Yeni evliyim sürekli kavga ediyoruz

bellinda99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2024
4
5
25
Kızlar merhaba, eşimle 3 senedir beraberiz, 2.5 senedir beraber yaşıyoruz 6 aydır da evliyiz. İlişkimizin ilk 2 senesi çok güzeldi eşim aşırı düşünceli ve anlayışlıydı tartışsak bile uzatmadan çözebiliyorduk ancak son 1 senedir (nişanlandığımızdan beri) çok değişti takılmayacağı şeylere takılmaya başladı. Haklı çıkmak için elinden geleni yapıyor ve her cümlesinin sınunda haklı çıkmak için yapmadım diye ekliyor. İlişkinin ilk zamanlarında olan şeyleri yüzüme vuruyor. İlişkinin ilk dönemlerinde kontrol edemediğim bir sinirim vardı ve o rahatsız olduğu için (haklı olarak) bunu %90 oranında dizginledim. Şimdi en ufak şeyleri çok büyütüyor, sinirli söylemediğim şeyleri sinirli söylemişim gibi yansıtıyor böyle olmadığını söylediğimde hep eski sinir çıkışlarımı söylüyor. Bunun normal olmadığını terapiye gidip bir şeyleri düzeltmemiz gerektiğini söyledim birkaç kez ama yanaşmıyor. Artık çok yoruldum ve son 1 haftadır evde sadece söylediği şeyleri cevaplıyorum gün içerisinde hiç aramıyorum aradığında kısa kesiyorum ama hiç umurunda bile değil, en sonunda bu akşam şaka ve sitemle karışık bazı şeyleri bensiz yaptığını söyledim ve yine trip yiyorum erkenden yatıp uyuyor rahatsız olduğumu söyleyince ben yoruluyorum seninle bir ilgisi yok diyor. Sürekli iş yerindeki yoğunluğundan yakınıyor. Gerçekten çok sıkıldım sizce ne yapmalıyım?

Tartisma aninda eski seyleri söyleyip sizi manipule etmeye calismis diye yorumladim. Siz calisiyo musunuz? Tek calisip yorulan insan kendisi değil dünyada. Ben olsam gormemezlikten gelirdim ayni onun gibi.

Tartisma aninda eski seyleri söyleyip sizi manipule etmeye calismis diye yorumladim. Siz calisiyo musunuz? Tek calisip yorulan insan kendisi değil dünyada. Ben olsam gormemezlikten gelirdim ayni onun gibi.

Evet bende çalışıyorum önceden durum tam tersiydi ben daha stresli bir ortamda çalışıyordum. O dönem sürekli onunla ilgilenmediğimden yakınıyordu şimdi aynı şeyden yakınsam ne kadar çok çalıştığından bahsedip konuyu uzatıyor. Ben bir süre görmemezlikten geldim ama umurunda bile olmayınca insan düşünüyor işte

Ben aklıma getirmek istemiyorum ama beni bu duruma itmeye başladı.
Bu konulardan ayrılık olmaz. Düzgün iletişim kurmayı beceremiyorsunuz. İletişim kuramadığın her ilişki bozulur.
Öncelikle bence şu “haklılık” davasını bitirin kendi kafanızda. 12 yıllık evliyim haklı çıktığım hiç bir tartışmada bana madalya verdikleri olmadı.
Biraz ortam değiştirin iki gün şehir dışına çıkabilirsiniz ya da sinema,konser,tiyatro olabilir. Şimdilik sorun çözmeye çalışmayın,trip atmayın güzel konulardan bahsedin. Halihazırda küsken söylenilen her şey 3 Kat büyük görünür göze

Kızlar merhaba, eşimle 3 senedir beraberiz, 2.5 senedir beraber yaşıyoruz 6 aydır da evliyiz. İlişkimizin ilk 2 senesi çok güzeldi eşim aşırı düşünceli ve anlayışlıydı tartışsak bile uzatmadan çözebiliyorduk ancak son 1 senedir (nişanlandığımızdan beri) çok değişti takılmayacağı şeylere takılmaya başladı. Haklı çıkmak için elinden geleni yapıyor ve her cümlesinin sınunda haklı çıkmak için yapmadım diye ekliyor. İlişkinin ilk zamanlarında olan şeyleri yüzüme vuruyor. İlişkinin ilk dönemlerinde kontrol edemediğim bir sinirim vardı ve o rahatsız olduğu için (haklı olarak) bunu %90 oranında dizginledim. Şimdi en ufak şeyleri çok büyütüyor, sinirli söylemediğim şeyleri sinirli söylemişim gibi yansıtıyor böyle olmadığını söylediğimde hep eski sinir çıkışlarımı söylüyor. Bunun normal olmadığını terapiye gidip bir şeyleri düzeltmemiz gerektiğini söyledim birkaç kez ama yanaşmıyor. Artık çok yoruldum ve son 1 haftadır evde sadece söylediği şeyleri cevaplıyorum gün içerisinde hiç aramıyorum aradığında kısa kesiyorum ama hiç umurunda bile değil, en sonunda bu akşam şaka ve sitemle karışık bazı şeyleri bensiz yaptığını söyledim ve yine trip yiyorum erkenden yatıp uyuyor rahatsız olduğumu söyleyince ben yoruluyorum seninle bir ilgisi yok diyor. Sürekli iş yerindeki yoğunluğundan yakınıyor. Gerçekten çok sıkıldım sizce ne yapmalıyım?
Neden bu kadar çok çabuk tükeniyor sevgiler anlam veremiyorum

Seviyormusunuz kurtarmak istiyor musunuz.O zaman uzun süre susup mutlu sakin keyifliyi oynayacaksınız bir ay kadar.Eski konular açılsa size eleştiri gelse en çok yükü siz taşıyor olsanız bile.Sinirlerinizi tutabilecekseniz ve ağzınızı bu yöntem yüzde 80 işe yaradı.İlk yaptıklarınizin size yansıması bu yaptıkları.Birine toksik davranınca sonuçları böyle aylar sonrada çıkabilir karşıdan.Yalniz dikkat ben erkek yanlisi degilim pek böyle öneriler de vermem.Fakat sizin evlilik düzelir biraz çaba size düşecek hatta bir hayli .Sonrasında her ikinizde özenli olun birbirinize.

İletişim cinsel ilişki yok mu yani hiç? Eşin soğuk davranıyor terapiye de yanaşmıyor. Haftasonları neler yapıyor arkadaşlarıyla mi görüşüyor

Yani ayrılmak falan böyle şeylerden olmaz bence doğru düzgün bi iletişim kurmayı deneyebilirsiniz

X