yeni hamile olanlar oruc tutuyormusunuz??

mondschein87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
62
0
36
Almanya
arkadaslar ben galiba hamileyimmmmm:) yani testim positif cikti ve ben bugün oruc tutuyorum sükür hic zorlanmadim ama bebegimede bi zarar gelsin istemiyorum... daha usgde biseyde görmedim, aranizda yeni hamile olupda oruc tutan varmi acaba??

kızlar ben tutamıyorum sürekli midem bulanıyor, tansiyonum düşüyor, midemde kazınma hissi var. aç kaldığım zaman midem acayip bulanıyor. Tutabilenlere bravo gerçekten. benim tutabilmem mümkün değil.

Hamile nin yenisi de eskisi de oruç tutmamalı bebeğinizi susuz bırakarak onu nasıl bir riske attığınızın farkına bile varamazsınız..Bebeğe yapılan bir işkence olur resmen...

Dün dr um bile söyledi.Sakın oruç tutma diye ki ilerleyen zamanlarda acıkma süreniz 2 saatte 1 e düşüyor...

geçenyıl bnde ramazanda hamileydim 3aylık 2 dr.a sordum biri tutabilirsin biri tutma dedi ben tuttum hiçde sıkıntı çekmedim çok şükür bebegim şimdi 6 aylık emziriyorum şimdide tutuyorum allah kabul ederse

eğer mide sıkıntısı yoksa rahatlıkla tutulabilir.ben sahura kalktım aşığım zaten ramazanlara,ama ilk defa tutamadım çünkü sabah işe gelirken kustumama zaten ilk aylarda serumla yaşayan,yiyemeden 9 kilo verenler bile var,doktorlar diyorki zaten ilk 3 ay ek besine gerek yok.ben rahat olan gebelerime hep risk yoksa tutun diyorum,Allah yardımcımız olsun.

hayırlı olsun canım ben de belki hamileyimdir adetime 2 gün var testte çıkmaz diye hemen yapmak da istemiyorum oruç tutuyorum tabi hamileysem:)

Oruç tutamazsanız zorlamayın kendinizi hamişler sonradan borcunuzu tutup telafi edersiniz.

hamile ve emziren kadınlara Allah böyle bir zorunluluk vermemiştir

dinimiz kolaylık dinidir eğer zor geleceğini bebeğinizin gelişimini etkileyeceğini düşünüyorsanız tutmayabilirsiniz

sonra kaza eder borcunuzu ödersiniz

ben 2 yıl önceki ramazan da 1,5 aylık hamileydim tutmadım

geçen yıl da bebeğim 5 aylıktı ve sütüm de çok az olduğu için tutmadım

bu yıl da emziriyorum fakat artık 1,5 yaşında ve sütüm kesilse de önemli değil

bu yıl tutuyorum Allah kabul etsin inşallah

kızlar ben tutamıyorum sürekli midem bulanıyor, tansiyonum düşüyor, midemde kazınma hissi var. Aç kaldığım zaman midem acayip bulanıyor. Tutabilenlere bravo gerçekten. Benim tutabilmem mümkün değil.

slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım acaba hamilemiyim10 gün gecikti ama bugün leke geldi test yaptım negatif çıktı

Merhaba
mide bulantın ve kusman yoksa tutabilirsin.Bebek çok küçük olduğu için etkilenmezz bana doktorum ilk 3 ay yediğin içtiğin çok önemli değil demişti.Ben sahura kalktım ama ezan okunduktan sonra orucum bozuldu.4. ayındayım hala bulantı kusma düşük tansiyon hiç sürekli kilo veriyorum ama allaha şükür bebeğim sağlıklı

ben erzurumdayım o yüzden hava sıcaklığı beni çarpmıyor ve tuttum bugün açıkcası bi tutimde durumuma bakim dedim. eğer kendimi kötü hissedersem sonraki günlerde tutmam diye düşündüm. velhasıl kelam güzel bi gün geçti.rabbim herkesin orucunu kabul buyursun hayırlı ramazanlar

Arkadaşlar kısa vadede size sıkıntı olmaz gibi gelebilir ama bunun garantisini kim verebilir.Bebişlerinize birşey olsa doktor ne diyecek, "tutmasaydın" işte bu kadar.Hamileyiz diye oruç tutunca +2 sevap gelmiyor,kendinizi düşünmüyorsanız sürekli aynı suyun içinde beslenmeye muhtaç bebelerinizi düşünün.Kendimden örnek vereyim,insülin toleransım olduğu için bebeğin gıda istediği zamanları inanın çok iyi biliyorum,uykumdan uyandırıyor,sabahın 4 ünde ağzıma 4 üzüm atmadıktan sonra uyumak haram oluyor.bunları sizler hissetmiyorsunuz ama ben de insülin bozukluğu olduğundan çok iyi biliyorum.Ayrıca bi arkadaş tuttum bişi olmadı demiş,nerden biliyor,Burdaki bu kadar hamileyi töhmet altında tutmaya kimsenin hakkı yok,o hamileye o bebeğe bşi olursa vicdanı rahat edecek mi?

Hamile kadin oruc TUTAMAZ

Bebek 1 saat ac kaldiginizda hareketleri bile yavasliyor. Birakin zararini, davranislarina yansiyor. Onu resmen acliga mahkum ediyorsunuz, gunahtir.

Cok buyuk cehalet kusura bakmayin.

merhabalar,

bence ilk doktorunun fikrini öncelikli tutmak gerek. Ben su an 11. haftamdayim ve tutmuyorum cunku kusma problemim var, malum kusunca zaten oruc gidiyor. Simdi sahur hazirlamak icin kalktigimda bir de ekstradan sahur kusmasi yasiyorum. Normalde aksam kusmam ama dün o da oldu ne hikmetse Ama hamileligi benden cok daha rahat gecmis olan 2 arkadasim -ki normalde oruclarini mutlaka tutarlar- tutmamami tavsiye etmisti,yani kusma sorunum olmasaydi ne yapardim acikcasi bilmiyorum, almanyada oldugum icin doktora da anlatamam derdimi,16 saat bisi yemicem su icmicem desem delirdin mi der :) ama hissi olarak da anlayabilir insan belki. Örnegin ben ilk ayimda bulanti filan yasamadim istah da azdi, düsünüyorum da öyle bir durumda tutabilirdim mesela..

Bence sen önce doktoruna bi danis, ilk 3 ayda anne beslenmesi direkt yansimiyormus cocuga cunku, kendini nasil hissettigine göre karar ver, acikinca hasta hissediyorsan riske atma ama bence.Sonucta dini anlamda bi zorunluluk yok hamileye, ancak daha sonra kaza etmek gerekecegi icin de sonraya kalmasi da zor olcak. Tek basina oruc tutmak zorunda kalcaz :S

hamilelikte beslenmenin (az ve sık) çok önemli olduğunu düşünüyorum.bebeğinizin aç kalması zaten söz konusu olamaz çünkü o sizin depolarınızı tüketiyor.ancak anne adayının kendi sağlığı için düzenli beslenmesi çok önemli.bu yüzden,dini vecibelerin farklı şekillerde yerine getirilebileceğini düşünüyorum.tutmadığınız gün sayısı kadar fitre miktarından hesaplayıp ihtiyacı olan birine yardım edebilirsiniz ya da hamilelik ve emzirme sürecinden sonra kaza oruçlarınızı tutabilirsiniz. kişinin bebeğinin ya da kendi sağlığını riske etmesini gerçekten anlamış değilim. Din bu kadar zor ya da zorlayıcı katı kurallarla örülü değil...

arkadaşlar ben de hamileyim ilk gün tuttum ama 2 gündür tutmuyorum çünkü ilk gün iftarda yemek yerken midem almadı zorlandım.dün de sahura kalkmadım 24 saat aç kalmasına dayanamadım bebeğimin inşallah yarın tutarım yapacak bi şey yok arkadaşlar kendinizi fazla zorlamayın.tutabilirseniz ne ala :)

bende tutmuyorum nedeni hem mide problemim var hemde 17 saat süren bir susuzluğa hamile bir bayanın ve bebeğinin dayanabilmesinin zor olduğu görüşündeyim açlığa dayanabilirim belki bebekte benim depolarımdan faydalanır ama susuzluk gerçekten zor hele bu mevsimde bebek için risk sayılır ilk hamileliğimde 4 ay hiçbirşey yiyemedim dr. yemesense olur ama sıvı ihtiyacın için serum gerekli demişti iki kez hastaneye yatmak zorunda kalmıştım üstelik kış mevsiminde... ama ben inançlı bir insanım ve daha sonra Allah izin verirse hepsini tutucam ...

okadar dininize düşkünseniz daha sonra kaza orucu tutun allahın sıze verdıgı bu kutsal hedıyeye sahıp cıkın unutmayın kı hamıle kalabılmek için ne cebellesen insanlar var siz hamıle kalmayı basarmısısnız bu sıcakta o cocugu ac susuz bırakmaya ne hakkınız var allah askına zor gelıyor sonra kaza orucu dur tutayım dıyosunuz ve kendınızı ılk 3 ay bebek anneden gıda almaz falan dıye kandırmayın suyun ıcındekı bebege su gerekmıyormu 10 saatten fazla susuz bırakıyosunuz orucla vücududa bebegıde

böyle itici bir dille anlatmasanız daha ikna edici olmazmı buraya her kültürden ve eğitim seviyesinden insan yazıyor ve okuyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…