Yeni taşınan karşı komşu

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.504
Puanlar
83
herkese selam,

Karşı dairemize bugün iki küçük çocuklu bir aile taşındı. Yatak odalarımız bitişik ve çok ses geçiriyor duvarlar. Çocuklar çığlık çığlığa yüksek bir yerden güm diye atlayıp yerde yuvarlanıyorlar. Ne konuştuklarını bile duyuyorum. Şimdi diyorum ki bebeğimi de alıp kapılarını çalsam ve desem ki; "kolay gelsin, bir şeye ihtiyacınız var mı? Bizde bebek var, duvarlar çok ince her sesi geçiriyor, ağlar çığlık atar şimdiden kusura bakmayın" olur mu?
Eşim de diyor ki saçmalama çocuklar yeni evin hevesiyle yapıyordur, yapcağın şey çok saçma olur diyor. Sizce normali ne bunun? Gitmeyim mi tanışmaya?

Kısa süre sonra sizin de bebeğiniz büyüyecek bu sefer onların çocukları sınav sürecine girecek yani bu devri daim şeklinde birbirinizi idare etmenizi gerektirecek bir ilişki. Eğer siz bugün tepki koyarsanız yarın aynı tepkiyi almanız çok olası.

Benim de 1.5 yaşında bir oğlum var alt katın gürültüsünden bazen uyanıyor ama bazen de biz onları uyandırıyoruz biliyorum bu nedenle hiç kapılarına gitmedim.

Tanışmaya git

Bu şekilde söyle ama tabii yarın bu saatte olmaz bu gece idare et

İlk gün değişik ortam vs çocuklarla çok ilgilenememişlerdir onlar da azıcık kudurmuştur

Böyle sizin gibi tahammülsüz insanlara gıcık oluyorum.Kadın ev mi yerleştirsin afacanlarına mı baksın,bi durun yerleşsinler bakalım hemen imalı laflarla kapısına filan gitmek nedir.Ayrıca çocuklu ailelerin sesi olur yapacak hiç bir şeyiniz yok.Bazı çocuklar usludur sesi çıkmaz bazı çocuklar yaramazdır yerinde durmaz.Anne babaları da biraz anlamak lazım bence bu kadar ses takımtılı olmayın.

benimde cocuklarim var . aglamalarinda ziplamalarinda , komsular rahatsiz olucak diye rahatsiz oluyorum. ama engel olamiyorsunki .
mesela kucugu bazen agliyor, hicbir sekilde susturamiyorum. bi sure idare edicekler yapicak bisey yok.
neyseki iyi komsularim var.
ileride cok rahatsiz olursaniz, kibarca soylersiniz.

tanısırsan tanıs da, dıger syleyeceklerın gereksız

Valla şöyle söyleyım hiç komşuculuk oynamaya kalkmayın. Bunlar belli çocuklarını eğitememişler belli ki engelde olmuyorlar başınızı çok ağrıtacaklara benziyorlar.
Giderseniz de açıkça bebeğinizin ve sizin çok rahatsız olduğunuzu belirtin.Herşeyin sesini duydugunuzu söyleyin.

Bizim üzerimizde ki aileden biliyorum bu türler naiflikten, insanlıktan anlamıyorlar.
Tepkinizi net koyun ki sizi ciddiye alsınlar

Daha bugun tasinmislar.

Cocuklarda yeni ev heyecani vardir. Hem de tasinma telasiyla kimse onlarla ilgilenememistir. Oyalansinlar iste.

Tam ne kastettiginizi anlamadim
Onlarin gurultusunden siz rahatsiz oluyorsunuz. Sizin de bebek var sesi oraya gidiyor.
Yani duvarlar ince sesiniz geliyor demek yerine bu sekilde ima mi edeceksiniz?
Oyleyse siz bebek sesine ne cozum bulacaksiniz?

Surekli asiri gurultu olursa tabii uyarirsiniz ama sonucta apartmanda yasiyorsunuz. Ayni catiyi kac kisiyle paylasiyorsunuz bence birbirinizin cocuk sesine biraz daha tahammullu olmaniz lazim.

Dedigim gibi gece gec saatte sabah erken veya araliksiz her saatte asiri gurultu olursa elbet haklisiniz rahatsiz olmakta.

Daha bugün taşınmış birazcık sabır edin bakalım diğer günler nasıl.

Esyalarını yerleşmemişken en çın çın çınlıyor. Esyalarını halılar perdeler sesi emiyor. Boş ev daha cok gürültü yapar. Yerleştiren sonr sürerse belki konuşabilirsiniz ilk haftadan dayanmayan kapılarına.

Gitmeyin. Hem böyle söylense ben hic üstüme alinmam. Biraz daha zaman verin. Eğer gürültü azalmazsa o zmn tanismaya gidersiniz arada da gürültüyü söyleyiverirsiniz.
Birde üst kat komsunuz olsalardı

İlk elin günahı olmaz.
Tepkisiz kalmalısınız ilk birkaç gün.
Devamında konuşalım :))

Zira yalıtımı kötü olan binalarda bu işe pek çözüm bulunamıyor.

Ben de böyle sizin gibi fikrini söylerken kabalaşan insanlara gıcık oluyorum. İlk cümlenizden sonra tavsiyelerinizi okuyasım bile gelmedi. Üzücü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…