• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

dirim bizim üst katlardan bugün 2. dir büyük çaplı bişeyler uçuyor, korkuyorum ya yine biri kendini aşağı atacak diye

o atlayan kadında havada kriz geçirerek ölmüş biliyomudun, otopsidemi ne çıkmış, aşağıda hiç kan yoktu zaten yoksa 18 kattan aşağı atlayınca nasıl kan olmaz düşünsene

Canım ben pek çorba içmem.İçtiklerim de mercimek ve yayla çorbası.
Ama güzel birşeye benziyor.

Olsun canım.İlk yıl benim de öyle acemiliklerim oldukaydirigubbakcemile3
yayla çorbasının daha lezzetlisi gibi düşün, yakın olsak ikram ederiz diyecemama ,:(((

değil mi hepimizin bi acemilk dönemi olacak illaki :)
ben dün dolma yapacaktım ya
içini fazla hazırlamışım
hızımı alamadım bir de yaprak sarması yaptım kaydirigubbakcemile3

oohhh maşallah sarisa,
sen ankaradaydın değil mi?
akşam sanamı uğrasak ne ? :)

yayla çorbasının daha lezzetlisi gibi düşün, yakın olsak ikram ederiz diyecemama ,:(((

değil mi hepimizin bi acemilk dönemi olacak illaki :)

oohhh maşallah sarisa,
sen ankaradaydın değil mi?
akşam sanamı uğrasak ne ? :)

Keşke canım.Artık ben oralara gelince bana özel yaparsınızopuyorumnanaktan

dirim bizim üst katlardan bugün 2. dir büyük çaplı bişeyler uçuyor, korkuyorum ya yine biri kendini aşağı atacak diye

o atlayan kadında havada kriz geçirerek ölmüş biliyomudun, otopsidemi ne çıkmış, aşağıda hiç kan yoktu zaten yoksa 18 kattan aşağı atlayınca nasıl kan olmaz düşünsene

18. kattan mı :1shok:
ne korkunç bir ölüm
insan kendine bunu nasıl yapar ki
nasıl bir psikolojiye gelmiştir ki CADIARZU

alınyazım çok sevindim hayatım ve eşini takdir ettim seni koruması ikinizi savunamsı çok güzel bişey
herkese nasip olmaz böyle evini yuvasını ailesine karsı savunan eş çok mutlu oldum
allah beraberliğinizi böyle sağlam devam ettirsin inşallah
hem sende kurtulcaksın artık bu sıkıntılardan :lepi:

canım senin için zor bir durum ama arkadaşların dediği gibi eşinle mutlusun,eşinin aileside burda tek başına değilsin
hem bizlerde varız yerimseniben

canlarım benim saolun zaten sizde olmasanız napardım bilmiyorum
dediğin gibi önce eşim var çok şükür ve eşimin aileside burda onlarıda çok seviyorum iyiki onlarda var onlarla kendimi daha guvende hıssedıyorum onlarda burda olmasaydı nolurdu kımbılır

:utangac:

Geldimmmmmm kızlar sizler için önerilerde bulunmaya çalışacağım.
Ben hepsini yapmıyorum ama annem hep böyle yapar.

BUZLUĞA NE KOYALIM?

1-Sarımsakları soyup buzdolabı poşetine koyup, buzluğa atarsanız her seferinde sarımsak soyma derdinden kurtulursunuz.Ben bolca sarımsak soyup,yine bol zeytinyağı içinde kavanoza koymayı yeğliyorum.

2-Domatesleri rendeleyip buz kalıplarına koy dondur ve çıkar.. donmuş kalıpları poşetlere ayır. Yada domatesi küçük küçük doğrayıp poşet poşet ayırıp buzluğa atabilirsiniz..Domatesleride annem yazın ya çok minik doğrar yada rendeler çok az yağda biberi az soteledikten sonra içine birkaç diş sarımsak doğrar 5-6 dk ocakta kaynaktıktan sonra konserve kavanozlarına doldurur.Bir kısmına nane ekler kahvaltılarda süper olur :))))))

3-Yaprak sarmasını, sigara böreğini yada başka yemekleri hazırladıktan sonra bir tepsiye diz üstüne folyo koy ve ikinci katıda diz.. bu şekilde buzluğa at.
Bi 5 dk. şoklandıktan sonra çıkar donmuş yiyecekleri poşetlere ayır. Böylece birbirine de yapışmaz..

4- Maydonuzu, nane ve dereotunu kıyıp kurutp poşetlere koy ve buzluğa at.Bunu yapmıyorum .Pazardan aldığım yeşillikleri iki çeşit saklıyorum.Birincisi iyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koyuyorum sonra hoppp dolabın normal kısmına veya kahvaltılık bölümüne.Veya,yine yıkadığım yeşillikleri kısa sürede tüketeceksem(misafir çok ağırladığım zamanlar)vazoya koyuyorum :)))))

5- Sucuğu, sosisi, salamı iice poşete sarıp buzluğa atabilirsin.Bunlarıda çoğunlukla dilimleyip saklıyorum.

6- Konserve salçasının üst kısmını konserve açacağı ile açıp üzerini şeffaf folyo ile kapatın ve bir gece buzlukta bekletin. Ertesi günü konservenin bu sefer alt tarafını yine konserve açacağı ile açın. Salçayı kolay çıkartabilmek için , salça ve konserve arasına bıçak sokup arada boşluk oluşturun.
Sonra kaşık veya elinizle bir tarafından ittirin ve kolayca çıkmasını sağlayın. Salçayı şeffaf folyoya sarıp buzlukta min. 3 ay küflenmeden hemde kolayca keserek kullanabilirsiniz.

Bunu hiç yapmadım,normal cam kavonazlarda durur salçalarım hazır salçada kullanmam.2 yıl saklayabiliyorum.:)

7- Bayat ekmekleri küp küp kes fırında kızart yada tavada az yağda yağsız kızart sonrada cam kavonozda dolaptada olabilir, poşette buzluktada saklanabilir.Çorbalarda çok güzel oluyor.

(Hafif bayatlamis kulanmak istemediginiz ekmeklerinizi kup kup dograyip posetleyip buzlukta saklayin , yemekten yarim saat once cikarip corbalarinizda kullanabilirsiniz. Ustelik fazladan almis oldugunuz taze ekmeklerinizi de koya bilirsiniz, cikardiginzda bayatlamamis tazecik ekmekleriniz olacaktir.)

8-Sivri biberleri cekirdek yataklarini cikarip dograyarak koyun, kirmizi biberleri de ayni sekilde.Kırmızı biberleri közleyip koyarım,közleme tekniğimde şudur;biberleri iyice yıka 7-8 yerinden del,teflon tavaya susuz koy,kapağını kapat,arada çevir.Sonra kabuklarını soy buzdolabı poşetine veya bol zeytinyağı doldurduğun cam kavanoza koy.

9-Domateslerde kabuklu ve kabuksuz olarak konulabilir. Her yemege kabuklu domates konmadigi gibi bazi yemeklerde de farkedilmedigi icin kabuklu kullanilıyor faydasini varmış..

Domatesleri bir yemeklik koy posetlere, sonra iyice sikistirip bagla poseti ve ustte kalan kisimlara 2 kere daha koyup bagla ve böylece posetten tasarruf oluyor :) komik ama bence mantikli. koca posetin ust kismi bosta kaliyor yoksa.

10-Ben vaktim olunca sigara boregi hazirliyorum, tepsiye dizip dondurup (birbirlerine yapismamalari icin) donduktan sonra posetliyorum.Sigara böreği buzluğumun baştacıdır.Kahvaltıya misafir ağırladığımda soframın olmazsa olmazıdır.

11-Yaptiginız her kurabiye, pogaca hamurundan 3-5 kisilik yani yaklasik 1/4 ayirin, misafir haberi geldigi zaman buzluktan cikarip kaloriferin uzerinde cozdurun. Yuvarlayip uzerine yumurta sarisi surup corek otu ve susamla susleyip firina verebilirsiniz..

12-Bir de simit olayı var. Bir gazetede okudum. Uyguluyorum ve çok memnun kaldım.Simitleri biraz fazla alıp kalanlarını derin dondurucuya koyuyorum. Kahvaltılar da simitçi geçecek mi diye camlara tünemeden çıkarıyorum dondurucudan bir iki dakika sonra doğru ekmek kızartma makinasına. Off,çıtır çıtır fırından yeni çıkmış gibi. Hem artık kim korkar çatkapı misafirden ;) Afiyetle........

13-Ülkü Necipoğlu kitabında beyaz peyniri saklamak için peynirleri bir parmak kalınlığında dilimlediğini birbiri üzerine yatay saklama kabına dizdiğini ve üzerlerini örtecek kadar su koyup sakladığını yazıyor.Gerçekten bu şekilde su bir süre sonra salamuraya dönüyor ve peynirin tadı güzelleşiyor.Uzun sürede dayanıyor.Bunuda denemedim.

14-Patatesleri doğrayıp yıkadıktan sonra fritözde 1-2 dk kızartıp, fakat renk almıcak şekilde. Daha sonra süzüp küçük tepsilere yayın, buzlukta böylece donmasını bekleyin. ıyice donunca buzdolabı poşetlerine doldurup derin dondurucuya koyun. ıstediğiniz zaman çıkarıp donmuş haliyle azar azar kızartın. ınanın hazır satılanlardan hiç bir fark olmuyor. Deneyin memnun kalacaksınız.Bunu yapıyorum aynen dondurulmuş hazır satılan patateslere benziyor.

15-bide domalık biberleri tohumlarını çıkardıktan sonra yırtılmayacak şekilde üstüste sıralayıp poşetleyin. Sonrada çıkarıp tam çözmeden doldurun..

16-Şeftalileri dilim dilim yapıp, üzerine biraz toz şeker serpip buzdolabı poşetinde saklayın..Yemek istediğinizde çıkarıp, suyla şekerle güzel bir komposto yapın..Özellikle Ramazan ayında güzel oluyomuş...

17-cips tarifi: patatesleri kabak sayacağı varya onunla doğrayın sonra yarım saat buzlukta bekletin hemen çıkarıp kızgın yağda kızartın sonra tuzlayın alın size mis gibi ev yapımı cips.. baharatlı isterseniz buzluktan çıkarınca kör falan artık ne seviyosanız serpin kızartın yada yağa atın baharatları..

18- biber kuruttun...dolmalık biberleri ayıklayın, bir kısmını 4-5 parçaya (dikine)ayırarak bir tepsiye yayın, gölgede bırakın, kalan biberleri de yine ayıklayıp ipe dizin,balkonun güneş gören kısmına asın. ıyice kızarıp kuruyunca bez torbalarda 1 (hatta 2 ) yıl bile muhafaza ederek tüketebilirsiniz.. hem çok kolay hem de lezzetli..

19- KAHVALTIDA (özellikle birgün önceden kalan ekmeklerden) EKMEK PıZZASI YAPIN!

DOLAPTA OLAN AKLINIZA GELEBıLECEK BÜTÜN KAHVALTILIKLARI ( Bal, reçel hariç ) BıR KABA DOĞRAYIN, ıÇıNE YUMURTA KIRIN, SÜT KOYUN, BUNLARI ıYıCE KARIŞTIRIN ve DıLıMLEDıĞıNıZ EKMEKLERıN ÜSTÜNE BOLCA YAYIN.
EN ÜSTE DE GÜZELCE KESTıĞıNıZ MıNıK BıR DOMATES ve BıBER DıLıMı Mı EKLEYıN. FIRINA VERıN.15 -20 DK SONRA GÜZELCE PıŞER.

BUNDAN DAHA LEZıZ BıR HAHVALTI YEMEĞı OLAMAZ. YANINA DA SÖĞÜŞ FALAN HAZIRLAYIN... SÜPER OLUR....

Not : Malzemeleri ekmeğinize koymadan önce ekmeğinize bir parça margarin sürmeniz şiddetle tavsiye edilir.Ben karışımı hazırladıktan sonra içine çiçek yağı ekliyorum böylece ekmeğe margarin sürmüyorum.

20-Limonu sıkıp buz kalıplarına koyun, sıkıştığınızda çıkarıp eritip kullanın.

21-Pizza hamurunu atın buzluğa gerektiği zaman çıkarıp çözülmesini bekledikten sonra kullanın..

22- fazlaca yaptığınız çorbaları soğuduktan sonra poşete doldurup ağzını sakıca kapatıp mesela mercimek çorbası yapıp, bir kısımını saklama kabıyla dondurucuya atın. Daha sonra ısıtıp yiyebilirsiniz. tadında bir değişiklik olmuyor aynı lezzette oluyor. tüm yemekleri koyabilirsiniz..Ben bunuda yapmam.Çorba zaten zahmetsizce hazırlanan bir yemektir.

23- bir sitede sosyete mantısını okumuştum. Onu buzluğa atın. bilmeyenler için yazmak istiyorum. ınşallah hoşunuza gider.

3 adet yufkayı arasına birşey sürmeden üstüste yayın.En üstüne 250 gr kıyma, 1 adet rendelenmiş soyan , karabiber ve tuzu karıştırıp güzelce yayın. Ve bir ucundan başlayarak sıkı sıkı trulu yapın.şimdi uzun bir rolu elde ettiniz. bunu bıçakla 3 eşit parçaya bölün ve her birini ayrı ayrı alüminyum folyolara sıkı sıkı sarın. diğer yandan tencerede tuzlu bol su kaynatın hazırlamış olduğunuz folyolu ruloları su iyice kaynayınca içine atıp 20 dakika kaynatın. sonra sudan tencereden kevgir yardımıyla çıkartıp folyosunu açın ve dilimleyip servis tabağına sıra sıra yatırın. üzerine nasıl mantıya sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ yapıyorsanız öyle sıcak servis yapın.

***bu arada alüminyum folyoya sardıktan sonra folyosuyla birlikte buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp derindondurucuya koyun. istediğiniz zaman suyu kaynatın hiç çözülmesini bile beklemeden direk kaynamış suya atıp pişirin aynı şekildede sosunu yapın.

Son düzenleme:
---difrizde patates cipsi---

patatesleri parmak şeklinde doğrayıp bol su ile yıkıyoruz. Temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayıp üstlerine bol nişasta serpiyoruz. Fazlasını silkeliyoruz. Sonra patatesleri kızgın yağa daldırıp hemen çıkarıyoruz.

Soğuyunca poşetlere koyup difrize koyuyoruz. Kullanacağınız zaman difrizden alıp buzu çözülmeden bol yağda kızartıyoruz. Ben mısır nişastası kullanıyorum. Iyice silkeleyip yağa daldırın. Etrafında patateslerin beyaz bir tabaka oluyor. Daha sonraki kızartmada onlar çıtır oluyor.

Evet canım hem ağlar hem güleriz....:içelim:

Ben de keman çalmak isterdim:delphin:

kaydirigubbakcemile3

Ben de nohut ve kuru fasulye koymadım;ama sadece nohut koyacağım.Kuru fasulye yapış yapış oluyormuş Mısraa o şekilde söyleyince ben de vazgeçtimkaydirigubbakcemile2
canım ben kemanı çok severim,düğünde giriş müziğimiz keman ağırlıklıydı opuyorumnanaktan

anladım tatlım olsun sende yapınca koyarsın fotoyu :)

güzel olur eminim,
bende geçen sene böğürtlen reçeli yapıp, salatalık turşusu kurdum.reçel güzeldide, turşu 2 kg kadar tadı güzeldi ama o kadar çok tuz atmışımki tuzundan yiyeödik bile ama busen tekrar deneyeceğim

gerçekten insan kendini çok ii hissediyo bi enstruman çalınca yani enazından bende öyle oldu :)
piyanoda çok güzel ama biraz burjuva gibi olsada bence mükemmel bi enstruman, bizim kursada yeni gelmiş, hoca sesimizi açmak içinde onunla çalıştırabilirmiş :)

canım sazım yoktu başta, kurstanda idareten kullanabiliyoduk öyle yaptık, sonra hocanın bi tanıdığından sazı aldım 400 liraya bide indirimli düşün yani :1shok:
eşin normal davranmış galiba kaydirigubbakcemile5 benim koçişte askerdeyken asla izin vermem gidersen hayatından çıkarım diyodu :roflol: manyak ya kaydirigubbakcemile3 sonra kardeşim kursa başlayınca bakayım bi kursa beğenirsem oluır dedi, neyseki çabalaım sonuç verdi :lepi:

yarmanın çorbası güzel oluyo dimi ? allahtan işyerinde çok çıkıyo ben çok sevdim çünkü kaydirigubbakcemile3
kız sen ne beceriklisin öyle,turşumu,kurumu dirimi hem annemler yapıyor,ama artık seneye kendim başlamam lazım,annemden değilde kayınvalidemden çekiniyorum
bir sürü bişeyler koyuyor,utanıyorum,biz yaparız diyorum
inşallah bu sene vermez :Saruboceq:
vermek istersede var yaptık derim artık :kedi:
canım eşim hoşlanmıyor kurstan felan,gidersek birlikte gideceğiz,dediğine göre :bbo:
şimdi mesela kızılaya gittim yada alışveriş merkezine gittim desem tek başıma
niye gittin,bi daha gitme,annenle git laflarını duyar gibiyim :çok üzgünüm:

Canım ben pek çorba içmem.İçtiklerim de mercimek ve yayla çorbası.
Ama güzel birşeye benziyor.

Olsun canım.İlk yıl benim de öyle acemiliklerim oldukaydirigubbakcemile3
canım ben mercimek çorbasını çok seviyorum,ama buda güzel yerimseniben

ben dün dolma yapacaktım ya
içini fazla hazırlamışım
hızımı alamadım bir de yaprak sarması yaptım kaydirigubbakcemile3
canım biz içi kalınca dondurucuyada atıyoruz
bu arada canım yaprak sarması çekti ya :çok üzgünüm:

yaa yazık ya çok üzüldüm ama,öyle birşeye tanık olmak istemem
8-9 sene önce gözümün önünde bir kadına dolmuş çarptı refüjde,
kadının bacağı parçalandı,herşeyi gördüm:çok üzgünüm:
oyüzden refüjlerden çok korkarım,hemen karşıya geçmeye çalışırım

18. kattan mı :1shok:
ne korkunç bir ölüm
insan kendine bunu nasıl yapar ki
nasıl bir psikolojiye gelmiştir ki CADIARZU
evet 18. kattan
ya kadın psikolojik tedavi görüyomuş zaten bide borçlar olunca atmış kendini
allah kimseyi bu düşüncelere mahkum etmesin
alınyazım çok sevindim hayatım ve eşini takdir ettim seni koruması ikinizi savunamsı çok güzel bişey
herkese nasip olmaz böyle evini yuvasını ailesine karsı savunan eş çok mutlu oldum
allah beraberliğinizi böyle sağlam devam ettirsin inşallah
hem sende kurtulcaksın artık bu sıkıntılardan :lepi:

canlarım benim saolun zaten sizde olmasanız napardım bilmiyorum
dediğin gibi önce eşim var çok şükür ve eşimin aileside burda onlarıda çok seviyorum iyiki onlarda var onlarla kendimi daha guvende hıssedıyorum onlarda burda olmasaydı nolurdu kımbılır

:utangac:

sağol canım :) eşim gerçekten çok fedakardır destektir arkamdada ve şuaa dek kimsede göremediğim kadarda sabırlıdır ama ben o büyük sabrı bile taşırıyorum takıntılarımla inş artık bende taşırmam :Saruboceq:

Allah hepimizin yuvasında mutluluklarımızıda eşlerimizide uzak koymasın haktancım ağol arkadaşım desteklerin iiçin :teselli:

Mısracım bilgiler için sağol.Hepsini deneyeceğim.Ben de sarımsakları soyup kavanoza koymayı düşünüyorum zaten.Bir de kalak ekmekleri fırında kurumaya bıraktıktan sonra rondodan geçirip köfte için kavanozlara koyarım.

Mısracım bilgiler için sağol.Hepsini deneyeceğim.Ben de sarımsakları soyup kavanoza koymayı düşünüyorum zaten.Bir de kalak ekmekleri fırında kurumaya bıraktıktan sonra rondodan geçirip köfte için kavanozlara koyarım.

Rica ederim cnm faydalı olabildiysem ne mutlu bana:)))))

tabiki sen gel yeterki neler yaparım ben sana opuyorumnanaktan

olsun opuyorumnanaktan sen üzülme bşz senin için tokata bile geliriz valla opuyorumnanaktan
canım seni çok obur gördüm yane kaydirigubbakcemile3

bizde ekmek koyuyoruz,annem kuruttuktan sonra rondo da çekiyor,sonrada dondurucuya
ben bide portakalın kabuğunu rendeleyip attım,kekler için

kız sen ne beceriklisin öyle,turşumu,kurumu dirimi hem annemler yapıyor,ama artık seneye kendim başlamam lazım,annemden değilde kayınvalidemden çekiniyorum
bir sürü bişeyler koyuyor,utanıyorum,biz yaparız diyorum
inşallah bu sene vermez :Saruboceq:
vermek istersede var yaptık derim artık :kedi:
canım eşim hoşlanmıyor kurstan felan,gidersek birlikte gideceğiz,dediğine göre :bbo:
şimdi mesela kızılaya gittim yada alışveriş merkezine gittim desem tek başıma
niye gittin,bi daha gitme,annenle git laflarını duyar gibiyim :çok üzgünüm:

yaa yazık ya çok üzüldüm ama,öyle birşeye tanık olmak istemem
8-9 sene önce gözümün önünde bir kadına dolmuş çarptı refüjde,
kadının bacağı parçalandı,herşeyi gördüm:çok üzgünüm:
oyüzden refüjlerden çok korkarım,hemen karşıya geçmeye çalışırım
ya aslında annem beceriklidir çokça ondan kıskanırım herşeyi yapmaya çalışırım, annemde der hırslı ve meraklısın beni şaşırtıyosun hiçbişeyi beceremezsin sanıyodum falan diye kaydirigubbakcemile3 ama inatla yapıyorum, geçen sene merakımdan oturdum gözleme yaptım kendim yoğurup, şimdi birtek elimi atmadığım şey baklava ile tarhananın yapımı.baklavayı öğrencem sanırım oda birkaç hafta içinde olur inş :)

kız benim kayınvalide rahatına çok düşkündür 8 aydır oğluna mantı yapacak yapamdı gitti, ee o yapmayuınca ben öğreneyim dedim, koçiş der annem yapmazdı snin yaptıklarını diye, ee o da takdir edince iyice coşuyorum, seninki gibi kayınvalidem olsa bende uğraşmazdım ama sende haklısın yani insan çekinir dimi bi yerden sonrada :(

kurs işinide boşver eşin nasıl isterse öyle yapmak lazım, sonuçta onu mutsuz edecek şey senide mutlu etmez yerimseniben benim eşimde izin vermeseydi asla gidemezdim, zaten benimkide beni özel yolluıyo, tek kişi ders alıyorum , grupta olursam kıskanırış erkekler falan olurmuş kaydirigubbakcemile3
ne güzel olur
bekelrim her zaman:)

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Back