• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Gelin

altınlarını takıp takıştıran kocasının yanından ayrılmayan ve konuşmayıp sadece anlamsızca gülen varlık:1:

Sanıldığının aksine kollarında altınlar,yüzünde utangaç gülümseme ile dolaşmayan kişidir.
Değişen düzenine ayak uydurmaya çalışan,arsız gülüşlerle''bebek yok mu''sorularına maruz kalan,
çamaşır,ütü,yemek ve temizlikten arta kalan zamanlarında hayatı yakalamaya çalışan,
yüklendiği sorumlulukları atlamamaya programlanmış ve üstüne yapışan ''yeni gelin''sıfatı,
kanımca 1 sene dolduktan sonra sona eren kişidir.
Yurdumun tipik ''yeni gelin''imajına çevre ve mahalle baskılarına boyun eğerse uyan,kendinden
kıdemli gelinlerin ve meraklı teyzelerin programlarına iştirak ederse ''yeni gelinlilik hali''
bâki kalacak,üstüne yapışan sıfattan kurtulamayacak olan kişidir.

henüz ne halt ettiğini anlamayan,Anne bu yemek nasıl yapılıyodu ,Anne bu nasıl çalışıyodu diyen ,sürekli bişeyleri yanlış yapıp ben evimi özledim diye ağlayan yeni kadınlardır:27::27:

Evlilik yaptığı kişinin ailesine bağlı olarak , hayatının geri kalan kısmını azap çekerek yada yüzde ihtimali ülkemizde çok düşükte olsa gülüp eğlenerek geçirmesi muhtemel kadın.
Ayrıca başındaki yeni sıfatına aldırış edilmeksizin kendisinden 20 yıllık ev hanımıymışçasına gerek misafir , gerek temizlik , gerek hertürlü ev idaresi konusunda büyük beklentileri olur damat tarafının..
İki nedene bağlı olarak kısa bir zaman sonra kilo alırlar (ya çok rahattırlar yada stresten şişerler).
Çoğu , gerek damat tarafının beklentilerine cevap verip kendine bir statü oluşturabilmek adına biraz da aldığı killoları saklayabilmek amaçlı , giyim tarzlarını değiştirirler , ev işlerinden , çorap yıkamaktan fazla zaman ayıramadıkları saçlarını kestirmek zorunda kalanları çoktur.

3 gün sonra benimde sahip olacağım ünvan :2: şimdiden tiksiniyorum bu durumdan. 1 hafta önce bi düğün için nişanlımın sülalesiyle biraraya geldik , dangalak teyzenin biri "düğünden sonra kayınvalidenin evinemi gitceksiniz? diye saçma ötesi bi soru sordu, bende "bizim kendi evimiz yokmu, tabiki kendi evimize gidicez" dedim. "tabi canım bişey demedik, işiniz var sonuçta gidin evinize" diye bastı kahkayı:19: evliliği sadece "yasal sex" olarak gören zihniyetten gelen bi cvptı, evleniyosan hemen sevişeceksin ve bunuda herkes gözleriyle olsun sorgulayacak, yoksa olmaz. yani Türk toplumunun "bi kısmı" tarafından "potansiyel sevişen ve üreyen makine" olarak görülen garibanlarda denebilir :6:

P.S. bu konuda çok doluyum, üzerimde anlamlı bakışlar görmek istemiyorum,o iğrenç bilezikleride takmak istemiyorum, bebek varmı sorularına "baby on vocation" cvbını vermek istiyorum:12:

Yeni hayatına alışmaya çalışan, bir yandan sağdan soldan gelen şunu yapma, bunu yap, aaa bu çok ayıp sen yeni gelinsin gibi telkinlere ayak uydurmaya çalışan yardım edilesi yeni evlenmiş dişi.

yeni gelin,gelin gibi bir takım sıfatları kim çıkardıysa kulakları çınladıkça çınlıyordur.

en uyuz olduğum sıfat haline geldi.bende iki yıllık evliyim.yeni gelin , gelin derler hala o kadar sinir oluyorum ki...benim bi ismim var hadi ilk başlarda bilmiyordun 2 yıl geçti hala mı bilmiyorsun...deli olmamak elde değil...

bide hemen arayış içine giren toplumumun insanı...ee bişey yok mu daha bebek..???ouahaa
ya ne ayıp şey hadi çok yakınım olur sorar ama 3. şahıslara neyse benim hamileliğim onu hala anlamış değilim...hamile olsam zaten herkezin haberi olucak...ne ayıp şeydir bu yaa...
kendi annem bile sormazken...yuh diyorum başka bişey demiyorum...

bu evlilik olayının tek güzel yanı eşim gerisi boş ve sinir bozucu...bazen oda sinir bozucu olabiliyor...:)))

zorunluluklar vs vs...

gelin=adı büyük:47::47::47::47:

kayın valide ve görümce tarafından kıskanılan hep bişeyler söylesekte pes ettirsek denilen anasının kuzusu ama bunun farkında değiller sanki kendileri gelin olmamışlar doğduklarında acba evlimiydiler diye düşünüyorum bu insanları

erkek tarafına her gittiğinde saçları fönlü, full makyajlı, bakımlı, mümkünse her defasında başka kıyafet giyip insanların kendisini nasıl süzdüğünü görmezden gelmesi gereken bayan.
tabi bir de tüm hizmeti etmesi gerekiyor.

nikah ile balayı arasında geçen süreçte beyazlar giyinmiş hatun kişi. balayı sonrasında gerçek hayatla karşılaşıp sindrelladan külkedisi moduna dönüp ev işiyle boğuşacağından bir haber bünye.

Bazı kadınların pek meraklı olduğu sıfat..

Yeni evlenen hatun kişi,msn,face,kk kişisel iletilerinde " yeni gelin,taze gelin " yazmayı bir borç bilir adeta..

Bu hanım ablamızın yeni ve taze gelin oluşunu kendisinden başka pek ciddiye alan yoktur malesef..

Muhtemelen birkaç ay içinde bol kaynanalı-görümceli,eltili konularda dert anlatır..

belki artık çoğu yerde böyle değildir ama gözümde canlanan yeni gelin:
elleri kınalı, kolları bilezikli, ayağı patikli, sırtı yelekli..(hatta bi komşumuz vardı ondan hatırladım herhalde, saçları ıslak ıslak toplu...)

Back