• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evlilerden yardım

sehriistanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
500
375
53
Selam kızlar. Biliyorum, forumda yanlış bir konu başlığı altındayım. Ama evlilik hazırlığı kısmında herkes kendi derdinde, pek ilgilenen olmuyor. Galiba çoğunluk acemi, evlenen de oraya artık takılmıyor :)

Kafam çok karışık yardıma ihtiyacım var. Mart sonu nisan başı gibi nişanım var inşallah. Sözlüm, sözlümün ailesi ve ben ayrı ve birbirinden uzak şehirlerdeyiz. Ailemde benden önce evlenen kimse de olmadı yakınlarımdan. o yüzden çok bilgisizim.
geçen gün kız isteme-nişan için giyilecek bi elbise ararken bi mağazaya girdim (gelinlik de satan bir yer.) Düğün ne zaman diye sodular ben ağustos eylül gibi inşallah dedim. Daha hiç gelinlik bakmadım hatta nişandan sonra geniş geniş bakaım diyodum. Ama orda eylülde düğünü olan bir gelin vardı gelinliğini almış. Geç kalma falan dediler hepsi :( Sonra madem öyle deyip bir model denedim ve gelinliğe aşık oldum!!! Şimdi en azından kapora verip ayırtıyım diyoum daha nişanım bile takılmadı düğün tarihi falan da tam net değil hepsi geldiklerinde konuşulacak. E bu kez de o tarihe kadar gelinlik satılırsa çok üzülürüm. Bi de fiyatları falan da bilmiyorum hiç. Çok acemiyim gerçekten.
Küçük bir şehirdeyim fazla seçeneğim yok. Ama o mağazadaki gelinlikler çok güzel. Nişandan sonra nişanlımla aynı şehirde (ankarada) olucam, işe başlıycam inşallah bi terslik olmazsa. Sizce o zaman ordan mı bakmalı? Geç kalmış olur muyum? Daha mı pahalı olur gelinlikle o tarihlerde? Aradığım modeli bulamazsam bunu diktirebilir miyim? Diktirmek pahalı olur mu?
İnternetten modeli buldum hatta, elimde fotoğraf da var. Sizce diktirmek kaça patlar? Dikili haline 2900 tl dediler burda, indirim de yaparız dediler ama fiyat konuşmadım. (gerçi burdakinin üst dantel kısmı bu kadar güzel değil, kol ve boyunda dikiş var. bu modelde bütün gibi, çok güzel.)

Eki Görüntüle 630593 Eki Görüntüle 630594 Eki Görüntüle 630595

cnm henüz evleneceğiniz tarih belli bile değilken gelinliği ayırtman için erken erken değil mi sence....
tabi ki gelinliği diktirmek hazır almaktan, çok daha maliyeti fazla olur....
evet gelinlik güzelmiş fakat, hemen ilk girdiğin mağazadan ilk denediğin gelinlikte karar kılma bence...
binlerce gelinlik modeli var, hele bi tarih alınsın, o zaman gezersin, denersin, beğenirsin...
şimdi bunu ayıracaksın, başka yerde başka bi model göreceksin bu sefer de ona aşık olcaksın :)
en azından aklında, seçenek olsun biraz...

Selam kızlar. Biliyorum, forumda yanlış bir konu başlığı altındayım. Ama evlilik hazırlığı kısmında herkes kendi derdinde, pek ilgilenen olmuyor. Galiba çoğunluk acemi, evlenen de oraya artık takılmıyor :)

Kafam çok karışık yardıma ihtiyacım var. Mart sonu nisan başı gibi nişanım var inşallah. Sözlüm, sözlümün ailesi ve ben ayrı ve birbirinden uzak şehirlerdeyiz. Ailemde benden önce evlenen kimse de olmadı yakınlarımdan. o yüzden çok bilgisizim.
geçen gün kız isteme-nişan için giyilecek bi elbise ararken bi mağazaya girdim (gelinlik de satan bir yer.) Düğün ne zaman diye sodular ben ağustos eylül gibi inşallah dedim. Daha hiç gelinlik bakmadım hatta nişandan sonra geniş geniş bakaım diyodum. Ama orda eylülde düğünü olan bir gelin vardı gelinliğini almış. Geç kalma falan dediler hepsi :( Sonra madem öyle deyip bir model denedim ve gelinliğe aşık oldum!!! Şimdi en azından kapora verip ayırtıyım diyoum daha nişanım bile takılmadı düğün tarihi falan da tam net değil hepsi geldiklerinde konuşulacak. E bu kez de o tarihe kadar gelinlik satılırsa çok üzülürüm. Bi de fiyatları falan da bilmiyorum hiç. Çok acemiyim gerçekten.
Küçük bir şehirdeyim fazla seçeneğim yok. Ama o mağazadaki gelinlikler çok güzel. Nişandan sonra nişanlımla aynı şehirde (ankarada) olucam, işe başlıycam inşallah bi terslik olmazsa. Sizce o zaman ordan mı bakmalı? Geç kalmış olur muyum? Daha mı pahalı olur gelinlikle o tarihlerde? Aradığım modeli bulamazsam bunu diktirebilir miyim? Diktirmek pahalı olur mu?
İnternetten modeli buldum hatta, elimde fotoğraf da var. Sizce diktirmek kaça patlar? Dikili haline 2900 tl dediler burda, indirim de yaparız dediler ama fiyat konuşmadım. (gerçi burdakinin üst dantel kısmı bu kadar güzel değil, kol ve boyunda dikiş var. bu modelde bütün gibi, çok güzel.)

Eki Görüntüle 630593 Eki Görüntüle 630594 Eki Görüntüle 630595

Şekerim öncelikle hayırlısı olsun inşallah her şey için. Gelinlik için daha çok erken. Sen o beğendiğin modelin bi fotoğrafını falan çek. Eğer hiç bulamazsan o modeli diktirirsin. Ben gelinliğimi son 3 ay kala diktirmiştim :) Ayrıca 2900 çok pahalı. Biraz araştırma yaptıktan sonra inan çok fazla şey bulursun. Hayırlısıyla bi nişanın olsun tarihin belli olsun kendine alınacaklar için bir liste yap ve yavaş yavaş almaya başla. Her şeyi almadan önce iyice araştır çünkü mutlaka daha ucuza ve daha iyiye alabileceğin şeyler oluyor hep. Aceleci olursan ve bir çizelgeye göre gitmezsen karambole bi şeyler alırsın ve çok para harcarsın. şu kadarını söyleyim düğün için yapılan her şey başkalarını mutlu etmek için her şeyi bi seferlik yaptığını unutma ve paranızı ona göre harcayın. Evine daha fazla para harca havaya gidicekler konusunda dikkatli olmalısın.

nişanlık olsa hadi al dicemde seninki baya abes kaçıyo istenmeden gelinlik almak .nişan için bişiyler bak şimdilik gelinlikle oyalanma.benim düğün temmuzdaydı o güne kadar dogru düzgün bişey bakmadım ve 3 saat içinde aldım gelinliği iyi ki de bakmamışım eger akllımda bi model olsaydı atrar durur buldugumlada mutlu olmazdım sende öyle yap zamanı gelince bakıp begendiğimni al bu modeldde güzel hala aklında kalırsa diktirirsin

Back