibiydim. Dünki gittigim okulun atmosferinin gerici ve modunun düsük olmasi beni etkilemis olmali ki sabah modum bir hayli düsüktü. öyle bir ruh halim vardi ki hayatimi, kendimi sorguladim. ben 25 yasinda hayatin hangi alaninda olursa olsun hala birsey elde edemeyen isvicre de dogmus büyümüs bir saf, narin, iyi kalpli, minyon 20 yasinda anca gösteren bir kizim.
Öncelikle herkese merhaba. Bu düsük ruh halimle gectim yeni aldigim bilgisyarimin karsisina ve hayatimi sorgularken kendimi bu sayfa da buldum. Kaliteli bir sayfa burasi. derdime derman belki de hayatima isik, tek basima kaldigim cölüme belki yön verir umuduyla geldim ve yaziyorum.
spontane baslicam yazima icimden gecenleri sizinle paylasmak hedefim. bakalim sonuclar ne olacak simdiden bir mutluluk sardi :)

Yukarida da belirttigim gibi 25 yasindayim. Ailem gurbetci maddi imkansizliklar yüzünden babam isci olarak geldi buraya ve ben burada dogdum. Cocuklugumu hatirladigimda ben sessiz, sakin, ilgi görmeyen, ailesi tarafindan birsey ögretilmeyen ama kendisi merakli, uslu, ögrenmeye acik bir kizdim, kendimi okulda yabanci, ait olmayan ve arkadaslik kuramayan (almanca eksikligi yüzünden cok cektim) olarak hatirliyorum. almanca yetersizligi yüzünden gittigim özel sinifimda ama az da olsa harika gecirdigim bir cocukluk hatirliyorum.. ileri siniflara geldigimde hep farkli olan oldum, sessiz icine kapanik. kimse benle bu yüzden de ilgilenmiyordu. nasil yasamisim ben de bilmiyorum. türk oldugum icin hafta da bir türk okuluna giderdik. ve orasi benim ait oldugumu hissettigim tek yerdi. cok basariliydim, hatta kitaplikta duran kitaplari karistiriyordum ve ögretmenimden kitap istemistim okumak icin. evde buldugum fransizca kitaptan kelimeler ögreniyordum daha 8 yasindayken okuma yazmanin verdigi mutlulukla. okulda odamizi cizmemiz istenmisti hosuma gitmis olmali ki bir mimar gibi eve gelir hayalimdeki odayi kagida dökerdim cizgilerle. cocuklugum böyle buruk gecti tek basina kimseden yardim almayarak. annem babam bu konuda bana yardim edemezlerdi ki onlar benim kalbimi kirmayan birtanecik varliklarim.

Neye büyüdük derken meslek secimine geldik. tabi yüksek bisey bekleyemeyiz yardim da yok. satista bi meslek buldum 3 sene sabir ede ede bitirdim meslek sahibiyim satis alaninda wow ne büyük bir basari. istemedigim hayati yasamak istemiyordum. biliyordum ben akilliyim, zekiyim, satis alanina da ait hissetmiyordum kendimi.. okula devam etmeye karar verdim. bi kac cabadan sonra okula giris sinavini kazandim 1 senede okuyarak lise mezunu kivamina geldim. bu okulu bitirene kadar da psikolojikmen cok kötü durumdaydim sinifimdaki insanlar beni cok disladi. ben hep icime kapandim. hirsli ve kendisini gösteren biri olmadigimdan cok etkilendim ve daha cok icime kapanmistim.. derken okuk bitti.. etrafimda cocuklarla ilgili bir sey yap diyenler oldu basta afalladim ne alaka dedim ama baktim ki cocuklari seviyormusum ve ben sakin yapimla anlatabiliyormusum güzelce, ve hatta matematik anlattigim bir kiz da cok güzel anlatiosun felan demisti dedim tamam ögretmenlik tam bana göre ben anasinifi arti ilkokul ögretmeni olayim. ona da 1 sene hazirlik kursu vardi ona gittim ve sonunda sinav vardi. ben o sene simardim ilk defa. hic simarmamisim hayatimda cok güzeldi cok cool bir hissi vardi ve ne yazik ki o kurs sonundaki sinavi kil payi gecemedim. benim sucum cünkü cabalamamistim... derken issizdim is bulayim para kazanayim bi daha girerim sinava dedim ve 1 senem daha kayboldu.. bir is buldum satista bu sefer de ordaki calisanlar beni cok üzdü. orada adeta cok ama cok hassas oldugumu hissettim. eve geldigimde hep agladim.. ise odaklanamadigim icin yapamiyordum dogru dürüst.. unutkanlastim.. buda beni salak bir duruma düsürdü herkesin nefretini kazandim ve orada calismak cok zor geliyordu bana. psikolojikmen kötü bir durumdaydim ve 10 ay sonra ciktim.. ögretmenlik sinavina tekrar girdim ve tabii yine kazanamadim.. derken cocuklari gördükce onlarla oldukca sogudum. her seyden soguma evresine girdim. hayatimda sevgi göremiyordum kimseden, ilgi hic.. dedim neyse bir arastirma yapayim ne okuyabilirim diye.. bilgisayar müendisligi bitirmis bir arkadasi gördükten sonra bir denyeyim dedim basladim bana göre olmadigini anladim... arastirmalarimda bir aksam okulu buldum. ona basladim ona gidiyorum simdilik 2 sene sürecek ve akabinde üniversiteye girebilecegim ve ögretmenlik okumak icinde direk aliniyorum anlicaniz seceneklerim daha cok. o 1 yillik okudugum okulla yani lise mezunu kivamindakiyle üniversiteye direk alinmiyorum.. ama koskoca 2 sene. bu aksam okulu bitince ben 27 olcam ve 27 yasinda uniye baslicam.. cok uzun geliyor. sonra insan düsünüyor ben hic mi evlenmicem.. neden kimse yok hayatimda diyor.. gönül islerinde de hayatta oldugu gibi pek sansli sayilmam en son ki iliskim baslamadan bitti birazda onun acisi var iste.. öyle.. uzun lafin kisasi ben ne okuyacagimi bilmiyorum eger uniyi bile kazansam.. hayatimda bir sey elde edemedim 25 yasindayim ve bu beni cok ama cok üzüyor.. Türkiye ye gidip tarih okumak aslinda tam benlik buraya ait hissetmiyorum kendimi. su an ki sinifim iyi ama ait hissedemiyorum kendimi. gecen muhabbet dolu bir gün gecirdik hatta bir cocuk bile bana psikolojik analiz yapti sen yerini bulamamissin henüz dedi.. sinifta ve toplumda dedi sasirdim.. belirsizlik hissediyorum sende dedi.. icine kapali degilsin ama sessiz adim atmayan ve etrafinda duvarlar örensin dedi.
acikcasi ben insanlara yaklasamiyorum evet.. inanin bana sinifin karsisinda konusmak bana cok agir geliyor almanca konustugumda bir yanlis yapicam yine yabanci damgasi yicem diye cok ama con korkuyorum. accayip bir korku olustu bende birseyi yanlis yapicam diye.
biraz olsun rahatladim buraya yazarak.. lütfen kusura bakmayin yordum sizi zamaninizi aldim. ama cok birikmisti icerimdekiler ve birakmak zorundaydim.. sürekli agliyorum duygusal bosluk icerisindeyim. sevgi ilgi göremiyorum. söyle bana birisi icten samimi bir sekilde sarilsa da aglasam.. inanin o sarilacak kimse yok.. burcum yengec accayip hassasim.. cok cabuk etkileniyorum.. öyle iste... hakknizi helal edin.. bir hata ettimse aff ola..

Son düzenleme:
Ben okudum hepsini.. Kafamda çok sempatik bir kız canlandı. 27 yas üniversite okumak için geç bir yaş değil.. Bunun için asla üzülme hatta bitirince o hayal ettiğin öğretmenliği yapacaksın diye sevin.. İnan bana kimsenin hayatı kolay değil.. Tadını çıkar =)

Ben okudum hepsini.. Kafamda çok sempatik bir kız canlandı. 27 yas üniversite okumak için geç bir yaş değil.. Bunun için asla üzülme hatta bitirince o hayal ettiğin öğretmenliği yapacaksın diye sevin.. İnan bana kimsenin hayatı kolay değil.. Tadını çıkar =)
Cok tesekkür ederim :) Evet cok sempatigimdir aslinda güler yüzlüyümdür sadece cogu zaman kendi basima kalmak ve sessizlik istiyorum

iyi ki hayatını yeni aldığın macin karşısında sorgulamışsın allah muhafaza ya eski macin karşısında sorgulayaydın yada tanrı korusun ya windows tabanlı bir pc olaydı.kim bilir nerelere düşerdin :KK43:
:)))))) dalga gecmisiniz ama ben yine de güleyim tskrler .)

Kendinize güvenmiyorsunuz ki siz.
Konuşurken yanlış yapabilirsiniz,ana diliniz değil sonuçta.Yabancı olduğunuzu anlarlarsa anlasınlar,dışlayan da dışlasın,böyle insanları niye takıyorsunuz ki,ben olsam söylediklerinin tek kelimesini bile dinlemem.Siz okumanıza,iş hayatınıza bakın.Konuşan konuşur,elbet susacaklar.Kendinize güvenin,27 yaş geç değil.Bulunduğunuz ülke çok iyi bir ülke.Türkiye falan demişsiniz de,ben önermiyorum.En başta kadınsınız,bu bile bu ülkede 25 adım geriye atıyor sizi.

hepsını okudum oncelıkle tebrık ederım duzgun turkcen ıcın bence orada cevırmenlık yapabılırsın cunku ıkı dılede hakım oldugunu var sayıyorum.
ıkıncısı aılenın durumu malum ıssızlıkten cıkmıslar bır yola sen orada dogmusun ama hayat kosturmacası yabancı memleket gurbetık derken senınl epek ılgılenememısler ama bu ne senın ne onların suçu bazen hayat acımasız davranır insanlara..
okul kısmına gelırsek ben sende buyuk kararsızlık gordum cabuk sıkılıyorsun hedeflerınden hemen uzaklaşıyorsun , insanlarla her daim diyalog halınde olman gerekmez ama kendine güvenin her daim tam olmalı ve sende güven yok...
senin yerinde olsam yabancı öğrenci statüsünden tr ye gelir istediğim ve ilgi alanıma giren bir bölüm okur burada şansımı denerdim...
egerkı orada hayatıma devam edeceksen de gunduz part tıme da olsa bır ıs bulur calısır akşam okuluma gıder vaktımı boşa harcamazdım.
gönül işlerine gelirsek senin kendini kapamandan ötürü insanlar sana yaklaşmıyor bence biraz açıl saçıl kendine özen göster aşkta gelir seni bulur.
bol şans.
not: bunu yazan kısı yanı ben unıversıteden mezun oldugum yaz amerıkaya gıttım tek basıam 3 ay yarım yamalak ıngılızcem ıle orada çalıştım arkadasta edındım hatta sevgılım bıle oldu ozunde sessız sakın ınsanlarla hemen kaynasamayan mesafelı bırıyımdır ama benım kendıme guvenım sonsuzdur her daım bu nedenle guvenın varsa gerısı gelır.

Kendinize güvenmiyorsunuz ki siz.
Konuşurken yanlış yapabilirsiniz,ana diliniz değil sonuçta.Yabancı olduğunuzu anlarlarsa anlasınlar,dışlayan da dışlasın,böyle insanları niye takıyorsunuz ki,ben olsam söylediklerinin tek kelimesini bile dinlemem.Siz okumanıza,iş hayatınıza bakın.Konuşan konuşur,elbet susacaklar.Kendinize güvenin,27 yaş geç değil.Bulunduğunuz ülke çok iyi bir ülke.Türkiye falan demişsiniz de,ben önermiyorum.En başta kadınsınız,bu bile bu ülkede 25 adım geriye atıyor sizi.
Tesekkürler. evet dogru bir analiz kendime güvenim yok denecek kadar az.. yo yabanci oldugumu zaten biliyorlar da ben konusmada hata yaparim diye korkuyorum demek istemistim..

Sinifinizdaki cocuk dogru demis
Kim oldugunuzu , hayattan ne istediginizi bilmiyorsunuz
Bunu bilmeyince de herseye atlamissiniz ve tatmin olmamissiniz
Hala grc kalmis sayilmazsiniz krndinize bir hedef koyun ve onu gerceklestirmeye calisin
25 yas olgunlugu da goremedim sizde bence biraz kisisel gelisim kitaplari okuyup sosyallesmeye baslayin , insanlari gozlemleyip inceleyin derim ben

Tesekkürler. evet dogru bir analiz kendime güvenim yok denecek kadar az.. yo yabanci oldugumu zaten biliyorlar da ben konusmada hata yaparim diye korkuyorum demek istemistim..

Sizi anlıyorum aslında,tam olmasa da.İngilizce ya da herhangi bir yabancı dil konuşurken yanlış telaffuz etmek bana da biraz utandırıcı geliyor ama aslında öyle değil.Düşününce karşınızda biri Türkçe konuşmaya çalışsa bazı kelimeleri yanlış telaffuz etse bile sonuçta fazladan bir dil öğrenmiş,bir artısı var diye düşünürsünüz.Yani onlar da bu şekilde düşünüyorlar,çekinmeyin,bununla dalga geçen falan olursa yaşı 15 falan olabilir ancak.

hepsını okudum oncelıkle tebrık ederım duzgun turkcen ıcın bence orada cevırmenlık yapabılırsın cunku ıkı dılede hakım oldugunu var sayıyorum.
ıkıncısı aılenın durumu malum ıssızlıkten cıkmıslar bır yola sen orada dogmusun ama hayat kosturmacası yabancı memleket gurbetık derken senınl epek ılgılenememısler ama bu ne senın ne onların suçu bazen hayat acımasız davranır insanlara..
okul kısmına gelırsek ben sende buyuk kararsızlık gordum cabuk sıkılıyorsun hedeflerınden hemen uzaklaşıyorsun , insanlarla her daim diyalog halınde olman gerekmez ama kendine güvenin her daim tam olmalı ve sende güven yok...
senin yerinde olsam yabancı öğrenci statüsünden tr ye gelir istediğim ve ilgi alanıma giren bir bölüm okur burada şansımı denerdim...
egerkı orada hayatıma devam edeceksen de gunduz part tıme da olsa bır ıs bulur calısır akşam okuluma gıder vaktımı boşa harcamazdım.
gönül işlerine gelirsek senin kendini kapamandan ötürü insanlar sana yaklaşmıyor bence biraz açıl saçıl kendine özen göster aşkta gelir seni bulur.
bol şans.
not: bunu yazan kısı yanı ben unıversıteden mezun oldugum yaz amerıkaya gıttım tek basıam 3 ay yarım yamalak ıngılızcem ıle orada çalıştım arkadasta edındım hatta sevgılım bıle oldu ozunde sessız sakın ınsanlarla hemen kaynasamayan mesafelı bırıyımdır ama benım kendıme guvenım sonsuzdur her daım bu nedenle guvenın varsa gerısı gelır.

öncelikle hepsini okudugunuz icin cok tesekkür ederim. evet türkcem cok düzgün sayilir:) önerileriniz icin ayrica tesekkür ederim. amerikaya gidio o kadar sey basarmaniz taktir edilesi gercekten wowwwww :))))
analizleriniz cok dogru ne yazik ki cok kararsizim cabuk vazgecme var. Bir seyin bende sürekli heyecan vermesi hosuma gitmesini arzuladigimdan ileri geliyor herhalde. oysa hayat siyahiyla beyaziyla gecip gidecek.. Ve evet kendime hic güvenim yok nasil elde edicegimi de hic bikmiyorum. bazen mutluyum bazen mutsuz otomatikmen mutluyken kendimi huzurlu hissettigimde sanki daha cok kendimle barisik oluyorum ve ben mi yapamicam diye kendime de gaz veriyorum..
yös e girier tr e gitmek istesem seneye yerlesirim baslarim ama ailem beni desteklemez biliyorum. isvicreye sigmadin mi derler bana destek olan olsa onuda gectim izin verseler dünyayi feth ederim. deliyimdir aslinda ben tek basina istanbula gidip 3 gün gezdim o kdr deliyim yani izin vermeseler de bir sekilde halleder giderim ama annemle babami kirmak istemiorum 65 yasindalar zaten.. burda hayatima devam etmekte isterim ama ne bileyim su an hic mutlu degilim.. bugün hatta cocuklarimi düsündüm simdiden. burda mi büyüsünler onca önyargilar icinde diye.. bu belirsliz halim beni deli ediyor zaman geciyor. yeterince zaman gecti zaten 25 yasima gelmisim hala elde avucta bir sey yok :KK43:

Sinifinizdaki cocuk dogru demis
Kim oldugunuzu , hayattan ne istediginizi bilmiyorsunuz
Bunu bilmeyince de herseye atlamissiniz ve tatmin olmamissiniz
Hala grc kalmis sayilmazsiniz krndinize bir hedef koyun ve onu gerceklestirmeye calisin
25 yas olgunlugu da goremedim sizde bence biraz kisisel gelisim kitaplari okuyup sosyallesmeye baslayin , insanlari gozlemleyip inceleyin derim ben
kac yas olgunlugu var peki sizce? evet ben kendimi yasima ait hissetmiyorum aslinda daha cok 20 ve hayatinin basinda.. kitap önerisi icin tsk ederim ben aslinda insanlari cok gözlemliyorum cok cabuk empatide kurabiliyorum aslinda ama kisisel gelisim kitabi okumak iyi fikir

X