Yeni hamileyken nelere dikkat edilmeli ne yapmalı ne yapmamalı?

monarosa352

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
432
133
23
24
Merhaba martın 4-5inde adetim gelmesi gerekti gelmedi dün yani 8martta test yaptım çift çizgi çıktı ama silik sonra gece bir daha yptım yine çift çizgi ama silik ve midem ağzımda midem bulanıyo kasıklarımda ağrı oluyo arada araştırdım internetten hamileymişim ama yeni hamileyim ilk haftası çünkü 1-1buçuk hafta önce kan tahlilim vardı hastanede hormonlarım normalmi diye bakmıştım normal çıkmıştı ama gebelikle ilgili birşey demedi doktor hamile olduğumu hissediyorum ama o daha minicik karnımda değil daha düşük tehlikesinden dış gebelikten korkuyorum inşallah yoktur pazartesi doktora gideceğim bebeğimin düşmemesi için iyi gelişmesi için ne gibi şeyler yapmalıyım yapmamalıyım

Bol bol dinlenmekten başka yapacağınız bişey yok. Ceviz süt bad3m yiyin, bol su tüketin, uzun süre ayakta kalmayın ve ağır iş yapmayın.
Sabahları yoğun mide bulantım var normal gün içersinde arada oluyo hafif kasık ağrısıyla korkuyorum niye ağrım çok yok diye bebeğe birşeymi oldu diye

Dün doktora gittim sabahları mutlaka 1 bardak süt ,yumurta,peynir ve zeytin dedi ve tam buğday ekmeği.
Günde 2 kere ara ögün meyve ve evde mayanan yoğurt.
Ana ögünleri çok yemeki migden çok bulanmasın dedi aralarla takviye et.
Haftada 1 gün kırmızı et , 1 gün balık , 3 gün bakliyat , 2 gün sebze dedi.
Tavuk iyi bildiğin güvendiğin yerden dedi benim güvendiğim yer yok dedi :)
günde en az 2 litre su ama azar azar bir anda içip direk tuvalete gitme dedi.
Miden bulanırsa zencefil dedi istersen suya at zencefil limon iyi gelir dedi.
hergün folik asit zaten
Bol bol dinlen,hızlı hareket etme kendini yorma dedi (ilk üç ay) sonra günde enaz 45 dk yürüyüş.
İlk 3 ay cinsel birliktelik min seviyede sonra eski düzene dönersin dedi.
Bi sonraki kontrolde aç gel kan testi yapalım dedi ( aslında hamilelik öncesinde baktırmıştım ama şimdi değerlerin değişmiş olabilir dedi)

umarım yardımcı olmuştur :)

Sabahları yoğun mide bulantım var normal gün içersinde arada oluyo hafif kasık ağrısıyla korkuyorum niye ağrım çok yok diye bebeğe birşeymi oldu diye
Aynı seyler bendede olmuştu canm 2 aydan sonra geciyo düşük tehlikesi görülsede hap verir doktorun. Rabbim esirgesin bebeğini insallah

Merhaba martın 4-5inde adetim gelmesi gerekti gelmedi dün yani 8martta test yaptım çift çizgi çıktı ama silik sonra gece bir daha yptım yine çift çizgi ama silik ve midem ağzımda midem bulanıyo kasıklarımda ağrı oluyo arada araştırdım internetten hamileymişim ama yeni hamileyim ilk haftası çünkü 1-1buçuk hafta önce kan tahlilim vardı hastanede hormonlarım normalmi diye bakmıştım normal çıkmıştı ama gebelikle ilgili birşey demedi doktor hamile olduğumu hissediyorum ama o daha minicik karnımda değil daha düşük tehlikesinden dış gebelikten korkuyorum inşallah yoktur pazartesi doktora gideceğim bebeğimin düşmemesi için iyi gelişmesi için ne gibi şeyler yapmalıyım yapmamalıyım
Her hamilelik özeldir yapmaları gereken de ama zararlı şeylerden herkes uzakdurmali beslenmenize dikkat edin. Eğer riskli bir durum yoksa normal hayatınıza donersiniz kullanmanız gereken bir şey varsa dr zaten önerir. Eğer riskliyse de benim gibi yat da yat . Rabbim isteyen herkese saglikla sıhhatle nasip etsin inşallah

Back
X