• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hayatım,dumansız.

Enisem06

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
1.016
254
333
45
3.Günüm bugün

Aslında saymakta istemiyorum...Çünkü bir aya kadar, bir yıla kadar veya her ne kadarsa demedim ki.Artık yaşadığım müddetçe,
kendimi zehirlemeyeceğim dedim.

Yaşasın, temiz hava!....

Dünkü sersemlikte geçti, bugün çok iyiyim. İnsan vücudu öyle mucizevi ki, inanılmaz bir hızla yeniliyor kendini...
Bende artık ona daha iyi bakacağım.

Ben 37 yaşındayım. Yorgunluğumu,halsizliğimi, çabuk yorulmamı özellikle bu yıl hep yaşa bağladım.Ama artık biliyorum tek nedeni sigara...Enerjimi,nefesimi,gençliğimi geri istiyorum ve alıyorum...

Hem sigara içipte; 1.aynı anda egzersiz yapmak,
2.aynı anda sağlıklı beslenmeye çalışmak
3.aynı anda cildine,saçına birşeyler sürmek, bakım yapmak ya da pahalı parfümler kullanmak
ne büyük çelişki böyle...

İşte ben bunu farkettim. Ne olduğumdan daha yaşlı görünmek, ne de kara derili, mor dudaklı, leş gibi kokan bir babanne olmak istemediğim için, bu zehiri attım hayatımdan...

Aferin bana, geçte olsa aklım başıma gelmiş!!!!!

Karabaşotu çayını da içeyim birazdan, gerçi bir istek yok ama sanırım öksürtüyor bu çay,ciğerleri temizliyor olabilir.
Emin değilim biraz araştırayım şunu....

Tebrik ederim arkadaşım. Başarılı olacağın kararlılığından belli:) bende her hafta bırakmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Ama biliyorum ki çokta uzun bir zaman olmadan çıkartacağım hayatımdan bu illeti. Aynen bende senni dediğin gibi, pahalı kremlerle cildime bakım yapıyorum, her gün duş alıyorum parfüm sıkıyorum ama nafile 1 sigarayla hepsini berbat ediyorum:(
Senin yazdıklarını takip ederek belki bende bi anda bırakırım bu illeti.

Tahmin ettiğim gibi, karabaş balgam söktürücü imiş.

Teşekkür ederim logistics, hoşgeldin...
İnşallah sende kurtulursun yakında...
Bu forumlarda birçok başarı hikayesi var, okumanı tavsiye ederim. Çok etkili oluyor.
Bir de ALLEn CARR'ın kitap ve videoları var, onlarda çok etkili...

Sigara bizi sakinleştirmiyor, daha sinirli yapıyor, hep bir yoksunluk durumunda yaşatıyor...Bir eksiklik...

Şimdi reglim de yaklaşmışken hemde , ben hiç kendimi gergin hissetmiyorum, başımda ağrımıyor...
Harika değil mi?

Umarım şu cildimdeki matlık ve gözaltı morlukları da kısa zamanda gider...Işıl ışıl olsun istiyorum cildim,
böyle kara-sarı,sağlıksız değil, pırıl pırıl olacak....

Maşallahım var, çok arayacağımı düşünürdüm hep...
Erken mi daha bilmem ama pek bir sıkıntı duymuyorum. tam 20 yıl içtiğim düşünülürse...
İnşallah gittikçe hafifler ve kitapta dediği gibi en fazla
3 hafta da vücut tüm zehri atar.Zaten gerisi psikolojik yani düşünce yapısını değiştirmekle ilgili...

''İçmek zorunda değilim'' diyeceğiz, ''İstiyorum ama içemiyorum'' değil...
Yani içmemekle aslında birşeyden vazgeçmiyoruz aksine kaliteli ve temiz bir hayatı seçiyoruz...

Seçmek evet, ya içmeyi seç...ya da içmemeyi, ortası yok. Hergün kendinden tiksinerek yaşamak bir seçim olamaz...

inşallahh arakdaşımm başarmışsınn senn zatenn
darısı başımaa benn defalarca bırakıp tek birr nefesle
başa döndümm şu anda maksimumm günde 3-4 tane içiyorumm
ama canımm istediğindenn değill koca kafamm yüzündenn
bende atıcamm seninn gibi bu zehrii hayatımdann inşallahh

Yani diyorum ki; iki durumda da sorgulama!!!

Ya içmeyi seç, kararını sorgulama, pişman olma...
Ya da içmemeyi seç ama kararını hiçbirzaman sorgulama, her nikotin krizi geldiğinde, '' doğru karar verdim'' de geç...

kararı sogulama evett benimm hatalarımdann biri buu
kesinliklee sorgulamaamakk gerekk 3 haftaa beni
uyutsalar uyansamm buu kabuss bitseee nasıl mıı
pislikk buu yaa nefrett ediyorumm bu günü de kendimee
armağann ediyorumm defalarca olduğu gibi yinee bırakıyorumm çokk piss
sinirlendimm.bana arkadaşlarr biz gündee 3-5 içsekk hiçç bırakmayızz
diyorlarr yokk öylee bir şeyy bununn azı çoğu birr silip atacaksınn yoksaa
bu günn 3 kenn yarın 5 oluyorr bağımlılıkk giderekk artıyorr
nefess alamıyorumm artıkk benim durumum iyicee psikolojikk olduu

Biraz iştahım açılmış mı ne? ay olsun aman, top top et olsun...

Bütün kış, sigara içtim de, sanki kilo mu verdim, bel olmuş 70 cm. Aynı kiloda debelenip durdum.Yapmadığım kalmadı, sandaloz sakızı bile çiğnedim ki sanki ağzına kum atmışsın öyle birşey... Ne form çaylar, ne elma sirkeleri, ne lahana suları...Yok arkadaş gitmedi şu yağlı göbüş...

Velhasıl sigaranın kilo ile alakası olmadığına karar verdim. Ama efor ile var. Ne zamandır, nefessiz kaldığım için hareketli egzersiz yapamıyorum. Evimi süpürürken bile yoruluyorum ayol, hatta geçen hafta sonu tempolu yürüyüş yaparken neredeyse öksürük krizine girecektim....ama şimdi nefesim açılacak, bende bir güzel ne zamandır hayal ettiğim inceliğe ulaşacağım...

Evet angelsky cım 1 tane de içsek, birşeye bağımlıyız, bir uyuşturucu maddeye..1 tane ya da 10 tane farketmez,
hep aklını kurcaladıktan sonra, moral bozduktan sonra...
Özgürleşelim.....

yeni ve sağlıklı bir hayata hoş geldiniz...

bende çok mücadele ettim sonunda başardım sayılır...henüz 7-8 hafta oldu ama yinede büyük başarı sayılır benim için...

bende 20 yıldan fazla içtim..bu sayfalar sayesinde ve allen carr kitabı sayesinde bıraktım...

sayfalarda çok bırakan arkadaşlar var..yazmak gerçekten iyi geliyor..

ben sık sık uğruyorum geçerken..:1:

burasıda bağımlılık yapıyor, hiç değilse zararsız...:34:

Öğleden sonra,akşama doğru biraz zorluyor, ama ben hiç kulak vermiyorum o sese...
Sahte çünkü, bir tuzak...

Karnım şiş nedense, daha çok su içmem lazım...İhmal ediyorum epeydir,ama artık daha da elzem...
sabah oğluma sarılınca, daha bir güzel geldi kokusu...Vay be bunca zaman kuzularımı koklarken bile
bir sahtelik varmış...Yazık bana!

Eşimde içmiyor,hiç kullanmadı hayatında.Nasıl dayandı ki adam bu kadar bana Allah Allah.....Zaten artık istemememde en büyük etken kendi pis kokum oldu...Dayanamadım artık, çünkü hiçbirşey fayda etmedi...
Bak, şimdi sabah sıktığım parfüm hala mis gibi kokuyor. Yaşasın!!!

Günaydın
dumansız yeni güne....

Akşam fena değildi.Belli anlarda zorluyor, özellikle birşeyle uğraşırken içmişseniz...
Ben mutfakta uğraşırken, hep içerdim aspiratörün altında...O yüzden dün zorlandım, yemek hazırlarken...
Valla ne kadar çok şey atıştırdım ve neler içtim hatırlamıyorum bile...tamamen şuursuzca...Sonra da midem pes etti ve
hepsini geri iade etti sağolsun.Alışacak mecbur, içmeye nasıl alıştıysa vücut, beyin; içmemeye de alışacak, unutacak hepsini...
Neyse, artık daha dikkatli olurum. O tip saatlerde dışarda, yürüyüşte olsam çok iyi olur. Hava bu hafta da berbat...

Artık pis kokmuyorum ya o bile herşeye değer :)))))

Merhaba arkadaşlar
aranıza yeni katıldım. bende herkez gibi sigarayı bırakmaya çalışanlardanım.
25/03/2013 te sigarayı dr. yardımıyla ilaç kullanarak bıraktım. İlk 2 hafta çok güzeldi hatta daha önce niye bırakmadım bu illeti dedim.
Ama arada fena yokluyor o an hiçbirşey düşünmeyip hemen yakasım geliyor. Sonra böyle sitelerdeki yorumları okuyup hemen kendime geliyorum ve pes etmek yok yola devam diyorum.
Geçen gün 1 nefesten birşey olmaz dedim 2 fırt çekiverdim ama o gün akşama kadar dayanamayacak kadar çok cnm istedi hatta bi ara elime alıp yaktım hemen geri attım. 1 nefesten çok şey oluyor arkadaşlar sakın ha denemeyin. Burdaki yorumlar çok önemli canımız istedikçe bırakanların yorumlarını okuyalım bana çok faydalı oluyor..
Herkeze Allah kolaylık versin

Harikasın Patnoss hoşgeldin,

Bırakan arkadaşlar çok iyi örnek oluyorlar, birbirimizden güç alıyoruz.Pes etmek yok...
Herşeyin başlangıcı, zaten o tek sigara değil mi? Bir taneden birşey olmaz mantığımız....Ancak gerisi hızla gelecek, direncini kaybedip
bir tane daha...ve bir tane daha yakmak isteyeceksin...

Çooook uzaklara gitmişte, dönmeyecek bir sevdiğim gibi özlüyorum bende ama dayanılmaz değil...

Daha kötü olacağını sanmıştım, o yüzden bırakmaktan hep korkmuştum, ertelemiştim...Korktuğum gibi değilmiş,
Çok şükür bitti artık! İçim çok rahat...

Hepimize kolaylıklar diliyorum....

Bence sigara, biz bir anlam yüklediğimiz için, vazgeçilmez geliyor...
Rahatlattığı, sakinleştirdiği, keyif verdiği falan bilimsel olarak doğru değil aslında, ama neye inanırsak o oluyoruz sonuçta...

Her zaman üzerimde bir gerginlik, huzursuzluk, panik olurdu.Şimdi yok mesela...Çok sakinim ve daha pozitifim sanki...
Valla kendimde inanamıyorum hemen üç beş günde böyle olur mu diye? Öyle hissediyorum işte....

Bence sigara, biz bir anlam yüklediğimiz için, vazgeçilmez geliyor...
Rahatlattığı, sakinleştirdiği, keyif verdiği falan bilimsel olarak doğru değil aslında, ama neye inanırsak o oluyoruz sonuçta...

Her zaman üzerimde bir gerginlik, huzursuzluk, panik olurdu.Şimdi yok mesela...Çok sakinim ve daha pozitifim sanki...
Valla kendimde inanamıyorum hemen üç beş günde böyle olur mu diye? Öyle hissediyorum işte....

Evet cnm aynı rahatlık huzur bendede olmuştu ama ilk 10 gün falan bu durum devam etti..Sonrasında anormal derecede krizlere girdim.. Dediğim gibi hatta dayanamayıp yaktım.. Ama kesinlikle vazgeçme bu krizler ara ara vurucak ve genelde 10- 15 gün arasında vurduğunu söylüyorlar. Bendede aynısı oldu çünkü.. Ama psikolojikmi bilmiyorum ben bu 15 leri atlattığımdan beri çok rahatım ve kesinlikle tekrar başlamayı düşünmüyorum.
Sigara aslında kiralık katil gibi bişey.. para verip kendini öldürtüyorsun..
Neyse cnm Allah bırakmak isteyen herkezin yar ve yardımcısı olsun..

Back