• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

OOOOO kek tarifleri falan ne güzel.
Size bir ipucu vereyim kek in içine koyduğunuz meyvelerin dibe çökmemesi için ;önce una bulayın örneğin üzümü sonra ekleyin :)

canım bende vereyim tarifimi :1rolleyes:
3 yumurta 1.5 su bardağından biraz az şeker,mikserde karıştırıyorum,sonra 1 su bardağı süt,1 su bardağından bir parmak az yağ,1 vanilin,2 adet kabartma tozu,tekrar mikserde karıştırıyorum.sonra 3 su bardağından biraz az un,1.5 portakal kabuğu rendesi.1.5 su bardağı kadar da üzüm.
çakırcım çok güzel kabarıyor,tavsiyem 2 kabartma tozu at.içi yumuşacık oluyor,tadı da öyle lakin üzümlerin çoğu dibine indiği için midir nedir dibi azcık yapışıyor.parçalanıyor sinir oluyorm,seninkide yapışıyor mu?
ne güzel gezmeye mi gidiyorsunkaydirigubbakcemile4
kıskandım be ya of :roflol:

evet yapışıyor bezen
üzümler bende üsttüne koyuyorum.
yok canım hiç kıskanma
bende sizleri kıskanıyorum çalışıyorsunuz diye
ama bende kendimi mutlu etmeye çalışıyorum inan

evet sabahtan gidecez inş. akşam üzeri gelecem.
eşim işten gelmeden
buğün kek yaptım birde fırında kıymalı karnıbahar yaptım
yarın mantı haşlıyacam ya
buğün güzel birşeyle ryaoayım dedim
:):)

Günaydınlar... sevgililer gününden 1 gün önce nişanlandık biz.. süper bir nişandı.. mutluydukk ben misafirlerden utandıgım halde... aşkım gözlerimin içine baka bakaaa dans ettik... ben gözlerimi çevirdikçe gözlerime bak diyen bir aşık vardı karşımda..
en güzel hediye parmagıma takdıgı yüzük zaten.. :asigim:

bizde sevgilier gününde özel birşey yapmadık...
evdeydik kimse yoktu... yanıma uzandı 1 saat filan uyudum...
7 senedir beraberim ve ilk defa yanına yattıımm..
çok masumduk..
:asigim: aşk güzel şey ya...

Cnm tebrik ederim Allah tamamına erdirsin.

Aşk güzel şey tabi dünyanın tadı tuzu :)))))

OOOOO kek tarifleri falan ne güzel.
Size bir ipucu vereyim kek in içine koyduğunuz meyvelerin dibe çökmemesi için ;önce una bulayın örneğin üzümü sonra ekleyin :)

hıı teşekürler mısracım
deniyecem senin yemek
konusunda çok iyi olduğunu biliyorum.

ilk iş günü nasıl gidiyor.

mısracım süpersin,bütün koyduğum üzümler dibe inmiş.hiç aklıma gelmedi una batırıp yapmak:lepi:,biran önce denemek istiyorum.

bende 3 kere kek yaptım ama hiç kabarmadı
çünkü hep yogurdu koymayı unutuyordumkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3suç atacak biri var heppppp eşimin yüzünden keki kabartamıyorum o beni şaşırtıyor ben mutfaga girince vıdı vıdı konuşuyo yemek falan yaparken şaşırıyorum
ama artık geç geliyor bari bende bu akşam kek yapayım yalnız başıma ohhh ne rahat

kıslar bende bu krizden kendi istgim üzerine işden ayrılmayı düşünüyorum
ortamdan dolayı hep erkeklerle iç içeyim ve bundan rahatsız oluyorum
çünkü şantiyede çalışanlar iş olmayında burda tam karşımda oturuyorlar
bakalım yarın izinliyim hem okula gidecem kayıt yaptırmaya hemde netten bi yer buldum iş görüşmesine gidecem
eger ortam iyise maaşda da anlaşırsak dua edin yaa
bu iş yerinden en kısa sürede ayrılmak istiyorum

infanta canım iş görüşmen olumlu olmadıkça işten ayrılma sakın.gerçektende kriz var.erkeklerle çalışmak gerçektende zor oluyor bir bakıma.rahat hareket edemiyorsun,inşallah iş görüşmen güzel geçer,anlaşırsınız.hakkında hayırlısı
kızlar kek çok kolaymış hep zor gibi gelirdi bana :utangac:,herşeyi mikser yapıyor :dance:
biran önce şu una batırma olayını yapmam lazım yerimseniben

bende 3 kere kek yaptım ama hiç kabarmadı
çünkü hep yogurdu koymayı unutuyordumkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3suç atacak biri var heppppp eşimin yüzünden keki kabartamıyorum o beni şaşırtıyor ben mutfaga girince vıdı vıdı konuşuyo yemek falan yaparken şaşırıyorum
ama artık geç geliyor bari bende bu akşam kek yapayım yalnız başıma ohhh ne rahat

kıslar bende bu krizden kendi istgim üzerine işden ayrılmayı düşünüyorum
ortamdan dolayı hep erkeklerle iç içeyim ve bundan rahatsız oluyorum
çünkü şantiyede çalışanlar iş olmayında burda tam karşımda oturuyorlar
bakalım yarın izinliyim hem okula gidecem kayıt yaptırmaya hemde netten bi yer buldum iş görüşmesine gidecem
eger ortam iyise maaşda da anlaşırsak dua edin yaa
bu iş yerinden en kısa sürede ayrılmak istiyorum

işyerinde mutsuz olmayı çok iyi bilirim
inş. anlaşırsınız canım.

çakırgözlüm çalışmanında güzel tarafları var,evde olmanında öyle,aynı zamanda ikisininde zor tarafları var.öyle işte
eşim ben yemek yaptıkça aferim kız diyor,heralde evlendikten sonra aç kalacağını sanıyordu kaydirigubbakcemile3,bide eşim makarnayı çok seviyor kızlar ya.hergün makarna yese niye yaptın demez yer okadar yani :jeyyar: çok yapmıyorum hafta bir kez felan

çakırgözlüm çalışmanında güzel tarafları var,evde olmanında öyle,aynı zamanda ikisininde zor tarafları var.öyle işte
eşim ben yemek yaptıkça aferim kız diyor,heralde evlendikten sonra aç kalacağını sanıyordu kaydirigubbakcemile3,bide eşim makarnayı çok seviyor kızlar ya.hergün makarna yese niye yaptın demez yer okadar yani :jeyyar: çok yapmıyorum hafta bir kez felan

evet canım herşeyin iyi yanı olduğu gibi
olumsuzluklarıd avar
eşin negüzel seviyormuş makarna
sıkıştıkca yapasın sende makarna.

Merhaba kizlar ne yapiyorsunuz, sizin oralari bilmem ama burda bugun kar yagdi yine gecen haftalar cok guzeldi havalar ama sanirim kisimiz tekrar geliyor. :delphin:

burda da hava berbat sabah kar yagıyordu şimdi de kapalı bi hava var

kek için ne tür bi kap kullanıyorsunuz yani teflon mu silikonmu

benim özel bi kabım yok o yüzden bu akşam yuvarlak kalıplardan alayım diyorum ama silikonmu olsun teflonmu bilemedim
kullanan varmı yada öneren

Aslinda ne kabi oldugunu bilmiyorum ama keki yaptiktan sonra kenarindan ust kismini cikartabildigin kaliplar var ya ben ondan kullaniyorum cok kolay oluyor kalibindan cikartma derdi olmuyor bilmem anlatabildim mi biraz tuaf oldu kusura bakma canim. kafamçokkarıştı

canım anneminki teflon çok güzel oluyor,ama çizilmemesi için bayağı bir dikkat etmen gerekecek.benimkide sensininki gibi :1rolleyes:,sensi benimkinin de yanında demiri var,çektiğinde kalıbın kenarları açılıyor,sadece alt kısmı kalıyor.çıkartması zor olmuyor anlayacağın hihoyyyt,şekilde veriyor,görüntüsü güzel,yanında küçük kalıplardan aldım 2 tane hazırkek gibi çıkıyor,birde 2 tane ayıcıklı olanlardan var en çok ayıcıklı olanı seviyorum.ama yinede üzümleri yapışıyor,teflon olsa yapışırmı bilmiyorum ama :çok üzgünüm:

çakırcım eşim ve ben makarnayı çok seviyoruz itiraf ediyorum :utangac:
haftasonu eşim makarna istedi benden,yeşil fasulyenin kavurmasını yapmıştım yumurtalı,hoş ilk defa denedim ama güzel olmuş :utangac:yanına haşlama yapıcaktım,tutturdu canım makarna istiyor diye,diyorum hafta içi yapayım,haftasonu zaman alan uğraştırıcı yemeklerden yapmak istiyorum,bizimkisi hasta makarnayakaydirigubbakcemile3:asigim:

kızlarrr
ben geldimm :)
cuma günü ankaraya gittik eşim ve görümcelerimle bu sabah 6 da döndük öğlen 2 gibi gitti eşim bende evle uğraşıyorum saatlerdir anca vakit bulabildim.
malesef evli olarak geçirdiğim ilk sevgililer günüm istediğim gibi geçmedi. malum ailece bir aradaydık eşimin yiğeninin doğumgünüydü kalabalıktık baya .
ankarada da havalar baya soğuktu hatta dün akşam yola çıkmadan önce kar yağmaya başladı resmen dondum:)

Bende isden bunaldim ya..bugun farkina vardim artik, degistirmek istiyorum ama bu rahatligi bulamam baska yerde imkansiz biliyorum
niye motive olamiyorum bilmiyorum

kizlar kek mek derken canim çekti yaaa
bende mi yapsam aksam kocacigima acaba....ama evde yogurt, yumurta yok nasil yaparim off ama offff

bende hala iş için haber bekliyorum yaralım ama hayırlısı olsun tabiki çalıştığın ortam ve şartlarda çok önemli
kek tarifleride verilmiş ne güzel bende çok severim keki yoğurt yerinede süt koyuyorum ve hamurunu da baya akışkan yapıyorum o zaman daha yumuşak oluyo. teflon kalıplarım var yağlamam yetiyo zaten şimdiye kadar kabarmama yada kalıba yapışma durumu olmadı çok şükür

Canlarım iyi kek yapmanın birinci sırrı kullanılan malzemenin kesinlikle ve kesinlikle oda sıcaklığında olması.
İkincisi ise;Un-vanilya-k.tozu-tarçın gibi malzemelerin hepsinin aynı anda elenmesi gerektiği.
Son olarak kulanacağınız kap silikon değilse mutlaka yağlandıktan sonra elinizle tuz eker gibi un serpeceksiniz böylece kekiniz yapışmayacak.
Diğer önemli nokta keki fırına koyduktan ilk 20 dk kesinlikle fırını açmayacaksınız.

Ben kek kalıbı olarak borcam ve silikon kullanıyorum

Back