Yeni taşınan karşı komşu

Aynen öyle. Çocuk kuraldan anlamaz algısı da bir tek bizim ülkedeki çocuklarda var nedense. Çünkü anaları anlamaktan aciz, çocuğa nasıl anlatsın

Her sabah o seslerle uyaniyorum ben de ust daireden geliyor kimseyi tanimiyorum tanimak da istemiyorum. Sesten gelip de anladigim kadariyla konusmalari da dahil medeniyetten yoksun insanlar bunlar desem de kendilerini duzeltmezler ama ilk gunden kapiya dayanmak olmaz biraz zaman gecsin sonra soylersiniz.

Ses konusunda haklısınız ama daha geldikleri ilk gün normal olmazdı. En azından yerleşsinler bir bakalım. gerçi balık baştan kokar. Benim babam terlik bile giydirmezdi evde, panduf alırdık aşağıya ses gitmesin diye. Biz de çok taşınırdık ama bu zamana kadar hiç şikayet eden olmadı, zaten biz 9 dedin mi yatardık. Biraz zaman verin bakalım 1 hafta-10 gün. Herkesin kontrolü yüksek olamayabiliyor. Ondan sonra uyarırsınız. Duvarlar kağıt gibi olmasa daha kolay da işte maalesef artık evler hem daha kalabalık hem de daha yalıtımsız.

Bu kadar sayfa yazılmıştır illa, baştan da söylemişler "Durun daha bismillah!" diye.
Adamlar yeni taşınmışlar, o taşınmanın-yerleşmenin yorgunluğu ayrı olur, çocukların yeni ev heyecanı ile birkaç gün kudurması ayrı olur, olur birkaç gün biraz gürültü. Öyle gece saatlerinde güm pat çat çekiç-duvar vb. tamirat işi sesi gelmedikçe çocuklar hoş görülebilir şimdilik bence.

İlk günden kapıya bu tarz bir ima ile gitmek hiç yakışık kalmaz, haklı iken haksız hale gelirsiniz.
Sürecek olursa uyarınızı yaparsınız.

Aynen öyle. Çocuk kuraldan anlamaz algısı da bir tek bizim ülkedeki çocuklarda var nedense. Çünkü anaları anlamaktan aciz, çocuğa nasıl anlatsın

Bence siz huzur evine falan yerleşin.
Sessiz sessiz oturursunuz :)

Çocuk kuraldan anlar. Her çocuk her kalıba girmez.
Bunu tecrübe edeceğiniz çocuğunuz olmamış. Yada büyümemiş.
İki oğlum var biri doğduğundan beri zor bir çocuk; diğeri henüz 3 aylık ama belli ki daha rahat büyüteceğim bir çocuk olacak.

Kimse çocuğuna tepin de alt komşu canından bezsin demez.
Yada dur poposuna bir şaplak atayım da ağlasın, komşuma evi dar olsun :)
Yapmayın Allah aşkına.
Bilmiyorum ama ben de çocuktum ve yaramaz bir çocuktum. Ki annem geri kalan 3 kardeşimi gözüyle kontrol ederdi.
Beni edemezdi.
Sokakta çocukluk geçirdiğimiz için bir nebze daha az zorlanmıştır komşu konusunda.
Ama 6 yaşıma kadar oturduğumuz apartmandaki komşularla hala görüşürüz.
30 yaşındayım, yaramazlığımı anlatırlar. Çokta severler valla.
Kimse anneme gidip eli belinde uyarmamış. Annem biraz nefes alsın diye biri ile markete gidermişim diğeri ile pazara.
Yaşlı bir teyze varmış, rahmetli oldu, sokağa çıktığımızda örgüsünü alır başımızda o beklerdi.

Bugün bu komşuluğu bulamıyoruz maalesef.
Tam tersi herkesin çocugu mum gibi olsun. Ses çıkıyorsa hemen anneye şikayet, anne iyice gerilsin, sonra tabi çocuklarda.

İki hafta sonra kadın çocuklara bağırıyor diye konu açarsınız. Başka şansı varmış gibi.
Anlamıyorsunuz.
Şehir yaşamı, kutu gibi evlerde çocuk büyütmeye çalışıyoruz. Çocukların hareket ihtiyaçlarını karşılamak mümkün değil.
O sizin övündüğünüz söz dinleyen, oturtmayı başardığınız, günde 1 saat parkla yetinen çocuk sağlıklı değil.
Bunun etkisini 10 yıl sonra okul başarısında, 20 yıl sonra depresyonla görürsünüz.

Peki diğer milletin söz dinleyen çocukları?

Bizim milletin çocugu olmayan çocuklara biraz bakalım isterseniz. Çoğu yerde aileler müstakil evlerde yaşar, çocuklar bahçede oynar. Okulda hemen hepsinin yaptıkları bir spor vardır, mahallelerinde yüzme havuzu, spor salonu, basketbol sahası. Bir kaç km yakınlarında yürüyüş parkları, geneli okula bisikletle gider çünkü bisiklet yolları vardır. Kuzey ülkelerinde 3-4 yaşında kayak öğrenmeye başlar, buz pateni yaparlar. Ve ekonomik düzeyin neredeyse önemi yoktur bu ihtiyacları karşılarken.
Bilmem anlatabildim mi?

biz beceriksiz ve çocuğuna sahip çıkamayan aileler bana göre şanslıyız çünkü çocuğumuz ihtiyacları doğrultusunda alarm veriyor :)
Biz de onları karşılamak adına uğraş veriyoruz.
Ara sıra sizin gibi haddini aşan insanlar anneliğimize laf ediyor ama açık söyleyeyim, çokta tın.

Çocuk kuraldan anlar. Her çocuk her kalıba girmez.

Direkt özet olmuş :)
Her çocuk kuraldan anlar ama her çocuk her kurala aynı itirazsızlıkla uyum göstermez
Ne sanıyorlar acaba çocukları, fabrika çıkışlı tek ambalaj-tek içerik ürün mü? :)

Her çocuk kuraldan anlar ama her çocuk her kurala aynı itirazsızlıkla uyum göstermez
Ne sanıyorlar acaba çocukları, fabrika çıkışlı tek ambalaj-tek içerik ürün mü? :)

Sanırım. Kullanma klavuzu da versinler madem okuyup biz de uslu çocuk yetiştirelim.
Ne de olsa bizim beceriksizliğimiz :))

+100000000

en baştan uyarmazsan ileride önünü alamazsın tepemizde var şuan bile birşeyler düşüyor yere pat küt

Ben kimsenin anneliğine laf etmem, burada öyle çok insan var. Ben de o insanlardan nasibini zamanında almıştım bu nedenle haddimi biliyorum.
İstanbul'da yaşıyorsanız bilmemeniz normal tabi ama benim yaşadığım şehirde kıyı boyunca bisiklet yolu, kiralanabilir bisiklet, park, bahçe, açık alan, yürüyüş alanı var. Bu dediğim yerlerin en yakını da evimin karşı kaldırımı.
Çocuklarınızı Allah bağışlasın. Nasıl bir annesiniz buradan bilemem elbette. Mesela benim için çocuğu ipini koparmışçasına kardeşiyle boğuşurken karşılarında pişmiş kelle gibi sırıtan kuzenim çok kötü bir örnek. Anlatmaya çalıştığım anne baba tipi bu.
Çocukların yüksek yerden gün diye kendilerini atmasını geçtim hala pazar gecesi, gecenin 12'sinde, 1'inde taşınmaya devam eden komşuyu sempatik bulamıyorum.

Benim çocukları bir şey sandığım yok. Peki ebeveynleri ne yapacağız? Gece matkap yapıp, taşınmaya devam edenleri?
Bunlar da işte ancak pirems ve piremses yetiştirirler.

en baştan uyarmazsan ileride önünü alamazsın tepemizde var şuan bile birşeyler düşüyor yere pat küt

Aman çocuğunu uyarırsa o minik dehasının özgüveni yerle bir olur, icat yapamaz hale gelir. Ezik çocukla terbiyeli çocuk arasındaki farkı anlayamadılar.

Birşey söyleyimmi daha doğrusu kendimden örnek vereyim.
2yavrum var rabbim bağışlasın biri 4 biri 6 ve elimden gelen gayreti çocuklarıma göstersemde bazen zaptedemiyorsun.
Zıplama yuvarlanma dönme şu bu kendince eğleniyorlar bilmeden.
Doğası gereği yapacak çocuklar ve maalesef bağlayamazsın biraz idareci olmanızı öneririm,belkide öylesiniz bilemiyorum.
Kolaylıklar dilerim.

Benim çocukları bir şey sandığım yok. Peki ebeveynleri ne yapacağız? Gece matkap yapıp, taşınmaya devam edenleri?
Bunlar da işte ancak pirems ve piremses yetiştirirler.

Bakın hemen diğer sayfadaki yorumum:

Yani o matkap sesi vb. bana anlatmayın; ama her yaramaz çocuğa bakıp da anne-babalarını aynı kefeye koymayın.
İnstada "Tükürdüğünü yalayan anne" hashtagi altında çocukları için planladıkları hayatların, çocuğun karakteri sebebiyle dışına çıkmak zorunda kalan annelerin paylaşımları var. Bi bakın isterseniz.

Yani öyle "Yetiştirdin-yetiştiremedin, çocuk dediğin her kurala uyar, anne baba beceriksizdir gürültü varsa" kadar düz şeyler değil bunlar. :)

Matkap sesi ise matkap için uyarın, ilk günden çocuk şikayeti olmaz.
Devam ederse, o rahatlığı umursamazlığı daha net görürseniz, o zaman farklı düşünürsünüz.
Herkes apartman sakini olmuyor maalesef, kimisi apartman ayısı oluyor.

Sikayet icin erken evet ama o gürültü artarak devam eder gibi geliyor bana, aynisi yasadim tek farkla, cocuk degildi gurultuyu yapanlar.

Yorumları okumadım, bundan önceki "komşu gürültüsü" konularinda oldugu gibi çoktaan 10dan fazla kadin huzur evi,20den fazla kadın da müstakil ev önerisi vermiştir, çok şahane fikirler ama degil mi!

Çocuklarinin zekasının ,evde koşarak gelişeceğine inanan kadınlar varken komşu gürültüsü bitmez.

Önce kadınların algısı değişmeli, çocuk gürültüsünden uyuyamıyorum diyene 'napalım çocugu baglayalım mı ' cevabının bir tık üstündeki seviyeye geçelim en azından.

Çocuk gürültü yapar olur öyle diyenleri cidden anlayamıyorum. Evet çocuktur tabi ki yapar. Ama gecenin bir vakti hop güm saatlerce ziplatilmaz bir çocuk. İmkanlardan bahsetmişsiniz. Şuan imkanlar da geniş. Etrafım ücretsiz basketbol, futbol, resim, müzik, yüzme, tekvando kurslarıyla, parklarla dolu. Ben de ordan oraya koşturuyorum mesela çocuklar enerjisini atsın diye.

Bazıları da temizlik yapacağım ev temiz olsun diye çocuğunun eline oyun hamuru vermekten aciz. Verse bile naptın bu kadar deyip carlayip çocuğa oyun hamuru pisliğini de benim tepemden pencerelerime silkeler ancak. Çocukla ilgilenme gece yarılarına aralıksız koşturup ziplat sonra da güzellikle rica edene cemkir. Bunların hepsi aynı. Benim çocuklarım da zıplıyor. Ama üçüncü dorduncuden sonra güzellikle alt komşunun rahatsız olabileceğini soyleyip bir kutu oyunu açıyorum mesela. Hemen duruluyorlar. Hareketsiz sakin oldukları için mi hayır tabiki enerjilerini atabildik leri için. Ha derseniz imkan yok götüremez herkes spora vs. o zaman da tutsun elinden yurutsun bir saat bakalım kalıyor mu enerji? Daha enerjik olanını da iki saat yürütsun. Yürümek , gezmek bedava. Tabiki bütün bunlardan bahsederken de küçük çocukları ele almıyorum. Kuralları anlayıp uygulayabilecek olan dört yaş sonrasından bahsediyorum. Yoksa ağlayan bebeğin ağzına bant yapistiracak halimiz yok. Yeni yürüyen bebeği koşturma diyecek halimiz yok.

Aman çocuğunu uyarırsa o minik dehasının özgüveni yerle bir olur, icat yapamaz hale gelir. Ezik çocukla terbiyeli çocuk arasındaki farkı anlayamadılar.
bizde çocuk olduk ama kimseye rahatsızlık vermedik. gıkımız çıkmıyordu aman komşular rahatsız olacak diye

Karsi komsum tasindi.benim cocugum yokken cocugu avazi cikana kadar agladi.odalar da bitisik.hicbirsey demedim cocuktur.benim cocugum dogdu.
Gunde.bugun uyumadi di mi sabah oynuyordun.soyle gurultu boyle gurultu ki 12 den oncedir bu dedikleri.
Eger hic uyumazsa salona giderdim zaten.
Ben de esime derdim hic konusma dinleniyoriz diye
Yeni kisiler gelecek.cocuklular herhalde .ikinci ben de gece aglayip kalkiyor.yeni maceramiz.bakalim
Kapimiza kimse gelmedi sukur.oyle de komsu istemem.ins gelenler de abartmazlar
Kapilarina gitmek zorunda kalmam

Yani öyle "Yetiştirdin-yetiştiremedin, çocuk dediğin her kurala uyar, anne baba beceriksizdir gürültü varsa" kadar düz şeyler değil bunlar. :)

Ben böyle bir şey demedim, müdahale şansı varsa müdahale etmeyen anneye laf ettim.
Yoksa kadın elinden geleni yapıyordur ama bir yere kadar yetiyordur. O hissi alsa insan hiçbir şey gözüne batmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…