- 11 Ekim 2007
- 6.620
- 815
- 448
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sensicim bak bu benim bir siteden tarifini alıp yaptığım,lezzeti herkesin dilinden düşmeyen bir börek.Bunun üzerine ne kocişe nede dostlarıma başka bir börek beğendiremedim.Özelden gönderecektim ama tüm dostlar tarifini görsün diye buradan yazmayı yeğledim.İçine arzu ettiğin her tür malzemeyi koyabilirsin,ıspanaklı ve peynirli çok hoş oluyor.
[/URL][/IMG]![]()
Alıntıdır
Rulo kıtır börek;
Malzemeler;
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 70 gr. margarin
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
Önce küp küp doğranmış soğan, daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Ispanaklar biraz soğuduktan sonra 2 kaşık un azar azar ilave edilip karıştırılır (bu işlem ıspanak suyunu salmasın diye yapılır). Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, eritilen margarin ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülmek kaydıyla 3 kat yapılır (süt-sıvı yağ karışımı margarine oranla daha az kullanılmalı). Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 10-12 cm arayla kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan diğer yufkalar içinde aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C'ye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sensicim bak bu benim bir siteden tarifini alıp yaptığım,lezzeti herkesin dilinden düşmeyen bir börek.Bunun üzerine ne kocişe nede dostlarıma başka bir börek beğendiremedim.Özelden gönderecektim ama tüm dostlar tarifini görsün diye buradan yazmayı yeğledim.İçine arzu ettiğin her tür malzemeyi koyabilirsin,ıspanaklı ve peynirli çok hoş oluyor.
[/URL][/IMG]![]()
Alıntıdır
Rulo kıtır börek;
Malzemeler;
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 70 gr. margarin
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
Önce küp küp doğranmış soğan, daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda sote edilir. Ispanaklar biraz soğuduktan sonra 2 kaşık un azar azar ilave edilip karıştırılır (bu işlem ıspanak suyunu salmasın diye yapılır). Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, eritilen margarin ve süt-sıvı yağ karışımı her kata sürülmek kaydıyla 3 kat yapılır (süt-sıvı yağ karışımı margarine oranla daha az kullanılmalı). Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir sonra yufka rulo yapılıp 10-12 cm arayla kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan diğer yufkalar içinde aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C'ye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
[/URL][/IMG]![]()
Alıntıdır
Rulo kıtır börek;
Malzemeler;
- 3 yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 70 gr. margarin
- yarım fincan süt
- yarım fincan sıvı yağ
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
günaydın kızlar angel hoşgeldin
sende hoşgeldin cnm nbr?
iyi canım senden ayh bak şimdi habire bu sayfayı açınca mısranın börekleri çekti cnm kaydirigubbakcemile3
Günaydın kızlar,geçmişi bir okuyayım,mısracım yine tarifler vermiş kaydirigubbakcemile2
evet canım senin kaçta bitiyorki mesain çok mu çalışıyorsun :teselli:BİTTİMİ MESAİ kaydirigubbakcemile
ya dün yaprak dökümümü vardı ben seyretmedim ama ya üf,bugündü hani:roflol:benim kk mesaim yeni başlamıştır
ama herkes çekiliyor
bilmiyorum izleyeniniz varmı
şuan şok geçiridm
yaprak dökümünde
leyla ve oğuzu görünce.
şok şok
evet canım senin kaçta bitiyorki mesain çok mu çalışıyorsun :teselli:
ya dün yaprak dökümümü vardı ben seyretmedim ama ya üf,bugündü hani:roflol:
ben 7 ye çeyrek kala falan çıkıyorum canımcım
yaprak dökümü bugün ama biz reklamı hk konuştuk neler olcak diyekaydirigubbakcemile5
Günaydın kızlar,geçmişi bir okuyayım,mısracım yine tarifler vermiş kaydirigubbakcemile2