Yeni hayatım,dumansız.

Ayyyy Allahcim ne olur beni iyileştir artık.
Nasıl bir gün dü bu yaaa. 25 gün olmuş ama sanki daha dün bıraktım. Öyle bir gün dü işte bugün. Geberdim resmen.
Umarım sondur.

41. gunum, ilk zamanlar saat sayiyordum, simdi cok rahatim. Bol bol su icip, mumkun oldukca yesil elma yiyorum, bitki caylarinin cok faydasini gordum. Artik kokusu bile midemi bulandiriyor, insallah bir kere daha elime almayacagim.

Bugün daha rahatım. Gün günü tutmuyor. Artık 1 aya bağladım umudumu.

Aynen oyle gun gunu tutmuyor, bir sure sonra hafifliyor. Ilk on gun kabus gibiydi. Hala bazen cok fena oldugum oluyor. Ama takmiyorum normal boyle olmasi. Niye kafayi takip daha da yorayim kendimi. Sigaranin yerine baska seyler koyarak yavas yavas sigarayi aramamaya basladim. Sigara icilen yerlerden uzak kalmaya calismiyorum. Sadece normal hayatimi sigarasiz geciriyorum. Sigaradan uzak durmaya ugrastikca sigara fikri gundemde kaliyor.

Insallah kalici olarak birakabilmemiz umuduyla

Sen epey yol almış sı n arkadaşım inşallah bir daha köle olmayacağız

Fazla kolay olmayan zora yakın birgün daha bitmek üzere. Herşeye rağmen kararlılığımdan birşey kaybetmedim ya işte bu beni ayakta tutuyor. Mutluyum.

Dün yazmamisim rahattim iyiydi. Bugün se biraz karmaşık. Evet hep bu bağlantı lar. Sigara ile yaptığımız birşeyi onsuz yapmak gerektigininde geliyor hep bu krizler. Atlatacagiz bu günü de başka seçenek var mı.
Yani sakızdan da nefret ettim artık Çenem ağrıyor.
Başka çay içiyorum keza neskafe epeyce , arada bir yeşil çay. .vb. Allahtan asitlilerle aram yok. Yoksa duba gibi olurdum.

Bir ay geçti gitti. Kendimde bir olağanüstü hal görmüyorum. Hiç u unutmuşum gibi gelmiyor. Şu an bile kafam uyuşuk. Yatsam uyusam. Ve bugün de korkunç gergindim.
Epeyce kabızlık çekiyorum ve bu beni çok sinirlendiriyor. Sinirlendikce yiyorum o zaman da moral sıfır sonra gidip yürüyorum bir saat. Tartı da hep artılarda.
Oldukça karmaşık. .. hallerim.

tebrikler.. 1 ay olmuş işte.. zor geçen günler olsa da sonuçta 1 aydır sigara içmiyorsunuz ve bu büyük bir başarı..

sigarayı unutmaya çalışmayın, sigarayı hatırlamanız onu bırakamadığınız anlamına gelmez ama hatırlayıp da içmiyor olmanız onu bıraktığınız anlamına gelir..

zor geçen günlerinizin geçici bir süreç olduğunu da unutmayın.. bu süreç herkeste farklı olur o yüzden sigara bırakan diğer kişiler ile kendinizi asla kıyaslamayın..

tartı olayına gelince ; sigarayı bırakmak kilo aldırmaz, kilo aldıran şey sigaranın yerine bir şeyler koymaktır yani oyalanmak için yada sinirlendiğiniz için yediğiniz şeyler size kilo aldırır

boşluk hissininizi hobilerinizle oyalanarak kapatabilirsiniz.. örneğin kitap okumak, film izlemek, dışarı çıkmak, elişi bişeyler yapmak, temizlik yapmak, dağınık bir gardrobu düzenlemek, ütü yapmak, büyük boy puzzlelardan yapmak, sevdiğiniz türden sanal oyunlar oynamak, vb. şeyler sizi oyalayacak ve bu geçici süreci kolaylaştıracaktır.

tekrar tebrik eder ve asla vazgeçmemenizi dilerim..

imza : eski azılı bir içici :) :) :)

Durumlarda degisiklik yok. Hala temizim... Yalnız bugün bakalın önünden geçerken alsam mı bi paket diye bir anlık düşünceler geçti kafamdan. Ama yapmayacağım galiba bu kadar yol almışken.
Sigara kilo almadan da bırakılır diye edilen iddalar bence bir kez gözden geçirilmeli. Allen Carr kitabını okuyarak bıraktım bende. Evet sürekli çerez tatlı şu bu yiyesim olmadı da yine de baş edemediğim bir iştah patlaması oldu. 10 yıl önce bıraktığım da büyük bir azimle sporla kilo bile verip çok güzel incelemiştim.Ne yazık ki sadece 4 ay sürdü. Yine başladım.
Şimdi de hergün en az bir saat yürüyorum. O yüzden kilomda aşırı bir artış yok. Sadece 3 kg hemen yapıştı. Onu da vereceğim inşallah.

3-5 kilo fazla olmak sigara içiyor olmaktan iyidir, zaten sigarayı bırakma iradesi gösteren bir kişi kilo verme iradesini de gösterir.. durmak yok içmemeye devam.. kolay gelsin

Herşey yolunda. Gittikçe uzaklaşıyor hatırası. Inşallah bu artık gerçek bir başlangıç olur. Yolun ikinci yarısı hep dumansız olur.

canım uzun süre başarmışsın tebrikler geçmiş olsun sakın pes etme geri dönme.. burda birbirimizi moral motive edelim :) bu yaşadıkların normal vücudun iyileşme semptomları gibi düşünmeliyiz.. Sakın yeter ki o iğrenç illet pisliğe geri dönmeyelim :)

diğer topiklerde yazdıklarımı da oku istersen benim sürecimi de anlamış olursun, aslında hepimiz şu an tüm bırakmaya çalışanlar ve bırakanlar tek bir topik altında toplansak diyorum. Daha doyurucu bilgi paylaşımı olurdu, hem de rahat ederdik. Nası yapsak ki bu durumu cnm?

çok güzel bi yorum bana da çok moral oldu.. Kendime hobiler bulmam lazım, şu aşamada zorlandığım bi durum, çünkü üşeniyorum gibi çok hevesli değilim ama kendimi gaza getirmem lazım hobi bulma konusunda...

Ben mayistan beri çalışmıyorum . Çalışma ortamında olsaydım büyük ihtimalle bırakmazdim yani yapamazdim. Şimdi evde boş kaldikca lif öruyorum. Zaten bolca yürüyüş yapıyorum. Ev işi çocuklar dersler derken zaman geçiyor.

Topiklerde hareket yok heralde kimse bırakmıyor. Istersen çarpıcı bir başlıkla bir topik aç ben gelirim.

tamam evet canım bırakma günlüğü tutmalıyım zaten çok iyi olur sen ne zaman bıraktın ne kadar oldu hangi yöntemle unuttum yorgunluktan :)

ama şaka maka dördüncü güne girdim ve hiçbirşey anlamadım çünkü devamlı bişeyler izleme ve dinleme halindeydim. Burda tecrübemi yazıyorum umarım birilerine de faydası olur :)

örgü çok iyi fikir ben lif örmeyi bilmiyorum ama öylesine bişeyler düz şiş örebilirim oyalanmak için sonra da sökerim sorun değil.. Aslında ben şu an zorlanmıyorum olayı beyinde bitirme ve tamamen silme yani arınma yapmaya çalışıyorum. Yine de hobi bulunması çok önemli çünkü oyalayıcı şeylerle devamlı haşır neşir olmak rahatlatacaktır diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…