• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ilişkide eski sevgiliden bahsetmek

Mimoza08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
474
606
53
6 aydır bir flörtüm var. Daha önce hep uzun ilişkileri olmuş. Sonuncusu 5 yıl sürmüş, 2 yılında beraber yaşıyorlarmış ve 1 buçuk yıl önce 2019 sonunda ayrılmışlar.
İlişkinin en başlarında bu basic bilgileri verdi sadece ama sonrasında da hemen hemen her görüştüğümüzde lafı geçiyor eski sevgilisinin 🙄Tamam 5 yılını delete etmesini beklemiyorum bi ayrıldı diye ama bende biraz soğukluk ve kuşku yaratıyor bu durum.

Laf içinde nasıl geçiyor konusu derseniz ' Aaa ben oraya bi 5-6 kez gittim eski sevgilim çok severdi orayı ' , ya da ' ben o bölge de 1 yıl yaşadım eski sevgilimle' ya da ' eski sevgilim bu yemeği çok sık yapardı, o şu bölgeden o yüzden alıştım bende' gibi gibi... Aslında geçmişten anılardan deneyimlerden konuşurken tabi eski sevgilisi koca yıllarını kapladığı için herşey onunla.. Ama o detayı vermese olmaz mı sizce her muhabbette de 😬 ? Sadece ' oraya gitmiştim, güzeldi' falan dese yeter sanki. Sürekli eski sevgili lafından tiksinti geldi..

Bu arada flörtüm tür değil yabancı bir ülkeden (Venezuela), evet enteresan ama şu an yaşadığım ülkede tanıştık. Sanırım bu aşamada kültür farklılığını hissediyorum. Doğru, eski ilişkisini bıçak gibi kesip atmak, anılarını hafızasından silmek zorunda değil. Ama ne bileyim benim duymak hoşuma gitmiyor.

Ayrıca, instagramda da kızın annesi babası ve ablası ile takipleşmeler ve like lar devam ediyor, aynı şekilde kız da onun ailesi ile. Ve hatta geçen ay flörtümün doğum günü fotoğrafının kızın annesi içten bir yorum yapmış.

Bilmiyorum bana azcık zor geliyor bu durum. Kızı unutamama ihtimalini düşünmek istemiyorum, herhalde hala sevseler beraber olurlardı şu an değil mi?

Açıkça aklı hala diğer kızda bence, ben olsam ayrılırdım. Kültür farkı tabi ki var ama şu gerçek ki insanın fikri neyse zikri o, diğer kızı düşünmese diline vurmazdı. Tamamen size yoğunlaşsaydı eski kız falan hikaye olurdu.
Bu kadar bayılıyorsa ayrılmasaymış baştan o da apayrı bir hikaye.

olmaması gereken birşey rahatsız olduğunu söyle eger devam ederse bu ilişki eskide kalmamış demektir bitir derim

İngilizce yazdığınız kelimelerin Türkçe'de tam karşılığı olmasa anlayacağım ama "delete" yerine sil yazmanın zor olmadığını düşünüyorum, anlam farkı olmuyor. 🙄

Adamın yeni bir ilişkiye hazır olmadığını düşündürür bana bu tarz şeyler. Dediğiniz gibi deneyimlerini anlatmak isteyebilir ama illa işin için eski sevgiliyi sokmak zorunda değil. Belki farkında değil bu durumun, kücük bir bir uyarın.

farklı kültür olsa bile insan her yerde insan.
o yüzden kültür değil ama rahatlık diyelim. yani hani mezhebi geniş diyorlar ya öyle sanırım.
yani biz doğu toplumu olarak biraz daha tutucuyuz onlar bence bitirdiği ilişkide gözü olmasa da iletişim kurabiliyor.
ama ne olursa olsun sen bundan rahatsız oluyorsan saygı duyması gerekiyor.
sen bundan rahatsız olduğunu dile getir, eğer hala yok ben onu hayatımdan çıkaramam diyorsa o zaman muhtemelen hala aklı var olabilir

Açıkça aklı hala diğer kızda bence, ben olsam ayrılırdım. Kültür farkı tabi ki var ama şu gerçek ki insanın fikri neyse zikri o, diğer kızı düşünmese diline vurmazdı. Tamamen size yoğunlaşsaydı eski kız falan hikaye olurdu.
Bu kadar bayılıyorsa ayrılmasaymış baştan o da apayrı bir hikaye.
Ya evet açıkçası başta bende öyle düşündüm. İlk tanıştığımız 2-3 ay soft bi flört dönemi yaşıyorduk çok sıkı fıkı değildik az görüşüyorduk.. Sonra instagramda ki takipleşmeler yorumlar, fotoların hala silinmemiş olması beni rahatsız etti. Sanırım bana göre değil bu dedim ve görüşmeyi kesmek istedim..

Tabi gerçek nedeni söylemeye utandım çünkü aslında burada eski ilişkileri ile kontağı koparmamak normal sanıyorum, tüm yabancı arkadaşlarımın profillerinin geçmişinde eski sevgililileri duruyor. Sonra yenileri paylaşıyorlar. 3-4 eski sevgiliye kadar profillerde görmek mümkün.. ama bana fazla geldi istemedim.

Neyse ben şöyle demiştim ama ' bir ilişkin olabileceğini yada aklında devam ettirdiğin bir ilişkin olabileceğini düşünüyorum, ve bu beni rahatsız ediyor, bu yüzden ara sıra da olsa seninle görüşmeye devam etmek istemiyorum umarım bana saygı duyarsın bu konuda' dedim. O da 'seni rahatsız ettiğim birşey olduysa özür dilerim. Ne gördün bilmiyorum ama bir ilişkim yada aklımda biri olsa bu çok açık olurdu. Böyle birşey yok. Yine de sana saygı duyuyorum tabii ki sen bilirsin' dedi...
1 ay falan görüşmedik ve konuşmadık. Sonra bana yazdı buluşmak istediğini söyledi. O ara da çok yalnız hissediyordum buluştuk. 'sana daha önce de söylemiştim son sevgilimle 2019 yılında ayrıldık ve sonra hiç sevgilim olmadı, sana hayatımda yada aklımda biri olabileceğini ne düşündürdü bilmiyorum, sormak istedim o zaman ama rahatsız olduğunu yazmıştın bende üstüne gelmek istemedim ama ben senle görüşmeye devam etmek istiyorum senden hoşlanıyorum' dedi. Bende tamam sorun yok görüşelim dedim :) ... 2 aydır eskiye nazaran baya sıkı fıkıyız. Hemen hemen hergün beraberiz. Ve çok konuşuyoruz tanımak amaçlı da.. Geçmişten ve gelecekten. Ve artık çok lafı geçiyor kızın. Sinir oluyorum 🥲🥲🥲 ..

Yav ne kültürü? Oraya gittik 5-6 kez, eski sevgilim çok severdi gibi bir detayı niye paylaşıyor? Siz o kadının orayı sevdiğini neden öğrenmek zorundasınız? Bu bilgi ilişkinize ne katacak?
Bunun kültürle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bariz bir eskiye özlem var. Adam gayet de kadını özlüyor ki bilinçaltı da devamlı onu öne sürüyor. Bu da adamın diline vuruyor.

Son düzenleme:
İngilizce yazdığınız kelimelerin Türkçe'de tam karşılığı olmasa anlayacağım ama "delete" yerine sil yazmanın zor olmadığını düşünüyorum, anlam farkı olmuyor. 🙄

Adamın yeni bir ilişkiye hazır olmadığını düşündürür bana bu tarz şeyler. Dediğiniz gibi deneyimlerini anlatmak isteyebilir ama illa işin için eski sevgiliyi sokmak zorunda değil. Belki farkında değil bu durumun, kücük bir bir uyarın.
Haklısınız, hızlı düşünmeden yazdım yazıyı, ilk aklıma ne geliyosa. O yüzden oldu :)

6 aydır bir flörtüm var. Daha önce hep uzun ilişkileri olmuş. Sonuncusu 5 yıl sürmüş, 2 yılında beraber yaşıyorlarmış ve 1 buçuk yıl önce 2019 sonunda ayrılmışlar.
İlişkinin en başlarında bu basic bilgileri verdi sadece ama sonrasında da hemen hemen her görüştüğümüzde lafı geçiyor eski sevgilisinin 🙄Tamam 5 yılını delete etmesini beklemiyorum bi ayrıldı diye ama bende biraz soğukluk ve kuşku yaratıyor bu durum.

Laf içinde nasıl geçiyor konusu derseniz ' Aaa ben oraya bi 5-6 kez gittim eski sevgilim çok severdi orayı ' , ya da ' ben o bölge de 1 yıl yaşadım eski sevgilimle' ya da ' eski sevgilim bu yemeği çok sık yapardı, o şu bölgeden o yüzden alıştım bende' gibi gibi... Aslında geçmişten anılardan deneyimlerden konuşurken tabi eski sevgilisi koca yıllarını kapladığı için herşey onunla.. Ama o detayı vermese olmaz mı sizce her muhabbette de 😬 ? Sadece ' oraya gitmiştim, güzeldi' falan dese yeter sanki. Sürekli eski sevgili lafından tiksinti geldi..

Bu arada flörtüm tür değil yabancı bir ülkeden (Venezuela), evet enteresan ama şu an yaşadığım ülkede tanıştık. Sanırım bu aşamada kültür farklılığını hissediyorum. Doğru, eski ilişkisini bıçak gibi kesip atmak, anılarını hafızasından silmek zorunda değil. Ama ne bileyim benim duymak hoşuma gitmiyor.

Ayrıca, instagramda da kızın annesi babası ve ablası ile takipleşmeler ve like lar devam ediyor, aynı şekilde kız da onun ailesi ile. Ve hatta geçen ay flörtümün doğum günü fotoğrafının kızın annesi içten bir yorum yapmış.

Bilmiyorum bana azcık zor geliyor bu durum. Kızı unutamama ihtimalini düşünmek istemiyorum, herhalde hala sevseler beraber olurlardı şu an değil mi?
Haklısınız. Ben evlenmeden önce 8 sene biriyle çıktım. Sonra suan ki kocamla sevgili oldum. Hicbir zamanda eski sevgilie şunu yedik, şuraya onla gittik denemedim. Ben daha once bu filmi sinemada izledim dedim mesela ama eski sevgilimle izlediğim detayını vermedim gibi. Kim olsa rahatsız olur

farklı kültür olsa bile insan her yerde insan.
o yüzden kültür değil ama rahatlık diyelim. yani hani mezhebi geniş diyorlar ya öyle sanırım.
yani biz doğu toplumu olarak biraz daha tutucuyuz onlar bence bitirdiği ilişkide gözü olmasa da iletişim kurabiliyor.
ama ne olursa olsun sen bundan rahatsız oluyorsan saygı duyması gerekiyor.
sen bundan rahatsız olduğunu dile getir, eğer hala yok ben onu hayatımdan çıkaramam diyorsa o zaman muhtemelen hala aklı var olabilir
Evet aslında haklısınız. Bir denemek lazım ama öyle söylemeye utandım çünkü aslında burada eski ilişkileri ile kontağı koparmamak normal sanıyorum, tüm yabancı arkadaşlarımın profillerinin geçmişinde eski sevgililileri duruyor. Sonra yenileri paylaşıyorlar. 3-4 eski sevgiliye kadar profillerde görmek mümkün.. Ama bana fazla geliyor hoşlanmıyorum. Bide tam sevgili sevgili değiliz o yüzden de öyle bir yorum yapmaya utanıyorum... Daha çok beraber vakit geçirme ve tanıma evresi gibi hala. Bilmiyorum sizce zamanı mı bundan çok hoşlanmadığımı söylemek?

Ha bide aslında tüm detayları veriyor hayatıyla ilgili. Dediğim gibi geçmiş, gelecek, şimdiki zaman herşeyden konuşuyoruz. İlk ilişkisinden, çoçukluk aşkından hadi bahsetti. Ailesinden, eğitim yıllarından, aşklarından, ilişkilerinden çocukluğundan, ergenliğinden. Bir çok anı paylaşıyor zaten. Belki bi süre sonra herşeyi anlattıktan sonra biter mi bu eski sevgiliyi anmalar?

Her şeyi mi anlatıyor? :deli: Ay bana bir daralma gelir. Ne her şeyimi anlatırım ne de bilmek isterim. :KK53: Rezilliklerim, çöküşlerim vs. bana kalsın. Karanlık sırlarım falan vardır belki. Kızlar siz seviyor musunuz çenesi çok erkekleri? Ben hiç sevmem ya.

Evet aslında haklısınız. Bir denemek lazım ama öyle söylemeye utandım çünkü aslında burada eski ilişkileri ile kontağı koparmamak normal sanıyorum, tüm yabancı arkadaşlarımın profillerinin geçmişinde eski sevgililileri duruyor. Sonra yenileri paylaşıyorlar. 3-4 eski sevgiliye kadar profillerde görmek mümkün.. Ama bana fazla geliyor hoşlanmıyorum. Bide tam sevgili sevgili değiliz o yüzden de öyle bir yorum yapmaya utanıyorum... Daha çok beraber vakit geçirme ve tanıma evresi gibi hala. Bilmiyorum sizce zamanı mı bundan çok hoşlanmadığımı söylemek?

Ha bide aslında tüm detayları veriyor hayatıyla ilgili. Dediğim gibi geçmiş, gelecek, şimdiki zaman herşeyden konuşuyoruz. İlk ilişkisinden, çoçukluk aşkından hadi bahsetti. Ailesinden, eğitim yıllarından, aşklarından, ilişkilerinden çocukluğundan, ergenliğinden. Bir çok anı paylaşıyor zaten. Belki bi süre sonra herşeyi anlattıktan sonra biter mi bu eski sevgiliyi anmalar?
o zaman diğer insanlarda da bu durum varsa demekki onlar için bu normal. o zaman bence senin bu aşamada bunu dile getirmen abes olur ve onu irite edebilir. o yüzden bence tanımaya çalış. tabiki biz ortamı bilmediğimiz için rahatsız olduysan söyle diye düşündüm ama böyle anlatınca şu aşamada gereksiz olur.
ayrıca bizim ülkemizde sanki millet eski sevgilisinden bahsetmiyor da gizli gizli ne haltlar yiyor. o yüzden belki böyle dürüst olması senin için daha da iyi olur. yani saklayıp alttan iş karıştırmasındansa bu durumu görmezden gelerek ilişkiyi ilerletmen daha doğru bence

Bence devam ederseniz yara bandı olmanız olası. Uzun ilişkiler kolay unutulmaz ki belli de etmiş kendini. İlişkiniz olsa bile eski sevgili gölge olur bu ilişkide
Ama nolcak, benimde uzun ilişkim oldu geçmişte. Gelmişim bide 30 yaşına, uzun ilişki yaşamamış benim yaşlarımda biri ile karşılaşma ihtimalim % kaç ? 🥲🥲🥲

Kültürle alakası yok benim de kocam başka bir milletten fakat böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Karşındaki insana biraz saygın olmalı ki böyle bir şeyin konusu sürekli geçmesin.

Back
X