Daha bugün taşındı!
Git dağda falan ev kirala sen
İlk elin günahı olmaz.
Tepkisiz kalmalısınız ilk birkaç gün.
Devamında konuşalım :))
Zira yalıtımı kötü olan binalarda bu işe pek çözüm bulunamıyor.
Oyleyse siz bebek sesine ne cozum bulacaksiniz?
Valla şöyle söyleyım hiç komşuculuk oynamaya kalkmayın. Bunlar belli çocuklarını eğitememişler belli ki engelde olmuyorlar başınızı çok ağrıtacaklara benziyorlar.
Giderseniz de açıkça bebeğinizin ve sizin çok rahatsız olduğunuzu belirtin.Herşeyin sesini duydugunuzu söyleyin.
Bizim üzerimizde ki aileden biliyorum bu türler naiflikten, insanlıktan anlamıyorlar.
Tepkinizi net koyun ki sizi ciddiye alsınlar
Şöyle düşünmez mi komşun; onda da bebek sesi var
O idare bekliyorsa bende idare bekliyorum.
Kaldı ki daha yeni taşınmışlar yani biraz anlayış lütfen sizin bebeğinde tepindiği günler gelecek
cocuklarin yaslari kac bilmiyorum ama 1.5-2 yasinda cocuga apartman kulturunu ogretemezsiniz. surekli koltuklarin tepelerinden atlamasa da otur yavrum dediginizde tamam annecim apartmanda yasiyoruz di mi demez.Yatak odalarımız ve salonlarımız bitişik. Çocuk odaları apayrı yönlerde. Bebek de bakıcı başladığından beri kendi odasında yatıyor. Hem ben bir çocuğa apartman kültürü öğretememekle bebek ağlamasını bir tutamıyorum nedense.
yukarda bi arkadas da demis. bebeginiz hep bebek olarak kalmayacak. onlarin da sizi idare edecegi zamanlar olabilir ilerde.
kaldi ki daha ilk gunmus. bi kek yapip goturseniz cok makbule gecer:))
cocuklarin yaslari kac bilmiyorum ama 1.5-2 yasinda cocuga apartman kulturunu ogretemezsiniz. surekli koltuklarin tepelerinden atlamasa da otur yavrum dediginizde tamam annecim apartmanda yasiyoruz di mi demez.
biraz empati biraz anlayis :)
Bugün benim de yeni evimde ikinci günüm ama yatak odasından yüksekten zıplayan çocuk sesi eski evimde beni çıldırtmıştı , 6 ay kadar kaldım o evde. Kulağıma pamuk tıkıp yattığım halde taşındığımın son haftası gece 1 de duvarı yumrukladım artık biri durdursun şu çocuğu diye...
Çocuklu evde kaçınılmaz ağlama sesi vs bişey demiyorum ama yatak odasında gecenin bir vakti çocuk zıplamasana müsade eden komşu (!) ya da hakkımı helal etmiyorum! Çocuktur ses illa olur diye salmasın kimse gece vakti çocuğu evin yüzüne. Hastalık olur , özel durum olur neyse ama rutin bir umursamazlık için kimse savunmaya geçmesin.
Konu sahibi daha ilk günmüş hele biraz bekle bakalım , bikaç güne istikrarla devam ederse benim eski komşu gibi gidersin. Ama laftan anlayacağını da sanmıyorum...
Nasil bi tahammulsuzluk bu?Daha ilk gun ev mi yerlestirsin yavrulariyla mi ilgilensin?Hem biraz empati kurmayi deneyin cocuk bunlar ya yeni bi eve tasinmislar yeni odalar falan onlar icin nasil eglenceli bi durum dusunsenize.Ha bi de bugunun yarini var iki yila sizinki o yaslara geldiginde nasil bi cocuk olcagni bilemezsiniz.Ya vallahi kadina uzuldum simdiden dusunuyirum da yeni tasinmisim yan komsum hosgeldine bi kürek lafla geliyor,cok acimasizsiniz.Bi sabredin bi kac gun hafta gecsin annelerinin bu konudaki tavrini degerlendirin dayanilmaz boyuttaysa ok.Iki cocuklu falan derkenki tavriniz gozumde canlandi da gercekten cok antipatik:/herkese selam,
Karşı dairemize bugün iki küçük çocuklu bir aile taşındı. Yatak odalarımız bitişik ve çok ses geçiriyor duvarlar. Çocuklar çığlık çığlığa yüksek bir yerden güm diye atlayıp yerde yuvarlanıyorlar. Ne konuştuklarını bile duyuyorum. Şimdi diyorum ki bebeğimi de alıp kapılarını çalsam ve desem ki; "kolay gelsin, bir şeye ihtiyacınız var mı? Bizde bebek var, duvarlar çok ince her sesi geçiriyor, ağlar çığlık atar şimdiden kusura bakmayın" olur mu?
Eşim de diyor ki saçmalamaçocuklar yeni evin hevesiyle yapıyordur, yapcağın şey çok saçma olur diyor. Sizce normali ne bunun? Gitmeyim mi tanışmaya?
Nasil bi tahammulsuzluk bu?Daha ilk gun ev mi yerlestirsin yavrulariyla mi ilgilensin?Hem biraz empati kurmayi deneyin cocuk bunlar ya yeni bi eve tasinmislar yeni odalar falan onlar icin nasil eglenceli bi durum dusunsenize.Ha bi de bugunun yarini var iki yila sizinki o yaslara geldiginde nasil bi cocuk olcagni bilemezsiniz.Ya vallahi kadina uzuldum simdiden dusunuyirum da yeni tasinmisim yan komsum hosgeldine bi kürek lafla geliyor,cok acimasizsiniz.Bi sabredin bi kac gun hafta gecsin annelerinin bu konudaki tavrini degerlendirin dayanilmaz boyuttaysa ok.Iki cocuklu falan derkenki tavriniz gozumde canlandi da gercekten cok antipatik:/
Allah'ım o günler de gelecek miben çocuğumu eğitebilirim İnşallah
komşunun çocuklarının ilk gün heyecanını da bence eğitimsizlik olarak algılamayın
Benim sizin gibi komşum olsa inadına daha çok ses yapardım ay durmayın yahu hemen kapısını çalıp şikayetinizi belirtin ki ses kavgası start alsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?