Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

canım nasıl hissetin hamile olduğunu yani şüphelendin mi,mide bulantısı felan,bende normal olarak hiç bilmiyorum.şimdi bir sürü ilaç kullanıyorum,hamile kaldığımı düşünemiyorum :çok üzgünüm:

tanımıorum seni ama inan çok sevindim darısı bana inş hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına alırsın inş ..ilginç ve tesadüf olaylar demişsin merak ettim??

cssa hamile kalışımla ilgili ilginç tesadüflerdi....asla olamaz dedigim bi dönemde korunmasız hareket ettik ve sonuç ortada,o sıralarda da 20 lik dişimde sorun vardı ama dr ısrarla antibiyotik vermedi dişin kökü biraz ortaya cıksın diye,her işte bi hayır vardır dedikleri bu olsa gerek....ve bunlara benzer garip ilginç şeyler yasadım ....

ya bende istiorum kızlar yaaaaa

inşallah canım :Saruboceq:
kızlar bende okudum hamileliğin ilk üç ayında her ay yarım kilo,sonraki 3 ayında her ay 1 kilo,son üç ayında ayda 1.5 kilo alınması gerekiyormuş.toplamda 9-15 kilo arasınada kilo almak normalmiş.
emziren bayanlarda abartı yemedikleri sürece,emzirdikleri sürece kilo veriyormuş

Kızlar gazeteden ekliyorum;

Bebek emzirmek bir buçuk saatlik spora eşdeğer

Dr. Ayça Kaya, hamilelik kilolarından korkup hemen diyete başlamak isteyen anneleri uyarıyor: Bebek emzirmek, bir buçuk saatlik spor kadar kalori yakmanızı sağlar. Emziren anne beslenme hatası yapmazsa ayda iki-dört kilo verir..
Obezite ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, hamilelik ve doğum sonrası kilo kontrolü ile ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Kadınlar, doğumla gelen kilodan nasıl kurtulabilir?
Süt verme dönemi, gebelikte alınan fazla kiloların verilmesi için bir şanstır aslında. Normal bir kadın vücudu; süt salgılayabilmek için, günlük metabolizma hızına ek olarak yaklaşık 300-500 kalorilik enerji harcar. Bu da yaklaşık bir buçuk-iki saatlik spora eşdeğer bir enerji harcama miktarı demektir. Bu dönemde eğer dengeli ve doğru bir beslenme programı uygulanırsa; hem kaliteli ve yeterli süt üretimi sağlanır, hem de fazla kilolardan hızlı bir şekilde kurtulabilinir. Bu durumda zayıflamak için diyet yapmak, az beslenmek zararlı. Bu hem anne sütünü azaltır, hem de annenin sağlığını olumsuz etkiler. Özellikle tek gıda rejiminden, kulaktan dolma yoyo diyetlerinden kaçınmak gerekir. Yoksa halsizlik, yorgunluk, diş çürükleri, saç dökülmesi, kemik erimesi gibi klinik problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda bebeğin gelişimi de olumsuz etkilenir.

* Doğum kilolarından ne kadar sürede kurtulmak sağlıklıdır?
Anne, emzirme dönemini kilo vermek için bir fırsat olarak görmeli. İlk günden itibaren ağır rejimlerden sakınarak sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeli. Ağır diyetler anne sütünün kalitesini bozar, bebeğin beslenmesini ve gelişimini olumsuz etkiler. Doğru olan; emziren anne ve bebek için sağlıklı bir beslenme programı ile ayda ortalama iki-dört kilo vermektir.

* Tatlı yiyeceklerin sütü artırdığı söylenir, bu doğru mu?
Hayır, artırmaz. Gebelik sonrası birçok kadın sütünün yeterli gelmeyeceği endişesiyle hamurlu ve tatlı gıdaları daha çok tüketir. Hâlbuki sütün yeterli salgılanması, tüketilen su miktarına bağlıdır. Yenilen tatlı gıdalar sonrasında susama olduğu için; içilen su miktarı artar, bunun sonucunda süt salgısı da artar. Bu yüzden, tatlı gıdalar yerine su oranı yüksek olan salatalar, meyveler, taze sıkılmış meyve suları içmek; süt salgılanması ve gebelik sonrası kilo yönetimi için daha faydalıdır.

bir süre önce iltihaplanma problemim vardı,ilaç kullandım ve gecti ama dr ayda bir kontrole gel dedi,benimde dün adet görmem gerekiyordu görmedim ama ben stresten falan diye düşündüm bugünde gidince bende kansızlıkta var rengin soluk bide kandegerlerine bakalım dedi sonuç ortaya öyle cıktı...

ozicelcius doktor adını senden sabırsızlıkla bekliyorum tecribe herşey demek çünkü,gelişmeleri bizimle paylaşırsın değilmi?

ya çok güzel bişi bu ya mucize Rabbimm sen çok büyüksün ve hereye kadirsin bizde 4 aydır yok yumurtlama dönemini kaçırmayalım yok şöle yapalım yok böle yapalım dioz ama hayrlısı canım inan çok sevindim ya

canım şans işte ya,iyiki gitmişsin,bir ara bendede vardı iltihap geçti tekrar başladı,gitmem gerekecek,çok sevindim,iyiki dişçinde hap vermemiş,kızlar haplar %100 düşük nedeni mi,bazen çok korkuyorum bende,diana 35 alıyorum kist için,hoş bir taraftanda koruyorda,mide ilacı alıyorum.bunlar düşük nedeni olur mu?

Misraam, dun aksam çok guzel bir aksamdi...Allah a sukurler olsun
Herseyin tadi yerindeydi
Dun bolca bir patates salatasi yaptim
paçanga boregi yaptim
yas pasta yaptim
Herkes çok begendi, ve hiç birseyim kalmadi
guzel bir aksamdi...bol sohbet, bol paylasim...guzeldi gerçekten

Ozicim...Inanamiyorum bu nasil bir surpriz boyle bitanem yaa
Bende sasirdim açikçasi
Seni cani gonulden tebrik ederim guzel arkadasim
Yine teyze oluyoruz ne cucellllllll hihoyyyt
Allah sana rahat bir hamilelik nasip etsin be guzelim
Hadi bakalim yoku açtiniz sirada Angel, Dirim, Cssa canlar var

dirimcim ben sağlıkçıyım canım ilaçlar çok etkilio ha hepsi düşük yapmıo farklı etkileride oluo Rabbim korusun ama sen zaten korunuosun korkma

ben çıkıorum yine gelirim ii dilekerin için saol yaralım canım benim
görüşürüz öpüyorum sizi

AYYYYYYYYYYYYYY ne güzel haber bu böyle çokkkk sevindim ozicim tebrik ederim.Bebişin sağ salim gelsin inşallah.

Ozicim...Inanamiyorum bu nasil bir surpriz boyle bitanem yaa
Bende sasirdim açikçasi
Seni cani gonulden tebrik ederim guzel arkadasim
Yine teyze oluyoruz ne cucellllllll hihoyyyt
Allah sana rahat bir hamilelik nasip etsin be guzelim
Hadi bakalim yoku açtiniz sirada Angel, Dirim, Cssa canlar var
[/B][/QUOTE]

valla bende cok şaşkınım bitanem ya....hala inanamıyorum içimde minik bişeyin olduguna....allah isteyen herkese versin....sanada...

Ya kızlar benım alerjı durumum olduĞu ıÇın sÜreklı alerjı hapı kullanmak zorundayım.prospektÜsÜnde zararlı olmadıĞı yazıyo ama gebelık ıÇın bı zararı olurmu acaba? Doktora sor dıceksınız ama gıtmedım hıÇ kadın doĞuma..cssa sen saĞlıkÇıymıŞsın bılırsın belkı?

Cssa cım sanırım sen sormuşsun ben tavada pizza yapıyorum patatesten harika oluyor.ıstersen tarifini veririm tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…