Yeni hamileler ve düşük sonrası hamile kalmak isteyenler için!

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
974
547
Sevgili anne olmak isteyen arkadaşlarım. Özellikle sizle paylaşmak istediğim bazı tecrübelerim var. İlk olarak gebelik bazı insanlarda hemen olsa da bazılarımızda hemen tutmayabiliyor. Bu durumda asla tutmayacak gibi hisse kapılıyoruz. Bunun için ideal süre 1 sene diyorlar. Ben 1 sene boyunca hiç tutmayınca gerçekten gebe kalamadığıma inanmıştım. İlk gebeliğimde tam 1 sene sonunda testim pozitif gelmişti. Sonrasında gebelik kesesi ultrasonda görünmeyince alttan muayene etmek istediler. (Zaten hafta olarak da erken bir gebelikti ultrasonda görünecek kadar değerim yükselmemişti) Bir problem olmayacağını, tersine aksi bir durum varsa daha erken tespit edebileceklerini söylediklerinden güvenerek muayene oldum. Muayenenin hemen sonrasında damla damla kanamam başladı, akşamında çoğaldı ve adete döndü. Kimyasal gebelik yaşadığım ve dolayısıyla adetle son bulduğu söylendi. Kayınvalidem ve annem alttan muayene olmama kızdılar açıkçası fazla itibar etmemiştim. Sonuçta doktorlardan daha iyi bilemezler diye düşünüyordum. Ama belki de eskiler bir şeyler biliyor da konuşuyor. Neyse tüp bebek tedavisi için devlet hastanesinde infertilite bölümüne gitmeye başladım. Gebe kalamayanlar için ilk önerim orada yaptırdığım testlerin aynılarını yaptırmaları. Çünkü bedeniniz hakkında bilginiz olur ve gebeliğe engel bir durum var ise de öğrenmiş olur ona göre bir yol çizersiniz. Eşim spermiyogram testi, ben hormon ve smear testi yaptırdım. Rahim filmi için de yaklaşık bir sene sonraya gün verdiler. Test sonuçlarım genel olarak normaldi ve FSH değerim biraz yüksek olduğundan hormon testini bir dahaki adetimde tekrarlamak istediler. Ancak bir dahaki adetimi beklerken olamadım ve gebe olduğumu öğrendim. Bu sefer ilkten kese görünmese de annemleri dinledim ve alttan muayene olmadım. İleriki haftaları bekleyerek o şekilde gittim ve keseyi gördük çok şükür. Sonraki haftalarda kalp atışları derken hamileliğim sorunsuz ilerliyordu. 3 aylık olmasına 1 gün kala randevum vardı. O hafta açıkçası çok yoruldum. Kayınvalidem sürekli misafir ağırlayan biridir ve ona yardım edeceğim diye kendimi yordum biraz. Ayrıca eşim de sürekli ailesine gitmek için beni zorladığından stres halindeydim. Yorgunluk bebeği etkilemiyor diyorlar belki gerçekten etkilemiyordur ama stres bebeği etkiliyor bunu kabul ederler umarım. Randevu gününün sabahı erken saatlerde kanamam oldu. En yakın hastaneye gittim ve bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Hemen o gün kadın doğum servisi olan bir yerde kürtaj olmam gerektiğini söylediler. Her zaman gittiğim Süleymaniye kalp atışlarının olmadığını doğruladı ve kürtaj için bir ay sonrasına randevu verdi. Bu hastaneyi kesinlikle önermem çok bilgisiz ve kabalar. Ben oradaki tüp bebek servisine gittiğim için kadın doğum servisine gitmiştim. Tüp bebekteki doktorlar kendi halinde bilgili ve naziklerdi. Aşağısı ile yukarısının alakası yokmuş. Defalarca ağrım olduğu ve kanamam olduğu sebebiyle gitmeme rağmen beni geri çevirdiler. En son ağrım dayanılmaz hale geldiği için Cerrahpaşaya gittim ve orada bana düşüğün çoktan başladığını hemen kürtaja alınmam gerektiğini söylediler. O gün gebeliğim o şekilde sonlandı. Birkaç ay sonrasında genetik testi, pıhtılaşma testi ve rahim filmi çekildim. Hepsi normaldi. Sonra bir daha hastaneye gitmedim çünkü travma olmuştu düşük. 2 sene boyunca kendiliğinden olur diye bekledim. Bende şiddetli bir baş ağrısı nüksetti. Her seferinde stresten kaynaklıdır belki diye erteledim ama artık düzenli baş ağrılarım olunca nörolojiye gittim. Mr vs çekildi temizdi sonra hormon testi yaptırdım tekrar. PROLAKTİN değerim tavan çıktı. 2 senedir boşa bekliyormuşum bu değerden dolayı tutmuyormuş gebelik. Sizlere 2. olarak önerim düşük ya da kürtaj yaşadıysanız ve gebelik düşünüyorsanız kesinlikle hormon değerlerinize baktırın. Kürtaj da olsanız vücut bunu algılayamıyor sanırım süt hormonunuz yükseliyor. Bu sitede de meğer aynı problemi yaşayan çok kişi varmış ama ben hiç denk gelmemişim. Neyse dostinex isimli bir ilaç kullandım ve hormon seviyem normale döndü. Ertesi ay hamile kaldım. Yani o da bu ay oluyor. Hamilelik hormonum düzenli artıyordu ve yine hiç kanama şikayetim yoktu. İlk gittiğim doktor kan testi istedi ama ultrasonda muayene etmek için çok erken olduğunu söyledi, vajinal muayeneyi de şuan için uygun görmediğini söyledi ve muayene etmedi. Ultrasonda görülecek kadar değerim yüksek değildi. 1000-2000 arasındaki betaHCGde ultrasonda görünüyor, benim henüz 300lerde idi. Dün için Bahçelievler Devlete randevu aldım (Aslında Sadi Konuka randevu almıştım ama bahçelievler devlet hastanesinde oranın poliklinik bölümü varmış yani yanlış almışım) oraya gittim. Oradaki asistan dr dış gebelik riskim olduğunu ve henüz değerim yeterli olmadığından ultrasonda görünmeyeceğini söyledi. Vajinal muayene ile muayene etmesi gerektiğini söyledi. Ben çok sıcak bakmadığımı söyledim ama yine de sağlık açısından gerekli ve bebek için bir risk olmadığını söylüyorsanız muayene olurum dedim. Muayene etti ve bir problem olmadığını rahim duvarının da kalınlaştığını söyledi. Herhangi bir kanamam olursa hemen kadın doğuma gelmemi söyledi. Kan testi verdim. Açıkçası biraz canım yandı bu muayenede, hiç ağrım yokken biraz ağrı kaldı muayene sonrasında. Eve daha gelemeden bir yerde lavaboya girdiğimde çamaşırımda yoğun bir kan gördüm. Test sonucumda çıkmıştı yine artış olmuştu aslında ama hemen oranın aciline gittim tekrar. Durumu anlattım ama asla dinlemedi kadın doğum acildeki bir başka doktor. Ee ne var yani, bunun için mi geldin gibi laubali tavırlar sergiledi. Alttan muayene olmuşsun kanaman olması normal şuanda kanaman yok nasılsa vs dendi. Ertesi gün yani bugün zaten sonuçları gösterecektim. Gösterirken onu da danışırım diye düşündüm ve çok uzatmadım. Kanamam normalde kesilmişti aslında ama her idrar sonrası ufak ufak gelmeye devam etti. Bugün gittiğimde ise bana denilen, “değerlerin güzel artmış ama kanaman olması normal değil, dün muayene sonrası kanaman olması doğaldı ama bugün devam ediyor olması düşük yapıyor olma ihtimalini de gösteriyor. Net bir cevap için 10 gün bekle ve 10 gün sonra gel” dendi. Düne kadar damla kan görmediğim halde muayene sonrası kanamam oldu anlayacağınız. Yine tesadüf olduğunu düşünmüyorum hatta bilakis ikidir muayenenin hemen sonrası kanamam olması bence tamamen alttan muayene olmanın zararı olduğuna bağlı. Son önerim de yeni hamilelerin kesinlikle vajinal muayene olmaması. Lütfen kimse bana aksini savunmasın ben hiç bir şey iddia etmiyorum sadece bizzat yaşadıklarımı anlatıyorum. İsteyen dinler, istemeyen dinlemez. Ben de dinlemedim aldım boyumun ölçüsünü. Yaşamadığımız şeyi ezbere konuşmaya bayılıyoruz. Bence büyükler bir şeyler biliyor da konuşuyor. Neticede şuan ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Umarım bebeğim benimledir. Gerçekten çok üzgünüm ve çok pişmanım.. Dilerim kimse aynı şeyleri yaşamaz. Burada sağlıklı ve mutlu gebelik görünce en az onlar kadar seviniyorum çünkü umudum artıyor. İnşallah benim gibi annelik duygusunu tatmak isteyen herkesin sağlıklı bir gebeliği olur, gebe olan herkesin de kolay doğumu ve sağlıklı bebekleri olur. Anlatacaklarım bu kadar. Vakit ayırıp okuyan herkese sevgiler.

Son düzenleme:
Aynı şeyi kv bana söylediğinde 3-4 farklı dr sormuştum vajinal ultrasonu
doktor beni komşunuzdan duyduklarınızı lütfen inanmayın diyerek odadan çıkarmıştı
bu konuda bende çok muammadayım

benimde kalp atışı durdu ancak 1 damla bile kanamam olmamıştı

transvajinal ultrasonda cihaz rahim ağzına kadar ilerler yani rahmin içine girmez. rahmin içerisine dısardan zaten hücre yapısı olan şeyler dısında bir sey girmesi mümkün değil. hatta bu yüzden spiraller regliyken takılır cünkü reglde kanama sorasında rahim ağzı az da olsa açılır. ki burda spiral taktıranlar bilir incecik bir tüptürz. onu bile takarken ağrı olur. kaldı ki içeri ultrason cihazı girse ağrıdan ölürdünüz.

transvajinal ultrason evet lekelenmeye sebep olabilir cünkü gebelikte rahim ağzında ve vajina içerisindeki damarlar genişler bu yüzden içeri cihazın girmesi veya cinsel ilişki sonrası lekelenme olur. ben de cinsel ilişki sonrası yasadım cünkü lekelenmeyi. ama bu doktorunuzun da söylediği şekilde az ve kısa süreki gelir. bir cihazın rahim ağzından rahmi o kadar tetikleyip düsük başlatması mümkün değil.

düşüklerin %90ı ilk 13 haftada gercekleşiyor ve bunların sebebi de maalesef embriyonun sağlıksız olması. vücudunuz sağlıksız olan hücreyi atıyor.

düsük değerlerde ultrasonda görüntü alınamayacağını bildiğiniz halde doktora da siz gitmissiniz. benim ilk gebeliğim olduğu halde değerim 2400 çıktıktan 10 gün sonra gittim ilk kontrolüme.

kötü seyler yasamışsını. Umarım en yakın ve güzel zamanda rabbim size sağlıklı güzel bir gebelik nasip eder. Ama hiçbir doktor veya komple bir sağlık sistemi de size veya bebeğinize zarar verecek bir işlemi yapmaz. tavırları kötü ve yanlış olabilir ama burada bir cok transvajğnal ultrason yapıp gebeliği sağlıklı ilerleyen anneler de var. bu sekilde insanları doktorlardan, yapılan işlemlerden ürkütmek doğru değil bence.

Siz bu süreçte hiç genetik test verdiniz mi? Ben alttan muayene çok oldum ve bebeğim çok şükür sağlıklı gebeliğim gayet iyi ilerliyor. Gebeliklerinizin ilerlememe sebebi kanınızda pıhtılaşmadan kaynaklanabilir. Genetik test vermeniz gerekiyor. Trombofili paneli bakılması gerekiyor. Anlattığınıza göre bunlar yapılmamış. Vajinal muayene konusunda lütfen aksini iddia etmeyin diyorsunuz da edebiliriz gayet de çünkü bilimsel bir dayanağınız yok. Herkesin tecrübesi kişiseldir. Aynı olamaz.

gebelikte vajinal muayene olmadım ama vajinal muayenede kullanılan cihaz penis boyunda bişey, hepsini sokmuyorlar yani. Cinsel ilişkide bebeğiniz düşmüyorsa vajinal muayenede de düşmez. Zaten rahminize değil rahim ağzına giriyor cihaz anca. Ayrıca kilolu olduğu için bebeklerine vajinadan bakılan arkadaşım da var. Kanama olabilir damla şeklinde (cinsel ilişkide de olabilir) tahrişten dolayı. Düşük sebebi genelde sağlıksız bebek/gebelikten kaynaklanıyor.

geçmiş olsun ben de muallakta idim ama maalesef kötü tecrübe ile öğrenmiş oldum. burada da “vajinal muayene oldum kanamam başladı” başlığı altında aynı şikayet çok varmış

Anlattığıma göre bunlar yapılmamış mı? Okumamışsınız siz, lütfen yorum da yapmayın size hitaben yazmadım zaten.

pekala hanımefendi kimseyle bu konuda tartışma niyetim yok tamamen tecrübelerimi paylaştım. doğrusu nedir ben de emin olamıyorum ama ikidir düşüğümün muayenem ile aynı güne denk gelmesi beni buna inandırıyor. burada da aynı tecrübeyi edinmiş birçok kişi mevcut. bu da düşüncemi destekliyor. doğrudur veya değildir ben buna inanıyorum ve erken hamilelikte vajinal muayene önermiyorum aynı şeyleri başkası da yaşamasın istediğimden. gerisi mühim değil benim için.

bende açıkcası hem kilo sorunu göbek çevresi , hemde extrovert rahim sebebiyle karnımdan 1 kez dahi bebek gözükmedi

doktorda , dış gebeliğin sana vereceği zararı tahmin bile edemezsin beta 1500 olduğunda 2 gün sonra olur direk gidip bir ultrason ile baktır demişti

Sadece 1 tanesi kalp atışını ben görüyorum ama dinletmeyeceğim yoğun ısı oluyor o bölgede daha çok küçük demşti

bende sadece vajinal bakıldı , bebek karından hiç gözükmemişti mesela

düşük içinde doktorların 3-4 farklı doktor tek söylediği sağlıksız ve kromozomsal bir sorun vardır büyük ihtimalle dedi , tekrarlamadığı süreci onlarca test yaptırmana gerek yok dedi

A agresifpollyanna

Merhaba kizlar bende sağlık ocağında kan verdiğimde gebe olduğumu öğrendim ve beta değerim 740 idi 2gun sonra biraz kanamam oldu ve beklemeden hemen acile baş vurdum dogumhaneye yönlendirdiler alttan ultrasyona baktılar doğal olarak kese görünmedi beta aldılar ve 1440 olarak çıktı degerim yukselmisti ama doktor direk dusucek demişti yatış önerdi kabul etmedim ozamn 48 saatde 1 beta vericeksin denildi. İkigunde bir gidip verdim her seferinde yükseldi ama ikiye katlaman artıyordu. İki hafta önce kese göründü geçen hafta bebek göründü bu hafta kalp atışı için gittim fakat kalp atışı görünmedi bu hafta salı gidicem kalp atışı için doktor kalp atışı olmazsa kürtaj önerdien son gittiğimde embiriyo 11mm 7+2 ile uyumlu kesem 6+5 ile uyumlu kafam çok karıştı.sali günü tekrardan gidicem artık 8haftalik olmuş olucam bakalım alabilecekmiyiz kalp atışlarını hayırlısı diliyorum allahtan

Nasıl sonuclandi.

Merhaba ne durumdasınız hamileliğiniz sağlıklı mı her şey yolundadır inşallah

Bazı gebeliklerde cinsel ilişki düşük riskinden dolayı yasaktır bu mantıkta bakıldığında alttan kontrolde de sorun oluşturabilir

Aynı şeyleri yaşayıp bebeğimi kaybettim bende. Şuan yine ağlıyorum. i şallah bebeğin seninledir arkadaşım.

Aynı şeyleri yaşayıp bebeğimi kaybettim bende. Şuan yine ağlıyorum. i şallah bebeğin seninledir arkadaşım.
ah arkadaşım sana da çok geçmiş olsun… maalesef ben de kaybettim devamında kanamam şiddetlendi ve pıhtıya döndüğü için düşük yaptığımı anladım… yıpratmayalım kendimizi Allahın izniyle yeniden bir yavrumuz düşecek karnımıza sağlıkla kucağımıza alacağız inanıyorum. o günler için kendimize iyi bakalım

Aminnnn arkadaşım amin. Allahım aratmasın

Bende 3 düşük 1 kimyasal gebelik geçirdim ve süleymaniye cerahpaşa esenler özel güney hastanesi bunları sevmiyorum tiksiniyorum artık her kontrolde bazen ağrım olduğunda öyle ki pimpirikli biri olmuştum acaba bu bebeğimede bişey olur mu diye her acile gidişimde altan muayene ettiler istemediğim halde başka çare yok ilk 3 aylık gebelere 3 ay bıyunca biz altan muayene ediyoruz dediler aradan zaman geçti ultrason cihazı bozuk dediler gözümün önünde başka bir gebeye ultrasonla karnından baktılar

Hikayenizi sonuna kadar okudum Allah kucağınızı boş bırakmasın umarım bebeğinize sağlıkla kavuşursunuz, benim kese göründükten sonra hafif bir lekelenme şeklinde kanamam olmuştu hemen ulaşabileceğim en yakın hastaneye gittim oradaki doktora göründüm kanama devam ederken doktora söyledim kese göründü ancak içinde bebek var mı yok mı bilmiyoruz diye, emin olmak için alttan bakmamız gerekiyor dedi ve kanama devam ederken alttan baktı kalp atışını ilk orada duymuştum, daha sonra da istirahat etmemi söyledi ve progestan fitil verdi. Bunlar olurken 5 haftalık falandı. O muayeneden sonra çok kez alttan muayene olmak durumunda kaldım hatta kanama bittikten sonra da kontrol için oldum spekulum ile muayene ettiler hatta fakat kanamam olmadı. Özetleyecek olursam yapınızla alakalı olabilir doktorun yanlış müdahalesi sonucu iki kere aynı durumu yaşamış olabilirsiniz bazı durumlarda düşük gibi negatif etkileri var bazı durumlarda alttan muayene mecburi ve çok gerekli olabiliyor. Çok geçmiş olsun umarım bebeğiniz iyidir, bence siz bebeğiniz iyice büyümeden alttan muayene lütfen yaptırmayın bir daha

Merhaba bir şey sormak istiyorum. Bebeğimi 8. Haftada kalp atışı durduğu için kaybettim. Yorumunuzda yoğun ısı oluyor o bölgede o yüzden doktorunuzun dinletmediğini söylediniz. 6. Hafta başında alttan muayenede duydum kalp atışını şu an aklıma takıldı kalbinin durması sizce bu olabilir mi? Yani sebep bu olabilir mi? Trambofili paneli genetik test vs her şeyi yaptırdım bir sorun çıkmadı çok şükür

Merhaba, çok geçmiş olsun ben daha önce düşük yapmış biriyim, yapılan testlerde de pıhtılaşma çıktı. Düşük riskime rağmen gebeliğimin 1-1,5 ayında hep alttan muayene oldum, bir sorun yaşamadım. Lekelenmelerim oldu fitil kullandım uzun süre. Kişiye göre değişir mi bilmiyorum ama muayene ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…