Yeni taşınan karşı komşu

1-2 gun daha yerlesme ve adapte suresi taniyin, baktiniz olmuyor gidip konusabilirsiniz tabiiki. Cocuklarina soyle sussunlar demeyeksiniz ki, uygun ve naif bir dille duvarlarin ince oldugundan bahsedeceksiniz dostane sekilde.
Sizin bebeginizin de uyku duzenini etkileyebilir bu durum, zaten uyku duzenleri bozulmaya cok meyilli bebeklerin...
Siz uslubu biliyorsunuz zaten, o yuzden bence 1-2 gun sonra devam etmesi durumunda konusulabilir tabiiki :)

Bence çocuğu olan biri olarak çocuklara daha çok musamaa göstermelisiniz. 2 gün sonra sizin çocuğunuzda yaptığında zapdetmesi çok zor olacak. Çocuk çünkğ adı üstünde. Kendine oyun üretmeye çalışıyor dört duvar arasında

Yok artık ilk günden milletin kapısına mı? Kadın taşınma telaşında, her yer her yerde, çocuklar eşya yığınlarının tepesinde tepiniyor diye git kadına laf sok. Onun da çok umurunda olmazsın bence..
Daha dur belki kadın dikkatli biri hemen ne bu önyargı?

Çocuklu olarak sizinde biraz tahammül etmeniz lazım. Öncelikle ziyarete gidin hoşgeldiniz deyin. O kadında mutlu değildir çocukların bağırıp çağırmasından. Sizinki de büyüdüğünde ağlayacak bağıracak...bence birşey söylememelisiniz...Birkaç ay sonra o da size sessiz olur musunuz diyebilir.

Yeni ev olduğu için heves Edip ordan orya kosuyorlardr :) bencede çok normal aradan biraz zaman geçsin yine öyle olursa tatlı bı dille söyleyin derim ama gerçekten iki tanede benm var şimdi şükür büyüdüler ama çocuk oyun oynuyor illa ses çıkıyor ben komsularimdan daha çok rahatsız oluyordum milleti rahatsız ediyoruz diye evde diken üstünde oturuyodum.Allah razı olsun hiç biride kapima gelmedi .sizinde çocuğunuz var daha anlayışlı olmanız lazım bence

o nasıl siteymiş yahu. bisiklete binmenin yasağı mı olur
eğer site içinde bu kurallar geçerliyse siz daha çok uykusuz kalırsınız bence. bahsettiğiniz yaşlar enerjilerini evde hoplayıp zıplayarak atacaklar çünkü..

Bence söylemek ve tanışmak için erken. Yeni taşınmışlar. Belli bir düzen kursunlar. Birkac hafta vakit geçsin ondan sonra güzellikle söylersiniz yatak odası tarafında oynamasınlar diye. Zaten ses olayı akşam 9-10 dan sonra olmuyorsa gündüz için önemli değil. Olur o kadar. İyi ki üstünüzde değil. Bir de bu yönden düşünün. Bir de insanlar hatasını kabul bile etmiyor. Ben rica ettim mesela üst komşuya gece on ikilere kadar çok fazla ve araliksiz hoplayıp koşuyordu cocugu. Çocuklar uyanıyordu, uyutmakta zorlaniyordum. Rica ettim de noldu. Kabullenmedi bile. İftira ve yalanlara başvurdu üstelik. İnsan olmayana insanlığı öğretmek zor.

Biz yeni taşınırken herzaman çocukları bırakacak yer bulamıyorduk ev de boşolduğu icin elbetde bizdede ses gidiyordu cocukların canı sıkılıyor napsınlar? Benim kapıma biri gelip cocuk sesi hakkinda birsey deseydi cevabini da alirdi kusura bakmasin kimse sizin de cocugunuz var yarın öbür gün sizin sesinizden de rahatsiz olan olursa ne yapacaksiniz? Cocugun agzini bagliyamassınızki. Cocuk kücük cocuk degilse anlıyacak yaşdaysa ona göre konusulur hoplamalarina karşı ama ilk günden ayıp yahu

Biraz müsamaha, seninki şimdi bebek. Azıcık ayaklansın, sen de aynı durumları yaşayacaksın. Ben de eskiden, ben öyle her yeri elleyen, camlara parmak izi bırakan çocuk sevmem, öğretirim yapmaz diyordum. Sonra senelerce parmak izi sildim mobilyalardan :) en azından bir kaç hafta geçsin, düzenleri oturur. O zaman hala ses devam ediyorsa, konuşursun.

Tek yanlışınız bana göre, daha erken kapıya gitmek için.

Ben de yeni taşındım. Üst komşumun iki çocuğu var 5 yaşındaki oğlu gece geç saate kadar tepiniyor aynı şekilde benim de iki oğlum var.

Bizde ses oluyordur tabi ki ama tepindikleri zaman oğlum alt katta ki insanlar rahatsız olur diye durduruyorum. ( Alt katta kimse yok boş daire )

Kadın anaokuluna göndermiyor, parka çıkarmıyor neymiş efendim hasta oluyormuş çocukları :)

Burda benim günahım ne ? İki sefer tatlı dille uyardım oralı olmadılar bile tam gaz devam ediyor koca çocuk tepemde tepinmeye yetirmek laxım ama maalesef

Yarın bi gün özgüven patlaması yaşıcak bu çocuklar o zaman alırlar payına düşeni bu aileler ne ekersen onu biçersin hesabı.

Kimin mesajından esinlendiyseniz dönün dikkatli okuyun bakalım kime yazılmış :) öğretmen filan değilim ben. Her zaman böyle dikkatsiz ve önyargılıysanız bu tip konulara yaklaşımınız normal tabi ki. Çevrenizdekilere sabırlar dilerim. Yine de yorumunuz için teşekkürler, bir gün öğretmen olmak istersem dikkate alırım

Hamilesin kırılma ama çok büyük konuşuyorsun belkimm dediydi dersin
valla hiç gecenin 12sinde süpürge açmak mecburiyetinde kalmadığım gibi , gecenin 12sinde camdan balkondan bişeyler silkelemek zorunda kalmadığım gibi apartmanın içinde çocuğa yataktan atlatmaca oynamak mecburiyetinde de kalacağımı düşünmüyorum. bu büyük konuşma değil , bu insanlık dışı bir yaşam şekli kibarca! bir apartmanda oturan insanın dikkat etmesi gereken hususlar var. kadın ben balkonda oturuyorken kafamdan aşağı sofra bezi silkeliyor siz bana büyük konuşma diyorsunuz! bu büyük konuşma değil , yargılama değil. inanın çok ama çok kibarım. o şuursuz üst komşu benim kendisi ile muhatap olmak istemeyişime yatıp kalkıp şükretsin.. kendisi terbiyeden bihaber kadının çocuğa verdiği terbiyeden ne beklenir ki gerçi?

hastalık ve özel durumlardan bahsetmiyorum. her akşam 10-12 arası yatak odasında atlama seansları yaptılar yataktan yere! kimse hastalıklı beyin ürünü bu aktiviteyi masumane göstermeye kalkmasın bir zahmet! çocuk hasta olur , kabus görür, gece ağlar vs vs bunlara tabiki engel olmanın imkanı yok, buna bişey dediğimiz de yok. zorunda kalma ile apartmanda görgüsüzce yaşama arasındaki çizgi aslında o kadar da ince değil...

önce biraz sabredin
daha sonra baktınız bitmiyor sesler konuşursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…