- 21 Mart 2023
- 1.090
- 2.073
- 53
- 29
- Konu Sahibi dertlikadin123
Annesi misiniz eşi mi anlayamadım gerçekten
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kimse kimseyi değiştiremez. Sizin için değişti sanarsınız ama en ufak birşeyde eski huylar geri gelir. Eski eşim oyun bağımlısıydı saatlerce kalkmazdı bilgisayarın başından. Ben kendi başıma alışveriş yapar, pişirir yer, yatar kalkardım. Kaç kez bu yüzden kavga ettik. Önce oyunu azaltırdı ama ben görürdüm içten içe oyun oynamak istiyor, sadece kavga olmasın bana söz verdi diye kendini tutuyor. Aradan 2 3 hafta geçince de eski düzenine dönerdi.27 yaşında, düzelme ihtimali var mı yoksa hep böyle mi devam eder? Teyzem daha genç sen yontacaksın onu demişti uğraşıyorum belki geç olmadan oturur bir şeyler diye ama boşa mı uğraşıyorum bilmiyorum
Bazılarını ben söylemeden yapıyor bazılarını da ben söylersem yapıyorEv içi sorumluluklarda nasıl peki ? Hani düzenli rutin işlerde yani. Bulaşık dizmek , kaldırmak , süpürmek vs.
Çekip çevirme gibi bir durum yok, ben beraberliğimizin ortasında atanınca o da kendi düzenini bozmayı göze alarak memur olma yoluna girdi. Ben yapamam, beğenirsen böyleyim işine gelirse de demedi. Ve şu an hali hazırda bir işi var işsiz değil.Atlı mı kovaladı arkanızdan da düzen oturtmadan haydi evlenelim dediniz ? Kimse kimsenin hayatını çekip çevirmek yoluna koymak zorunda değil. Siz niye böyle bir misyon edindiniz?
Ayrıca 6 senedir parasının hesabını bilmeden yaşayan bir adamı bir imzanın değiştireceğini nasıl düşünebildiniz ?
Kusura bakmayın ama 26 yaşındaki bir kadın bazı şeyleri düşünüp tartabilecek olgunlukta olmalı. Sadece aşk yetmiyor bunu düşünebilecek yaştasınız. Adam kendini gizlememiş olduğu gibiymiş siz de bunu bilerek evlenmişsiniz. Sihirli bir değnek yok maalesef.
Bizim de sonumuz böyle olmadan yapabileceğim bir şey olabilir mi diye açtım ben de bu konuyu kolay değil bir evliliği bitirmek, geçmiş olsun size de…Kimse kimseyi değiştiremez. Sizin için değişti sanarsınız ama en ufak birşeyde eski huylar geri gelir. Eski eşim oyun bağımlısıydı saatlerce kalkmazdı bilgisayarın başından. Ben kendi başıma alışveriş yapar, pişirir yer, yatar kalkardım. Kaç kez bu yüzden kavga ettik. Önce oyunu azaltırdı ama ben görürdüm içten içe oyun oynamak istiyor, sadece kavga olmasın bana söz verdi diye kendini tutuyor. Aradan 2 3 hafta geçince de eski düzenine dönerdi.
İte kaka, tek tarafın fedakarlığıyla evlilik yürütülmez, geleceğe dair plan yapılmaz. Bu sizi çok yorar. Beni de yorduğu için boşanmıştım ve iyi ki diyorum şimdi...
Tabi kolay değil, biz öncesinde 5 yıl çıkarak evlenmiştik. Birlikte terapiye de gitmiştik allahtan o konularda uzlaşmak çok kolaydı da onun için de ekstra çaba sarf etmedim. Ama günün sonunda pek bir işe yaramadı.Bizim de sonumuz böyle olmadan yapabileceğim bir şey olabilir mi diye açtım ben de bu konuyu kolay değil bir evliliği bitirmek, geçmiş olsun size de…
Teşekkür ederimTabi kolay değil, biz öncesinde 5 yıl çıkarak evlenmiştik. Birlikte terapiye de gitmiştik allahtan o konularda uzlaşmak çok kolaydı da onun için de ekstra çaba sarf etmedim. Ama günün sonunda pek bir işe yaramadı.
Siz de belki ilk etapta terapi deneyebilirsiniz. Çünkü sürekli ders çalışmasını söylemeniz, bir işi yapmasını söylemeniz hem sizi yorar hem de birşeyi değiştirmez. Uzman desteği daha iyi olur.
İnşallah farkına varır…Yani sorun aslinda sizin evlilikteki erkek rolünü veya anne rolüne bürünmek zorunda oldugunuzda görüyorum. Benim bildigim: kadinlar ciddi bir degisim olmasa yiprandiklari gibi, bir süre sonra eslerine artik saygi da duymuyorlar (haklilarda)..ailesinin yetistiremedigini siz nasil simdi degistireceksiniz. Kendi birseylerin farkina varmasi lazim. Herseyi sakın üstlenmeyin
Tebrikler Nur topu gibi bir birey olamamış çocuğunuz varMerhabalar, 26 yaşındayım 7 aylık evliyim. Eşimle 6 sene beraberliğimiz sonucu severek evlendik. Beni çok seviyor, biraz sinirli bi yapım olmasına rağmen alttan alıyor ben de onu çok seviyorum. Ama kendisi asla sorumluluk sahibi biri değil. Babası da böyle olduğu için yetiştirilme tarzından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. parasının hesabını yapmayı bilmez, saçtıkça saçar elinde avucunda ne kaldığına bakmadan harcar, evde bir şey yapılacak var mesela bir yerin boyanması gerekiyor, ağır bir eşyanın orta yerden kaldırılması gerekiyor defalarca söyledim tamam yapıcam diyor asla yapmam da demiyor ama yapmıyor. İşim gereği bir süredir il dışında kalmam gerekiyordu. 1 aydır haftasonları geliyorum her şey aynı yerinde duruyor hiçbir söylediğim yapılmamış. Bense onun istediği her şeyi yapmaya çalışıyorum ikiletmemeye özen gösteriyorum. kafayı yiyeceğim artık. Ben memurum birlikte atanabilelim diye kendisi de memur olmak için sınava hazırlanıyor güya. Ders çalışıyorum diye beni kandırıyor asla çalışmıyor 3 senedir kalıyor derslerden, ben demesem dersin başına bile oturmuyor. 27 yaşındaki adama otur ders çalış demek zorunda mıyım ben, Sınavı kazanamazsa ayrı gayrı olucaz yılın yarısında. evlililiğimiz için önemli olduğunu bildiği halde hala çalışmıyor. Düzgünce konuşmak, ağlamak hepsine rağmen aynı, hatasını anlasın diye bir haftasonu eve gelmediğim bile oldu ama bir şey değişmedi. Yapıcam diyip yapmıyor. 7 ayda bıktırdı beni, evlilikten soğuttu napıcam lütfen yardım edin
6 senede anlamadınız mı gerçekten?Öyle demedim çünkü bu kadar sorumsuz olduğunu evlendikten sonra anladım önceden bilmiyordum. Ayrı kalmak istemediğinden de eminim çünkü şu an il dışındayım gider gitmez dönüş biletimi alır, ne zaman geleceksin gel artık diye üzülmeye başlar
6 senedir tanıdığınız adam,niye şaşırıyorsunuz.Evlenmeden önce hedeflerini gerçekleştirmiş olması gerekirdi.Nikahtan sonra mi aklına çalışıp atanmak gelmiş????Merhabalar, 26 yaşındayım 7 aylık evliyim. Eşimle 6 sene beraberliğimiz sonucu severek evlendik. Beni çok seviyor, biraz sinirli bi yapım olmasına rağmen alttan alıyor ben de onu çok seviyorum. Ama kendisi asla sorumluluk sahibi biri değil. Babası da böyle olduğu için yetiştirilme tarzından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. parasının hesabını yapmayı bilmez, saçtıkça saçar elinde avucunda ne kaldığına bakmadan harcar, evde bir şey yapılacak var mesela bir yerin boyanması gerekiyor, ağır bir eşyanın orta yerden kaldırılması gerekiyor defalarca söyledim tamam yapıcam diyor asla yapmam da demiyor ama yapmıyor. İşim gereği bir süredir il dışında kalmam gerekiyordu. 1 aydır haftasonları geliyorum her şey aynı yerinde duruyor hiçbir söylediğim yapılmamış. Bense onun istediği her şeyi yapmaya çalışıyorum ikiletmemeye özen gösteriyorum. kafayı yiyeceğim artık. Ben memurum birlikte atanabilelim diye kendisi de memur olmak için sınava hazırlanıyor güya. Ders çalışıyorum diye beni kandırıyor asla çalışmıyor 3 senedir kalıyor derslerden, ben demesem dersin başına bile oturmuyor. 27 yaşındaki adama otur ders çalış demek zorunda mıyım ben, Sınavı kazanamazsa ayrı gayrı olucaz yılın yarısında. evlililiğimiz için önemli olduğunu bildiği halde hala çalışmıyor. Düzgünce konuşmak, ağlamak hepsine rağmen aynı, hatasını anlasın diye bir haftasonu eve gelmediğim bile oldu ama bir şey değişmedi. Yapıcam diyip yapmıyor. 7 ayda bıktırdı beni, evlilikten soğuttu napıcam lütfen yardım edin
evlenmeden önce altı yıl berabermişsiniz. Adamın bu yönünü hiç mi görmediniz ? Yoksa siz de eşe annelik yapmayı seven bir kadın mısınız da evlendinizMerhabalar, 26 yaşındayım 7 aylık evliyim. Eşimle 6 sene beraberliğimiz sonucu severek evlendik. Beni çok seviyor, biraz sinirli bi yapım olmasına rağmen alttan alıyor ben de onu çok seviyorum. Ama kendisi asla sorumluluk sahibi biri değil. Babası da böyle olduğu için yetiştirilme tarzından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. parasının hesabını yapmayı bilmez, saçtıkça saçar elinde avucunda ne kaldığına bakmadan harcar, evde bir şey yapılacak var mesela bir yerin boyanması gerekiyor, ağır bir eşyanın orta yerden kaldırılması gerekiyor defalarca söyledim tamam yapıcam diyor asla yapmam da demiyor ama yapmıyor. İşim gereği bir süredir il dışında kalmam gerekiyordu. 1 aydır haftasonları geliyorum her şey aynı yerinde duruyor hiçbir söylediğim yapılmamış. Bense onun istediği her şeyi yapmaya çalışıyorum ikiletmemeye özen gösteriyorum. kafayı yiyeceğim artık. Ben memurum birlikte atanabilelim diye kendisi de memur olmak için sınava hazırlanıyor güya. Ders çalışıyorum diye beni kandırıyor asla çalışmıyor 3 senedir kalıyor derslerden, ben demesem dersin başına bile oturmuyor. 27 yaşındaki adama otur ders çalış demek zorunda mıyım ben, Sınavı kazanamazsa ayrı gayrı olucaz yılın yarısında. evlililiğimiz için önemli olduğunu bildiği halde hala çalışmıyor. Düzgünce konuşmak, ağlamak hepsine rağmen aynı, hatasını anlasın diye bir haftasonu eve gelmediğim bile oldu ama bir şey değişmedi. Yapıcam diyip yapmıyor. 7 ayda bıktırdı beni, evlilikten soğuttu napıcam lütfen yardım edin