- 10 Ekim 2018
- 1.033
- 1.322
-
- Konu Sahibi booksmoney
Tuzunuz kuruymuşta onun üzerine yol arıyormuşsunuz gibi olmuş.Yaklaşık 3 ay önce iş değiştirdim. Yeni girdiğim yerde memnun olmadığım birkaç şey var. Öncelikle çok kurumsalmış gibi görünen ama aslında kurumsal olmayan bi yer. İşçiye değer verdiklerini de düşünmüyorum çünkü yemek konusu çok kötü. O kadar yemek yapılıyor ki patronlar kendileri yemiyorlar öyle kötü. Hatta birkaç defa yemek konusuna laf ettim bunu mu layık görüyorlar diye.
İşim iyi bildiğim iş ve şu an yeni borca girdim çıkmak gibi bi düşüncem yok ama her şeyi düşününce çok rahatsız oluyorum. İki defa da çok sesli gülüyorum diye uyarı aldım. Asla odadan çıkmıyorum patronun odasıyla odamız yan yana ve ben o kadar sesli güldüğümü asla hatırlamıyorum kaldı ki odadan ne kadar ses gidebilir yani bilmiyorum yıllardır çalışıyorum ilk defa böyle saçma bi uyarı aldım ve buradan daha kurumsal yerlerde çalıştım.
Borcum olduğu için bir dahaki yıl sonuna kadar çalışmayı düşünüyordum çünkü iş arama süreci artık beni çok yormaya başladı haftalarca görüşmelere gitmek vs. Ne yapmalıyım sizce? Bi cesaret çıkıp iş aramalı mıyım? Sesim çıktığı için yemek konusuna vs.o yüzden kafayı taktıklarını düşünüyorum ayrıca. Beğenmiyorlarsa gönderebilirler dedim en azından işsizlik maaşı almış olurum diye.
İstanbuldaNerde yaşıyorsunuz?
Müdürüme dedim biliyorum ki benden çok memnun aylarca düzgün eleman bulamamışlar buna güvenerek bunu dedim aslındabegenmiyorlarsa gönderebilirler diye kime dediniz
Maalesef öyle onu düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Aslında bu kadar kolay her şeyi kafaya takan biri de değilim ama rahatsız oldum.her yerde bir engel bi problem çıkacak ama dört dörtlük bi işyeri yok ve iş bulmak şu aralar baya zorlaştı
Genel muhasebeciyim ben.Sektör ne ? Böyle hemen istifa vermek bu devirde lüks oluyor. Havada kapış kapış sizi kapacak bir sektör değilse borcunuz varken ortada da yeni bir iş yokken istifa etmezdim.
aman umursama ağzı olan konuşuyorMaalesef öyle onu düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Aslında bu kadar kolay her şeyi kafaya takan biri de değilim ama rahatsız oldum.
Müdürüme dedim biliyorum ki benden çok memnun aylarca düzgün eleman bulamamışlar buna güvenerek bunu dedim aslında
Muhasebeyi içeri almaya çalıştıkları için elemana ihtiyaçları var şu an. İki aydır içeriden veriyoruz beyannameleri ve işleyişte birinin olması gerekiyor. Ki çıkarsalar işime gelir işsizlik maaşı alırım iş bulana kadar.Fazla özgüvenlisiniz aylarca muhasebeyi rölantide bırakmayı göze almış bir şirket sizi seve seve gönderir inanın, bu çok çirkin bir davranış şeklidir yönetimi tehdit etmek bu tür şeylerden vazgeçin nerede çalışırsanız çalışın fark etmez.
Yemekler kötüyse evden yemek götürün benim de son işyerim öyleydi, dışarıdan yemeyi de çok sevmiyorum, evden götürdüm o yüzden bunun için iş bırakılmaz
Daha önce çalıştığım yerlerde en az 1 yıl çalıştım ve 4 yıl çalıştığım yerlerde var son iş yerime göre değerlendireceklerini düşünmüyorum. Yani kötü olan ben olsam diğer yerlerde de o kadar süre çalışamazdım sanırım. Kurumsal gibi görünüp kurumsal olmayan iş yerleri yüzünden yanılgıya düşüyorum. Burayı kurumsal gibi düşünmüştüm ama girince hiçte öyle olmadığını anladım.Çok fazla konu okumaya başladım işten memnun olmayan yenisindende pek memnun olmayan sadece profosyonel genel görüş tek birşey söyleyeceğim size bu iş degistirmeler göze batıyor yani çok iyi bir yer kurum olarak ilan yayinlandiginda herhangi bir yerde kısa süreli çalışmaların sayısı kaç ise orası referans verilmesede ise başvuran kişi tarafından muhakkak aranıp niye çıktığı bizzat öğreniliyor bilginiz olsun .Sadece buna dikkat etmenizi öneririm elbette sevmediginiz yerde bir ömür çalışın demiyorum.İsveren olarak çalışanın değil işyerinin söylediği baz alınan bir durum var.Özele bakılmaz kurum fikri onemli işveren sizi bunun sonucunda mülakata çağırır cagirmaz sizden daha az yetenekli bile olsa eski işyerinden olumlu referansı olan hep önceliklidir önünüze geçer
Hemen iş bulurum diyorsanız ayrılın.Genel muhasebeciyim ben.