Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
sakın bi daha duymayayım canım öyle deme Rabbim evladı isteyene değil istediğine verirmiş sakın kuzum öyle düşünme belki buda bizim imtihanımız olacak belki doğurup keşke doğurmasaydım diyeceğiz Allah esirgesin öyle kötü düşünme stress yapma sakın Rabbim nasip edecek inş cümleyle beraber

Destegin icin saol, canim icime su serpttin biraz da olsa... Eşim de öyle diyor bu Allahin bize bi imtihani diye peki canim tamam bi daha öyle aklima kötü şeyler getirmem.... Herşeyin hayirlisi diyorum Allahim dogru zamanda verecek inşallah... Bu arada iki gün önce rüyam da bi kizim olmuş
:) altina işemiş bende temizliyorum... 3 gündur arka arkaya gördum bu tip ruyalar :)

Destegin icin saol, canim icime su serpttin biraz da olsa... Eşim de öyle diyor bu Allahin bize bi imtihani diye peki canim tamam bi daha öyle aklima kötü şeyler getirmem.... Herşeyin hayirlisi diyorum Allahim dogru zamanda verecek inşallah... Bu arada iki gün önce rüyam da bi kizim olmuş
:) altina işemiş bende temizliyorum... 3 gündur arka arkaya gördum bu tip ruyalar :)

hayırlara gelsin yavrum düşünmemeye çalış biraz bak ailen destekmiş en azından kayınvaliden, görümcelerim dedin sonra eşin ya onlarda sıkıntı yapsa aynı

hayırlara gelsin yavrum düşünmemeye çalış biraz bak ailen destekmiş en azından kayınvaliden, görümcelerim dedin sonra eşin ya onlarda sıkıntı yapsa aynı[/QUOT

Aminnn inşallah Allahim duyar dualarimi :) yarindan itibaren düşunmemeye calişacagim :) biraz kafam rahat olsun ugraşacak bişeyler bulim kendime.... kayinvalidemler de cok istiyorlar gecen seneden beri sorup duruyorlardi ama artik sormuyorlar ben üzulmiyim diye... Allah sizden razi olsun cok iyi geldi dertleşmek... İyiki varsiniz tekrar cok sagolun....

Kizlar desteginiz icin tekrar çok sagolun... Allah sizlerden razi olsun... Ben yatmaya gidiyorum iyi geceler sizlere..... Kucak dolusu sevgiler....

Allah rahatlik versin....

Öpttum hepinizi..... :)

Kizlar ben de araniza katilabilirmiyim ?? 2 yillik evliyim çok şükür evliligim iyi gidiyor, eşim çok anlayişli her daim arkamda :) kayinvalidemle, görumcelerim çok iyiler, beni çok severler tabii bende onlari görumcelerimle kardeş gibiyizdir... Anliyacaginiz çok mutluyum tek bi isteyim var oda bebiş :KK43: ama olmuyo iştte tedavi göruyorum iki ay önce aşilama yapttim ilk kez tutmadi sanki hic cocuk sahibi olmiyacakmişim gibi geliyor o güzel duyguyu tadamiyacam sanirim.... :KK43:. :'( ne zaman çarşiya, dişariya ciksam morelim bozuluyo her tarafta bebişler var :'( gözlerim doluyo hemen cocuklara baksam :KK43: :KK43:. :KK43:

bende gelsem bu topiğe oluy mu çok mu eskimişim ama ben bilemedim ki:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:

üzüldüm cnm yaa :KK43: 2.5 aylık ewli olmama rağmen bende cok istiyorum eşim asker ve hiç bilmediğim bi şehirdeyim sürekli nöbette bi bebişim olursa kendimi daha rahat hissedicem ewim de hiç korunmadıgımız halde 2.5 aydır olmadı bende hemen olur sanıyordum.. Allahım inşallahhhhhhhh hayırlı ewlatlar nasip eder stres yapmaaa stres cok kötü etkiliyomuş

selam kızlar..... öncelikle sizlere tavsiyem; ama sakın beni yanlış anlamayın, daha 2 gün önce oldu topiğin birinde de aynısını söyledim hatun "sende sorun var diye herkeste olmasını istiyorsun" gibi bi şeye çıkardı lafımı. aman diyim alınmanızı, darılmanızı istemem. ben bir yıllık evliyim. sizler gibi bende evlendiğim gibi çocuğum olsun istedim, hiç korunmadım ama hala çocuğum yok malesef :KK43:

burda ki forumlarda gezerken bi arkadaşın "sağlıklı gebelik için mutlaka gebe kalmadan üç ay kadar önce şu testleri yaptırın" gibi bi yazısını okudum. devlet hastanesinde zaten bir yıla kadar korunmadan birlikte olmadan doğru dürüst bir şey yapmıyorlar diye özel hastaneye gittim. rahim kontrolü ve kan testleri yaptırdım. bir çok hastalık gebe kalmadan önce yapılan testlerle ortaya çıkabilir ve önlenebilir, sizde hastalık yoktur ama taşıyıcısınızdır ve bu durum da ancak o testlerle anlaşılır. ayrıca eğer bir problem varsa oda aynı şekilde bu testlerle ortaya çıkar. örneğin akdeniz anemisi taşıyıcısı olabilirsiniz, size bir etkisi yoktur ama gebe kalırsanız doğacak çocuk %95 bu hastalıkla doğar, ama bu gebelik öncesi testlerle anlaşılırsa önce yaklaşık 2 ay ilaç tedavisi ile taşıyıcı durumundan çıkarsınız ve daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz.

bu yazı üzerine çocuk da istediğimden önce gittim bi özel hastaneye kan testlerini ve diğer muayenelerimi oldum. rahim filmi falan çekildi. kadın doğum akademisine gitmiştim zaten, bi ayrıntılı incelediler. gebeliğe engel bir halim olup olmadığına da baktılar, bende bir problem çıkmasaydı eşime de bakacaklardı. benim bazı hormonal değerlerim yüksek çıktı, bu değerlerden biri de erken menopoz riskim olduğunu gösteriyor. temmuz ayı içinde tüp bebek tedavisine başladım, negatif sonuçlandı. haftaya ikincisine başlıyorum. mutlaka gidin bi hastaneye ve rahim kontrolü ile diğer kan testlerinizi yaptırın!!!!! bu çok önemli. bi problem olmasına gerek yok, durumunuzu bilin, sağlıklı bi göbişe gelsin bebişler.....

negatif sonuç aldığımda yıkılmadım, hatta üzülmedim bile doğru dürüst. çocuk istemediğimden değil, o ara iki ergen kızın annelerini parçalayarak öldürdüğü haberleri vardı tvde. sonra çocuk teröristleri gösteriyordu sık sık. ben hep dua ederken, eğer gebe kalıp sonrasında kalbinin durması gibi bi problem yaşayacaksam, baştan negatife razıyım Rabbim, doğum sırasında veya sonrasında evlat acısı yaşayacaksam negatif olsun inşallah, annesine babasına, vatanına milletine hayır getirmeyecek bela getirecek bir evlat sahibi olmaktansa, olmayayım Allah'ım diye dua ettim. bizler için iyi olanı, bizden iyi bilen Rabbim'in "ol" demesini bekleyen biri olduğumu düşünüyorum. verdiğine de vermediğine de şükürler olsun.... ben bi gün anne olacağıma inanıyorum. hatta bundan nedense hiç şüphem yok.

sana küçük bir de örnek vereyim, ben 32 yaşındayım.40 yaşında bir arkadaşım var, bi kaç ay denediler sonra geçen yıl sonu gibiydi yazın tüp bebeğe karar verdik dedi bana. ama çok takıyodu, sürekli aklı hep bebiş bebiş bebişti... ama bu karardan sonra bayaaa bi rahatladı. olmazsa tüp bebek deneriz nasılsa moduna geldi ve eylül ayında nur topu gibi bi kızı oldu, aralık ayının sonrarına doğru doğal yolla gebe kaldı...

önemli faktör strestir. bunu unutmayın gebe kalmak isteyen hatun kişiler.... ve bi daha öyle "umudum kalmadı" falan duymak görmek istemiyorum.... Rabbim gönlümüzden geçeni hayırlı kılıp nasip etsin inşallah, isteyen herkese.... layıkı ile annelik babalık yapabilecek sabrı, sevgiyi de yüreğimize vererek.... 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp ailesinin yanına giden ve bebeğin ölümüne neden olan cani anneyi de unutamıyorum nedense....

Son düzenleme:
sanaa sonuna kadar katılıyorum canm bende aynı şekilde davranıyorum o da bna öyle aramız çok şükür iyi.mesafemizi koruyoruz böyle daha mutluyuz.

hoşgeldin aramıza..7 aylık ewli olmak tabiki yeniii :KK16:

Yeni yenii :) kendimizi nasıl gördüğümüze bağlı o birazdaa :)

yeni arkadaşlar hoşgelmişlerrr..

bebek isteyen arkadaşlar sakın stres yapmayın bizim bi komşu 6 ay denedi olmadı..sonra madem olmuyor bi işe gireyim de sonra tüp bebek tedavisine başlarız diye düşündü kadın işe girdiği ay hamile kaldı :)) şimdi 2 oğlu var ..Allah size ve isteyen herkese tez vakitte nasip etsin inşallah..bak cuma vakti dua ettim hepiniz için..

arap kurabiyesini öneren arkadaşım mesajını alıntılamayı unuttum duy sesimiiii :))google da 3 ayrı siteye baktım 3 ayrı tarif çıktı :)
yumurtayı haşlayıp kullanan bile vardı sen haşlamışmıydın bi de nesquike buladın mı pişmiş kurabiyeyi bazıları kakao bazıları nesquik kullanmış kafam karıştı...

selam kızlar..... öncelikle sizlere tavsiyem; ama sakın beni yanlış anlamayın, daha 2 gün önce oldu topiğin birinde de aynısını söyledim hatun "sende sorun var diye herkeste olmasını istiyorsun" gibi bi şeye çıkardı lafımı. aman diyim alınmanızı, darılmanızı istemem. ben bir yıllık evliyim. sizler gibi bende evlendiğim gibi çocuğum olsun istedim, hiç korunmadım ama hala çocuğum yok malesef :KK43:

burda ki forumlarda gezerken bi arkadaşın "sağlıklı gebelik için mutlaka gebe kalmadan üç ay kadar önce şu testleri yaptırın" gibi bi yazısını okudum. devlet hastanesinde zaten bir yıla kadar korunmadan birlikte olmadan doğru dürüst bir şey yapmıyorlar diye özel hastaneye gittim. rahim kontrolü ve kan testleri yaptırdım. bir çok hastalık gebe kalmadan önce yapılan testlerle ortaya çıkabilir ve önlenebilir, sizde hastalık yoktur ama taşıyıcısınızdır ve bu durum da ancak o testlerle anlaşılır. ayrıca eğer bir problem varsa oda aynı şekilde bu testlerle ortaya çıkar. örneğin akdeniz anemisi taşıyıcısı olabilirsiniz, size bir etkisi yoktur ama gebe kalırsanız doğacak çocuk %95 bu hastalıkla doğar, ama bu gebelik öncesi testlerle anlaşılırsa önce yaklaşık 2 ay ilaç tedavisi ile taşıyıcı durumundan çıkarsınız ve daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz.

bu yazı üzerine çocuk da istediğimden önce gittim bi özel hastaneye kan testlerini ve diğer muayenelerimi oldum. rahim filmi falan çekildi. kadın doğum akademisine gitmiştim zaten, bi ayrıntılı incelediler. gebeliğe engel bir halim olup olmadığına da baktılar, bende bir problem çıkmasaydı eşime de bakacaklardı. benim bazı hormonal değerlerim yüksek çıktı, bu değerlerden biri de erken menopoz riskim olduğunu gösteriyor. temmuz ayı içinde tüp bebek tedavisine başladım, negatif sonuçlandı. haftaya ikincisine başlıyorum. mutlaka gidin bi hastaneye ve rahim kontrolü ile diğer kan testlerinizi yaptırın!!!!! bu çok önemli. bi problem olmasına gerek yok, durumunuzu bilin, sağlıklı bi göbişe gelsin bebişler.....

negatif sonuç aldığımda yıkılmadım, hatta üzülmedim bile doğru dürüst. çocuk istemediğimden değil, o ara iki ergen kızın annelerini parçalayarak öldürdüğü haberleri vardı tvde. sonra çocuk teröristleri gösteriyordu sık sık. ben hep dua ederken, eğer gebe kalıp sonrasında kalbinin durması gibi bi problem yaşayacaksam, baştan negatife razıyım Rabbim, doğum sırasında veya sonrasında evlat acısı yaşayacaksam negatif olsun inşallah, annesine babasına, vatanına milletine hayır getirmeyecek bela getirecek bir evlat sahibi olmaktansa, olmayayım Allah'ım diye dua ettim. bizler için iyi olanı, bizden iyi bilen Rabbim'in "ol" demesini bekleyen biri olduğumu düşünüyorum. verdiğine de vermediğine de şükürler olsun.... ben bi gün anne olacağıma inanıyorum. hatta bundan nedense hiç şüphem yok.

sana küçük bir de örnek vereyim, ben 32 yaşındayım.40 yaşında bir arkadaşım var, bi kaç ay denediler sonra geçen yıl sonu gibiydi yazın tüp bebeğe karar verdik dedi bana. ama çok takıyodu, sürekli aklı hep bebiş bebiş bebişti... ama bu karardan sonra bayaaa bi rahatladı. olmazsa tüp bebek deneriz nasılsa moduna geldi ve eylül ayında nur topu gibi bi kızı oldu, aralık ayının sonrarına doğru doğal yolla gebe kaldı...

önemli faktör strestir. bunu unutmayın gebe kalmak isteyen hatun kişiler.... ve bi daha öyle "umudum kalmadı" falan duymak görmek istemiyorum.... Rabbim gönlümüzden geçeni hayırlı kılıp nasip etsin inşallah, isteyen herkese.... layıkı ile annelik babalık yapabilecek sabrı, sevgiyi de yüreğimize vererek.... 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp ailesinin yanına giden ve bebeğin ölümüne neden olan cani anneyi de unutamıyorum nedense....

Canim cok haklisin her kelimesine katiliyorum sana bende o haberleri izledigim an tüylerim diken diken oluyurdu... :KK43: Evet şukür etmek lazim bi yandan, ben herzaman diyorum Allahim eger hayirli bi evlat olacaksa olsun, deyilse olmasin..... o dedigin testleri bende yapttim doktora gittim dedim böyle böyle korunmadigim halde cocugum olmuyo diye... Bir cok test yapttilar, rahim agzina baktilar temiz dediler yanliz sag taraftaki yumurtaliklar catlamiyormuş :KK43: kan testinde tiroit hormonun yüksek ciktti... Bundan 5 ay önce degeri 9,6 ydi sonra 4,5 oldu şimdi ise yine yükseldi ilaclari düzenli kullanmama rahmen... :KK43: birde buna iyice stres yapttim tam 10 kilo aldim bu tiroit yüzunden...
Kizlar kendinize cok dikkat edin muakak tiroit degerinizi ölctürün.... Egerki 5 yada 6 ay içinde 10 kilo aldiysaniz demekki tiroitniz var... Ben buna hiç dikkat etmedim dokyorun sayesinde ögrendim....
Allahtan umut kesilmez o dogru zamanda verecek inşallah canim sagol icimi rahatlattin bi nebzede olsa... Bugünden itibaren takmamaya calişiyorum çunku biliyorum ki ne kadar kafaya takip stres yaparsam olmaz :KK66:.

yeni arkadaşlar hoşgelmişlerrr..

bebek isteyen arkadaşlar sakın stres yapmayın bizim bi komşu 6 ay denedi olmadı..sonra madem olmuyor bi işe gireyim de sonra tüp bebek tedavisine başlarız diye düşündü kadın işe girdiği ay hamile kaldı :)) şimdi 2 oğlu var ..Allah size ve isteyen herkese tez vakitte nasip etsin inşallah..bak cuma vakti dua ettim hepiniz için..

arap kurabiyesini öneren arkadaşım mesajını alıntılamayı unuttum duy sesimiiii :))google da 3 ayrı siteye baktım 3 ayrı tarif çıktı :)
yumurtayı haşlayıp kullanan bile vardı sen haşlamışmıydın bi de nesquike buladın mı pişmiş kurabiyeyi bazıları kakao bazıları nesquik kullanmış kafam karıştı...

Biri arap kurabiyemi dedi sesler duydum dagin yamacinda :KK70: canim ben öncelikle 3 yumurtayi haşliyip yumurtalar soguyunca, yumurta sarilarini bi kapa alip iyice ufaladim sonra 250 gram tereyag kullandim, tarifte margarin yaziyordu bende yokttu margarin, o yuzden tereyag kullandim... Ben nesguik, pudra sekeri ve kakaoyu kariştirip... Kurabiyeler firindan cikar cikmaz bi beş dakika sogumaya birak fazla deyil, kurabiyelerin sicak olmasi gerekiyor bu üclu karişima bulamak icin...
sormak istegin bişey olursa sor canim umarim begenirsin benim misafirlerim cok begendiler hemen istediler tarifii aslinda vermiyecekttum ama dayanamadim :) cünku bu kurabiye özel bana heheehh sana hemencik verdim :KK70: :KK70:

Biri arap kurabiyemi dedi sesler duydum dagin yamacinda :KK70: canim ben öncelikle 3 yumurtayi haşliyip yumurtalar soguyunca, yumurta sarilarini bi kapa alip iyice ufaladim sonra 250 gram tereyag kullandim, tarifte margarin yaziyordu bende yokttu margarin, o yuzden tereyag kullandim... Ben nesguik, pudra sekeri ve kakaoyu kariştirip... Kurabiyeler firindan cikar cikmaz bi beş dakika sogumaya birak fazla deyil, kurabiyelerin sicak olmasi gerekiyor bu üclu karişima bulamak icin...
sormak istegin bişey olursa sor canim umarim begenirsin benim misafirlerim cok begendiler hemen istediler tarifii aslinda vermiyecekttum ama dayanamadim :) cünku bu kurabiye özel bana heheehh sana hemencik verdim :KK70: :KK70:

Çookk sağol arkadaşım bu özel tarif için çook teşekkür ederimmm :)))
yumurtayı haşlayıp kullnmak çok tuhaf geliyor kulağa ama demek sonuç güzel..akşamdan deneyim olmazsa sabaha başka bişi yaparım..
bu arada ben de 4 ayda 5kg falan aldım gerçi boğazım da pek dutmuo ama yine de ölçtüriyim şu tiroidleri belki suçlu onlardır :))
bu arada değerlerin düşünce kilo verbildin mi?

bende 2 aylık evliyim. 4 yıllık bir ilişkinin üzerine evlendik. eşimle birbirimizi çok seviyoruz. çalışan bir bayanım. her konuda bana yardımcı oluyor hakkını yiyemem ama kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum hanımefendi başından beri beni istemedi hala da aynı fikirde. beni gördüğün ne gülüyor ne konuşuyor ve benimde tepem atıyor. Bu yüzden eşimle tartışıyoruz. çok sıkıldım huzur dolu olan evliliğimi onlar yüzünden huzursuz hale getirdiğim için.. bu sorunu nasıl aşarım. o kadını takmamayı nasıl başarırım?

Çookk sağol arkadaşım bu özel tarif için çook teşekkür ederimmm :)))
yumurtayı haşlayıp kullnmak çok tuhaf geliyor kulağa ama demek sonuç güzel..akşamdan deneyim olmazsa sabaha başka bişi yaparım..
bu arada ben de 4 ayda 5kg falan aldım gerçi boğazım da pek dutmuo ama yine de ölçtüriyim şu tiroidleri belki suçlu onlardır :))
bu arada değerlerin düşünce kilo verbildin mi?

Rica ederim tatlim evet, bende ilk bu kurabiyeyi denedigim de, banada tuhaf gelmiştti, bi deniyim dedim inan beni çok şaşirtti sonucu mükemmeldi... Bu kurabiyeyi hep yaparim misafirler geldiginde.... Nerdee birturlu kilo veremiyorum spor salonunuda yazildim, bi yerde okudum tiroiti olanlar biraz zor kilo verebiliyorlarmiş... Ölcttür canim ihmal etme umarim sende yokttur tiroit... Ben yediklerime çok dikkat ediyorum, etmeme ragmen kilo aldim bu kadar keşkee daha önceden ölctürseydim şu tiroiti, gec kaldim... Tiroit öyle hafife alinacak bi hastalik deyil zamanla her hastalik cikiyor işte bu nedenle gebe kalamiyorum.... İlac kullaniyorum kimileri bu ilaci bi ömur kullaniyo, ben bilmiyorum daha ne kadar devam edecem bu ilaca... Herşeyin başi saglik, saglik olsunda gerisi gelir :KK66:

misafirlerimi başarıyla ağırladım :) dün akşam iş çıkışı kayınvalidemlere gittik.saat 11:30 gibi eve geldik vee gece 2ye kadar pasta vb yaptım :KK43: sabah da temizlik yaptım sağolsun annem de yardım etti de yetiştirdik her şeyi...ama çalışırken misafir ağırlamak haftasonu bile alarmla uyanmak çook zor :KK43: neyse bahaneyle dip bucak bi temizlik yaptım yarın gezmeyi hakettim..
bu arada lovegülcüm senin kurabiyeyi yapmaya cesaret edemidm ama sadece eşim ve ben için özel yapıcam :KK66:

eee daha daha nasılsınız?

misafirlerimi başarıyla ağırladım :) dün akşam iş çıkışı kayınvalidemlere gittik.saat 11:30 gibi eve geldik vee gece 2ye kadar pasta vb yaptım :KK43: sabah da temizlik yaptım sağolsun annem de yardım etti de yetiştirdik her şeyi...ama çalışırken misafir ağırlamak haftasonu bile alarmla uyanmak çook zor :KK43: neyse bahaneyle dip bucak bi temizlik yaptım yarın gezmeyi hakettim..
bu arada lovegülcüm senin kurabiyeyi yapmaya cesaret edemidm ama sadece eşim ve ben için özel yapıcam :KK66:

Evet, canim misafir agirlamak zor hele calişanlar için... Allahtan hafta sonlari geliyorlar, misafir yoksa hafta içleri gelse yetiştiremem hiç birine... Olsun tatlim sende o kurabiyeyi artik eşin için özel yaparsin :KK66: İlk bu kurabiyeyi yapttigim da eşim dedi sana bi cafe acacam bunlardan yaparsin, deyişik deyişik pastalar yaparsin dedi... Zaten hep hayalim ilerde bi cafe acmak :)

Son düzenleme:

günaydın kızlarr nasılsınız?

canm sen ağırladın misafirleri sıra bana geldi:18: hafta içi yeni komşularım hoşgeldine geliceklermiş.hafta sonuda annemler kayınvalidemler gelicek netcem ben ya off.
eşim nezle oldu sağ olsun banada geçti:2:

X